Ухвала
від 17.07.2012 по справі 5026/2813/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"17" липня 2012 р. Справа № 01/5026/2813/2011

Господарський суд Черкаської області в складі: головуючого - судді Чевгуза О.В., секретаря судового засідання Олійник І.С., за участю представників:

від кредиторів: Кавун В.В. - представник за довіреністю Корсунь-Шевченківської міжрайонної державної податкової інспекції Черкаської області Державної податкової служби, Лабзенко В.М. - директор товариства з обмеженою відповідальністю «Дружба Плюс»,

ліквідатор: Колесніков О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні господарського суду Черкаської області матеріали справи за заявою товариства з обмеженою відповідальністю «Дружба Плюс», с. Пішки, Корсунь-Шевченківський район, Черкаська область

до приватного підприємства «Агрофірма «Віктал», с. Дирдин, Городищенський район, Черкаська область

про визнання банкрутом, -

ВСТАНОВИВ:

Господарським судом Черкаської області 16 грудня 2011 року за заявою товариства з обмеженою відповідальністю «Дружба Плюс» порушено провадження у справі про банкрутство приватного підприємства «Агрофірма «Віктал» (вул. В'язівська, 3, с. Дирдин, Городищенський район, Черкаська область, код ЄДР 32899071).

Постановою суду від 22 грудня 2011 року боржника визнано банкрутом, введено процедуру ліквідації, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Колеснікова Олексія Вікторовича.

До суду з клопотанням про затвердження звіту про проведену роботу та ліквідаційного балансу банкрута звернувся ліквідатор.

На підставі ч.1 ст. 32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (далі -Закон) заслуховування звіту ліквідатора призначено в судовому засіданні.

У судовому засіданні ліквідатор клопотання про затвердження звіту про проведену роботу по ліквідації банкрута та припинення провадження у справі підтримав, представники кредиторів проти задоволення клопотання не заперечили.

До початку судового засідання управління Пенсійного фонду України в Городищенському районі направило суду клопотання, яким повідомило про підтримання клопотання ліквідатора та просить суд розглядати справу без участі свого представника.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши доводи учасників судового засідання, суд вважає, що клопотання ліквідатора підлягає до задоволення, з наступних підстав.

Під час ліквідаційної процедури були виявлені наступні кредитори банкрута:

- Корсунь-Шевченківської міжрайонна державна податкова інспекція Черкаської області Державної податкової служби (правонаступник державної податкової інспекції у Городищенському районі) на суму 11995 грн. 03 коп.,

- управління Пенсійного фонду України в Городищенському районі на суму 1746 грн. 79 коп.,

- товариство з обмеженою відповідальністю «Дружба Плюс» на суму 343332 грн. 39 коп.

Всі заявлені вимоги ліквідатором визнані та включені до реєстру вимог кредиторів.

У судовому засіданні встановлено, що майнових активів у банкрута немає, керівні органи за його місцезнаходженням відсутні, вимоги кредиторів не погашені, відшкодовані витрати, пов'язані з провадженням у справі про банкрутство.

Відсутність активів у банкрута підтверджується наступними довідками: інспекції держтехнагляду від 23 травня 2011 року №49/04-33, відділу Держкомзему у Городищенському районі Черкаської області від 15 червня 2011 року №1226/01-08, Городищенського відділку ікомунального підприємства «Черкаське обласне об'єднане бюро технічної інвентаризації» від 15 червня 2011 року №175.

Дослідивши матеріали справи, звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс, встановивши, що ліквідатором виконані обов'язки, покладені на нього ст. 25 Закону, всі необхідні дії для встановлення активів боржника та задоволення вимог кредиторів, суд вважає за необхідне прийняти ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, а також ліквідації банкрута як юридичної особи в зв'язку із банкрутством.

Звіт ліквідатора погоджено з комітетом кредиторів у засіданні 26 червня 2012 року.

Згідно з ст. 32 Закону після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються:

показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації);

відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу;

копії договорів купівлі-продажу та акти приймання - передачі майна;

реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів;

документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Згідно з п. 6 ст. 40 Закону господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому статтею 32 цього Закону.

На підставі зазначеного, керуючись ст. 32, п. 6 ст. 40 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. 86 ГПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Затвердити звіт ліквідатора арбітражного керуючого Колеснікова Олексія Вікторовича та ліквідаційний баланс приватного підприємства «Агрофірма «Віктал» станом на 26 червня 2012 року.

Ліквідувати приватне підприємство «Агрофірма «Віктал» (вул. В'язівська, 3, с. Дирдин, Городищенський район, Черкаська область, код ЄДР 32899071) як юридичну особу в зв'язку із банкрутством.

Провадження по справі припинити.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного господарського суду.

Суддя О.В. Чевгуз

Дата ухвалення рішення17.07.2012
Оприлюднено24.07.2012
Номер документу25333136
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —5026/2813/2011

Ухвала від 17.07.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 03.07.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Постанова від 22.12.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні