Ухвала
від 17.07.2012 по справі б-48/178-09
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення апеляційної скарги

«16»липня 2012 року справа №Б-48/178-09

Колегія суддів у складі: головуючий суддя Пуль О.А., суддя Лакіза В.В., суддя Хачатрян В.С.,

розглянувши апеляційну скаргу кредитора -Чугуївської об'єднаної державної податкової інспекції Харківської області Державної податкової служби, м.Чугуїв (вх.№2306Х/2-7), на ухвалу господарського суду Харківської області від 04.07.2012 року у справі №Б-48/178-09

за заявою Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1, м.Харків,

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Східно-Українська торгівельна компанія», м.Чугуїв,

про визнання банкрутом,-

ВСТАНОВИЛА:

Ухвалою господарського суду Харківської області від 04.07.2012 року у справі №Б-48/178-09 (суддя Кононова О.В.) затверджено наданий ліквідатором звіт та ліквідаційний баланс.

Ліквідовано юридичну особу -Товариство з обмеженою відповідальністю «Східно-Українська торгівельна компанія», код 35724269, зареєстроване 27.02.2008 року Виконавчим комітетом Чугуївської міської ради Харківської області, місцезнаходження: Харківська область, м. Чугуїв, бульвар Комарова, буд. 12.

Ухвалено вважати вимоги Чугуївської міжрайонної ВД ХОВ ФССТВП на суму 1,89 грн., ТОВ «Заир»на суму 8691,30 грн. та ФОП ОСОБА_1 на суму 225000,00 грн., які не задоволені за недостатністю майна боржника, погашеними.

Провадження у справі припинено.

Зобов'язано Головне управління статистики по Харківській області виключити з Єдиного Державного реєстру підприємств та організацій України Товариство з обмеженою відповідальністю «Східно-Українська торгівельна компанія», код 35724269.

Зобов`язано державного реєстратора провести державну реєстрацію припинення юридичної особи - банкрута, внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та передати органам державної статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування повідомлення про проведення державної реєстрації припинення для зняття юридичної особи з обліку.

Чугуївська об'єднана державна податкова інспекція Харківської області Державної податкової служби м.Чугуїв з вказаною ухвалою суду першої інстанції не погодилась та звернулась до Харківського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій, посилаючись на порушення судом норм матеріального та процесуального права, просить скасувати ухвалу господарського суду Харківської області від 04.07.2012 року по справі №Б-48/178-09 та прийняти нове судове рішення, яким зобов'язати арбітражного керуючого ТОВ «Східно-Українська торгівельна компанія»здійснити всі дії, передбаченні чинним законодавством.

Перевіривши матеріали справи, колегія суддів дійшла висновку про повернення апеляційної скарги заявникові, виходячи з наступного.

Частиною першою статті 95 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що особа, яка подає апеляційну скаргу, надсилає іншій стороні у справі копію цієї скарги і доданих до неї документів, які у сторони відсутні.

Частиною другою статті 4-1 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Відповідно до статті 1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»сторонами у справі про банкрутство є кредитори (представник комітету кредиторів) та боржник (банкрут).

Як вбачається з матеріалів скарги, апелянтом не додано доказів, які б свідчили про направлення апеляційної скарги іншим учасникам провадження у справі про банкрутство, а саме, ініціюючому кредитору -ФОП ОСОБА_1 та кредитору ТОВ «Заир».

Частиною 3 статті 94 Господарського процесуального кодексу України передбачено, зокрема, що до апеляційної скарги додаються докази надсилання копії скарги іншій стороні у справі.

Колегія суддів Харківського апеляційного господарського суду зазначає, що у відповідності до статті 94 Господарського процесуального кодексу, обов'язок надіслання копій іншій стороні (сторонам) покладається на апелянта.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 97 Господарського процесуального кодексу України, апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається апеляційним господарським судом, якщо до скарги не додано доказів надсилання її копії іншій стороні (сторонам).

Враховуючи викладене, апеляційна скарга не приймається до розгляду і підлягає поверненню.

Керуючись ст. 86, ст. 94, п.2 ч.1 ст. 97 Господарського процесуального кодексу України, колегія суддів Харківського апеляційного господарського суду,-

УХВАЛИЛА:

Повернути Чугуївській об'єднаній державній податковій інспекції Харківської області Державної податкової служби, м.Чугуїв, апеляційну скаргу та додані до неї документи, всього на 5 арк., у тому числі:

- апеляційна скарга на 3 арк.,

- чек «Укрпошти»на 1 арк.,

- конверт на 1 арк.

Головуючий суддя Пуль О.А.

Суддя Лакіза В.В.

Суддя Хачатрян В.С.

СудХарківський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення17.07.2012
Оприлюднено20.08.2012
Номер документу25303647
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б-48/178-09

Ухвала від 10.12.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Здоровко Л.М.

Ухвала від 03.02.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Крестьянінов О.О.

Ухвала від 18.01.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Крестьянінов О.О.

Ухвала від 13.04.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Крестьянінов О.О.

Ухвала від 20.07.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 21.04.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 15.06.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 25.05.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 02.09.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Мамалуй О.О.

Ухвала від 11.11.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Мамалуй О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні