Постанова
від 25.05.2012 по справі 0508/826/2012
ВОРОШИЛОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ДОНЕЦЬКА

25.05.2012

0508/826/2012

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 травня 2012 року Ворошиловський районний суд м. Донецька у складі:

головуючого - судді Лівочка Л.1.,

при секретарі - Кобець A.L

з участю прокурора - Майстрепко CO.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Донецьку скаргу ОСОБА_1 на дії начальника слідчого управління прокуратури Донецької області, -

ВСТАНОВИВ:

Заявник ОСОБА_1. звернувся до суду зі скаргою на дії начальника слідчого управління прокуратури Донецької області, в якій просить зобов'язати начальника СУ прокуратури Донецької області Долотова прийняти за його заявою про злочин рішення, передбачене ст. 97 КПК України.

29.06.201 1 року він у порядку ст. ст. 94, 97 КПК України звернувся до прокуратури Донецької області з заявою про злочини, які були скоєні у сфері службової діяльності суддею Новоазовського районного суду Донецької області ОСОБА_3 та заступником прокурора Новоазовського району Донецької області ОСОБА_4, де просив порушити кримінальну справу за відповідними статі ями КК України. За результатами розгляду заяви про злочин начальником СУ прокуратури Донецької області Долотовим дана відповідь від 05.08.2011 року за № 0613-413-05 у формі листа. Процесуальне рішення за його заявою в порядку ст. 97 КПК України не приймалося. Прокурор розглядаючи заяву про злочин повинен був прийняти одне із рішень, передбачених ст. 97 КПК України, а не дати відповідь у формі листа, чим обмежив його конституційне право па оскарження прийнятого прокуратурою рішення.

У судове засідання заявник не з'явився, про день та час слухання справи повідомлений належним чином, відбуває покарання у Городищенській виправній колонії № 96 УДДУ ПВП у Рівненській області.

Прокурор Майстренко С.О. в суді просив відмовити у задоволенні скарги, так як в заяві ОСОБА_1., яку він направив до прокуратури Донецької області про притягнення до кримінальної відповідальності судді Новоазовського районного суду Донецької області ОСОБА_3. та заступника прокурора Новоазовського району Донецької області ОСОБА_4, не містилось даних, які б вказували на ознаки злочину в діях цих осіб, тому не було підстав для проведення перевірки в порядку ст. 97 КПК України, про то заявника було повідомлено. Крім того, Долотов Е. на теперішній час по є начальником СУ прокуратури Донецької області і тому його не можливо зобов»язати виконати дії, на які вказує заявник.

Суд, дослідивши матеріали справи, вислухавши думку прокурора, вважає, то скарга не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно зі ст. 55 Конституції України кожному гарантується право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, посадових та службових осіб.

Рішенням Конституційного Суду України від 14 грудня 2011 року № 19-рп/201І, визначено, шо скарги осіб стосовно прийняття рішень, вчинення дій або допущення бездіяльності суб'єктом владних повноважень щодо заяв і повідомлень про вчинені або підготовлювані злочини суди повинні розглядати і вирішувати у кримінальному судочинстві.

Вивченням наглядового провадження № 413-09 встановлено, що ОСОБА_1. звертався до прокуратури Донецької області з заявою про притягнення до кримінальної відповідальності судді Новоазовського районного суду ОСОБА_3. та заступника прокурора Новоазовського району ОСОБА_4., але в заяві не містилось даних які б вказували на ознаки злочину в діях вищевказаних осіб.

Прокуратурою Донецької області листом від 05.08.2011 року заявника було повідомлено, що підстав для проведення перевірки в порядку ст. 97 КПК України стосовно судді Новоазовського районного суду ОСОБА_3. та заступника прокурора Новоазовського району ОСОБА_4. не вбачається.

За таких обставин суд приходить до висновку, що скарга не підлягає задоволенню. На підставі викладеного та керуючись ст. 55 Конституції України, рішенням Конституційного суду України від 14.12.2001 року № 19-рп/2001, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

В задоволенні скарги ОСОБА_1 на дії начальника СУ прокуратури Донецької області Долотова - відмовити.

На постанову може бути подана апеляція в апеляційний суд Донецької області через даний суд протягом 7 діб після оголошення.

Суддя Л.І. Лівочка

СудВорошиловський районний суд м. Донецька
Дата ухвалення рішення25.05.2012
Оприлюднено27.07.2012
Номер документу25344622
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —0508/826/2012

Постанова від 21.03.2012

Адмінправопорушення

Ворошиловський районний суд м. Донецька

Лагода К. О.

Постанова від 25.05.2012

Кримінальне

Ворошиловський районний суд м. Донецька

Лівочка Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні