Постанова
від 16.07.2012 по справі 2а/0570/6541/2012
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 липня 2012 р. Справа № 2а/0570/6541/2012

Приміщення суду за адресою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвардійської дивізії, 17

час прийняття постанови:

Донецький окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді Зеленова А.С.

при секретарі Гилка Д.Т.

за участю

представника позивача Гадалової Ю.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Калінінському районі м. Донецька Донецької області Державної податкової служби до Донецької обласної громадської організації «Європейський інститут політичних технологій» про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В

31.05.2012 року позивач - Державна податкова інспекція у Калінінському районі м. Донецька Донецької області Державної податкової служби звернулася з позовом до Донецької обласної громадської організації «Європейський інститут політичних технологій» про припинення юридичної особи.

В обґрунтування позову вказав, що Донецька обласна громадська організація «Європейський інститут політичних технологій» зареєстрована як юридична особа державним реєстратором Виконавчого комітету Донецької міської ради 10.08.2006 року, та взято на облік як платника податків.

В порушення норм податкового законодавства, відповідач - Донецька обласна громадська організація «Європейський інститут політичних технологій» з січня 2010 року по теперішній час не надає обов'язкової податкової звітності до податкової служби.

Неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності є підставою для припинення державної реєстрації та юридичної особи.

Заборгованості перед бюджетом у відповідача не має.

Тому позивач просить припинити юридичну особу Донецької обласної громадської організації «Європейський інститут політичних технологій».

В судовому засіданні представник позивача підтримав позовні вимоги, викладені в позовній заяві, надавши аналогічні пояснення, просив позов задовольнити.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, про день, час та місце судового розгляду повідомлений належним чином, заяв про відкладення розгляду справи суду не надавав.

Відповідно до частини 4 статті 128 КАС України, суд вважає за можливе розглянути справу за відсутності представника відповідача.

Заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши письмові докази, суд встановив наступне.

Відповідно до свідоцтва про державну реєстрацію серії А00 №318772 Донецька обласна громадська організація «Інститут цифрових технологій» зареєстровано в якості юридичної особи /а.с.10/. Взято на облік платника податків з 10.08.2006 та присвоєно код ЄДРПОУ 34583047/а.с.6,7-8,9/.

Відповідно до акту ДПІ у Калінінському районі м. Донецька Донецької області Державної податкової служби від 15.05.12 №615 Донецькою обласною громадською організацією «Європейський інститут політичних технологій» остання податкова звітність надана 13 січня 2010 року /а.с.4/.

Відповідно до підпункту 16.1.3 пункту 16.1 статті 16 Податкового кодексу України (далі - Кодекс) платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Пунктом 49.2 ст. 49 цього Кодексу передбачено, що платник податків зобов'язаний за кожний встановлений цим Кодексом звітний період подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, відповідно до цього Кодексу незалежно від того, чи провадив такий платник податку господарську діяльність у звітному періоді.

Згідно підпункту 20.1.12 пункту 20.1 ст. 20 Кодексу органи державної податкової служби мають право. у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Відповідно до абз.5 п.2 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи.

Враховуючи викладене, а також те, що відповідач не спростував ненадання податкових декларацій та документів фінансової звітності до податкового органу протягом року, вимоги позивача про припинення підприємницької діяльності відповідача є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Як вбачається із ч. 4 ст. 94 КАС України, у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

На підставі ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", керуючись ст. ст. 5-15, 159-163, 185-186 Кодексу адміністративного судочинства України, суд ,- П О С Т А Н О В И В :

Позов Державної податкової інспекції у Калінінському районі м. Донецька Донецької області Державної податкової служби до Донецької обласної громадської організації «Європейський інститут політичних технологій» про припинення юридичної особи - задовольнити .

Припинити юридичну особу Донецької обласної громадської організації «Європейський інститут політичних технологій» зареєстрованої Виконавчим комітетом Донецької міської ради 10.08.2006 року, юридична адреса:83052, м. Донецьк, б-р. Шахтобудівельників, 19/61, код ЄДРПОУ 34583047.

Постанову прийнято в нарадчій кімнаті та проголошено у судовому засіданні 16 липня 2012 року у присутності представника позивача.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 10-денний строк з дня отримання копії постанови. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Зеленов А. С.

Дата ухвалення рішення16.07.2012
Оприлюднено22.08.2012
Номер документу25330261
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/6541/2012

Постанова від 16.07.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А. С.

Ухвала від 01.06.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні