Ухвала
від 10.07.2012 по справі 2/17-4727-2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ ЗВІТУ ЛІКВІДАТОРА

ТА ПРИПИНЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"10" липня 2012 р. Справа № 2/17-4727-2011

За заявою: Товариства з обмеженою відповідальністю „АЛЕКСАНДР"

про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „АЛЕКСАНДР" (67570, Одеська обл., Комінтернівський р-н, с. Григорівка, вул. Радянська, буд. 1, код ЄДРПОУ 30129874).

Суддя Бахарєв Б.О.

Представники сторін:

Від заявника: Попов О.С. (довіреність), Харченко А.В. (довіреність).

Суть спору: про банкрутство

Товариства з обмеженою відповідальністю „АЛЕКСАНДР" звернулось до господарського суду Одеської області з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „АЛЕКСАНДР" відповідно до ст. 51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", оскільки недостатньо майнових активів для погашення кредиторської заборгованості.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 14.11.2011р. порушено провадження у справі № 2/17-4727-2011 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „АЛЕКСАНДР".

Розглянувши матеріали справи, суд встановив:

Товариства з обмеженою відповідальністю „АЛЕКСАНДР" зареєстровано Комінтернівською районною державною адміністрацією Одеської області № 1 538 120 0000 000764.

Відповідно до статуту Товариства з обмеженою відповідальністю „АЛЕКСАНДР", засновниками товариства являється громадянин України ОСОБА_5 (паспорт серії НОМЕР_1, виданий Комінтернівським РВ УМВС України в Одеській області, 16.10.1996р.) та громадянин України ОСОБА_6 (паспорт серії НОМЕР_2, виданий Комінтернівським РВ ОМУ УМВС України в Одеській області, 25.12.2001р.)

Засновником Товариства з обмеженою відповідальністю „АЛЕКСАНДР" вирішено ліквідувати Товариства з обмеженою відповідальністю та призначити ліквідатора, що підтверджується протоколом від 02.08.2011р.

В процесі ліквідаційних заходів ліквідатором встановлена заборгованість в сумі 151 401,46 грн. перед ТОВ „Істок", що підтверджується актом звірки взаєморозрахунків від 01.10.2011р., перед ДПІ в Комінтернівському районі Одеської області, що підтверджується деклараціями від 01.11.201р., 15.09.2011р., 03.11.2011р. та електронною декларацією від 04.10.2011р., перед УПФУ в Комінтернівському районі Одеської області, що підтверджується звітом від 07.10.2011р. № 7959, перед ТОВ „Анастасія", Славута ГЛХ, та Фондом соціального страхування з тимчасової непрацездатності, наданими заявником в господарський суд Одеської області.

Згідно довідки КП Комінтернівське РБТІ від 17.02.2012р. за ТОВ „АЛЕКСАНДР" нерухоме майно не зареєстровано.

Згідно довідки ДП „Центр держаного земельного кадастру" від 23.02.2012р. за ТОВ „АЛЕКСАНДР" відсутні земельні ділянки з моменту підприємницької діяльності по теперішній час.

Згідно довідки Інспекції державного технічного нагляду Одеської обласної державної адміністрації від 03.03.2012р. за ТОВ „АЛЕКСАНДР" не зареєстрована сільськогосподарська техніка.

Відповідно довідки РЕВ при УДАІ ГУМВС України в Одеській області від 27.12.11 за ТОВ „АЛЕКСАНДР" транспорті засоби не зареєстровані.

Відповідно до ст. 51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо вартості майна боржника -юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язані звернутися в господарський суд із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Відповідно до рішення ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю „АЛЕКСАНДР" від 21.10.2011р. вирішено звернутись до господарського суду Одеської області з заявою про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „АЛЕКСАНДР" в порядку ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в зв'язку з відсутністю активів для погашення кредиторської заборгованості.

Згідно п. 6 ст. 51 „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" власник майна боржника (уповноважена ним особа), керівник боржника, голова ліквідаційної комісії (ліквідатор), які допустили порушення вимог частини першої цієї статті несуть солідарну відповідальність по незадоволених вимогах за грошовими зобов'язаннями та зобов'язаннями щодо податків і зборів (обов'язкових платежів) боржника.

Відповідно до п. 2 ст. 51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності в нього ліцензії.

Кредитори мають право заявити свої претензії до боржника, який ліквідується, в місячний строк з дня публікації оголошення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом.

Постановою господарського суду Одеської області від 20.03.2012р. визнано банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю „АЛЕКСАНДР" (67570, Одеська обл., Комінтернівський р-н, с. Григорівка, вул. Радянська, буд. 1, код ЄДРПОУ 30129874), відкрито відносно Товариства з обмеженою відповідальністю „АЛЕКСАНДР" ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено голову ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю „АЛЕКСАНДР" ОСОБА_6 (паспорт серії НОМЕР_2,виданий Комінтернівським РВ ОМУ УМВС України в Одеській області 25.12.2001р.), зобов'язано ліквідатора провести ліквідаційні заходи, передбачені Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та після завершення усіх розрахунків з кредиторами надати суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута на затвердження, припинено повноваження органів управління банкрута, а також припинено повноваження власників майна банкрута, зобов'язано ліквідатора опублікувати відомості про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю „АЛЕКСАНДР" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури у офіційних друкованих органах (газети Урядовий кур'єр та Голос України) за рахунок банкрута у п'ятиденний строк.

З метою виявлення кредиторів ліквідатором було надано до офіційних друкованих органів оголошення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, яке опубліковано в газеті „Голос України" № 63 від 06.04.2012р.

З заявою про визнання кредитором Товариства з обмеженою відповідальністю „АЛЕКСАНДР" до господарського суду Одеської області звернулись Державна податкова інспекція у Комінтернівському районі Одеської області з грошовими вимогами до банкрута на суму 17 691 грн. 11 коп. та Управління Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі Одеської області з грошовими вимогами до банкрута на суму 2 322 грн. 47 коп., які визнані ліквідатором та господарським судом у повному обсязі. Інших заяв про визнання кредитором Товариства з обмеженою відповідальністю „АЛЕКСАНДР" до господарського суду Одеської області не надходило.

На виконання постанови господарського суду Одеської області від 20.03.2012р. за результатами роботи ліквідатором 13.06.2012р. надано суду ліквідаційний баланс, в якому активи не відображені та звіт ліквідатора, які свідчать про відсутність у банкрута майна, транспортних засобів, грошових коштів та інших активів, у зв'язку з чим неможливе погашення грошових вимог кредитора в порядку ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Вимоги, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, не розглядаються і вважаються погашеними.

Приймаючи до уваги ознаки, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, а також враховуючи, відсутність у банкрута майна та грошових коштів для погашення кредиторської заборгованості і платоспроможність відновити неможливо, суд вважає за необхідне затвердити звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс банкрута, ліквідувати Товариства з обмеженою відповідальністю „АЛЕКСАНДР" та припинити провадження у справі.

Керуючись п. 6 ст. 40, ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, -

У Х В А Л И В:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю „Александр" (67570, Одеська обл., Комінтернівський р-н, с. Григорівка, вул. Радянська, буд. 1, код ЄДРПОУ 30129874).

2. Ліквідувати юридичну особу Товариства з обмеженою відповідальністю „Александр" (67570, Одеська обл., Комінтернівський р-н, с. Григорівка, вул. Радянська, буд. 1, код ЄДРПОУ 30129874).

3. Вимоги, які не задоволені за недостатністю майна вважати погашеними.

4. Зобов'язати ліквідатора провести заходи щодо ліквідації товариства, забезпечити збереженість архівних документів банкрута і, за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства або уповноваженою ним архівною установою, визначити місце подальшого їх зберігання у відповідності з ч.2 ст.34 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", про що повідомити суд.

5. Повноваження ліквідатора припинити.

6. Провадження у справі припинити.

Копію ухвали надіслати: кредиторам, ліквідатору, відділу з питань банкрутства головному управлінню юстиції в Одеській обл., державному реєстратору Комінтернівської районної державної адміністрації..

Суддя Бахарєв Б.О.

Дата ухвалення рішення10.07.2012
Оприлюднено26.07.2012
Номер документу25179697
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „АЛЕКСАНДР" (67570, Одеська обл., Комінтернівський р-н, с. Григорівка, вул. Радянська, буд. 1, код ЄДРПОУ 30129874).

Судовий реєстр по справі —2/17-4727-2011

Ухвала від 03.08.2012

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Аленін О.Ю.

Ухвала від 10.07.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 20.06.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Постанова від 20.03.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 21.02.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 21.02.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 21.02.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 02.02.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 02.02.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 02.02.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні