Ухвала
від 03.07.2012 по справі 19/2310-а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


УХВАЛА

"03" липня 2012 р.Справа № 19/2310-А

Господарський суд Хмельницької області у складі головуючого судді Виноградової В.В., при секретарі судового засідання Дідик Н.Д. , розглянувши заяву Акціонерного товариства "Вітал" м. Хмельницький про роз'яснення судового рішення по адміністративній справі №19/2310-А

за позовом Державної податкової інспекції у м. Хмельницькому

до Акціонерного товариства "Вітал" м. Хмельницький

про припинення юридичної особи

за участю представників сторін:

позивача : не з'явився

відповідача : ОСОБА_1- за довіреністю від 24.05.2012р.

встановив:

Постановою господарського суду Хмельницької області від 01.06.2006р. у справі № 19/2310-А задоволено позов державної податкової інспекції у м. Хмельницькому до Акціонерного товариства "Вітал" м. Хмельницький про припинення юридичної особи та припинено юридичну особу -Акціонерне товариство "Вітал" м. Хмельницький, вул. Чорновола,88 (код 14150157).

Від АТ "Вітал" на адресу суду надійшла заява від 26.06.2012р. про роз'яснення судового рішення по справі №19/2310-А. Дана заява мотивована тим, що постановою господарського суду Хмельницької області від 01.06.2006 року вирішено припинити юридичну особу - акціонерне товариство "Вітал", однак не вказано в результаті чого припиняється юридична особа - реорганізації чи ліквідації.

Розрядженням в.о. керівника апарату суду Чемеринської О.Ю. та в.о. голови господарського суду Олійника Ю.П. №286/12 від 26.06.2012р., у зв'язку з відпусткою по догляду за дитиною судді Розізнаної І.В., відповідно ст.149 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", Положення про автоматизовану систему документообігу суду, п.5 протоколу зборів суддів господарського суду Хмельницької області від 26.12.2011р. заяву про роз'яснення судового рішення по справі №19/2310-А за позовом Державної податкової інспекції у м. Хмельницькому до Акціонерного товариства "Вітал" м. Хмельницький про припинення юридичної особи передано на розгляд судді Виноградовій В.В.

Відповідно до ст. 170 Кодексу адміністративного судочинства України, передбачено, що якщо судове рішення є незрозумілим, суд, який його ухвалив, за заявою осіб, які беруть участь у справі, або державного виконавця ухвалою роз'яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його змісту.

Постановою господарського суду Хмельницької області від 01.06.2006р. у справі №19/2310-А задоволено позов державної податкової інспекції у м. Хмельницькому до Акціонерного товариства "Вітал" м. Хмельницький та припинено юридичну особу - Акціонерне товариство "Вітал" м. Хмельницький, вул. Чорновола,88 (код 14150157).

При прийнятті даної постанови суд посилався на положення ст. ст.104, 105 ЦК України , ст.ст. 33, 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців" , обґрунтованість та доведеність звернення позивача до суду з вимогою припинити юридичну особу відповідача з підстав неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно ст. 104 Цивільного кодексу України та ст. 33 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців" юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Статтею ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців" визначено порядок державної реєстрації припинення юридичної особи на підставі судового рішення, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи. Відповідно до даної статті суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення. Дата надходження відповідного судового рішення вноситься державним реєстратором до журналу обліку реєстраційних дій.

Підставами для постановляння судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Суд призначає в рішенні щодо припинення юридичної особи у зв'язку з її ліквідацією комісію з припинення (ліквідаційну комісію) та встановлює строк і порядок її роботи. Державний реєстратор вносить до Єдиного державного реєстру запис про призначення комісії з припинення (ліквідаційної комісії) не пізніше наступного робочого дня з дати надходження відповідного рішення. У разі, якщо в судовому рішенні щодо припинення юридичної особи у зв'язку з її ліквідацією не призначена комісія з припинення (ліквідаційна комісія), державний реєстратор не пізніше трьох робочих днів від дати надходження такого судового рішення вносить до Єдиного державного реєстру запис, в якому вказує як голову комісії з припинення (ліквідаційної комісії) юридичної особи керівника органу управління або засновника (учасника) юридичної особи, якщо інше не встановлено судовим рішенням.Аналогічні положення містить ст. 105 ЦК України.

З системного аналізу положень ст.ст. 104, 105 ЦК України, ст.ст. 33, 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців" вбачається, що припинення юридичної особи припинення юридичної особи на підставі судового рішення, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи здійснюється в результаті ліквідації юридичної особи.

Крім того, як вбачається із спеціального витягу з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців станом на 27.06.2012р. акціонерне товариство "Вітал" ( код 14150157), м. Хмельницький, вул. Чорновола, 88 в стані припинення , головою комісії з припинення призначено керівника товариства Фірсова Дмитра Олексійовича .

Зважаючи на викладене, положення ст. 170 КАС України , суд вважає за необхідне роз'яснити судове рішення у справі №10/2310-А в частині в результаті чого припинено юридичну особу АТ "Вітал" ( код 14150157), а саме :" відповідно до ст.ст. 104, 105 ЦК України, ст.ст. 33, 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців" припинення юридичної особи на підставі судового рішення, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи здійснюється шляхом ліквідації юридичної особи.

Керуючись п. п . 6 та 7 Розділу VII „Прикінцеві та перехідні положення" , ст.ст. 160, 165, 170 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

роз'яснити рішення суду по справі №19/2310-А в частині припинення юридичної особи АТ "Вітал", ( код 14150157) , а саме : відповідно до ст.ст. 104, 105 ЦК України, ст.ст. 33, 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців" припинення юридичної особи на підставі судового рішення, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи здійснюється шляхом ліквідації юридичної особи.

Ухвала суду може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції протягом п'яти днів з дня її проголошення відповідно до ст. 186 КАС України .

Ухвала набирає законної сили в порядку статті 254 КАС України.

Суддя В.В. Виноградова

віддрук 3 прим:1-до справи ; 2-позивачу (м. Хмельницький вул. Театральна, 12),(рекомендованим листом), відповідачу (м. Хмельницький вул. Чорновола, 88)

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення03.07.2012
Оприлюднено07.07.2012
Номер документу25040819
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —19/2310-а

Ухвала від 27.06.2012

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Розізнана І.В.

Ухвала від 03.07.2012

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Розізнана І.В.

Постанова від 01.06.2006

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Розізнана І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні