Ухвала
від 20.06.2012 по справі 5006/5/4б/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

по справі про банкрутство

20.06.12 р. Справа № 5006/5/4б/2012

За заявою кредитора (заявника) Товариства з обмеженою відповідальністю «ДОНСЕРВІСТРАНС», м. Донецьк

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю „ТРАНС-ТОРГ", м. Донецьк

про банкрутство

Суддя господарського суду Донецької області Чорненька І.К.

Представники:

від кредиторів (заявника) Чергік А.В. - директор Товариства з обмеженою відповідальністю «ДОНСЕРВІСТРАНС» (наказ № 1 від 14.10.2011р.)

від боржника

Господарським судом Донецької області ухвалою від 06.02.2012р. за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «ДОНСЕРВІСТРАНС», м. Донецьк, порушена справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „ТРАНС-ТОРГ", м. Донецьк, на підставі ст. 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Постановою господарського суду від 20.02.2012р. Товариство з обмеженою відповідальністю „ТРАНС-ТОРГ", м. Донецьк визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру та ліквідатором боржника призначено ініціюючого кредитора - Товариство з обмеженою відповідальністю «ДОНСЕРВІСТРАНС», м. Донецьк.

17.05.2012р. Державною податковою інспекцією у Ворошиловському районі м. Донецька Донецької області ДПС суду надано клопотання про зупинення провадження по справі № 5006/5/4б/2012 до проведення документальної перевірки з питань повноти і своєчасності нарахування та сплати податків до бюджету.

Ліквідатором за результатами проведеної роботи суду надані звіт та ліквідаційний баланс для затвердження.

Ухвалою господарського суду від 14.06.2012р. розгляд звіту та ліквідаційного балансу призначено на 20.06.2012р., та суд зобов'язав Державну податкову інспекцію у Ворошиловському районі м. Донецька Донецької області ДПС надати господарському суду результати проведеної документальної перевірки боржника з питань повноти і своєчасності нарахування та сплати податків до бюджету.

Розглянувши у судовому засіданні 20.06.2012р. клопотання Державної податкової інспекції у Ворошиловському районі м. Донецька Донецької області ДПС та матеріали справи, суд дійшов висновку, що клопотання необґрунтоване та задоволенню не підлягає, оскільки:

Ст. 79 Господарського процесуального Кодексу України передбачає, що:

„Господарський суд зупиняє провадження у справі в разі неможливості розгляду даної справи до вирішення пов'язаної з нею іншої справи, що розглядається іншим судом, а також у разі звернення господарського суду із судовим дорученням про надання правової допомоги до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави.

Господарський суд має право зупинити провадження у справі за клопотанням сторони, прокурора, який бере участь в судовому процесі, або за своєю ініціативою у випадках:

1) призначення господарським судом судової експертизи;

2) надсилання господарським судом матеріалів до слідчих органів;

3) заміни однієї з сторін її правонаступником внаслідок реорганізації підприємства, організації. "

Перелік підстав для зупинення провадження у справі передбачений ст. 79 ГПК України і є вичерпним.

Відповідно до ст. 78 Податкового Кодексу України, у разі порушення провадження у справі про визнання банкрутом платника податків органами державної податкової служби проводиться документальна позапланова виїзна перевірка.

Згідно ст. 82 Податкового Кодексу України, тривалість документальної позапланової виїзної перевірки не повинна перевищувати 15 робочих днів для великих платників податків, щодо суб'єктів малого підприємництва - 5 робочих днів, інших платників податків - 10 робочих днів. Продовження строків проведення перевірок можливе за рішенням керівника органу державної податкової служби не більш як на 10 робочих днів для великих платників податків, щодо суб'єктів малого підприємництва - не більш як на 2 робочих дні, інших платників податків - не більш як на 5 робочих днів.

Державною податковою інспекцією у Ворошиловському районі м. Донецька Донецької області ДПС не надано суду результатів проведеної документальної перевірки.

Розглянувши звіт та ліквідаційний баланс у судовому засіданні 20.06.2012р., заслухавши пояснення представника ліквідатора, суд встановив: банкрут підприємницьку діяльність не веде, за місцезнаходженням відсутній, у ході ліквідаційної процедури у боржника не виявлено майнових активів, що підтверджується довідками: БТІ, МРЕВ, держтехнагляду, відділення земельних ресурсів та ВДВС.

Згідно Витягу з Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна та Витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна, відомості щодо наявності об'єктів рухомого або нерухомого майна боржника Товариства з обмеженою відповідальністю „ТРАНС-ТОРГ", які знаходяться в обтяженні, - інформація відсутня.

Кредиторами по справі визнані: Товариство з обмеженою відповідальністю «ДОНСЕРВІСТРАНС», м. Донецьк на суму 7 400, 00грн., Управління Пенсійного фонду України у Ворошиловському районі м. Донецька на суму 83,75грн.

У зв'язку з відсутністю майнових активів, кредиторські вимоги у сумі 7 483,75грн. залишилися незадоволеними.

Заперечень та зауважень до звіту ліквідатора суду не надано.

Враховуючи викладене та керуючись ст. 32, п.6 ст. 40, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю „ТРАНС-ТОРГ", м. Донецьк.

Ліквідувати юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю „ТРАНС-ТОРГ", м. Донецьк (83086, м. Донецьк, Ворошиловський район, вул. Артема, буд. 4Г, кімната 204; код ЄДР 37379836).

Вимоги, не задоволені за відсутністю майна, вважати погашеними.

Припинити провадження по справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „ТРАНС-ТОРГ", м. Донецьк.

Ліквідатору в триденний строк надати суду публікацію про визнання печатки та штампу боржника недійсними.

Зобов'язати державного реєстратора здійснити державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Копію цієї ухвали направити особам, переліченим в ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та органу ДВС.

Суддя Чорненька І.К.

Вик Петрова Л.Є. тел. 305-67-79

Надруковано примірників - 8 :

господарському суду Донецької області - 1,

сторонам - 7 ,

Дата ухвалення рішення20.06.2012
Оприлюднено26.06.2012
Номер документу24908306
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —5006/5/4б/2012

Ухвала від 20.06.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька І.К.

Ухвала від 05.04.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

Постанова від 20.02.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька І.К.

Ухвала від 06.02.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька І.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні