Постанова
від 11.06.2012 по справі 2а-4316/12/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 червня 2012 р. № 2а-4316/12/1370

Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Журомської Майї Вікторівни розглянувши в скороченому провадженні адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Буському районі Львівської області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю «Кристал ІНТ»про припинення юридичної особи,-

встановив:

Державна податкова інспекція у Буському районі Львівської області Державної податкової служби звернулася у Львівський окружний адміністративний суд з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Кристал ІНТ»про припинення юридичної особи. Обґрунтовуючи позовні вимоги тим, що відповідач не подає обов'язкової податкової звітності протягом року, що підтверджується реєстром неподаної звітності.

Ухвалою суду від 21.05.2012 року відкрито скорочене провадження у даній справі та надано відповідачу строк для подання заперечення проти позову або заяви про визнання позову та роз'яснено наслідки такого неподання.

Оскільки на адресу суду повернувся поштовий конверт, то з врахуванням частини 11 статті 35 КАС України повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Оскільки відповідач повідомлений належним чином та з врахуванням того, що на адресу суду від відповідача не надходило заперечення проти позову, суд вважає за можливе, у відповідності до вимог ч.3 ст.183-2 КАС України, розглядати справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Відповідач Товариство з обмеженою відповідальністю «Кристал ІНТ»зареєстроване як юридична особа 18.12.2006 року Буською районною державною адміністрацією Львівською області, згідно Свідоцтва № 365389 та взяте на облік 19.12.2006 року у ДПІ у Буському районі Львівської області.

Контроль за своєчасністю подання платниками податків бухгалтерських звітів та балансів, податкових декларацій, розрахунків та інших документів, пов'язаних з обчисленням податків, інших платежів відповідно до пункту 3 статті 10 Закону України «Про державну податкову службу в Україні»покладено на податкову інспекцію.

Відповідно до пункту 16.1.3 статті 16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Як вбачається з реєстру неподаної звітності ТзОВ «Кристал ІНТ», складеної заступником комісії з проведення реорганізації ДПІ у Буському районі за період 2011 -2012 р., податкова звітність до податкового органу відповідачем в зазначений період не подавалася.

Відповідно до довідки ДПІ у Буському районі Львівської області ДПС № 1396/19-08 від 27.02.2012 року та листа УПФ України у Буському районі Львівської області № 04-31 від 18.04.2012 року, відповідач не має заборгованості перед бюджетом та по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування перед Пенсійним фондом України.

Відповідно до пункту 67.2 статті 67 Податкового кодексу України органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або припинення підприємницької діяльності фізичних осіб підприємців.

Оскільки відповідач всупереч вимог законодавства, не подавав до органів державної податкової служби документів фінансової та податкової звітності протягом року, суд прийшов до висновку, що позовні вимоги позивача грунтуються на законі, і тому слід припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю «Кристал ІНТ».

Відповідно до частини четвертої статті 94 КАС України судові витрати не підлягають стягненню з відповідача.

Керуючись ст. ст. 7-14, 69-71, 86, 94, 160-163, 183-2, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Адміністративний позов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю «Кристал ІНТ.»(код ЄДРПОУ 34830540).

Щодо судових витрат, то такі з сторін не стягуються.

Постанова виконується негайно.

Копію постанови у день набрання нею законної сили надіслати державному реєстратору.

Постанова може бути оскаржена шляхом подачі протягом десяти днів з дня одержання копії постанови апеляційної скарги, яка подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд з одночасним надсиланням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанова набирає законної сили в строк та в порядку, передбаченому ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків оскарження її в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя Журомська М.В.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.06.2012
Оприлюднено18.06.2012
Номер документу24698922
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4316/12/1370

Постанова від 11.06.2012

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Журомська Майя Вікторівна

Ухвала від 21.05.2012

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Журомська Майя Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні