Постанова
від 10.07.2012 по справі 5011-50/7076-2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

10.07.2012 справа № 5011-50/7076-2012 За заявою товариства з обмеженою відповідальністю "Ком - тек"

до товариства з обсмеженою відповідальністю "АРТ-Джайв"

про банкрутство

Суддя Головатюк Л.Д.

Представники:

Від заявника Веремчук В.Є.(дов. від 25.06.2012)

Від боржника не з'явився

Арб. кер. Юринець А.В.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ :

Кредитор звернувся до суду із заявою про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника, оскільки товариство з обмеженою відповідальністю "АРТ-Джайв" неспроможне сплатити борг у сумі 50 736,00 грн. протягом трьох місяців після встановленого для його сплати строку, відсутнє за юридичною адресою і його місцезнаходження невідоме.

Ухвалою господарського суду м. Києва від 06.06.2012 порушено провадження у справі №5011-50/7076-2012 за спрощеною процедурою, передбаченою ст.52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та призначено до розгляду та призначено підготовче засідання суду на 26.06.2012.

Представники сторін в судове засідання суду 26.06.2012 не з'явились, витребувані судом докази не подали, причин неявки суд не повідомили, хоча про час та місце розгляду справи були попереджені належним чином.

Розгляд справи відкладено на 10.07.2012.

Представник боржника в судове засідання 10.07.2012 не з'явився, витребувані судом докази не подав, причин неявки суд не повідомив, хоча про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином.

Суд прийшов до висновку про розгляд справи за відсутності представників боржника за наявними у справі доказами та матеріалами.

Представник заявника та арбітражний керуючий Юринець А.В. в судове засідання 10.07.2012 з'явилися, дали пояснення по справі.

Представник заявника підтримав подану заяву про порушення справи про банкрутство, подав суду докази по суті справи та підтримав вимогу про визнання грошових вимог ініціюючого кредитора та призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Новикова Михайла Валентиновича.

В судове засідання прибув арбітражний керуючий Юринець А.В. та просив призначити його ліквідатором боржника.

Відповідно до п. 1 ст. 24 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у постанові про визнання боржника банкрутом господарський суд відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, передбаченому для призначення керуючого санацією.

Пунктом 2 статті 17 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що Комітет кредиторів приймає рішення про погодження кандидатури керуючого санацією, вибір інвестора (інвесторів), схвалення плану санації боржника. Кандидатури керуючого санацією та інвестора (інвесторів) можуть бути запропоновані комітету кредиторів будь-яким із кредиторів, представником органу, уповноваженого управляти майном боржника. Керуючим санацією може бути запропоновано особу, яка виконувала повноваження розпорядника майна, або керівник підприємства, якщо на це є згода комітету кредиторів та (або) інвесторів.

Відповідно до ч. 2 ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатора.

За приписами частини 3 статті 3 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражними керуючими не можуть бути призначені: особи, які згідно з цим Законом вважаються заінтересованими; особи, які здійснювали раніше управління цим боржником-юридичною особою, за винятком випадків, коли з дня усунення цієї особи від управління зазначеним боржником минуло не менше трьох років, якщо інше не встановлено цим Законом; особи, яким заборонено здійснювати цей вид підприємницької діяльності або займати керівні посади; особи, які мають судимість за вчинення корисливих злочинів.

При виборі кандидатури розпорядника майна відповідно до абзацу 5 п. 6.1.2. Рекомендацій Президії Вищого господарського суду України "Про деякі питання практики застосування Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 04.06.2004 № 04-5/1193 судам слід враховувати освіту, досвід та показники роботи у попередніх справах, кількість справ, у яких бере участь арбітражний керуючий, наявність у нього організаційних та технічних можливостей виконувати обов'язки розпорядника майна у конкретній справі, страхування відповідальності арбітражного керуючого та інші обставини, які свідчать про здатність арбітражного керуючого належним чином виконувати передбачені Законом обов'язки.

Отже, відповідно до положень ст.2, п.2 ст. 17 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", право надавати суду пропозиції щодо кандидатури арбітражною керуючого для призначення розпорядником майна належить державному органу з питань банкрутства та кредиторам боржника (комітету кредиторів). При цьому, вирішення питання про обрання та призначення кандидатури ліквідатора підприємства-банкрута є прерогативою господарського суду. Даної позиції дотримується також Вищий господарський суд України у своїй Постанові від 08.02.2011 по справі № 50/279-б.

З огляду на матеріали справи, арбітражний керуючий Юринець А.В. має великий досвід арбітражного керуючого, має стаж роботи понад 2 роки, має вищу юридичну освіту. Крім того, Юринець А.В. не є заінтересованою особою стосовно товариства з обмеженою відповідальністю "АРТ-Джайв", оскільки не проживає за місцезнаходженням даного боржника.

Більш того, арбітражний керуючий Юринець А.В. у своїй заяві зазначає про свої організаційні та технічні можливості, зокрема:

1. Арбітражний керуючий забезпечений забезпечений автотранспортом, що дозволяє оперативно вирішувати питання, повязані із провадженням у справі про банкрутство.

2. Має засоби зв'язку: телефон та електронну пошту.

3. Мешкає у Києві.

4. Забезпечений офісним приміщенням.

Крім того, судом перевірено і встановлено відсутність у всіх арбітражних керуючих обставин, передбачених п. 3 ст. 3 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Таким чином, суд вважає, що арбітражний керуючий Юринець А.В. найбільш ефективно з поміж інших арбітражних керуючих, які бажають виконувати обов'язки розпорядника майна даного суб'єкта господарювання, зможе виконувати свої повноваження розпорядника майна товариства з обмеженою відповідальністю "АРТ-Джайв", сукупність підтвердженої інформації про нього дає можливість зробити висновок про його високі професійні і ділові здібності, порядність та відповідність його діяльності вимогам законодавства.

Судом встановлено, що боржник відсутній за його місцезнаходженням, що підтверджується наявними в матеріалах справи документами, а саме витягом з ЄДРПОУ з записом щодо статусу відомостей про юридичну особу -вказано про відсутність ТОВ "АРТ-Джайв" (код ЄДРПОУ 34696236) за своїм місцезнаходженням.

Оцінивши подані документи, з'ясувавши актив і пасив боржника, суд дійшов до висновку, що в матеріалах даної справи містяться належні докази щодо заборгованості боржника перед кредитором та докази, що підтверджують неспроможність боржника погасити заборгованість.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до абз. 4 ст. 1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" суб'єкт господарської діяльності може бути визнаний банкрутом тільки в разі встановлення господарським судом його неспроможності відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Сукупність доказів, які містяться в матеріалах даної справи доводять безспірність грошових вимог заявника та неспроможність боржника виконати свої зобов'язання перед кредитором у встановлений Законом строк, боржник відсутній за своїм місцезнаходженням, наявні інші ознаки, що свідчать про припинення підприємницької діяльності боржника. Вказані обставини є правовою підставою визнання боржника банкрутом.

Відповідно до ч.1 ст.52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кредитор має право звернутися до суду із заявою про порушення справи про банкрутство незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань, якщо боржник або керівні органи боржника-юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі, якщо громадянин-підприємець -боржник або керівник боржника -юридичної особи, які фактично припинили свою діяльність, відсутні та визначити їх місцезнаходження неможливо, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника.

Враховуючи вказані норми закону та дослідивши подані заявником докази у суду є правові підстави для визнання відсутнього боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Оскільки нормами ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" не визначений порядок або особливості здійснення ліквідаційної процедури у справі про банкрутство, то ліквідаційна процедура щодо відсутнього боржника здійснюється також відповідно до вимог, що передбачені розділом ІІІ Закону -"Ліквідаційна процедура".

Керуючись ст.ст. 22-24, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд м. Києва, -

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати відсутнього боржника -товариство з обмеженою відповідальністю"АРТ-Джайв" (04053, м. Київ, Шевченківський район, пров. Несторівский, буд. 10, код ЄДРПОУ 34696236) банкрутом.

2. Припинити процедуру розпорядження майном та відкрити ліквідаційну процедуру.

3. Визнати товариство з обмеженою відповідальністю "Ком - тек" (ідентифікаційний код 36001716) кредитором до банкрута - ТОВ "АРТ-Джайв" (код ЄДРПОУ 34696236) з грошовими вимогами на суму 50 736,00 грн.

4. Відмовити ініціюючому кредитору у задоволенні клопотання про призначення ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю"АРТ-Джайв" арбітражного керуючого Новикова Михайла Валентиновича.

5. Призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Юринця Арсена Володимировича (ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства НОМЕР_2 від 21.09.2010, ідентифікаційний номер фізичної особи -платника податків та інших обов'язкових платежів НОМЕР_1).

6. З метою виявлення всіх кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь в ліквідації боржника, зобов'язати ліквідатора у відповідності до чинного законодавства подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України у десятиденний строк за його рахунок оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури боржника, надати суду докази публікації вищевказаного оголошення протягом двох тижнів з моменту опублікування (оригінал примірника газети). Газетне оголошення має містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом; найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство; дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

7. Зобов'язати ліквідатора письмово повідомити про визнання банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, а також направити запити до органів державної податкової служби, інших державних органів, які здійснюють контроль за правильністю та своєчасністю справляння страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язкового державного соціального страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів), які в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута.

8. Скасувати арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

9. Зобов'язати відповідних посадових осіб банкрута (засновників, директора, головного бухгалтера, тощо) протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору.

10. Підприємницьку діяльність банкрута завершити.

11. Строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута та зобов'язання щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) вважати таким, що настав з 10.07.2012

12. Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута з 10.07.2012

13. Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном з 10.07.2012.

14. Ліквідатору провести ліквідаційну процедуру і надати суду свій звіт та ліквідаційний баланс банкрута у строк до 10.07.2013 .

До звіту і балансу повинні бути додані:

- показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); - відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; - копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; - реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів.

15. Копію постанови направити для виконання:

- заявнику; - боржнику; - ліквідатору; арбітражному керуючому Новикову Михайлу Валентиновичу; - Головному управлінню юстиції у м. Києві(провул. Музейний 2-Б, м. Київ, 01001); - державному реєстратору Шевченківської РДА м. Києва для внесення до Єдиного державного реєстру запису про відповідне судове рішення (п 1 ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців").

Суддя Л.Д. Головатюк

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення10.07.2012
Оприлюднено24.07.2012
Номер документу25302720
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5011-50/7076-2012

Ухвала від 23.05.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 27.12.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 28.11.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Постанова від 12.09.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Постанова від 10.07.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 06.06.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні