Ухвала
від 05.04.2012 по справі 0870/1077/12
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

УХВАЛА

ПРО ЗАКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

05 квітня 2012 року Справа № 0870/1077/12

м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Сіпаки А.В.

при секретарі судового засідання Глінському А.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Запоріжжя

до товариства з обмеженою відповідальністю «Виробниче підприємство «Таніком»

третя особа Державний реєстратор Запорізької міської ради Сергеєва Тетяна Іванівна

про визнання недійсним запису про проведення державної реєстрації

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом, в якому просив суд скасувати державну реєстрацію змін відомостей про ТОВ «Виробниче підприємство «Таніком», що не пов'язані зі змінами в установчих документах, щодо зміни місцезнаходження відповідача, які внесено у єдиний державний реєстр юридичних та фізичних осіб підприємців.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, про причини неявки суд не повідомив, заяв про розгляд справи без його участі до суду не надходило.

Представник відповідача в судове засідання також не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, про причини неявки суд не повідомив, заяв про розгляд справи без його участі до суду не надходило.

Представник третьої особи в судове засідання не з'явився, надав суду клопотання про розгляд справи за його відсутності, в якому також зазначив, що до ЄДРПОУ внесено запис паро припинення юридичної особи відповідача.

Відповідно до ч.1 ст.41 КАС України, у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

На підставі вищевказаної норми, фіксування судового процесу не відбувалось.

При повному з'ясуванні обставин судом встановлено, що 19.03.2012 за №1 103 117 0019 030441 Державним реєстратором Виконавчого комітету Запорізької міської ради до ЄДРПОУ було внесено запис №23 про припинення державної реєстрації юридичної особи ТОВ «Виробниче підприємство «Таніком» (ЄДРПОУ 33975650) в зв'язку з визнанням її банкрутом.

Відповідно до ч.2 ст.33 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» № 755-IV 15.05.2003, юридична особа є такою, що припинилася, з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Отже на час розгляду справи, відповідач - юридична особа ТОВ «Виробниче підприємство «Таніком» (ЄДРПОУ 33975650) являється припиненою, що підтверджується довідкою з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.157 КАС України, суд закриває провадження у справі у разі смерті або оголошення в установленому законом порядку померлою особи, яка була стороною у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва, або ліквідації підприємства, установи, організації, які були стороною у справі.

Роз'яснити позивачеві, що повторне звернення з тією самою позовною заявою не допускається.

На підставі вищевикладеного, суд приходить до висновку про закриття провадження у справі на підставі п.5 ч.1 ст.157 КАС України.

Керуючись п.5. ч.1 ст. 157, ст.ст. 160, 165 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Закрити провадження у справі №0870/1077/12, за позовом Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Запоріжжя до товариства з обмеженою відповідальністю «Виробниче підприємство «Таніком» третя особа Державний реєстратор Запорізької міської ради Сергеєва Тетяна Іванівна про визнання недійсним запису про проведення державної реєстрації.

Повторне звернення з тією самою позовною заявою не допускається.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали (якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали) апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя /підпис/ А.В. Сіпака

УХВАЛИВ:

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.04.2012
Оприлюднено25.06.2012
Номер документу24837426
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0870/1077/12

Ухвала від 05.04.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сіпака Андрій Васильович

Ухвала від 13.02.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сіпака Андрій Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні