Постанова
від 08.11.2006 по справі ас-04/523-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АС-04/523-06

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,  

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

 "08" листопада 2006 р.  о 09:35              Справа № АС-04/523-06

вх. № 11606/1-04

Суддя господарського суду Харківської області Григоров А.М.

за участю секретаря судового засідання Попов О.Г.

представників сторін

позивача - Санжаревська Т.А. - дов.

відповідача - Яковлев А.А. - начальник, розпорядж., Галинская Н.С. - дов.

по справі за позовом  УПФУ в Червонозаводському р-ні м. Харкова   

до  Комунальне ремонтно-будівельне підприємство Червонозаводського р-ну.,м. Х-в  

про стягнення 21441,11 грн.  

ВСТАНОВИВ:

Позивач, УПФУ в Червонозаводському районі м. Харкова, суб'єкт владнихповноважень звернувся до суду з позовом, в якому просить стягнути з відповідача – Комунальне ремонтно-будівельне підприємство Червонозаводського р-ну., м. Харків  21441,11 грн.

          Відповідач в судовому засіданні вказав, що проти позову не заперечує та погоджується з сумою заборгованості.

Матеріалами справи встановлено, що Комунальне ремонтно-будівельне підприємство Червонозаводського р-ну., м.Харків зареєстроване як платник  страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного Фонду України.  

          Порядок обчислення і сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування підприємствами, установами, організаціями, громадянами до Пенсійного фонду України передбачено Законом України „про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” та  „Інструкцією про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове     державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України”.

Відповідно до наданого розрахунку позову сума страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті, складає 21441,11 грн..  

Відповідно ч. 2 ст. 106 Закону  України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” суми страхових внесків своєчасно не нараховані або не сплачені страхувальником у строки визначені Законом України, вважаються простроченою заборгованістю. Органи Пенсійного Фонду надсилають страхувальникам, які мають борг, вимогу про його сплату. Протягом 10 робочих днів із дня одержання вимоги про сплату боргу страхувальник зобов'язаний сплатити суми боргу. Страхувальник у разі незгоди суми боргу, узгоджує його з органами Пенсійного фонду згідно діючого законодавства. У разі якщо страхувальник, який одержав вимогу про сплату боргу і протягом 10 робочих днів після її отримання не сплатив зазначену у вимозі суму боргу разом з застосованою до нього фінансовою санкцією, або не узгодив вимогу з органами Пенсійного фонду, або не оскаржив вимогу в судовому порядку, а також у разі якщо страхувальник узгодив вимогу, але не сплатив узгоджену суму боргу протягом 10 робочих днів після отримання, орган Пенсійного фонду звертається в установленому законом порядку і подає вимогу про сплату боргу до відділу державної виконавчої служби, а також має право звернутися до господарського суду з позовом про стягнення боргу. У разі звернення з позовом про стягнення боргу до господарського суду заходи досудового врегулювання спорів передбачені законодавством не застосовуються – п. 3 ст. 106 вищенаведеного Закону України.

Згідно ч.1-3 ст.106 Закону  УПФУ в Червонозаводському районі  відповідачу направляло вимогу №Ю-296 від 07.09.06р. про сплату боргу у сумі 21441,11 грн., яка була отримана відповідачем про що свідчить поштове повідомлення.

Як свідчать матеріали справи, вимога №Ю-296 від 07.09.06р. про сплату боргу не оскаржена, недійсною не визнана, є діючою.

Суми які включені в вимогу, згідно Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” в строки не сплачені.

Внаслідок зазначеного у відповідача склалась заборгованість із сплати страхових внесків в розмірі 21441,11 грн., яка на теперішній час не сплачена (доказів сплати не надано), визнана відповідачем.

Враховуючи вищенаведені обставини позов підлягає задоволенню.

Керуючись статтями    4 , 8, 86, 94, 160 - 163 перехідними та прикінцевими положеннями Кодексу адміністративного судочинства України , суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

          Стягнути з Комунального ремонтно - будівельного підприємства Червонозаводського району  (м. Харків, вул.Соляниківська,4, код ЄДРПОУ 32759257) на користь Управління Пенсійного фонду України у Червонозаводському районі м. Харкова (м. Харків,  вул. 1-ї Кінної Армії, 15, код 22682342)   21441,11  грн. недоїмки по страховим внескам.    

На постанову через суд першої інстанції може бути подана заява про апеляційне оскарження протягом десяти днів з дня складання постанови у повному обсязі.

Апеляційна скарга може бути  подана через суд першої інстанції протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Копія апеляційної скарги одночасно направляється до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова набирає законної сили після закінчення строків для подачі заяви про апеляційне оскарження.

Якщо було подано  заяву  про  апеляційне  оскарження,  але апеляційна  скарга  не  була  подана  у  строк,  встановлений  цим Кодексом,  постанова  суду набирає законної сили після закінчення цього строку.

Суддя                                                                                            Григоров А.М.

 

Дата ухвалення рішення08.11.2006
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу251941
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —ас-04/523-06

Постанова від 08.11.2006

Господарське

Господарський суд Харківської області

Григоров А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні