Ухвала
від 14.06.2012 по справі 23/5009/7579/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

69001, м. Запоріжжя, вул. С. Тюленіна,21/Шаумяна,4

Інформаційний центр тел. (061) 224-08-88

УХВАЛА

14.06.12 Справа № 23/5009/7579/11

Господарський суд у складі судді Шевченко Т.М.,

за участю:

ліквідатора -Владикіна І.В. (на підставі постанови суду від 19.12.11);

представник кредитора ДПІ в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя :- не з'явився;

представник кредитора ТОВ «Торговельний Дім «Синтез»: з'явився;

представник кредитора ТОВ «Запоріжстрой»: з'явився;

представника кредитора ПАТ «Запоріжтрансформатор»: ОСОБА_2, юрисконсульт, довіреність № 1/05-рн від 30.12.2011 р.;

розглянувши поданий ліквідатором звіт та ліквідаційний баланс у справі № 23/5009/7579/11

про банкрутство -Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельний будинок «Лінкольн»(69057, м. Запоріжжя, вул. Перемоги, 129-а, ідентифікаційний код юридичної особи 31806363; адреса для листування: 69050, м. Запоріжжя, а/с 7703 )

ліквідатор -Владикін І.В.,

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Запорізької області від 19.12.2011 р. у справі № 23/5009/7579/11 Товариство з обмеженою відповідальністю «Торгівельний будинок «Лінкольн» (м. Запоріжжя) визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено Владикіна І.В., зобов'язано ліквідатора здійснити ліквідаційну процедуру згідно із Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»та за результатами проведеної роботи подати до господарського суду звіт про свою діяльність та ліквідаційний баланс для затвердження у строк до 28.12.2011 р.

17.01.2012 р. в газеті «Голос України»№ 7 (5257) опубліковано оголошення про визнання банкрутом ТОВ «Торгівельний будинок «Лінкольн».

20.03.2012 р. ліквідатором Владикіним І.В. подано на затвердження суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Для заслуховування звіту ліквідатора, розгляду ліквідаційного балансу, ухвалою суду від 28.03.2012 р. призначено судове засідання на 28.05.2012 р. В судовому засіданні 28.05.2012 р. оголошено перерву до 14.06.2012 р.

Ліквідатор в судових засіданнях доповів надав витребувані судом документи та доповів про проведену роботу на стадії ліквідаційної процедури.

Присутній в судовому засіданні представник кредитора проти затвердження звіту ліквідатора не заперечував.

Розгляд справи здійснювався без застосування технічних засобів фіксування судового процесу.

Заслухавши звіт ліквідатора, дослідивши подані документи, заслухавши представника кредитора, господарський суд вважає за можливе затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

Виходячи з приписів ст. 25 та ст. 51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»(далі - Закон про банкрутство) в ліквідаційній процедурі ліквідатор виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута, здійснює інвентаризацію та оцінку майна банкрута згідно з законодавством, аналізує фінансове становище банкрута, виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута, очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу, реалізує майно банкрута для задоволення вимог, включених до реєстру вимог кредиторів, тощо. В ліквідаційній процедурі кредитори мають право заявити свої вимоги (претензії) до боржника, який ліквідується, в місячний строк з дня публікації оголошення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом. Вимоги кредиторів розглядає ліквідатор та вносить їх до реєстру вимог кредиторів у відповідності до вимог статті 31 Закону про банкрутство.

Згідно із ст. 32 Закону про банкрутство після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Отже, законодавством передбачено певну сукупність дій, яку необхідно ліквідатору вчинити в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, яке проводиться за участю кредиторів (комітету кредиторів); подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком всіх проведених нім дій в ході ліквідаційної процедури.

Якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали направляється органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, а також власнику (органу, уповноваженому управляти майном), органам державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута (ч. 2 ст. 32 Закону про банкрутство).

Як вбачається з матеріалів справи, ліквідатором здійснено опублікування відомостей про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури в газеті «Голос України»№ 7 (5257) від 17.01.2012 р.

Після опублікування оголошення з вимогами до боржника звернулись такі кредитори:

- ДПІ в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя в розмірі 77 371,50 грн., з яких: 76 084,09 грн. основного боргу, 32,00 грн. штрафних санкцій, 1255,41 грн. пені;

- ТОВ «Запоржстрой»в розмірі 36 742,58 грн.;

- ТОВ «Торговельний Дім «Синтез»в розмірі 29 577,15 грн., з яких: 25 000,00 грн. основного боргу, 3341,39 грн. пені, 786,77 грн. трьох процентів річних, 291,27 грн. державного мита, 157,72 грн. витрат на ІТЗ судового процесу;

- ПАТ «Запоріжтрансформатор»в розмірі 19 890,00 грн.

Згідно довідок органів реєстрації речових прав на майно (ТОВ «Запорізьке міжміське бюро технічної інвентаризації», ВРЕР-1 УДАІ ГУМВС України в Запорізькій області), вбачається, що за банкрутом не зареєстровано ані рухомого (транспортних засобів), ані нерухомого майна (будівель, приміщень).

Відповідно до Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від банкрут не значиться засновником будь-яких суб'єктів господарської діяльності.

Згідно довідки ЗРУ ПАТ КБ «Приватбанк»рахунки юридичної особи-банкрута закрито.

Згідно інформації Орджонікідзевського ВДВС Запорізького МУЮ №2125/8 від 14.06.2012 р. виконавчих проваджень відносно банкрута на виконанні не перебуває.

За результатами проведених заходів щодо виявлення майна (активів) банкрута ліквідатором складено ліквідаційний баланс.

Дані ліквідаційного балансу свідчать про відсутність у банкрута активів для розрахунків із кредиторами.

Всі здійснені ліквідатором запити та отримані відповіді досліджено та приєднано до матеріалів справи.

Отже, ліквідатором в повній мірі виконано свої обов'язки, передбачені положеннями ст.ст. 23, 25, 51 Закону про банкрутство.

Як вбачається з матеріалів справи та відображено у реєстрі вимог кредиторів, банкрут має заборгованість у загальному розмірі 163 581,23 грн. перед наступними кредиторами:

- ДПІ в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя в сумі 77 371,50 грн., з яких: 76 084,09 грн. основного боргу -вимоги третьої черги задоволення, 32,00 грн. штрафних санкцій -вимоги шостої черги задоволення, 1255,41 грн. пені -вимоги шостої черги задоволення;

- ТОВ «Запоржстрой»в сумі 36 742,58 грн. -вимоги четвертої черги задоволення;

- ТОВ «Торговельний Дім «Синтез»в сумі 29 577,15 грн., з яких: 25 000,00 грн. основного боргу -вимоги четвертої черги задоволення, 3341,39 грн. пені -вимоги шостої черги задоволення, 786,77 грн. трьох процентів річних -вимоги четвертої черги задоволення, 291,27 грн. державного мита -вимоги четвертої черги задоволення, 157,72 грн. витрат на ІТЗ судового процесу -вимоги четвертої черги задоволення;

- ПАТ «Запоріжтрансформатор»в сумі 19 890,00 грн. -вимоги четвертої черги задоволення.

Будь-яких інших заяв з кредиторськими вимогами до банкрута ліквідатору та господарському суду не надходило.

За результатами пошуку ліквідатором майна (активів) у банкрута відсутні майнові активи та грошові кошти, за рахунок яких можливо було б погасити кредиторську заборгованість. Поданий ліквідатором ліквідаційний баланс засвідчує відсутність у банкрута майна.

Слід зазначити, що за підсумками ходу ліквідаційної процедури вбачається, що ліквідатором вчинено належні дії по виявленню активів та пасивів боржника, доведено неможливість відновлення платоспроможності боржника внаслідок вжитих ліквідатором заходів та необхідність його ліквідації. Вказані висновки про встановлені обставини відповідають дійсності та підтверджуються достовірними доказами, дослідженими в судовому засіданні та долученими до справи.

Дійшовши висновку, що під час проведення ліквідаційної процедури ліквідатор здійснив всі заходи з ліквідації банкрута, виконав всі вимоги Закону про банкрутство, встановивши, що у банкрута відсутні активи, необхідні для повного задоволення вимог кредитора, суд вважає за необхідне звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута затвердити.

Пунктом 6 ч. 1 ст. 40 Закону про банкрутство передбачено, що господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо: затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому статтею 32 цього Закону.

Таким чином, оскільки за результатами ліквідаційного балансу у банкрута не виявлено майна, за рахунок якого можливе погашення кредиторських вимог, підприємницька діяльність банкрута припинена, його необхідно ліквідувати, а провадження у справі припинити.

Відповідно до ч. 6 ст. 31 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 5, 31, 32, 40, 51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст.ст. 4 1 , 4 5 , 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд Запорізької області

УХВАЛИВ:

Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута затвердити.

Банкрута - Товариство з обмеженою відповідальністю «Торгівельний будинок «Лінкольн»(69057, м. Запоріжжя, вул. Перемоги, 129-а, ідентифікаційний код юридичної особи 31806363) - ліквідувати.

Провадження у справі припинити.

Вимоги, що не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

Завірені примірники ухвали надіслати: кредиторам (ДПІ в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя, ТОВ «Запоржстрой», ТОВ «Торговельний Дім «Синтез», ПАТ «Запоріжтрансформатор»), банкруту, ліквідатору, державному реєстратору виконавчого комітету Запорізької міської ради, Орджонікідзевському ВДВС Запорізького МУЮ, Головному управлінню статистики у Запорізькій області, Головному управлінню юстиції в Запорізькій області.

Суддя Т.М. Шевченко

Дата ухвалення рішення14.06.2012
Оприлюднено26.06.2012
Номер документу24908461
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство -Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельний будинок «Лінкольн»(69057, м. Запоріжжя, вул. Перемоги, 129-а, ідентифікаційний код юридичної особи 31806363; адреса для листування: 69050, м. Запоріжжя, а/с 7703 ) ліквідатор -Владикін І.В

Судовий реєстр по справі —23/5009/7579/11

Ухвала від 28.03.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 14.06.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Постанова від 19.12.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 01.12.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні