Ухвала
від 20.06.2012 по справі 15/178-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

Справа № 15/178-б 20.06.12

За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Малий енергетичний комплекс"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційна транспортна компанія"

про визнання банкрутом

Суддя Хоменко М.Г.

Представники:

від заявника не з"явилися від боржника не з'явився ліквідатор Ковеза А.І. від ПАТ "ОТП Банк" Лиштва Ю.В. ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення справи про визнання боржника банкрутом, оскільки останній неспроможний сплатити борг.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 19.04.2010 року порушено провадження у справі №15/178-б за особливостями, передбаченими ст.ст. 3-14 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

12.05.2010 Господарським судом міста Києва винесено ухвалу підготовчого засідання у справі № 15/178-б, якою визнано розмір вимог кредитора Товариства з обмеженою відповідальністю "Малий енергетичний комплекс", який подав заяву про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційна транспортна компанія", в сумі 224 609,53 грн, зобов'язано ініціюючого кредитора подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України (газета «Голос України») чи Кабінету Міністрів України (газета «Урядовий кур'єр») оголошення про порушення справи про банкрутство боржника, призначено у справі розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Ковезу Андрія Івановича.

17.08.2010 Господарським судом міста Києва винесено ухвалу попереднього засідання у справі № 15/178-б, якою затверджено реєстр вимог кредиторів боржника на загальну суму 73 677 476,27 грн.

До Господарського суду міста Києва надійшло клопотання розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційна транспортна компанія" арбітражного керуючого Ковези Андрія Івановича про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Ковезу Андрія Івановича.

У судовому засіданні розглянуто клопотання комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційна транспортна компанія" про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Ковези Андрія Івановича та досліджені додані до нього протокол загальних зборів кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційна транспортна компанія" від 20.08.2010 та протокол зборів комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційна транспортна компанія" від 20.08.2010.

Постановою Господарського суду міста Києва від 26.08.2010 боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором у справі призначено арбітражного керуючого Ковезу Андрія Івановича.

Зважаючи на той факт, що термін ліквідаційної процедури банкрута сплинув, а ліквідатор не надав суду жодного доказу виконання вимог постанови про визнання боржника банкрутом від 26.08.2010, зокрема, доказів вжиття всіх можливих заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна боржника з метою задоволення вимог кредиторів та не надав суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, суд, ухвалою Господарського суду м. Києва від 03.10.2011 продовжив строк ліквідаційної процедури банкрута до 09.11.2011 та призначив розгляд справи у судовому засіданні на 09.11.2011.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 09.11.2011 задоволено клопотання ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційна транспортна компанія" арбітражного керуючого Ковези Андрія Івановича, продовжено строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційна транспортна компанія" на два місяці у строк до 09.01.2012 та продовжено строк повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційна транспортна компанія" арбітражного керуючого Ковези Андрія Івановича на два місяці у строк до 09.01.2012.

14.11.2011 до Госопдарського суду м.Києва надійшла скарга Товариства з обмеженою відповідальністю "Малий енергетичний комплекс" на дії ліквідатора Товариства з обмеженою ідповідальністю "Інвестиційна транспортна компанія" арбітражного керуючого Ковези А.І. Дана скарга мовтивована тим, що арбітражний керуючий Ковеза А.І. -ліквідатор Товариства з обмеженою ідповідальністю "Інвестиційна транспортна компанія" порушує вимоги ч.1 ст.32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", зокрема не надає Господарському суду м.Києва звіт лікідатора та ліквідаційний баланс банкрута.Таким чином, скаржник просить суд винести ухвалу про неналежне виконання обов"язків покладених на ліквідатора Ковезу А.І., які спричинили шкоду боржнику, а також направити зазначену ухвалу до деражвного органу з пистань банкрутства.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 16.11.2011 розгляд скарги Товариства з обмеженою відповідальністю "Малий енергетичний комплекс" на дії ліквідатора Товариства з обмеженою ідповідальністю "Інвестиційна транспортна компанія" арбітражного керуючого Ковези А.І. призначено у судовому засіданні на 30.11.2011.

Ухвалою Господарського суду м.Києва від 30.11.2011 відкладено розгляд скарги Товариства з обмеженою відповідальністю "Малий енергетичний комплекс" на дії ліквідатора Товариства з обмеженою ідповідальністю "Інвестиційна транспортна компанія" арбітражного керуючого Ковези А.І. призначено у судовому засіданні на 13.12.2011.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 13.12.2011 відмовлено Товариству з обмеженою відповідальністю "Малий енергетичний комплекс" в задоволенні скарги на дії ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційна транспортна компанія" арбітражного керуючого Ковези А.І.

10 січня 2012 до Господарського суду м.Києва надійшло клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Малий енергетичний комплекс" щодо зобов"язання ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційна транспортна компанія" арбітражного керуючого Ковезу А.І. включити до ліквідаційної маси предмет іпотеки за договором поруки, зокрема, АДРЕСА_1, яка належить на праві власності громадянину ОСОБА_1.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 22.02.2012 відмовлено Товариству з обмеженою відповідальністю "Малий енергетичний комплекс" в задоволенні клопотання щодо зобов"язання ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційна транспортна компанія" арбітражного керуючого Ковезу А.І. включити до ліквідаційної маси предмет іпотеки за договором поруки, зокрема, АДРЕСА_1, яка належить на праві власності громадянину ОСОБА_1.

Крім того, ухвалою Господарського суду м.Києва від 22.02.2012 задоволено клопотання ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційна транспортна компанія" арбітражного керуючого Ковезу А.І. та продовже строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційна транспортна компанія" до 09.05.2012.

До Господарського суду м.Києва надійшов звіт ліквідатора та лквідаційний баланс банкрута

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 28.04.2012 призначено розгляд справи у судовому засіданні на 22.05.2012.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 22.05.2012 призначено розгляд справи у судовому відкладено на 05.06.2012.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від05.06.2012 призначено розгляд справи у судовому відкладено на 20.06.2012.

У судовому засіданні, що відбулось 20.06.2012, суд заслухав ліквідатора, який надав пояснення щодо вжитих нм заходів у ліквідаційній процедурі банкрута.

Як вбачається зі звіту ліквідатора, поданих ним суду документів та наданих пояснень, відповідно до вимог ч. 1 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатором, з метою розшуку, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб, вжиття заходів щодо захисту майна боржника, здійснення нагляду та контролю за управлінням і розпорядженням майном боржника, забезпечення збереження та ефективного використання майнових активів та формування ліквідаційної маси було направлено запити до Комунального підприємства "Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна", Державної авіаційної служби України, Головного управління земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації, Київської регіональної митниці, Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Управління державної автомобільної інспекції ГУМВС України у м.Києві, Київської міської інспекції державного технічного нагляду, Інспекції державного технічного нагляду, Територіального управління Держгірпромнагляду України по Київській області та м.Києву, Державної інспекції по нагляду за об"єктами котлонагляду та підйомними спорудами, Головного управління статистики у м. Києві, Державного реєстратора флоту, Управління державних реєстрацій, економіки та інформаційного забезпечення.

Як вбачається зі звіту ліквідатора та даних ліквідаційного балансу, 20.10.2010 року між ліквідатором ТОВ "Інвестиційна транспортна компанія" арбітражним керуючим Ковезою А.І. та ПП "Компанія "Юютал-Транс" укладено договір купівлі-продажу №10, предметом якого став продаж 200 залізничних напіввагонів за ціною 67 210 385,04грн. Від ТОВ "Українське промислове агенство" в рахунок погашення дебіторської заборгованості та сплати за оренду вагонів, в межах завершення дії договорів оенди, сплачено 1 945 944,00грн. За рахунок грошових коштів, які надійшли на банківський ліквідаційний рахунок банкрута, відбулося часткове погашення кредиторьских вимог першої черги перед ПАТ "ОТП Банк" у розмірі 68 314 110,70грн. Також, шляхом застосування надлишково сплачених гошових коштів по податку на прибуток в сумі 75 574,00грн. в рахунок погашення кредиторських вимог ДПІ у Солом"янському районі м.Києва заявлених у даній справі, відбулось погашення у повному обсязі перед даним кредитором.

Слід зазначити, що з пояснень ліквідатора та даних, відобразжених у звіті ліквідатора вбачається, що у Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційна транспортна компанія" відсутні грошові кошти та майнові активи.

Також, наявними у матеріалах справи доказами, а саме: витягом з Державного реєстру обтяжень рухомого майна та Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна, стверджується факт відсутності у підприємства-банкрута рухомого та нерухомого майна, яке обтяжене.

Судом встановлено, що у зв'язку з відсутністю коштів на рахунках банкрута та відсутністю у боржника будь-якого майна, тобто відсутністю ліквідаційної маси, визнана підприємством кредиторська заборгованість ліквідатором не погашалась.

Відповідно до ч. 6 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Згідно з ч. 5 ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність майна у банкрута.

У ч. 2 ст. 32 вказаного Закону передбачено, що якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи -банкрута.

Господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, як це передбачено в п. 6 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у разі затвердження звіту ліквідатора в порядку ст. 32 даного Закону.

Розглянувши матеріали справи, звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс банкрута, а також дослідивши додані до звіту документи та заслухавши пояснення ліквідатора, судом встановлено, що для виявлення майнових активів боржника з метою задоволення вимог кредиторів ліквідатором виконані всі необхідні дії та покладені на нього Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" обов'язки, в зв'язку з чим суд вважає за необхідне затвердити поданий звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційна транспортна компанія", а боржника, як юридичну особу - ліквідувати та припинити провадження у справі № 15/178-б.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 31, 32, 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

1. Затвердити звіт ліквідатора.

2. Затвердити ліквідаційний баланс станом на 18.06.2012.

3. Ліквідувати банкрута - Товариство з обмеженою відповідальністю "Інвестиційна транспортна компанія" (03151, м.Київ, вул. Волинська,48/50, код ЄДРПОУ 34964084) як юридичну особу в зв'язку з банкрутством.

4. Київському міському управлінню статистики виключити банкрута - Товариство з обмеженою відповідальністю "Інвестиційна транспортна компанія" (03151, м.Київ, вул. Волинська,48/50, код ЄДРПОУ 34964084), з державного реєстру підприємств та організацій України.

5. Державній податковій інспекції у Солом"янському районі м. Києва зняти банкрута з податкового обліку.

6. Державному реєстратору Солом"янської районної у м. Києві державної адміністрації провести державну реєстрацію припинення юридичної особи - банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційна транспортна компанія" (03151, м.Київ, вул. Волинська,48/50, код ЄДРПОУ 34964084) та внести про це запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

7. Обслуговуючим банкам боржника закрити рахунки Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційна транспортна компанія" (03151, м.Київ, вул. Волинська,48/50, код ЄДРПОУ 34964084).

8. Дію мораторію припинити.

9. Провадження у справі про банкрутство № 15/178-б припинити.

10. Копію ухвали направити заявнику, банкруту, ліквідатору, всім кредиторам, органу статистики, банку та Державному реєстратору за місцезнаходженням боржника для вчинення певних дій відповідно до ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" та повідомлення в визначений Законом строк про судове рішення щодо припинення юридичної особи органи статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування.

Суддя М.Г.Хоменко

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення20.06.2012
Оприлюднено24.07.2012
Номер документу25332599
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/178-б

Ухвала від 13.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 05.06.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 26.03.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 25.01.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Постанова від 27.11.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Погребняк В. Я.

Ухвала від 14.11.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Погребняк В. Я.

Постанова від 09.10.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Разіна Т.І.

Ухвала від 20.06.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Постанова від 26.06.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 12.06.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні