Постанова
від 05.01.2012 по справі 2а-6933/11/1470
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Миколаївський окружний адміністративний суд вул. Заводська, 11, м. Миколаїв, 54002 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Миколаїв.

05.01.2012 р. Справа № 2а-6933/11/1470

Суддя Миколаївського окружного адміністративного суду Зіньковський О. А. , в порядку письмового провадження вирішив адміністративну справу

за позовомУправління ПФУ в Первомайському р-ні Миколаївської області, вул. Революції, 36,Первомайськ,Миколаївська область,55200 доВідкритого акціонерного товариства " Первомайська спеціалізована пересувна механізована колона № 3, вул. Комсомольська, 18-А, Кінецьпіль, Первомайський район, Миколаївська область,55230 простягнення заборгованості в сумі 1453,53 грн., Управлінням Пенсійного фонду України в Первомайському районі Миколаївської області пред'явлено позов до Відкритого акціонерного товариства "Первомайська спеціалізована пересувна механізована колона № 3" про стягнення заборгованості в сумі 1453 грн. 53 коп. за несплату витрат на виплату і доставку пільгових пенсій громадянам, які працювали у відповідача на роботах із шкідливими і важкими умовами праці, та яким призначена пенсія за віком на пільгових умовах.

Представник позивача надав клопотання про розгляд справи dв порядку письмового провадження.

Відповідач, про дату, час та місце слухання справи повідомлений належним чином, у судове засідання не з'явився, про причину неприбуття суд не повідомив. Правом, передбаченим статтею 49 КАС України не скористався, письмові заперечення проти позову та докази, які у нього є суду не надав.

Відповідно до ч. 6 ст. 128 КАС України справа розглядається в порядку письмового провадження.

Дослідивши матеріали справи суд, -

встановив:

Відповідач є юридичною особою, зареєстрованою в Управлінні Пенсійного фонду України в Первомайському районі Миколаївської області.

Колишнім працівникам відповідача, які працювали у нього на роботах із шкідливими і важкими умовами праці, була призначена пенсія за віком на пільгових умовах, а саме: ОСОБА_1, ОСОБА_2.

Відповідно до п. 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" підприємства та організації з коштів, призначених на оплату праці, вносять до Пенсійного фонду плату, що покриває фактичні витрати на виплату і доставку пенсій особам, які були зайняті повний робочий день на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком №1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України, крім тих, що були безпосередньо зайняті повний робочий день на підземних роботах (включаючи особовий склад гірничорятувальних частин) з видобутку вугілля, сланцю, руди та інших корисних копалин, на будівництві шахт та рудників за списком робіт і професій, затвердженим Кабінетом Міністрів України, починаючи з дня набрання чинності Законом, у розмірі 20 відсотків з наступним збільшенням її щороку на 10 відсотків до 100-відсоткового розміру відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку цих пенсій до набуття права на пенсію за віком відповідно до Закону.

Статтею 2 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" передбачено, що обєктом оподаткування для платників збору є фактичні витрати на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до п. "б"-"з" ст. 13 Закону України " Про пенсійне забезпечення".

Згідно підпункту 6.8 п.6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України № 21-1 від 19.12.2003року, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16.01.2004р. за № 64/8663 (далі - Інструкція), підприємства щомісяця до 25 числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

На підставі Інструкції позивач надсилав відповідачеві до відома розрахунки на оплату витрат за серпень 2011 року на загальну суму 1453 грн. 53 коп. (а.с.13).

Заборгованість підтверджується також розрахунком позивача (а.с.5).

Згідно до ст.11 КАС України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Відповідач своїм правом не скористався, на час розгляду справи, у встановленому порядку вимогу позивача про сплату недоїмки не оскаржив, заборгованість у сумі 1453 грн. 53 коп. не сплатив.

Згідно ч. 4 ст. 25 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", територіальний орган Пенсійного фонду має право звернутися до суду з позовом про стягнення недоїмки.

За таких обставин позовні вимоги обґрунтовані та підлягають задоволенню.

Відповідно до ст. 4 Декрету Кабінету Міністрів України "Про державне мито" та ст. 5 Закону України "Про судовий збір" позивач звільнений від сплати судового збору.

Керуючись статтями 158, 160-163 КАС України, адміністративний суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з Відкритого акціонерного товариства "Первомайська спеціалізована пересувна механізована колона № 3" (код ЄДРПОУ 00911948) на користь Управління Пенсійного фонду України в Первомайському районі Миколаївської області (код ЄДРПОУ 20904867) заборгованість в сумі 1453 грн. 53 коп. (одна тисяча чотириста п'ятдесят три грн. 53 коп.)

Постанова набирає законної сили в порядку передбаченому статтею 254 КАС України.

Постанова суду першої інстанції, якщо інше не встановлено КАС України, набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого КАС України, якщо таку заяву не було подано.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанову може бути оскаржено в порядку передбаченому статтями 185, 186 КАС України.

Апеляційна скарга подається до Одеського адміністративного апеляційного суду через Миколаївський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі проголошення у судому засіданні вступної та резолютивної частини постанови, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя О. А. Зіньковський

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.01.2012
Оприлюднено21.08.2012
Номер документу25150973
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6933/11/1470

Постанова від 05.01.2012

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Зіньковський О. А.

Ухвала від 21.09.2011

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Зіньковський О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні