Ухвала
від 06.06.2012 по справі 5020-1371/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД М. СЕВАСТОПОЛЯ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

УХВАЛА

06 червня 2012 року справа № 5020-1371/2011

Господарський суд міста Севастополя у складі судді Єфременко О.О., розглянувши матеріали справи

за заявою Державної податкової інспекції у Ленінському районі міста Севастополя

(вул. Кулакова, 37, місто Севастополь, 99011)

до Приватного підприємства „Севцемент"

(вул. Хрустальова, 163 кв.48, місто Севастополь, 99040, код ЕДРПОУ 32738043)

про визнання відсутнього боржника банкрутом,

за участю представників сторін:

ініціюючого кредитора (Державна податкова інспекція у Ленінському районі міста Севастополя) -ОСОБА_1, довіреність № 20/9/10-039 від 13.03.2012;

боржника -не з'явився;

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспекція у Ленінському районі міста Севастополя звернулась до господарського суду міста Севастополя із заявою про визнання відсутнього боржника, Приватного підприємства „Севцемент", банкрутом.

Заява про визнання банкрутом боржника подана в порядку, передбаченому статтею 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (далі -Закон ), та мотивована ненаданням боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, наявністю несплаченої заборгованості перед бюджетом.

Ухвалою від 05.09.2011 порушено провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника.

Постановою суду від 04.10.2011 визнано грошові вимоги Державної податкової інспекції у Ленінському районі міста Севастополя до Приватного підприємства „Севцемент" в сумі 16931,63 грн, Приватне підприємство „Севцемент" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру строком на шість місяців, призначено ліквідатором Приватного підприємства „Севцемент" Державну податкову інспекцію у Ленінському районі міста Севастополя, зобов'язано ліквідатора здійснити заходи, передбачені статтею 52 Закону, після завершення ліквідаційної процедури в строк до 04.04.2012 надати суду на затвердження звіт та ліквідаційний баланс.

03.04.2012 на адресу суду від ліквідатора, Державної податкової інспекції у Ленінському районі міста Севастополя, надійшов звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

Ухвалою від 05.04.2012 звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс призначено до розгляду у судовому засіданні.

Боржник в судове засідання, яке відбулося 06.06.2012, явку уповноважених представників не забезпечив, про причини неявки суд не повідомив, про дату, час та місце проведення судового засідання був повідомлений своєчасно та належним чином.

У випадку нез'явлення в засідання господарського суду представників обох сторін або однієї з них, справа може бути розглянута без їх участі, якщо неявка таких представників не перешкоджає вирішенню спору (пункт 2 Інформаційного листа Вищого господарського суду України № 01-08/140 від 15.03.2010 "Про деякі питання запобігання зловживанню процесуальними правами у господарському судочинстві").

Стаття 22 Господарського процесуального кодексу України зобов'язує сторони добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами. Оскільки явка в судове засідання представників сторін -це право, а не обов'язок, справа може розглядатися без їх участі, якщо нез'явлення цих представників не перешкоджає вирішенню спору.

Виходячи з наведеного, суд вважає можливим розглянути справу у відсутності представника боржника за наявними у ній матеріалами.

Представник ліквідатора, Державної податкової інспекції у Ленінському районі м.Севастополя, висловив думку про повне виконання ліквідатором своїх обов'язків у ліквідаційній процедурі, вважає, що звіт та ліквідаційний баланс підлягають затвердженню.

В ході проведення ліквідаційних заходів ліквідатором виявлений лише один кредитор -Державна податкова інспекція в Ленінському районі міста Севастополя, сума кредиторських вимог у розмірі 16931,63 грн складає заборгованість перед бюджетом з податку на додану вартість.

Положеннями частини першої статті 32 Закону після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс.

Вивчивши звіт ліквідатора та матеріали справи, судом встановлено наступне.

Приватне підприємство „Севцемент" взято на облік платників податку у Державній податковій інспекції у Ленінському районі м.Севастополя 21.01.2004 за № 6807 (арк. с. 77).

Відповідно до довідки Державної податкової інспекції у Ленінському районі міста Севастополя №1462/9/24-078 від 06.05.2011 останній звіт (податковий розрахунок комунального податку) боржником надавався 15.04.2010 (арк. с. 17).

З матеріалів справи вбачається, що нерухоме майно у власності боржника відсутнє, що підтверджується листами Комунального підприємства "Бюро технічної інвентаризації та державної реєстрації об'єктів нерухомого майна" Севастопольської міської Ради за вих. №4661 від 03.03.2011 та № 4661 від 19.05.2011 (арк. с. 26, 78).

Згідно з листами Відділу Державної автомобільної інспекції Управління Міністерства внутрішніх справ України у місті Севастополі від 29.04.2011 за вих. №15/5767 та від 12.05.2011 за вих.№ 15/5867 за боржником автотранспорт не зареєстрований (арк. с. 27, 79).

Відповідно до довідки Державної податкової інспекції у Ленінському районі міста Севастополя Приватне підприємство „Севцемент" станом на 06.05.2011 має відкритий рахунок в Севастопольській філії ПАТ "ПриватБанк" (арк. с. 12).

На запит ліквідатора Севастопольська філія ПАТ "ПриватБанк" листом за вих. №30.1.0.0/2-20120412/2634 від 16.04.2012 повідомила, що рахунок №26000733751001, якій належав Приватному підприємству „Севцемент", який на цей час є закритим.

З витягу про реєстрацію в Державному реєстрі обтяжень рухомого майна №3601998 від 31.05.2005 вбачається, що усі активи платника податків (Приватне підприємство „Севцемент") знаходяться у податковій заставі (арк. с. 28)

Листом від 04.01.2012 за вих. №8-2.1-1/38 Головне управління Держкомзему у місті Севастополі повідомило, що в автоматизованій системі державного земельного кадастру відсутні відомості про наявність у боржника прав користування (власності) на земельні ділянки (арк. с. 80).

Також, листом від 18.11.2011 за вих. №02/2-11 Інспекція головного державного реєстратора флоту у місті Севастополі повідомила, що за боржником плавзасобів не зареєстровано (арк. с. 81).

Згідно з листами-відповідями Севастопольського міського центра зайнятості, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань України у місті Севастополі, Публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації "Севастопольгаз", Публічного акціонерного товариства "Енергетична компанія "Севастопольенерго", Відкритого акціонерного товариства "Укртелеком", Комунального підприємства "Севміськводоканал" Севастопольської міської Ради, Комунального підприємства "Севтеплоенерго" Севастопольської міської Ради, Комунального підприємства «Ремонтно-експлуатаційне підприємство №22»Севастопольської міської Ради, Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м.Севастополя, встановлено, що заборгованість по зборах та перед експлуатуючими організаціями та іншими суб'єктами за боржником не значиться.

Відповідно до листів Відділів Державної виконавчої служби Гагарінського, Ленінського, Балаклавського, Нахімовського районного управління юстиції у місті Севастополі на виконанні документи про примусове стягнення у відношенні боржника - відсутні (арк. с. 89-92).

Таким чином, будь-яке майно і грошові кошти, а так само і дебіторська заборгованість у боржника відсутні.

Доказів наявності майна, яке не включено до складу ліквідаційної маси, суду не надано.

Відповідно до частин п'ятої, шостої статті 31 Закону вимоги, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, не розглядаються і вважаються погашеними. Вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Таким чином, у зв'язку із відсутністю майна боржника, грошові вимоги кредиторів вважаються погашеними.

Частиною першою статті 32 Закону передбачено, що господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Згідно частини другої зазначеної статті, якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали направляється органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, а також власнику (органу, уповноваженому управляти майном), органам державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута.

Приймаючи до уваги вищевикладене, дослідивши надані ліквідатором докази, суд затверджує звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Приватного підприємства „Севцемент".

Відповідно до статті 32 Закону Приватне підприємство „Севцемент" підлягає ліквідації.

Відповідно до частини п'ятої та шостої статті 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців" у разі, якщо після завершення ліквідаційної процедури в процесі банкрутства, яка встановлена законом, судом постановлене рішення про ліквідацію юридичної особи - банкрута, суд, що виніс відповідне рішення, в день набрання ним законної сили направляє його державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи - банкрута для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи. Дата надходження судового рішення про ліквідацію юридичної особи у зв'язку з визнанням її банкрутом вноситься до журналу обліку реєстраційних дій. Державний реєстратор повинен не пізніше наступного робочого дня з дати надходження судового рішення про ліквідацію юридичної особи - банкрута заповнити реєстраційну картку про державну реєстрацію припинення юридичної особи, внести до Єдиного державного реєстру запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та в той же день передати органам статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України повідомлення про внесення до Єдиного державного реєстру запису про проведення державної реєстрації припинення для зняття юридичної особи з обліку. Дата внесення до Єдиного державного реєстру запису про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи є датою припинення юридичної особи.

Отже, до Єдиного державного реєстру підприємств, організацій України підлягає внесенню запис про державну реєстрацію припинення юридичної особи -Приватного підприємства „Севцемент".

Положеннями частини першої статті 32 Закону передбачено, що ліквідатор повідомляє державний орган з питань банкрутства про завершення ліквідаційної процедури.

Згідно з пунктом 6 частини першої статті 40 Закону господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому статтею 32 цього Закону.

Відповідно до частини другої статті 40 Закону про припинення провадження у справі про банкрутство виноситься ухвала, яка може бути оскаржена у встановленому порядку.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 31, 32, 40, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", статтею 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців", статтею 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Приватного підприємства „Севцемент" (вул. Хрустальова, 163 кв.48, місто Севастополь, 99040, код ЄДРПОУ 32738043).

2. Ліквідувати юридичну особу банкрута -Приватне підприємство „Севцемент" (вул. Хрустальова, 163 кв.48, місто Севастополь, 99040, код ЄДРПОУ 32738043).

3. Вимоги усіх кредиторів, не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

4. Направити Державному реєстратору Ленінської районної державної адміністрації міста Севастополя дану ухвалу для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи Приватного підприємства „Севцемент" (вул. Хрустальова, 163 кв.48, місто Севастополь, 99040, код ЄДРПОУ 32738043).

5. Провадження у справі припинити.

6. Зобов'язати ліквідатора повідомити державний орган з питань банкрутства про завершення ліквідаційної процедури боржника, докази надати суду.

7. Копії даної ухвали направити ініціюючому кредитору (ліквідатору), боржнику, Головному управлінню юстиції в м.Севастополі, ВДВС Ленінського РУЮ м.Севастополя, Державному реєстратору Ленінської районної державної адміністрації міста Севастополя.

Суддя підписО.О.Єфременко

СудГосподарський суд м. Севастополя
Дата ухвалення рішення06.06.2012
Оприлюднено15.06.2012
Номер документу24629207
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5020-1371/2011

Ухвала від 06.06.2012

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Єфременко Оксана Олександрівна

Постанова від 04.10.2011

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Єфременко Оксана Олександрівна

Ухвала від 20.09.2011

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Єфременко Оксана Олександрівна

Ухвала від 05.09.2011

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Єфременко Оксана Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні