Ухвала
від 12.06.2012 по справі 2а/0570/18246/2011
ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Головуючий у 1 інстанції - Стойко В.В.

Суддя-доповідач - Юрченко В.П.

ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 червня 2012 року справа №2а/0570/18246/2011 приміщення суду за адресою:83017, м. Донецьк, бул. Шевченка, 26

Донецький апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: Юрченко В.П., Старосуд М.І., Чебанова О.О., при секретарі судового засідання Крамській С.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю «Техмастрейд» на постанову Донецького окружного адміністративного суду від 16 листопада 2011 року по справі за позовом Державної податкової інспекції у Київському районі м. Донецька до товариства з обмеженою відповідальністю «Техмастрейд» про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 16 листопада 2011 року задоволено позовні вимоги Державної податкової інспекції у Київському районі м. Донецька, припинено юридичну особу - ТОВ «Техмастрейд». Суд першої інстанції, задовольняючи позовні вимоги зазначив, що відповідно до частини 2 статті 38 закону України «Про Державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», підставою для припинення юридичних осіб є наявність в ЄДРПУ запису про відсутність юридичної особи за місцем знаходження.

З постановою суду першої інстанції не погодився відповідач, подавши апеляційну скаргу, на обґрунтування якої зазначено, що суд першої інстанції порушив норми матеріального та процесуального права, які є підставою для скасування постанови суду та ухвалення нового судового рішення про задоволення позовних вимог. На обґрунтування доводів апеляційної скарги зазначено, що дійсно підприємство тимчасово не знаходилось за місцем реєстрації, в зв'язку з скрутним фінансовим становищем, і відсутністю коштів на оренду приміщення. Але, податкову звітність надавали своєчасно, а в теперішній час підприємство працює стабільно, що є підставою для скасування судового рішення та відмові в задоволені позовних вимог.

Заслухавши доповідь судді-доповідача, вислухавши пояснення сторін, обговоривши доводи апеляційної скарги, дослідивши матеріали справи, колегія суддів вважає, що апеляційна скарга задоволенню не підлягає з таких підстав.

Як встановлено судом першої та апеляційної інстанції та підтверджується матеріалами справи, виконавчим комітетом Донецької міської ради 07.11.2005 року здійснено державну реєстрацію товариства з обмеженою відповідальністю «Техмастрейд», місцезнаходження юридичної особи - 83054 Донецька область, м.Донецьк, Київський район, пр..Київський, буд.46. 18.08.2010 року до Єдиного державного реєстру внесено інформацію щодо відсутності юридичної особи за вказаною адресою.

Відповідно до частини 2 статті 38 Закону України «Про Державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» встановлено, що підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Відповідно до п.п.20.1.12 Податкового кодексу України, - Органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Апелянт в апеляційній скарзі не спростовує факт відсутності юридичної особи за місцезнаходженням юридичної особа, а навпаки підтверджує, зазначаючи, що лише 23 лютого 2012 року відбулося звернення до державного реєстратора з заявою про зміну відомостей про юридичну особу. Тобто, з 18.08.2010 року до 23.02.2012 року позивач не повідомляв в установленому законом порядку державного реєстратора про зміну відомостей про юридичну особу, в тому числі і про зміну адреси. Зміна відомостей в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців здійснюється державним реєстратором, а податкова інспекціє є лише користувачем цієї інформації. Відсутність товариства за місцем знаходження є підставою для припинення юридичної особи.

Враховуючи вищенаведене, колегія суддів вважає, що суд першої інстанції правильно встановив обставини справи та ухвалив судове рішення з додержанням норм матеріального і процесуального права, доводи апеляційної скарги не спростували висновки суду першої інстанції, а тому підстав для задоволення апеляційної скарги та скасування постанови суду не вбачається.

Керуючись статтями 195, 196, 198, 200, 205, 206, 211, 212, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ :

Апеляційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю «Техмастрейд» - залишити без задоволення.

Постанову Донецького окружного адміністративного суду від 16 листопада 2011 року - залишити без змін.

Ухвала суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена безпосередньо до Вищого адміністративного суду України протягом двадцяти днів з дня складення в повному обсязі.

Ухвала в повному обсязі складена 15 червня 2012 року.

Колегія суддів: В.П. Юрченко

М.І. Старосуд

О.О.Чебанов

СудДонецький апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.06.2012
Оприлюднено21.06.2012
Номер документу24774782
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/18246/2011

Ухвала від 29.05.2012

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Юрченко В.П.

Ухвала від 04.05.2012

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Юрченко В.П.

Ухвала від 12.06.2012

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Юрченко В.П.

Ухвала від 04.05.2012

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Юрченко В.П.

Постанова від 16.11.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Стойка В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні