Ухвала
від 20.06.2012 по справі 5016/1140/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=======================================================================

УХВАЛА

20.06.12 Справа № 5016/1140/2012

Суддя Ржепецький В.О. , розглянувши матеріали заяви,

кредитора : Жовтневої міжрайонної державної податкової інспекції Миколаївської області Державної податкової служби, вул. Торгова, 63-а, м. Миколаїв, 54050, код ЄДРПОУ 38086131

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю «Калина-Агро», вул. Гоголя, 24, с. Калинівка, Миколаївська область, 57212, код ЄДРПОУ 35817473

про: визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

19 червня 2012р. кредитором подано суду заяву про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Калина-Агро»за ознаками ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у зв'язку з неспроможністю останнього виконати грошове зобов'язання по сплаті штрафних санкцій в сумі 170 грн., яке виникло на підставі податкового повідомлення-рішення про застосування штрафних санкцій №0008161501/0 від 24.11.2010р. на суму 170 грн.

Пункт 1 ст. 5 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлює, що провадження у справах про банкрутство регулюється Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" грошове зобов`язання -зобов`язання боржника заплатити кредитору певну грошову суму відповідно до цивільно-правового договору та на інших підставах, передбачених цивільним законодавством України. До складу грошових зобов`язань боржника не зараховуються недоїмка (пеня та штраф), визначена на дату подання заяви до господарського суду, а також зобов`язання, які виникли внаслідок заподіяння шкоди життю і здоров`ю громадян, зобов`язання з виплати авторської винагороди, зобов`язання перед засновниками (учасниками) боржника - юридичної особи, що виникли з такої участі.

У вирішенні питання про склад вимог за податками і зборами (обов'язковими платежами) при порушенні справ про банкрутство суд має виходити з того, що суми пені, штрафів та інших штрафних та фінансових санкцій враховуються окремо.

Вказана правова позиція підтримується постановою Пленуму Верховного Суду України №15 від 18.12.2009р. "Про судову практику в справах про банкрутство" за якою, до складу грошових зобов'язань боржника не зараховуються недоїмка (пеня та штраф) визначена на дату подання заяви до господарського суду, а також зобов'язання, які виникли внаслідок заподіяння шкоди життю і здоров'ю громадян, зобов'язання з виплати авторської винагороди, зобов'язання перед засновниками (учасниками) боржника -юридичної особи, що виникли з такої участі.

Додане до заяви податкове повідомлення-рішення №0008161501/0 від 24.11.2010р. стосується застосованих кредитором до боржника штрафних санкцій, які не є податком та збором у розумінні ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та ст. ст. 6, 8-10 Податкового кодексу України.

Згідно ст. 9 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" суддя не пізніше п'яти днів з дня надходження повертає заяву про порушення справи про банкрутство і додані до неї документи без розгляду з підстав, передбачених статтею 63 Господарського процесуального кодексу України, з урахуванням вимог цього Закону.

Згідно п. 3 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо у позовній заяві не вказано обставин, на яких ґрунтується позовна вимога, доказів, що підтверджують викладені в заяві обставини, обґрунтований розрахунок стягуваної чи оспорюваної суми.

Враховуючи, що заявником не надано документів, що підтверджують наявність безспірної заборгованості боржника зі сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), на підставі п. 1 ст. 9 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" суд повертає заяву без розгляду.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення.

Керуючись ч. 1 ст. 9 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", п. 3 ч. 1 ст. 63, ст. 86 ГПК України, -

УХВАЛИВ:

Заяву Жовтневої міжрайонної державної податкової інспекції Миколаївської області Державної податкової служби про порушення справи про банкрутство Товаривства з обмеженою відповідальністю «Калина-Агро»повернути заявнику без розгляду.

Додаток: заява та додані до неї документи на 16 аркушах.

СуддяВ.О.Ржепецький

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення20.06.2012
Оприлюднено03.07.2012
Номер документу24923622
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5016/1140/2012

Ухвала від 20.06.2012

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні