Ухвала
від 06.06.2012 по справі 13/27/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ С У Д

Кіровоградської області

У Х В А Л А

"06" червня 2012 р. Справа № 13/27/11

Господарський суд Кіровоградської області в складі судді Поліщук Г.Б., розглянувши матеріали справи № 13/27/11 за заявою

кредитора - Управління Пенсійного фонду України в Кіровоградському районі, м.Кіровоград

до боржника - Обласного виробничо-технічного центру стандартизації і метрології якості продукції, м. Кіровоград

про банкрутство відсутнього боржника, -

ПРЕДСТАВНИКИ:

від кредитора - дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Кіровограді ОСОБА_1, довіреність №7/06-07 від 04.01.12;

від кредитора - Кіровоградської ОДПІ ОСОБА_2, довіреність № 323 від 28.03.12;

від банкрута - ліквідатор арбітражний керуючий Ретьман О.А.

В судовому засіданні був присутній представник відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції у Кіровоградській області ОСОБА_4, довіреність № 18-531-8 від 19.03.12.

ВСТАНОВИВ:

Постановою від 27.04.2011 року господарський суд визнав відсутнього боржника - Обласний виробничо-технічний центр стандартизації і метрології якості продукції (код 13767565) банкрутом, відкрив ліквідаційну процедуру щодо банкрута, призначивши ліквідатором банкрута - арбітражного керуючого Кундас Вікторію Андріївну.

Ухвалою від 23.12.2011 року господарський суд достроково припинив повноваження ліквідатора Обласного виробничо-технічного центру стандартизації і метрології якості продукції арбітражного керуючого Кундас В.А., призначивши ліквідатором Обласного виробничо-технічного центру стандартизації і метрології якості продукції арбітражного керуючого Ретьмана Олега Андрійовича. Даною ухвалою господарський суд продовжив строк ліквідаційної процедури Обласного виробничо-технічного центру стандартизації і метрології якості продукції до 27.04.2012 року, зобов'язавши ліквідатора - арбітражного керуючого Ретьмана О.А. письмово повідомити про визнання господарським судом відсутнього боржника банкрутом власника боржника, усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника (в тому числі направити таке повідомлення Кіровському відділу ДВС Кіровоградського міського управління юстиції), копії письмових повідомлень подати господарському суду до 23.01.2012 року; здійснити у встановленому Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" порядку заходи по задоволенню вимог кредиторів; до 23.03.2011 року подати господарському суду відомості (інформацію) про виконану роботу по проведенню ліквідаційної процедури; вжити вичерпні заходи по виявленню майна банкрута, задоволенню вимог його кредиторів, та не пізніше 27.04.2012 року подати господарському суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута, що відповідають вимогам ст.32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Вимоги ухвали господарського суду від 23.12.2011 року ліквідатором банкрута арбітражним керуючим Ретьманом О.А. не виконані. Ухвалою від 04.05.2012 року господарський суд призначив до розгляду у судовому засіданні розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута на 06.06.2012 року, зобов'язавши ліквідатора арбітражного керуючого Ретьмана О.А. не пізніше 01.06.2012 року подати суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, що відповідають вимогам ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

На адресу господарського суду 10.05.2012 року надійшло клопотання арбітражного керуючого Ретьмана О.А. про продовження строку ліквідаційної процедури у справі № 13/27/11 про банкрутство Обласного виробничо-технічного центру стандартизації і метрології якості продукції до 27.10.2012 року, мотивоване необхідністю додаткового часу для формування ліквідаційної маси банкрута.

Відповідно до ч. 2 ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців. Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців, якщо інше не передбачено цим Законом.

Згідно п. 86 постанови пленуму Верховного Суду України № 15 від 18 грудня 2009 року "Про судову практику в справах про банкрутство" у постанові про визнання боржника банкрутом господарський суд зазначає про відкриття ліквідаційної процедури без зазначення строку. Її тривалість не повинна перевищувати дванадцяти місяців. Пізніше строк ліквідаційної процедури за клопотанням ліквідатора або комітету кредиторів може бути продовжено судом, про що виноситься ухвала. Загальний строк ліквідаційної процедури не може перевищувати вісімнадцяти місяців.

Заперечення стосовно продовження строку ліквідаційної процедури від кредиторів не надходило.

Розглянувши подане клопотання ліквідатора арбітражного керуючого Ретьмана О.А. про продовження строку ліквідаційної процедури, господарський суд вважає що воно є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Крім того, 05.06.2012 року до господарського суду надійшло клопотання арбітражного керуючого Ретьмана О.А. вих. № 124-вих від 01.06.2012 року в якому ліквідатор просить господарський суд зобов'язати державного реєстратора Кіровоградської районної державної адміністрації внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців відомості про заміну керівника боржника на ліквідатора арбітражного керуючого Ретьмана Олега Андрійовича.

Відповідно до ч. 2. ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон про банкрутство) з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, про що робиться запис у його трудовій книжці, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута, якщо цього не було зроблено раніше.

За приписами ч. 1 ст. 25 Закону про банкрутство ліквідатор з дня свого призначення виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута.

В свою чергу, частиною 2 ст. 25 Закону про банкрутство передбачено, що з дня призначення ліквідатора до нього переходять права керівника (органів управління) юридичної особи - банкрута.

Відповідно до положень ст. 19 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" якщо зміни до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі, пов'язані із зміною керівника або осіб, що обираються (призначаються) до органу управління юридичної особи, або осіб, які мають право вчиняти дії від імені юридичної особи без довіреності, у тому числі підписувати договори, крім документів, передбачених частиною першою цієї статті, особа, уповноважена діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу), додатково подає примірник оригіналу (ксерокопію, нотаріально засвідчену копію) рішення уповноваженого органу управління юридичної особи про зміну зазначених осіб та/або примірник оригіналу (ксерокопію, нотаріально засвідчену копію) розпорядчого документа про їх призначення.

Державному реєстратору забороняється вимагати додаткові документи для внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі, якщо вони не передбачені частинами першою - третьою цієї статті.

Державний реєстратор залишає без розгляду документи, подані для внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі, якщо: документи подані не за місцем проведення державної реєстрації; документи не відповідають вимогам, встановленим частинами першою - п'ятою статті 8 цього Закону; документи подані не у повному обсязі; документи подані особою, яка не має відповідних повноважень.

У разі якщо державному реєстратору надійшло рішення суду щодо заборони проведення реєстраційних дій, яке набрало законної сили, державний реєстратор залишає без розгляду документи, подані для внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі.

Враховуючи викладене, господарський суд вважає за необхідне задовольнити клопотання ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Ретьмана О.А. про зобов'язання державного реєстратора Кіровоградської районної державної адміністрації вчинити певні та зобов'язати державного реєстратора Кіровоградської районної державної адміністрації внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців відомості про заміну керівника Обласного виробничо-технічного центру стандартизації і метрології якості продукції на ліквідатора арбітражного керуючого Ретьмана Олега Андрійовича.

Кредитором - Кіровоградською ОДПІ 06.06.2012 року подано до господарського суду клопотання вих. № 8629/10/10-0 від 05.06.2012 року про заміну правонаступником - Кіровоградською об'єднаною державною податковою інспекцією Кіровоградської області Державної податкової служби. До клопотання кредитором додано копію Виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, відповідно до якої за ідентифікаційним кодом 37096882, за адресою: 25009, Кіровоградська область, місто Кіровоград, вулиця Глінки, будинок 2 зареєстровано Кіровоградську об'єднану державну податкову інспекцію Кіровоградської області Державної податкової служби, копію Передавального акту Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції у зв'язку з припиненням шляхом перетворення в Кіровоградську об'єднану державну податкову інспекцію Кіровоградської області Державної податкової служби від 26.03.2012 року та копію наказу Державної податкової служби України від 23.03.2012 року № 708-О "Про переведення ОСОБА_5.".

Відповідно до ст. 25 Господарського процесуального кодексу України у разі смерті або оголошення фізичної померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені у судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Про заміну або про відмову заміни сторони чи третьої особи її правонаступником господарський суд виносить ухвалу.

За таких обставин, господарський суд вважає за необхідне здійснити заміну правонаступника Кіровоградської ОДПІ на Кіровоградську об'єднану державну податкову інспекцію Кіровоградської області Державної податкової служби.

Керуючись ст. ст. 22, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. ст. 4-1, 25, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі у справі Кіровоградську об'єднану державну податкову інспекцію Кіровоградської області Державної податкової служби як правонаступника Кіровоградської об'єднаної державної інспекції та здійснити заміну Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції її правонаступником Кіровоградською об'єднаною державною податковою інспекцією Кіровоградської області Державної податкової служби.

2. Задовольнити клопотання ліквідатора арбітражного керуючого Ретьмана О.А. від 28.04.2012 року вих. № 95-вих. про продовження строку ліквідаційної процедури.

3. Продовжити строк ліквідаційної процедури банкрута Обласного виробничо-технічного центру стандартизації і метрології якості продукції" до 27.10.2012 року.

4. Зобов'язати ліквідатора арбітражного керуючого Ретьмана О.А. не пізніше 27.10.2012 року подати господарському суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, що відповідають вимогам ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

5. Задовольнити клопотання ліквідатора арбітражного керуючого Ретьмана О.А. від 01.06.2012 року вих. № 124-вих. про зобов'язання державного реєстратора вчинити певні дії.

6. Зобов'язати державного реєстратора Кіровоградської районної державної адміністрації відповідно до ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців відомості про заміну керівника Обласного виробничо-технічного центру стандартизації і метрології якості продукції (ідентифікаційний код 13767565) на ліквідатора - арбітражного керуючого Ретьмана Олега Андрійовича, ідентифікаційний код НОМЕР_1, ліцензія серії НОМЕР_2 від 27.02.2008 року, який проживає за адресою: 25002, АДРЕСА_1.

5. Примірники цієї ухвали направити кредиторам - Управлінню Пенсійного фонду України в Кіровоградському районі (25014, м. Кіровоград, вул. Дарвіна, 29), банкруту (25014, м.Кіровоград, вул. Аерофлотська, 17), державному реєстратору Кіровоградської районної державної адміністрації (25014, м. Кіровоград, вул. Дарвіна, 25).

Суддя Поліщук Г.Б.

Дата ухвалення рішення06.06.2012
Оприлюднено15.06.2012
Номер документу24598498
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство відсутнього боржника

Судовий реєстр по справі —13/27/11

Ухвала від 05.11.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 11.05.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 04.05.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 08.01.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 22.01.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 22.11.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 06.06.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 23.12.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 29.11.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 09.11.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні