Постанова
від 30.10.2006 по справі 22/246-а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

22/246-А

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел.486-65-72

 

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

30.10.06р.                                                                                                                  №  22/246-А       

 м. Київ

15 год. 05 хв.

За позовом          Державної податкової інспекції у Оболонському районі

          м. Києва

До                              Товариства з обмеженою відповідальністю “Тиса ЛТД”

Третя особа           Оболонська  районна у місті Києві державна адміністрація

про                    припинення юридичної особи

Суддя    Шкурат А.М.

Секретар судового засідання Шпильова Я.І.

Представники  

від позивача          Котикова О.В. (дов. № 7836/9/10-12 від 09.09.2005р.)

від відповідача           не з'явився

від 3-ої особи               не з'явився

ОБСТАВИНИ  СПРАВИ:

Державна податкова інспекція у Оболонському районі м. Києва звернулась до Господарського суду міста Києва із позовною заявою про припинення юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю “Тиса ЛТД”.

Позивач обґрунтовує заявлені вимоги тим, що відповідач, в порушення вимог законодавства, не подає протягом року до державної податкової служби податкових декларацій.

Представник позивача заявлені вимоги підтримав повністю.

Відповідач вимог ухвали суду про відкриття провадження у справі не виконав, відзив на позов не надав, в судове засідання не з'явився.

Дослідивши матеріали справи, оглянувши надані представником позивача оригінали документів, копії яких знаходяться у матеріалах справи, заслухавши пояснення представника позивача, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні дані, на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, Господарський суд міста Києва –

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю “Тиса ЛТД” зареєстроване Мінською районною державною адміністрацією м. Києва 24.12.1993р. за № ТОВ-1455. На обліку, як платник податків, Товариство з обмеженою відповідальністю “Тиса ЛТД” знаходиться в Державній податковій інспекції у Мінському районі м. Києва з 28.12.1993р.

Відповідач з травня 1994 року не подає органам державної податкової служби звітність відповідно до закону, про що свідчить довідка Державної податкової інспекції у Оболонському районі м. Києва від 19.05.2006р. за вих. № 3403/9/15-504.

Таким чином, суд приходить до висновку про необхідність задоволення позовних вимог в повному обсязі.

У відповідності до пункту сімнадцятого статті 11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні” від 4 грудня 1990 року № 509-ХІІ органи державної податкової служби мають право звертатися у передбачених законом випадках до суду з заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

Відповідно до частини першої статті 42 Конституції України кожен має право на підприємницьку діяльність, яка не заборонена законом.

Виходячи з положень пункту другого статті 9 Закону України “Про систему оподаткування” від 25 червня 1991 року № 1251-ХІІ, платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Згідно зі статтею 247 Господарського кодексу України –у разі здійснення суб'єктом господарювання діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, до нього може бути застосовано адміністративно-господарську санкцію у вигляді скасування державної реєстрації цього суб'єкта та його ліквідації.

У відповідності до частини першої статті 59 Господарського кодексу України, Припинення діяльності суб'єкта господарювання здійснюється шляхом його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації —за рішенням власника (власників) чи уповноважених ним органів, за рішенням інших осіб —засновників суб'єкта господарювання чи їх правонаступників, а у випадках, передбачених цим Кодексом, —за рішенням суду.

Відповідно до вимог статті 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема, є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій; документів фінансової звітності відповідно до закону.

Пунктом шостим статті 38 „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” встановлено, що в разі, якщо в судовому рішенні щодо припинення юридичної особи у зв'язку з її ліквідацією не призначена комісія з припинення (ліквідаційна комісія), державний реєстратор не пізніше трьох робочих днів від дати надходження такого судового рішення вносить до Єдиного державного реєстру запис, в якому вказує, як голову комісії з припинення (ліквідаційної комісії) юридичної особи –керівника органу управління або засновника (учасника) юридичної особи, якщо інше не встановлено судовим рішенням.

Відповідно до статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення.

Керуючись статтями 59, 247 Господарського кодексу України, статтями 71, 94 (ч.4), 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, Прикінцевими та перехідними положеннями Кодексу адміністративного судочинства України, статтею 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, пунктом другим статті 9 Закону України “Про систему оподаткування”, пунктом сімнадцятим статі 11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні” суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю “Тиса ЛТД” (04213, м. Київ, вул. Прирічна, буд. 13, п/р 467579 в Лівобережному відділені АБ “Інко” у м. Києві, МФО 322722, код 20028207), зареєстровано Мінською районною державною адміністрацією м. Києва від 24.12.1993р.

Зобов'язати Державного реєстратора відповідача не пізніше трьох робочих днів від дати надходження судового рішення внести до Єдиного державного реєстру запис, в якому вказати, як голову комісії з припинення (ліквідаційної комісії) юридичної особи –керівника органу управління або засновника (учасника) юридичної особи.

Постанову надіслати сторонам по справі, Державному реєстратору відповідача для здійснення заходів по ліквідації юридичної особи у встановленому законом порядку.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження або подання апеляційної скарги в порядку, встановленому ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України. Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку в строки, встановлені ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

            Суддя                                                                            А.М.Шкурат

Дата ухвалення рішення30.10.2006
Оприлюднено23.08.2007

Судовий реєстр по справі —22/246-а

Постанова від 30.10.2006

Господарське

Господарський суд міста Києва

Шкурат А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні