Постанова
від 16.05.2012 по справі 2270/3418/12
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2270/3418/12

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 травня 2012 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд

в складі:головуючого-суддіШевчука О.П. при секретарі Заїці О.В. за участі:представника позивачаОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду адміністративну справу за позовом Красилівської міжрайонної державної податкової інспекції Хмельницької області в особі Старокостянтинівського відділення до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Легіон" про стягнення податкового боргу, -

В С Т А Н О В И В:

Красилівська міжрайонна державна податкова інспекція Хмельницької області в особі Старокостянтинівського відділення звернулася до суду з адміністративним позовом до сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Легіон", в якому просить у відповідності до вимог Податкового кодексу України стягнути 31952,37 грн. кошти платника податків з рахунків у банках, обслуговуючих платника та за рахунок готівки, що належить платнику податків для погашення податкового боргу.

Представник позивача в судовому засіданні позов підтримала та просила суд задовольнити позовні вимоги в повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, хоча згідно ч. 11 ст. 35 КАС України, повідомлений судом про дату,час та місце розгляду справи.

Заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши докази, які знаходяться в матеріалах справи, суд дійшов наступних висновків.

Суд встановив, що відповідач - сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Легіон", ідентифікаційний код 33159094 зареєстроване Старокостянтинівською районною державною адміністрацією Хмельницької області 31.03.2005 року, що підтверджується копією свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи Серії А00 № 218498

За відповідачем рахується податковий борг по податку на додану вартість в сумі 31952,37 грн., який виник на підставі поданої ним до Старокостянтинівської ОДПІ декларації з ПДВ №9012849762 від 20.12.2011 року за листопад 2011 року.

Відповідно до ст. 67 Конституції України, на платників податків покладено обов'язок сплачувати податки і збори в порядку і в розмірах, встановлених законом.

За змістом п. 57.1 ст.57 Податкового кодексу України № 2755-VI від 02.12.2010 року (надалі - Кодексу) платник податків зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку.

Відповідно до п.п.14.1.175 п.14.1 ст.14 Кодексу податковий борг - сума грошового зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), самостійно узгодженого платником податків або узгодженого в порядку оскарження, але не сплаченого у встановлений цим Кодексом строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов'язання.

В силу п.59.1 ст.59 Кодексу у разі коли платник податків не сплачує узгодженої суми грошового зобов'язання в установлені законодавством строки, орган державної податкової служби надсилає (вручає) йому податкову вимогу в порядку, визначеному для надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення.

За змістом п.59.5 ст.59 Кодексу у разі коли у платника податків, якому надіслано (вручено) податкову вимогу, сума податкового боргу збільшується, погашенню підлягає вся сума податкового боргу такого платника податку, що виник після надіслання (вручення) податкової вимоги.

Старокостянтинівською об'єднаною державною податковою інспекцією відповідачу виставлена податкова вимога № 123 від 23.08.2011, яка надіслана на адресу сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Легіон" 23.08.2011 року, про те повернута позивачу відділенням поштового зв`язку 30.08.2011 року на підставі довідки по причині відсутності адресата за адресою : 31124, Хмельницька область, Старокостянтиніський район, с.Пашківці. Вказана адреса є місцезнаходженням юридичної особи - сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Легіон" згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців від 28.04.2012 року.

У відповідності до п.59.1.ст.59 ПК України у разі коли платник податків не сплачує узгодженої суми грошового зобов'язання в установлені законодавством строки, орган державної податкової служби надсилає (вручає) йому податкову вимогу в порядку, визначеному для надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення.

Згідно п.58.3 ст.58 ПК України у разі коли пошта не може вручити платнику податків податкове повідомлення-рішення або податкові вимоги, або рішення про результати розгляду скарги через відсутність за місцезнаходженням посадових осіб, їх відмову прийняти податкове повідомлення-рішення або податкову вимогу, або рішення про результати розгляду скарги, незнаходження фактичного місця розташування (місцезнаходження) платника податків або з інших причин, податкове повідомлення-рішення або податкова вимога, або рішення про результати розгляду скарги вважаються врученими платнику податків у день, зазначений поштовою службою в повідомленні про вручення із зазначенням причин невручення.

Таким чином, позивачем виконано вимоги чинного Податкового кодексу України щодо вручення відповідачу податкової вимоги №123 від 23.08.2011 року.

Відповідно до п.95.2 ст.95 ПК України стягнення коштів та продаж майна платника податків провадяться не раніше ніж через 60 календарних днів з дня надіслання такому платнику податкової вимоги.

Вжиті позивачем заходи по погашенню відповідачем податкового боргу не призвели до погашення податкового боргу.

Суд приймає до уваги те, що податкова вимога в адміністративному та судовому порядку відповідачем не оскаржувалась, не скасована, докази про сплату заборгованості до суду відповідачем не подавались.

В силу п.п.95.3., 95.4. ст.95 Кодексу, стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків, здійснюється за рішенням суду, яке направляється до виконання органам державної податкової служби, у розмірі суми податкового боргу або його частини; орган державної податкової служби на підставі рішення суду здійснює стягнення коштів у рахунок погашення податкового боргу за рахунок готівки, що належить такому платнику податків. Стягнення готівкових коштів здійснюється у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

На підтвердження позовних вимог позивачем надано належні докази про наявність податкового боргу відповідача та вжиття заходів її стягнення.

За таких обставин, суд вважає, що позовні вимоги позивача обґрунтовані матеріалами справи, відповідають чинному законодавству України, тому їх необхідно задовольнити.

Керуючись ст. ст. 158-163, 186,254 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Красилівської міжрайонної державної податкової інспекції Хмельницької області в особі Старокостянтинівського відділення задовольнити.

Стягнути з сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Легіон", ідентифікаційний код 33159094, податковий борг у сумі 31952 (тридцять одна тисяча дев`ятсот п`ятдесят дві) грн. 37 коп., з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків, а також за рахунок належної йому готівки.

Постанова суду може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня її отримання.

Постанова набирає законної сили в порядку статті 254 КАС України.

Повний текст постанови виготовлено 17 травня 2012 року

Суддя /підпис/О.П. Шевчук "Згідно з оригіналом" Суддя О.П. Шевчук

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.05.2012
Оприлюднено18.06.2012
Номер документу24700249
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2270/3418/12

Ухвала від 04.05.2012

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Шевчук О.П.

Постанова від 16.05.2012

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Шевчук О.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні