Рішення
від 07.06.2012 по справі 0904/506/12
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 0904/506/12

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(заочне)

07.06.2012 м. Галич

Суддя Галицького районного суду Івано-Франківської області Мельник І.І. секретаря - Матейко О.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Галичі справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання особи такою, що втратила право на житло,-

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом і просить визнати ОСОБА_2, особою, що втратив право користування житлом у житловому будинку АДРЕСА_1

Представник позивача посилається на ті обставини, що позивач зареєстрована і проживає по АДРЕСА_1. Також, крім неї у даному будинку зареєстрований колишній зять ОСОБА_2. Останній протягом двох років без поважних причин не проживає у будинку і не виконує обов'язків наймача житла. Також добровільно відмовився від проживання у будинку, так як перешкод у користуванні житлом йому ніхто не створював. Відповідач ніякої оплати за комунальні послуги не проводить, а розрахунок плати проводиться з врахуванням його проживання в будинку і всі витрати по оплаті за житлово-комунальні послуги покладені на позивача.

З акту обстеження, складеного в складі комісії голови сільської ради, депутата сільської ради та члена виконкому сільської ради вбачається, що відповідач по АДРЕСА_1 не проживає.

Не проживаючи в квартирі понад строки, встановлені законом, ОСОБА_2 втратив право користування житлом

Не бажаючи добровільно виписатись з квартири, останній створює перешкоди в користуванні житлом.

Представник позивача звернулася до суду із заявою про розгляд справи без її участі, а також у заяві зазначила, що підтримує позовні вимоги і просить задовольнити з викладених у позовній заяві підстав. Не заперечує проти заочного розгляду справи.

Відповідач в судове засідання не з"явився з невідомих суду причин, хоч про день, час та місце розгляду справи був повідомлений відповідно до ст. 74 ЦПК України.

В зв'язку із вищевикладеним справа розглядається відповідно до ст. 224 ЦПК України.

Дослідивши представлені доводи представника позивача та перевіривши матеріали справи суд вважає, що позовну заяву слід задовольнити.

Судом встановлено, що позивач являється власником будинку по АДРЕСА_1. Разом із нею за вказаною адресою зареєстрований також її бувший зять, однак за даною адресою останній не проживає. Крім того відповідач ніякої участі в утриманні даного житла не приймає та ним не користується. Також позивач несе матеріальні витрати оплачуючи більші суми коштів в якості плати за опалення.

З акту обстеження, складеного в складі комісії голови сільської ради, депутата сільської ради та члена виконкому сільської ради вбачається, що відповідач по АДРЕСА_1 не проживає.

Відповідно до ч.2 ст. 405 ЦК України член сім'ї власника житла втрачає право на користування цим житлом у разі відсутності члена сім'ї без поважних причин понад один рік, якщо інше не встановлено домовленістю між ним і власником житла або законом, а відповідно до ст. 107 Житлового кодексу України у разі вибуття наймача та членів його сім'ї на постійне місце проживання до іншого населеного пункту договір найму жилого приміщення вважається розірваним з дня вибуття.

На підставі вищенаведеного, ст. 405 ЦК України, ст.ст. 71,72 ,107 Житлового кодексу України, керуючись ст.ст. 213, 214, 215 ЦПК України суд,-

в и р і ш и в:

Позов задовольнити.

Визнати ОСОБА_2, особою, що втратив право користування житлом у житловому будинку АДРЕСА_1

Рішення суду може бути оскаржене до Апеляційного суду Івано-Франківської області протягом десяти днів з дня проголошення рішення через Галицький районний суд.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача, поданою протягом десяти днів з дня отримання його копії.

Головуючий:

СудГалицький районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення07.06.2012
Оприлюднено20.06.2012
Номер документу24735902
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —0904/506/12

Ухвала від 16.03.2012

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Мельник І. І.

Рішення від 07.06.2012

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Мельник І.І. І. І.

Ухвала від 22.05.2012

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Мельник І.І. І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні