Ухвала
від 21.06.2012 по справі 2а-0870/4150/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВИПРАВЛЕННЯ ОПИСКИ У ВИКОНАВЧОМУ ЛИСТІ

21 червня 2012 року Справа № 2а-0870/4150/11

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Нечипуренко О.М., при секретарі Петрусь Д.К., розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Державної податкової інспекції у Заводському районі м. Запоріжжя про виправлення описки у виконавчому листі

за позовом Державної податкової інспекції у Заводському районі м. Запоріжжя

до: Громадської організації ЖСОШК "Аталанта", м. Запоріжжя

про: стягнення коштів у розмірі 6630,00грн. з рахунків платника податків у банках,

ВСТАНОВИВ:

Запорізьким окружним адміністративним судом розглянуто справу за позовом ДПІ у Заводському районі м. Запоріжжя до Громадської організації ЖСОШК "Аталанта" про стягнення коштів у розмірі 6630 грн. в рахунок погашення заборгованості по комунальному податку.

Постановою від 24.06.2011 позов задоволено у повному обсязі.

17.01.2012 видано виконавчий лист.

11.06.2012 на адресу Запорізького окружного адміністративного суду від ДПІ у Заводському районі м. Запоріжжя надійшла заява про виправлення описки у виконавчому листі.

Ухвалою від 12.06.2012 заяву прийнято до провадження та призначено до розгляду на 21.06.2012.

В судове засідання заявник не прибув . направив на адресу суду клопотання про розгляд заяви за його відсутності.

Відповідач, належним чином повідомлений про час та місце судового засідання, до суду не прибув.

Відповідно до п.4 ст. 122 КАС України, особа, яка бере участь в справі, має право заявити клопотання про розгляд справи за її відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі особи, які беруть участь в справі, судовий розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження за наявними в справі матеріалами.

У зв'язку із неявкою у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, на підставі приписів ч.6 ст.12 та ч.1 ст.41 КАС України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Розглянувши подану заяву, суд вважає її обґрунтованою та такою, що є задоволенню у повному обсязі, виходячи з наступного:

Відповідно до пункту 1 статті 259 КАС України, виконавчий лист має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим Законом України "Про виконавче провадження".

Згідно п.п.3 п.1 ст.18 Закону України «Про виконавче провадження» у виконавчому документі зазначаються повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, власне ім'я та по батькові за наявності) (для фізичних осіб) стягувача і боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код суб'єкта господарської діяльності стягувача та боржника за наявності (для юридичних осіб), індивідуальний ідентифікаційний номер стягувача та боржника за наявності (для фізичних осіб - платників податків), а також інші дані, якщо вони відомі суду чи іншому органу, що видав виконавчий документ, які ідентифікують стягувача та боржника чи можуть сприяти примусовому виконанню, зокрема, дата народження боржника та його місце роботи (для фізичних осіб), місцезнаходження майна боржника, рахунки стягувача та боржника тощо.

Статтею 8 Закону України «Про виконавче провадження» встановлено, що сторонами у виконавчому провадженні є стягувач і боржник. Стягувачем є фізична або юридична особа, на користь чи в інтересах якої видано виконавчий документ. Боржником є фізична або юридична особа, визначена виконавчим документом.

У виданому судом виконавчому листі, помилково, замість коду ЄДРПОУ боржника 20521830, зазначено код ЄДРПОУ - 31806253.

Відповідно до п.2 ст.259 КАС України, суд, який видав виконавчий лист, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі.

Зважаючи на викладене, суд вважає за необхідне виправити допущену описку та зазначити код ЄДРПОУ боржника 20521830.

Керуючись ст. ст. 102, 160, 165, 259, Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву Державної податкової інспекції у Заводському районі м. Запоріжжя про виправлення описки у виконавчому листі - задовольнити у повному обсязі.

Виправити допущену у виконавчому листі у справі № 2а-01870/4150/11, виданому 17.01.2012 описку та в тексті виконавчого листа читати код ЄДРПОУ боржника - 20521830.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали (якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то в 5-денний строк з дня отримання цією особою копії ухвали) апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя (підпис) О.М. Нечипуренко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.06.2012
Оприлюднено22.08.2012
Номер документу25297179
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/4150/11

Ухвала від 21.06.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

Ухвала від 12.06.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

Постанова від 24.06.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

Ухвала від 01.06.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні