Ухвала
від 29.05.2012 по справі 8/331(2-а-5466/08)
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 8/331(2-а-5466/08)

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 травня 2012 р. м. Київ

Колегія суддів Київського апеляційного адміністративного суду у складі:

Головуючого-судді: Мельничука В.П.

суддів: Файдюка В.В., Федотова І.В.,

за участю секретарі: Анапріюк С.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду заяву Спеціалізованої державної податкової інспекції у м. Києві по роботі з великими платниками податків про роз'яснення ухвали Київського апеляційного адміністративного суду від 13 квітня 2010 року у справі за адміністративним позовом Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України»до Спеціалізованої державної податкової інспекції у м. Києві по роботі з великими платниками податків про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И Л А :

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України»звернулася до Окружного адміністративного суду м. Києва з позовом до Спеціалізованої державної податкової інспекції у м. Києві по роботі з великими платниками податків про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії.

Постановою Окружного адміністративного суду м. Києва від 22 січня 2009 року позовні вимоги задоволено.

Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 13 квітня 2010 року постанову суду першої інстанції залишено без змін.

Спеціалізована державна податкова інспекція у м. Києві по роботі з великими платниками податків звернулась до Київського апеляційного адміністративного суду з заявою про роз'яснення змісту вищевказаної ухвали.

Заслухавши суддю-доповідача, розглянувши та вивчивши матеріали справи, колегія суддів вважає, що заява задоволенню не підлягає з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 170 КАС України якщо судове рішення є незрозумілим, суд, який його ухвалив, за заявою осіб, які беруть участь в справі, або державного виконавця ухвалою роз'яснює своє рішення, не змінюючи про цьому його змісту.

Оскільки Київським апеляційним адміністративним судом не вирішувалося питання щодо вирішення даної справи по суті та не зазначалися мотиви для задоволення позову, колегія суддів приходить до висновку про те, що Київський апеляційний адміністративний суд не є судом, який ухвалив рішення, в розумінні ч. 1 ст. 170 КАС України.

З урахуванням викладеного колегія суддів приходить до висновку про відмову у задоволенні заяви про роз'яснення ухвали Київського апеляційного адміністративного суду від 13 квітня 2010 року, оскільки підстави для її роз'яснення відсутні.

На підставі викладеного, керуючись ст. 160, 170, 196, 206, 211, 212, 254 КАС України, колегія суддів,

У Х В А Л И Л А:

У задоволенні заяви Спеціалізованої державної податкової інспекції у м. Києві по роботі з великими платниками податків про роз'яснення ухвали Київського апеляційного адміністративного суду від 13 квітня 2010 року у справі за адміністративним позовом Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України»до Спеціалізованої державної податкової інспекції у м. Києві по роботі з великими платниками податків про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії -відмовити .

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена протягом двадцяти днів з дня складення в повному обсязі шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Вищого адміністративного суду України.

Головуючий-суддя: В.П. Мельничук

Судді: В.В. Файдюк

І.В. Федотов

СудКиївський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.05.2012
Оприлюднено18.06.2012
Номер документу24672130
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —8/331(2-а-5466/08)

Ухвала від 29.05.2012

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Мельничук В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні