Постанова
від 14.06.2012 по справі 2а/0470/16706/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 лютого 2012 р. Справа № 2а/0470/16706/11 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі судді Захарчук Н.В. , розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Індустріальному районі м. Дніпропетровська до ТОВ фірма "ЛІГО" про стягнення заборгованості , -

ВСТАНОВИВ :

05.12.2011 року Управління Пенсійного фонду України в Індустріальному районі м. Дніпропетровська звернулося до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю фірма «ЛІГО»заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за червень 2011 року в сумі 408,60 грн.

В обґрунтування позову зазначено, що внаслідок порушення вимог Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування»№2464-VI від 08.07.2010 року, відповідач має заборгованість в сумі 408,60 грн.

Відповідач заперечень на позовну заяву не надав. Ухвалу про відкриття провадження у справі відповідачем отримано 10.02.2012 року.

За таких підстав, суд вважає за можливе розглянути справу за наявними у ній матеріалами, оскільки судом вжито усіх заходів для повідомлення відповідача належним чином про розгляд судової справи у порядку скороченого провадження.

Розглянувши подані документи і матеріали, з'ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд дійшов висновку, що адміністративний позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, матеріалами справи підтверджено, що Товариство з обмеженою відповідальністю фірма «ЛІГО»(код ЄДРПОУ 19305995), зареєстроване як платник єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в Управлінні Пенсійного фонду України в Індустріальному районі м. Дніпропетровська.

Порядок сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування передбачено Законом України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 08.07.2010 року №2464-VІ (далі -Закон №2464) та Інструкцією "Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України", затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України № 21-5 від 27.09.2010 року та зареєстрованої в Міністерстві юстиції 27.10.2010 року за № 994/18289 .

Відповідно до ст.4 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" платниками єдиного внеску є фізичні особи - підприємці, зокрема ті, які використовують працю інших осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством про працю, чи за цивільно-правовим договором (крім цивільно-правового договору, укладеного з фізичною особою - підприємцем, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, зазначеним у витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців); фізичні особи, які забезпечують себе роботою самостійно, та фізичні особи, які використовують працю інших осіб на умовах трудового договору (контракту).

Відповідно до ч.2 ст. 6 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" платник єдиного внеску зобов'язаний своєчасно та в повному нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.

Відповідно до ч. 5 ст. 8 Закону України №2464 єдиний внесок для роботодавців встановлюється у відсотках на суму нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну і додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати у т. ч. у натуральній формі, відповідно до класів професійного виробництва, до яких віднесено платників єдиного внеску, з урахуванням видів їх економічної діяльності.

У відповідності до ч.8 ст. 9 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом. Базовим періодом для Відповідача є календарний місяць.

Згідно зі ч.12 ст.9 цього Закону, єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

Відповідачем було подано до Управління Пенсійного фонду України в Індустріальному районі м. Дніпропетровська звіт по єдиному внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за червень 2011 року із нарахованою до сплати сумою у розмірі 408,60 грн.

На підставі п.7 ч.1 ст.13 Закону, Пенсійний фонд та його територіальні органи мають право стягувати з платників несплаченої суми єдиного внеску.

Станом на час розгляду справи сума заборгованості фізичної особи-підприємця Боднар Наталі Олександрівни становить 408,60 грн., що підтверджується розрахунком суми позову.

Таким чином, суд вважає правомірним стягнення з відповідача на користь Управління Пенсійного фонду України в Індустріальному районі м. Дніпропетровська заборгованості в сумі 408,60 грн., оскільки доказів добровільного погашення заборгованості відповідачем не надано.

Керуючись статтями 158-163,182-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

. Адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Індустріальному районі м. Дніпропетровська до Товариства з обмеженою відповідальністю фірма «ЛІГО»про стягнення заборгованості -задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю фірма «ЛІГО»заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у розмірі 408,60 грн. (чотириста вісім грн., 60 коп.) на користь Управління Пенсійного фонду України в Індустріальному районі м. Дніпропетровська у т.ч.:

- 372,60 грн. на р/р 37195023000404 грн.;

- 36,00 грн. на р/р 37191083000404 в Головному Управлінні Державного казначейства у Дніпропетровській області, МФО 805012.

Постанова набирає законної сили після закінчення строків подання апеляційної скарги, якщо вона була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в десятиденний строк з дня отримання копії постанови апеляційної скарги, з подачею її копій відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Постанова підлягає негайному виконанню відповідно до ч. 6 ст.183-2 та ч. 1 ст.256 КАС України.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя Н.В. Захарчук

Дата ухвалення рішення14.06.2012
Оприлюднено20.08.2012
Номер документу25143401
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/16706/11

Ухвала від 06.12.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Захарчук-Борисенко Наталія Віталіївна

Постанова від 14.06.2012

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Захарчук Наталія Віталіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні