Постанова
від 13.07.2012 по справі 1-586/11
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

cpg1251

Справа № 1 -586/11

СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ЧЕРКАСИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 липня 2012 року м. Черкаси

Соснівський районний суд м. Черкаси у складі:

головуючого судді - Орленка В.В.

при секретарі - Гусак І.Ю., Кондес В.А.

за участю:

прокурора - Бондаренко М.Ю.

захисників - ОСОБА_2, ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Черкаси кримінальну справу по обвинуваченню

1. ОСОБА_1 , народився ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Черкаси, українця, громадянина України, не одруженого, має на утриманні неповнолітню дитину, не працюючого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 раніше не судимого,

у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 358, ч. 3 ст. 358, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 358 КК України,

2. ОСОБА_4 , народився ІНФОРМАЦІЯ_2 року в м. Черкаси, українця, громадянина України, освіта вища, одруженого, має на утриманні неповнолітню дитину, працюючого приватним підприємцем, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_7, проживаючий за адресою: АДРЕСА_3 раніше не судимого,

у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 205, ч. 2 ст. 212, ч. 1 ст. 358, ч. 2 ст. 358, ч. 3 ст. 358 КК України,

3. ОСОБА_5 народилася ІНФОРМАЦІЯ_3 року в м. Черкаси, українки, громадянки України, одруженої, має на утриманні неповнолітню дитину, не працюючої, зареєстрованої та проживаючої за адресою: АДРЕСА_4, раніше не судимої,

у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 358, ч. 3 ст. 358 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 умисно з корисливих мотивів, направлених на незаконне збагачення шляхом вчинення умисних злочинів, за попередньою змовою групою осіб протягом 2007-2010 років повторно організовував державну реєстрацію нових та придбання вже зареєстрованих на території міста Черкаси суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб), з метою прикриття незаконної діяльності цих та інших реально діючих суб'єктів підприємницької діяльності, а саме для використання підприємств з метою мінімізації податкових зобов'язань діючих суб'єктів господарської діяльності і здійснення видів діяльності по переведенню безготівкових коштів у готівку, що заподіяло великої матеріальної шкоди державі, при наступних обставинах.

Так, ОСОБА_1 приблизно в середині 2007 року визначив вид незаконної діяльності яким він буде займатись, а саме створення або придбання суб'єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності у вигляді використання цих підприємств для мінімізації податкових зобов'язань діючих суб'єктів підприємницької та переведення грошових безготівкових коштів у готівку, а також визначив обставини - займаючись цією діяльністю необхідно залучати підконтрольні йому підприємства.

В той же час, ОСОБА_1 з метою реалізації свої злочинних намірів, у період своєї злочинної діяльності в різний час вступив у попередню змову з особою, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження, ОСОБА_6, ОСОБА_7 та ОСОБА_8, які діяли на території міста Черкаси і були залучені до вчинення злочинів як самостійно так і за допомогою співучасників злочину, а саме запропонував створення та придбання суб'єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності у вигляді використання підприємств для мінімізації податкових зобов'язань діючих суб'єктів підприємницької, на що отримав їх згоду.

Діяльність співучасників вчинення цих злочинів була спрямована на реєстрацію в органах державної влади суб'єктів підприємницької діяльності - підприємств у формі товариств з обмеженою відповідальністю й інших форм власності, а також придбання, при необхідності, вже зареєстрованих підприємств, для їх подальшого незаконного використання з метою оформлення безтоварних операцій, переведення безготівкових коштів в готівку для різних учасників підприємницької діяльності, яких він вирішив підшукувати через залучених ним у злочинну діяльність осіб, з одержанням при цьому матеріальної винагороди у розмірі 6-8 відсотків суми від переведеної у готівку.

Зазначена незаконна діяльність за наміром ОСОБА_1., повинна була здійснюватися шляхом одержання безготівкових коштів на рахунки створених і придбаних як співучасниками злочину так і іншими особами, що виступали номінальними директорами і не були обізнаними щодо злочинних намірів останніх, суб'єктів підприємницької діяльності з ознаками фіктивності від підприємств-контрагентів на підставі отриманих завідомо підроблених документів по безтоварним видатковим операціям та одержання за свою посередницьку діяльність визначеної домовленістю сторін грошової винагороди.

Такий, не передбачений законодавством рух фінансових ресурсів з безготівкової форми в готівку, за попередньою домовленістю з представниками зацікавлених юридичних осіб, дозволяв при обмінних операціях по переведенню безготівкових коштів у готівку, ухилятись від сплати податку на додану вартість від загальної суми обороту грошових засобів, а також завищувати валові витрати з відповідним заниженням прибутку об'єктам оподаткування, чим заподіювався б матеріальний збиток державі шляхом несплати або заниження податку на додану вартість.

При цьому, ОСОБА_1 планував створити і придбати декілька підприємств, щоб відкрити рахунки в банківських установах і звітувати в державні податкові інспекції по місцю реєстрації - для створення видимості законності їх діяльності.

З метою реалізації свого злочинного наміру, ОСОБА_1 вирішив залучити до вчинення злочинів своїх знайомих особу, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження, ОСОБА_4, ОСОБА_7 і ОСОБА_6, на імена яких планував зареєструвати новостворені та придбати раніше зареєстровані суб'єкти підприємницької діяльності (юридичні особи), провівши реєстрацію цих підприємств в державних органах, для заняття зазначеною незаконною діяльністю та отримання від цієї діяльності незаконного прибутку.

Незаконна діяльність ОСОБА_1., який у різний час залучив особу, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження, ОСОБА_4, ОСОБА_7 та ОСОБА_6 тривала значний час, в період з середини 2007 по 2010 рік.

Всі співучасники вчинення злочинів (фіктивного підприємництва) були обізнані про план, механізм та схему злочинної діяльності, які розробив ОСОБА_1, відповідно до якого вони вчинювали злочини.

У відповідності із розробленим планом злочинної діяльності, ролі, функції та задачі кожного співучасника злочинів були розподілені наступним чином:

- роль ОСОБА_1., як організатора та співвиконавця злочинів, зводилась до керівництва діяльністю співучасників у вигляді розподілу ролей і обов'язків серед них; планування злочинної діяльності; фінансування створення, придбання і реєстрації суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб); підшуканні вже зареєстрованих підприємств, які можна придбати та зареєструвати на імена інших співучасників, фактичного керівництва підконтрольними підприємствами через співучасників, підставних осіб та номінальних директорів; залучення осіб у злочинну діяльність; пошуку підприємств-контрагентів, що бажають користуватись послугами фіктивних підприємств та проведення з ними попередніх переговорів щодо умов взаємодії; здійснення переведення безготівкових коштів, за допомогою платіжної системи «Банк-Клієнт», на рахунки інших підприємств з ознаками фіктивності; розподілу прибутку, отриманого від здійснення злочинної діяльності між членами групи; видача заробітної плати співучасникам від їх діяльності в зареєстрованих підприємствах; одержання готівкових коштів і передачі їх представникам підприємств-контрагентів разом з підробленими видатковими документами для відображення в бухгалтерському і податковому обліках; забезпеченні складання і подання до контролюючих державних органів податкової та іншої звітності про діяльність підконтрольних фіктивних підприємств з метою надання виду законності їх діяльності.

- роль ОСОБА_4, ОСОБА_7, ОСОБА_6 та особи, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження як співвиконавців злочинів зводилася до створення та придбання раніше створених суб'єктів підприємницької діяльності, їх реєстрації в державних установах на свої імена; відкриття фіктивним підприємствам банківських рахунків з можливістю керування цими рахунками за допомогою системи «Клієнт-Банк»; підписання як керівниками зареєстрованих на їх імена юридичних осіб фіктивних договорів з підприємствами-контрагентами; підписання фіктивних документів по безтоварних прибуткових і видаткових операціях по підприємствам, на якому вони є керівниками, а також податкової звітності із внесенням у зазначену документацію завідомо неправдивих відомостей щодо проведених підприємствами нікчемних (недійсних) господарських операцій з метою створення вигляду законності діяльності підприємств; пошук підприємств-контрагентів, що користуються послугами підконтрольних їм підприємств; укладання фіктивних договорів з підприємствами-контрагентами через їхніх представників, виконання кур'єрських і посередницьких дій, пов'язаних з передачею бухгалтерських підроблених документів по безтоварних операціях, а також наявних коштів між "фіктивними" підприємствами і підприємствами -контрагентами.

Кожний із співучасників достовірно знав свою роль у зв'язку з розробленим раніше планом, усвідомлював незаконність своїх дій та дій інших співвиконавців, бажав настання злочинних наслідків -спричинення матеріальної шкоди державі та своїми діями сприяв їх настанню, тобто діяв з прямим умислом.

Також, з метою забезпечення підготовки нікчемної (недійсної) первинної фінансово-господарської та бухгалтерської документації новостворених та придбаних фіктивних суб'єктів підприємницької діяльності щодо здійснення безтоварних операцій з підприємствами-контрагентами, спрямованих на надання податкової вигоди для даних підприємств (вигодонабувачів) шляхом штучного формування валових доходів, валових витрат, податкового зобов'язання, податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку, а також складання податкової звітності, ОСОБА_1. орендувалось офісне приміщення розташоване в кімнаті АДРЕСА_5, де особою, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження, ОСОБА_8, ОСОБА_7 та ОСОБА_6 укладались нікчемні (недійсні) цивільно-правові відносини щодо безтоварних операцій, спрямованих на надання податкової вигоди для третіх осіб з метою штучного формування валових доходів, валових витрат, податкового зобов'язання та податкового кредиту, а також готувалась первинна фінансово-господарська та бухгалтерська документація щодо проведення безтоварних операцій, реєстраційна документація щодо новостворених та придбаних фіктивних підприємств, а також податкова звітність із внесенням до всіх вищеперерахованих документів завідомо неправдивих відомостей щодо господарської діяльності юридичних осіб і підписів від імені номінальних директорів.

Так, ОСОБА_1 умисно з корисливих мотивів, згідно розробленого плану та реалізуючи свої злочинні дії, спрямовані на придбання суб'єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності у вигляді проведення безтоварних операцій з підприємствами-контрагентами, які спрямовані на надання податкової вигоди для даних підприємств (вигодонабувачів) з метою штучного формування валових доходів, валових витрат, податкового зобов'язання та податкового кредиту і тим самим ухилення від сплати податків та здійснення діяльності щодо переведення безготівкових коштів у готівку, приблизно в травні 2007 року придбав у ОСОБА_9 та ОСОБА_10 Приватне підприємство «Мілколайф»(надалі ПП «Мілколайф», ЄДРПОУ 33585682), зареєстроване 09.06.2005 виконавчим комітетом Черкаської міської ради за юридичною адресою: м. Черкаси, вул. Героїв Дніпра, буд. 59 кв.40. При цьому, ОСОБА_1 з метою приховування своєї участі у незаконній діяльності ПП «Мілколайф» і ухилення від кримінальної відповідальності, а також можливості в подальшому контролювати діяльність цього підприємства, за грошову винагороду запропонував ОСОБА_11 виступити засновником, директором та бухгалтером даної юридичної особи, який не усвідомлюючи злочинних намірів та мети останніх надав свою згоду. Після цього, згідно рішень установчих зборів засновників оформлених протоколами №6 від 18.05.2007 року та №5 від 13.06.2007 ОСОБА_11 призначено співзасновником та директором ПП «Мілколайф». Крім цього, ОСОБА_1, реалізуючи свої злочинні дії, спрямовані на придбання та перереєстрацію на номінального засновника та директора раніше зареєстрованої юридичної особи з метою прикриття незаконної діяльності, 19.06.2007 року, знаходячись у приватного нотаріуса Черкаського міського нотаріального округу Вінніченко Ж.В. нотаріально посвідчив заяву ОСОБА_9 про припинення участі у складі засновників ПП «Мілколайф»та передачу своєї частки у статутному фонді підприємства ОСОБА_11, а також 20.06.2007 нотаріально посвідчив зміни до статуту ПП «Мілколайф»згідно якого ОСОБА_11 виступив співзасновником придбаної юридичної особи, місцезнаходження якої розташовувалось за адресою: АДРЕСА_6.

Одночасно з цим, ОСОБА_1., який діяв згідно розробленого плану злочинних дій, було профінансовано всі витрати, пов'язані з державною перереєстрацією ПП «Мілколайф».

При цьому статутні документи та печатку ОСОБА_1 залишив собі, з метою подальшого використання їх в своїй незаконній діяльності пов'язаної із мінімізацією податкових зобов'язань діючих суб'єктів підприємницької діяльності та переведення безготівкових коштів у готівку.

21.06.2007 державним реєстратором виконавчого комітету Черкаської міської Ради на підставі зазначених вище документів, складених про перереєстрацію підприємства на номінального засновника та директора ОСОБА_11, проведено державну реєстрацію змін до установчих документів ПП «Мілколайф» (ЄДРПОУ 33585682) за реєстраційним номером 10261050002002588.

15.06.2005 ПП «Мілколайф»(ЄДРПОУ 33585682) в ДПІ у місті Черкаси взято на облік платника податків за №566 про, що видано довідку про взяття на облік платника податків.

21.06.2005 ПП «Мілколайф» (ЄДРПОУ 33585682) зареєстровано як платника податку на додану вартість про, що видано свідоцтво НОМЕР_3 з присвоєнням індивідуального податкового номеру НОМЕР_4, а 29.05.2008 на підставі зазначених вище документів, складених про перереєстрацію підприємства на номінального засновника та директора ОСОБА_11, видано свідоцтво НОМЕР_1 про реєстрацію платника податку на додану вартість з поновленими даними щодо адреси: АДРЕСА_6; керівника -ОСОБА_11 та індивідуального податкового номеру НОМЕР_2.

Відповідно до статуту ПП «Мілколайф»(ЄДРПОУ 33585682), зареєстрованого 09.06.2005 державним реєстратором виконавчого комітету Черкаської міської Ради, предметом діяльності підприємства згідно п.2.2 є оптова і роздрібна (в тому числі виїзна) торгівля товарами народного споживання, продукцією виробничо-технічного призначення, продовольчими товарами, сільськогосподарською продукцією, посередництво в торгівлі, постачання сировини, виробництво, надання послуг, будівельна та інвестиційна діяльність, а також інший широкий спектр напрямків господарської діяльності. Однак, ОСОБА_1 намірів на здійснення підприємницької діяльності підприємства не мав.

Крім того, з метою розширення сфери напрямків господарської діяльності підконтрольного фіктивного підприємства для його використання підприємствами-контрагентами (вигодонабувачами) у незаконній діяльності пов'язаною із можливістю участі у конкурсних торгах щодо державних закупівель, мінімізації податкових зобов'язань діючих суб'єктів підприємницької діяльності, переведення безготівкових коштів у готівку, а також використання у схемах направлених на виведення коштів із бюджету держави та їх розкрадання, ОСОБА_1. було отримано в Державній архітектурно-будівельній інспекції Міністерства регіонального розвитку та будівництва України отримано ліцензію №475551 на заняття будівельною діяльністю.

На момент придбання ОСОБА_1. ПП «Мілколайф» (ЄДРПОУ 33585682) у даної юридичної особи було відкрито банківські особові рахунки у наступних Черкаських відділеннях комерційних банків:

- 17.06.2005 у ЧФ ВАТ «ВіЕйБі Банк»(МФО344001) №26002300155.

- 07.02.2007 у ЧФ ПАТ «КБ «ПРОМЕКОНОМБАНК» (МФО 354875) №26002300003265;

- 07.02.2007 у ЧФ ПАТ «КБ «ПРОМЕКОНОМБАНК» (МФО 354875) №26004203265001 рух коштів за яким відбувався з 14.02.2007 по 14.10.2008, тобто рахунок використовувався співучасниками злочинів у своїй протиправній діяльності.

Крім того, з метою реалізації злочинних дій ОСОБА_11 за вказівкою ОСОБА_1. для ПП «Мілколайф»відкрито банківські особові рахунки у наступних Черкаських відділеннях комерційних банків:

- 14.10.2008 у ЧФ ПАТ «КБ «ПРОМЕКОНОМБАНК» (МФО 354875) №26009400003265;

- 24.12.2008 у ЧФ ПАТ «КБ «ПРОМЕКОНОМБАНК» (МФО 354875) №26005200003265;

- 12.03.2009 у Черкаському відділенні №1 ТОВ КБ «ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА»(МФО 380054) №260080106566.

У процесі своєї роботи вся офіційна діяльність підприємства зводилась до фіктивного підприємництва, а саме: до підготовки, заповнення й підписання первинних фінансово-господарських, бухгалтерських та податкових звітних документів про проведення безтоварних прибуткових і видаткових операцій, перерахуванню безготівкових грошових засобів по таких операціях з наступним переведенням цих коштів у готівку.

Згідно висновку акту №560/23-2/33585682 від 28.02.2011 «Про результати документальної позапланової виїзної перевірки ПП «Мілколайф»(код 33585682) з питань дотримання вимог податкового законодавства за період з 01.01.08 по 31.12.10»складеного ДПІ у місті Черкаси:

Відповідно до баз даних ДПС, податкової звітності та інших джерел інформації, одержаних в ході проведення перевірки, встановлено укладання нікчемних (недійсних) цивільно-правових відносин та проведення безтоварних операцій, спрямованих на надання податкової вигоди для третіх осіб з метою штучного формування валових доходів, валових витрат, податкового зобов'язання та податкового кредиту.

Таким чином, в ході проведення перевірки встановлено:

- неможливість фактичного здійснення ПП «Мілколайф»господарських операцій через відсутність майна та інших матеріальних ресурсів, економічно необхідних для здійснення операцій з купівлі-продажу;

- відсутність необхідних умов для досягнення результатів економічної діяльності у зв'язку з відсутністю трудових ресурсів, основних фондів, складських приміщень, транспортних засобів;

- відсутність об'єктів, які підпадають під визначення ст. 3, ст. 4, ст. 7 Закону України «Про податок на додану вартість»№ 168/97 -ВР від 03.04.1997 із змінами та доповненнями.

Враховуючи вищенаведене -усі операції купівлі-продажу за ПП «Мілколайф»не спричиняють реального настання правових наслідків, а отже - є нікчемними по ланцюгу до «вигодонабувача».

Перевіркою встановлено порушення ПП «Мілколайф»:

1.) п.п. 4.1.1. п.4.1. ст.4 Закону України від 28 грудня 1994 року №334/94-ВР «Про оподаткування прибутку підприємств»(у редакції Закону України від 22 травня 1997 року №283/97-ВР із змінами та доповненнями), в результаті чого встановлено завищення валових доходів за період з 01.01.08 по 31.12.10 на суму 83073870 грн., в тому числі за І квартал 2008 року на суму 12247082 грн., за півріччя 2008 року на суму 29933186 грн., за 3 квартали 2008 року на суму 46725107 грн., за 2008 рік на суму 62717910 грн.; за І квартал 2009 року на суму 4436392 грн., за півріччя 2009 року на суму 12707928 грн., за 3 квартали 2009 року на суму 18754122 грн., за 2009 рік на суму 20355960 грн. та встановлено факт здійснення нікчемних (недійсних) правочинів ПП «Мілколайф»з контрагентами-покупцями, переліченими в додатку №3 до акта перевірки.

2.) п.п. 5.2.1 п.5.2, п.5.6, п.5.7, ст.5 Закону України від 28 грудня 1994 року №334/94-ВР «Про оподаткування прибутку підприємств»(у редакції Закону України від 22 травня 1997 року №283/97-ВР із змінами та доповненнями), в результаті чого встановлено завищення валових витрат за період з 01.01.08 по 31.12.10 на суму 83059057 грн., в тому числі за І квартал 2008 року на суму 1223782 грн., за півріччя 2008 року на суму 29909835 грн., за 3 квартали 2008 року на суму 46688732 грн., за 2008 рік на суму 62715838 грн.; за І квартал 2009 року на суму 4433965 грн., за півріччя 2009 року на суму 12703460 грн., за 3 квартали 2009 року на суму 18743770 грн., за 2009 рік на суму 20343219 грн. та встановлено факт здійснення нікчемних (недійсних) правочинів ПП «Мілколайф»з контрагентами-постачальниками, переліченими в додатку №4 до акта перевірки.

3.) п.п. 4.1, ст.4, п.п.7.3.1 п.7.3 ст.7 Закону України від 03 квітня 1997 року №168/97-ВР «Про податок на додану вартість»із змінами та доповненнями, в результаті чого встановлено завищення податкових зобов'язань з податку на додану вартість на загальну суму 15433242 грн., в тому числі за лютий 2008 року на суму 343128 грн., за березень 2008 року на суму 4337717 грн., за квітень 2008 року на суму 775672 грн., за травень 2008 року на суму 1109318 грн.; за червень 2008 року на суму 1652015 грн., за липень 2008 року на суму 957364 грн., за серпень 2008 року на суму 1124973 грн., за вересень 2008 року на суму 1344665 грн., за жовтень 2008 року на суму 1046124 грн., за листопад 2008 року на суму 686442 грн., за грудень 2008 року на суму 1826298 грн., за січень 2009 року на суму 90991 грн.; за лютий 2009 року на суму 440233 грн., за березень 2009 року на суму 389388 грн., за квітень 2009 року на суму 606447 грн., за травень 2009 року на суму 540191 грн., за червень 2009 року на суму 507669 грн., за липень 2009 року на суму 825578 грн., за серпень 2009 року на суму 253609 грн., за вересень 2009 року на суму 130052 грн., за жовтень 2009 року на суму 70236 грн., за листопад 2009 року на суму 275132 грн., та встановлено факт здійснення нікчемних (недійсних) правочинів ПП «Мілколайф»з контрагентами-покупцями, переліченими в додатку №3 до акта перевірки.

4.) п.п. 7.4.1, п.п.7.4.1 п.7.4, п.п.7.5.1 п. 7.5, п.п.7.7.1 п.7.7 ст.7, в результаті чого встановлено завищення податкового кредиту з податку на додану вартість на загальну суму 14372677 грн., в тому числі за лютий 2008 року на суму 342375 грн., за березень 2008 року на суму 1771722 грн., за квітень 2008 року на суму 774542 грн., за травень 2008 року на суму 1107670 грн.; за червень 2008 року на суму 1649119 грн., за липень 2008 року на суму 953788 грн., за серпень 2008 року на суму 1120386 грн., за вересень 2008 року на суму 1339789 грн., за жовтень 2008 року на суму 912915 грн., за листопад 2008 року на суму 96889 грн., за грудень 2008 року на суму 342263 грн., за січень 2009 року на суму 90563 грн.; за лютий 2009 року на суму 440233 грн., за березень 2009 року на суму 356055 грн., за квітень 2009 року на суму 605603 грн., за травень 2009 року на суму 539113 грн., за червень 2009 року на суму 506540 грн., за липень 2009 року на суму 824044 грн., за серпень 2009 року на суму 252880 грн., за вересень 2009 року на суму 129268 грн., за жовтень 2009 року на суму 69342 грн., за листопад 2009 року на суму 25000 грн., та встановлено факт здійснення нікчемних (недійсних) правочинів ПП «Мілколайф»з контрагентами-постачальниками, переліченими в додатку №4 до акта перевірки.

5.) ч.1 ст. 203, ч.1 ст.207, ст.215, п.1 ст. 216, ст.228 ЦК України в частині недодержання вимог зазначених статей в момент вчинення правочинів, які не спрямовані на реальне настання правових наслідків, а саме здійснення нікчемних (недійсних) правочинів ПП «Мілколайф»: з контрагентами-покупцями та контрагентами-постачальниками, наведеними в додатках №3 та №4 до акта перевірки.

Крім того, ОСОБА_1 діючи умисно з корисливих мотивів, за попередньою змовою з особою, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження, реалізуючи злочинні наміри, спрямовані на повторне придбання суб'єкту підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності, а саме використання підприємств для мінімізації податкових зобов'язань діючих суб'єктів господарської діяльності, забезпечення формування суб'єктам підприємницької діяльності сумнівного податкового кредиту та здійснення діяльності щодо переведення безготівкових коштів у готівку, а також збільшення грошового потоку, що направляється підприємствами-контрагентами для отримання готівки, приблизно в березні 2008 року повторно придбали у ОСОБА_12 та ОСОБА_13 Приватне підприємство «КРІСТАЛ-ТРЕЙД»(надалі ПП «КРІСТАЛ-ТРЕЙД», ЄДРПОУ 35579471), зареєстроване 21.11.2007 виконавчим комітетом Черкаської міської Ради за юридичною адресою: м. Черкаси, вул. Калініна, буд.115 кв.20. З метою можливості в подальшому контролювати діяльність цього підприємства було вирішено перереєструвати зазначене підприємство на особу, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження, яка усвідомлюючи злочинність своїх дій та дій інших співвиконавців злочину, а також знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1. і подальшу незаконну діяльність даного фіктивного підприємства надала свою згоду виступити засновником, директором та бухгалтером ПП «КРІСТАЛ-ТРЕЙД», не маючи на меті здійснювати господарську діяльність. Після цього, згідно рішення загальних зборів засновників ПП «КРІСТАЛ-ТРЕЙД»оформленого протоколом №1 від 28.03.2008 року ОСОБА_12. та ОСОБА_13 вийшли зі складу засновників підприємства з відступленням своїх часток в статутному капіталі особі, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження, яку призначено засновником та директором ПП «КРІСТАЛ-ТРЕЙД», а також змінено місцезнаходження підприємства на нове: м. Черкаси, вул. Калініна, буд. 164 кв. 66. Крім цього, ОСОБА_1 та особа, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження, реалізуючи свої злочинні дії, спрямовані на придбання та перереєстрацію раніше зареєстрованої юридичної особи з метою прикриття незаконної діяльності, знаходячись 28.03.2008 року у приватного нотаріуса Черкаського міського нотаріального округу Плаха Т.І. нотаріально посвідчив заяви ОСОБА_13 та ОСОБА_12 про припинення участі у складі засновників ПП «КРІСТАЛ-ТРЕЙД»та передачу своїх часток у статутному капіталі підприємства особі, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження, а також 28.03.2008 нотаріально посвідчив зміни до статуту ПП «КРІСТАЛ-ТРЕЙД»згідно якого особа, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження виступила засновником придбаної юридичної особи, місцезнаходження якої розташовувалось за адресою: м. Черкаси, вул. Калініна, буд. 164 кв. 66.

Одночасно з цим, ОСОБА_1., який діяв згідно розробленого плану злочинних дій, було профінансовано всі витрати, пов'язані з державною перереєстрацією ПП «КРІСТАЛ-ТРЕЙД».

При цьому статутні документи та печатку ОСОБА_1 за попередньою змовою з особою, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження залишили собі, з метою подальшого використання їх в своїй незаконній діяльності пов'язаної із мінімізацією податкових зобов'язань діючих суб'єктів підприємницької діяльності та переведення безготівкових коштів у готівку.

01.04.2008 державним реєстратором виконавчого комітету Черкаської міської Ради на підставі зазначених вище документів, складених про перереєстрацію підприємства на засновника та директора особу, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження, проведено державну реєстрацію змін до установчих документів ПП «КРІСТАЛ-ТРЕЙД»(ЄДРПОУ 35579471) за реєстраційним номером 10261050001008528.

22.11.2007 ПП «КРІСТАЛ-ТРЕЙД»(ЄДРПОУ 35579471) в ДПІ у місті Черкаси взято на облік платника податків за №3474 про, що видано довідку про взяття на облік платника податків, а 09.04.2008 на підставі зазначених вище документів, складених про перереєстрацію підприємства на засновника та директора особу, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження та поданих до податкових органів співучасниками злочинів, за № 420/29-039/Ю видано довідку про взяття на облік платника податків з поновленими даними щодо адреси: м. Черкаси, вул. Калініна, буд. 164 кв. 66 та керівника -особу, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження.

27.06.2008 на підставі зазначених вище документів, складених про перереєстрацію підприємства на засновника та директора особу, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження ПП «КРІСТАЛ-ТРЕЙД»(ЄДРПОУ 35579471) зареєстровано як платника податку на додану вартість про, що видано свідоцтво №100124883 з присвоєнням індивідуального податкового номеру 355794723010 з даними щодо адреси: м. Черкаси, вул. Калініна, буд.164 кв.66.

Відповідно до статуту ПП «КРІСТАЛ-ТРЕЙД»(ЄДРПОУ 35579471), зареєстрованого 01.04.2008 державним реєстратором виконавчого комітету Черкаської міської Ради, предметом діяльності підприємства згідно п.2.2 є оптова і роздрібна (в тому числі виїзна) торгівля товарами народного споживання, продукцією виробничо-технічного призначення, продовольчими товарами, сільськогосподарською продукцією, посередництво в торгівлі, постачання сировини, виробництво, надання послуг, будівельна та інвестиційна діяльність, а також інший широкий спектр напрямків господарської діяльності. Однак, ОСОБА_1 та особа, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження намірів на здійснення підприємницької діяльності підприємства не мали.

Крім того, ОСОБА_1. та особа, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження з метою реалізації злочинних дій для ПП «КРІСТАЛ-ТРЕЙД»(ЄДРПОУ 35579471) відкрито банківські особові рахунки у наступних Черкаських відділеннях комерційних банків:

- 22.04.2008 у ЧФ ПАТ «КБ «ПРОМЕКОНОМБАНК» (МФО 354875) №26009200003573.

- 13.11.2008 у ЧФ АБ «Брокбізенсбанк»(МФО 354897) №26004052760801.

- 03.04.2009 у Черкаському відділенні №1 ТОВ КБ «ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА»(МФО 380054) №260070206557.

У процесі своєї роботи вся офіційна діяльність підприємства зводилась до фіктивного підприємництва, а саме: до підготовки, заповнення й підписання первинних фінансово-господарських, бухгалтерських та податкових звітних документів про проведення безтоварних прибуткових і видаткових операцій, перерахуванню безготівкових грошових засобів по таких операціях з наступним переведенням цих коштів у готівку. Всі співучасники діяли згідно заздалегідь розподілених ролей, усвідомлювали злочинність своїх дій та дій інших співвиконавців злочинів, а також знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1. і незаконну діяльність даного фіктивного підприємства, за вказівками останнього, готували первинні фінансово-господарські та бухгалтерські документи щодо проведення безтоварних операцій, реєстраційну документацію, а також податкову звітність із внесенням до всіх вищеперерахованих документів завідомо неправдивих відомостей щодо господарської діяльності підприємства.

Крім того, ОСОБА_1 діючи умисно з корисливих мотивів, за попередньою змовою з ОСОБА_6 та особою, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження, згідно розробленого плану та реалізуючи свої злочинні дії, спрямовані на придбання суб'єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності у вигляді проведення безтоварних операцій з підприємствами-контрагентами, які спрямовані на надання податкової вигоди для даних підприємств (вигодонабувачів) з метою штучного формування валових доходів, валових витрат, податкового зобов'язання та податкового кредиту і тим самим ухилення від сплати податків та здійснення діяльності щодо переведення безготівкових коштів у готівку, приблизно в листопаді 2008 року повторно придбали у ОСОБА_12 та ОСОБА_13 Приватне підприємство «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ»(надалі ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ», ЄДРПОУ 35579534), зареєстроване 21.11.2007 виконавчим комітетом Черкаської міської Ради за юридичною адресою: м. Черкаси, вул. Сержанта Смірнова, буд.2 кв.246. З метою можливості в подальшому контролювати діяльність цього підприємства було вирішено перереєструвати зазначене підприємство на ОСОБА_6, який був залучений до злочинної діяльності ОСОБА_1. і усвідомлюючи злочинність своїх дій та дій інших співвиконавців злочину, а також знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1. і подальшу незаконну діяльність даного фіктивного підприємства за грошову винагороду надав свою згоду виступити засновником, директором та бухгалтером ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ», не маючи на меті здійснювати господарську діяльність. Після цього, згідно рішень загальних зборів засновників ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ»оформлених протоколом №2 від 17.11.2008 року та протоколом №3 від 16.12.2008 ОСОБА_12. та ОСОБА_13 вийшли зі складу засновників підприємства у зв'язку з продажем своєї частки на користь ОСОБА_6, якого призначено засновником та директором ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ», а також затверджено зміни до статуту підприємства, шляхом викладення його у новій редакції. Крім цього, ОСОБА_1, ОСОБА_14 та особа, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження реалізуючи свої злочинні дії, спрямовані на придбання та перереєстрацію раніше зареєстрованої юридичної особи з метою прикриття незаконної діяльності, знаходячись 16.12.2008 року у приватного нотаріуса Черкаського міського нотаріального округу Корчемної М.В. нотаріально посвідчили заяви ОСОБА_13 та ОСОБА_12 про припинення участі у складі засновників ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ»та передачу своїх часток у статутному фонді підприємства ОСОБА_14., а також 16.12.2008, 24.12.2008 та 18.03.2009 нотаріально посвідчили зміни до статуту ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ»згідно яких ОСОБА_14 виступив засновником придбаної юридичної особи, місцезнаходження якої розташовувалось за адресою його виконавчого органу та приведено статут у відповідність з вимогами діючого законодавства.

Одночасно з цим, ОСОБА_1., який діяв згідно розробленого плану злочинних дій, було профінансовано всі витрати, пов'язані з державною перереєстрацією ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ».

При цьому статутні документи та печатку ОСОБА_1 за попередньою змовою з особою, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження залишили собі, з метою подальшого використання їх в своїй незаконній діяльності пов'язаної із мінімізацією податкових зобов'язань діючих суб'єктів підприємницької діяльності та переведення безготівкових коштів у готівку.

16.12.2008 державним реєстратором виконавчого комітету Черкаської міської Ради на підставі зазначених вище документів, складених про перереєстрацію підприємства на засновника та директора ОСОБА_6, проведено державну реєстрацію змін до установчих документів ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ»(ЄДРПОУ 35579534) за реєстраційним номером 10261050002008529.

25.12.2008 державним реєстратором виконавчого комітету Черкаської міської Ради на підставі зазначених вище документів, складених про перереєстрацію зміни місцезнаходження підприємства, проведено державну реєстрацію змін до установчих документів ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ»(ЄДРПОУ 35579534) за реєстраційним номером 10261050003008529.

19.03.2009 державним реєстратором виконавчого комітету Черкаської міської Ради на підставі зазначених вище документів, складених про приведення статуту підприємства у відповідність з вимогами діючого законодавства, проведено державну реєстрацію змін до установчих документів ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ»(ЄДРПОУ 35579534) за реєстраційним номером 10261050006008529.

22.11.2007 ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ»(ЄДРПОУ 35579534) в ДПІ у місті Черкаси взято на облік платника податків за №3475 про, що видано довідку про взяття на облік платника податків, а 10.01.2009 на підставі зазначених вище документів, складених про перереєстрацію підприємства на засновника та директора ОСОБА_14 та поданих до податкових органів співучасниками злочинів, за № 11/29-012 видано довідку про взяття на облік платника податків з поновленими даними щодо адреси: м. Черкаси, вул. Котовського, буд.9 кв.2 та керівника, яким виступив ОСОБА_14.

24.12.2008 ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ»(ЄДРПОУ 35579534) зареєстровано як платника податку на додану вартість про, що видано свідоцтво №100157233 з присвоєнням індивідуального податкового номеру 35795323014, а 13.02.2008 на підставі зазначених вище документів, складених про перереєстрацію підприємства на засновника та директора ОСОБА_6, видано свідоцтво №100188655 про реєстрацію платника податку на додану вартість з поновленими даними щодо адреси: м. Черкаси, вул. Котовського, буд.9, кв.2 та керівника -ОСОБА_14.

Крім того, з метою розширення сфери напрямків господарської діяльності підконтрольного фіктивного підприємства для його використання підприємствами-контрагентами (вигодонабувачами) у незаконній діяльності пов'язаною із можливістю участі у конкурсних торгах щодо державних закупівель, мінімізації податкових зобов'язань діючих суб'єктів підприємницької діяльності, переведення безготівкових коштів у готівку, а також використання у схемах направлених на виведення коштів із бюджету держави та їх розкрадання, співучасниками злочинів були підроблені документи щодо відомостей про ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ»до яких внесено завідомо неправдиві дані про виробничо-технічну базу, склад працівників за професійним та кваліфікаційним рівнем, технології виробництва та контролю якості робіт, які необхідні та в подальшому були подані до Державної архітектурно-будівельній інспекції Міністерства регіонального розвитку та будівництва України для отримання ліцензії на господарську діяльність, пов'язану із створенням об'єктів архітектури. В подальшому на підставі довіреності ЯПЖ від №983114 від 23.01.2009 виданої на ім'я ОСОБА_6 отримано ліцензію НОМЕР_5 на господарську діяльність, пов'язану із створенням об'єктів архітектури від 23.12.2008. У зв'язку із зміною місцезнаходження ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ»14.01.2009 року співучасники злочину подали до Державної архітектурно-будівельній інспекції Міністерства регіонального розвитку та будівництва України заяву на переоформлення ліцензії складену від імені ОСОБА_6 та на підставі довіреності ЯПМ від №301915 від 17.02.2009 виданої на ім'я особи, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження отримано ліцензію №458296 на господарську діяльність, пов'язану із створенням об'єктів архітектури від 30.01.2009.

Відповідно до статуту ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ» (ЄДРПОУ 35579534), зареєстрованого 21.11.2008 державним реєстратором виконавчого комітету Черкаської міської Ради, предметом діяльності підприємства згідно п.2.2 є оптова і роздрібна (в тому числі виїзна) торгівля товарами народного споживання, продукцією виробничо-технічного призначення, продовольчими товарами, сільськогосподарською продукцією, посередництво в торгівлі, постачання сировини, виробництво, надання послуг, будівельна та інвестиційна діяльність, а також інший широкий спектр напрямків господарської діяльності. Однак, ОСОБА_1, ОСОБА_14 та особа, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження намірів на здійснення підприємницької діяльності підприємства не мали.

Крім того, ОСОБА_1., ОСОБА_6 та особою, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження з метою реалізації злочинних дій для ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ»(ЄДРПОУ 35579534) відкрито банківські особові рахунки у наступних Черкаських відділеннях комерційних банків:

- 19.12.2008 у ЧФ ПАТ «КБ «ПРОМЕКОНОМБАНК» (МФО 354875) №26008200003842.

- 12.03.2009 у Черкаському відділенні №1 ТОВ КБ «ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА»(МФО 380054) №260050106557.

- 06.05.2009 у Черкаському ГРУ ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК»(МФО 354347) №26150060238774.

- 08.05.2009 у Черкаському ГРУ ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК»(МФО 354347) №26006051506956.

- 08.05.2009 у Черкаському ГРУ ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК»(МФО 354347) №26053060504271.

- 08.05.2009 у Черкаському ГРУ ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК»(МФО 354347) №26007060535627.

- 25.06.2009 у АТ «Ерсте Банк»(МФО 380009) №260026996.

- 01.03.2010 у Філії «Відділення ПАТ Промінвестбанк в м.Черкаси»(МФО 354091) №26006301791084.

- 12.06.2010 у Черкаському відділенні №1 ТОВ КБ «ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА»(МФО 380054) №260060206557.

У процесі своєї роботи вся офіційна діяльність підприємства зводилась до фіктивного підприємництва, а саме: до підготовки, заповнення й підписання первинних фінансово-господарських, бухгалтерських та податкових звітних документів про проведення безтоварних

прибуткових і видаткових операцій, перерахуванню безготівкових грошових засобів по таких операціях з наступним переведенням цих коштів у готівку. Всі співучасники діяли згідно заздалегідь розподілених ролей, усвідомлювали злочинність своїх дій та дій інших співвиконавців злочинів, а також знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1. і незаконну діяльність даного фіктивного підприємства, за вказівками останнього, готували первинні фінансово-господарські та бухгалтерські документи щодо проведення безтоварних операцій, реєстраційну документацію, а також податкову звітність із внесенням до всіх вищеперерахованих документів завідомо неправдивих відомостей щодо господарської діяльності підприємства.

Згідно висновку акту №1477/23-2/35579534 від 30.06.2010 «Про результати документальної невиїзної перевірки ПП «Інтерагро-Форум»(код 35579534) з питань повноти та правомірності декларування податкового кредиту та податкових зобов'язань з податку на додану вартість за період з 01.02.09 по 31.03.10»складеного ДПІ у місті Черкаси:

Перевіркою повноти та правомірності декларування ПП «Інтерагро-Форум»податкового кредиту та податкових зобов'язань з податку на додану вартість встановлено:

1) відсутність об'єктів, які підпадають під визначення ст. З, ст. 4, ст. 7 Закону України від 3 квітня 1997 року №168/97-ВР "Про податок на додану вартість" (із змінами та доповненнями).

Господарські операції за період з 01.02.09 по 31.03.10 щодо придбання ПП «Інтерагро-Форум»товарів (робіт, послуг) у контрагентів-постачальників та продажу ПП «Інтерагро-Форум»товарів (робіт, послуг) на адресу контрагентів-покупців не підтверджуються стосовно врахування реального часу здійснення операцій, місцезнаходження майна, наявністю трудових, виробничо-складських приміщень та іншого майна, які економічно необхідні для здійснення господарських операцій.

В зв'язку з тим, що угоди поставки є нікчемними, нікчемний правочин є недійсним в силу закону, такий нікчемний правочин не створює інших юридичних наслідків, крім тих, що пов'язані з його недійсністю. Згідно із п.1, п.5, ст.203, п.1, п.2 ст.215, п.1 ст.216, ст.228 ЦК України встановлено нікчемні правочини, в т.ч.:

- по операціях з продажу товарів (робіт, послуг) між ПП «Інтерагро-Форум»(код за ЄДРПОУ 35579534) та контрагентами-покупцями.

- по операціях з придбання товарів (робіт, послуг) між ПП «Інтерагро-Форум»(код за ЄДРПОУ 35579534) та контрагентами-постачальника.

2) порушення пп.3.1.1 п.3.1. ст.3, п.4.1. ст.4, пп. 7.3.1.п.7.3 ст.7 Закону України від З квітня 1997 року №168/97-ВР "Про податок на додану вартість" (із змінами та доповненнями), в результаті чого завищено податкові зобов'язання у сумі 13387795 грн., в тому числі: за березень 2009р. у сумі 276729 грн.; за квітень 2009р. у сумі 232507 грн.; за травень 2009р. у сумі 1897274 грн.; за червень 2009р. у сумі 872173 грн.; за липень 2009р. у сумі 798400 грн.; за серпень 2009р. у сумі 1186464 грн.; за вересень 2009р. у сумі 1114116 грн.; за жовтень 2009р. у сумі 1475074 грн.; за листопад 2009р. у сумі 1825919 грн.; за грудень 2009р. у сумі 1827703 грн.; за січень 2010р. у сумі 680936 грн.; за лютий 2010р. у сумі 559458 грн.; за березень 2010р. у сумі 641042 грн.

3) порушення п.п.7.4.1, п.п. 7.4.5. п.7.4, п.п.7.5.1 п.7.5 ст.7 Закону України від 3 квітня 1997 року №168/97-ВР "Про податок на додану вартість" (із змінами та доповненнями), у результаті чого завищено суму податкового кредиту у сумі 13440322 грн., у тому числі: за березень 2009р. у сумі 275481 грн.; за квітень 2009р. у сумі 244099 грн.; за травень 2009р. у сумі 744340 грн.; за червень 2009р. у сумі 915654 грн.; за липень 2009р. у сумі 795180 грн.; за серпень 2009р. у сумі 1183565 грн.; за вересень 2009р. у сумі 1137877 грн.; за жовтень 2009р. у сумі 1466829 грн.; за листопад 2009р. у сумі 1815671 грн.; за грудень 2009р. у сумі 1843008 грн.; за січень 2010р. у сумі 677517 грн.; за лютий 2010р. у сумі 555170 грн.; за березень 2010р. у сумі 635143 грн.

Згідно висновку акту №497/23-2/35579534 від 21.02.2011 «Про результати документальної позапланової перевірки ПП «Інтерагро-Форум»(код 35579534) з питань дотримання вимог податкового законодавства за період з 01.04.09 по 31.12.10»складеного ДПІ у місті Черкаси:

Відповідно до баз даних ДПС, податкової звітності та інших джерел інформації одержаних в ході проведення перевірки, встановлено укладання нікчемних (недійсні цивільно-правових відносин та проведення безтоварних операцій, спрямованих і надання податкової вигоди для третіх осіб з метою штучного формування валом доходів, валових витрат, податкового зобов'язання та податкового кредиту.

Таким чином, в ході проведення перевірки встановлено:

- неможливість фактичного здійснення ПП «Інтерагро-форум»господарських операцій через відсутність майна та інших матеріальних ресурсів, економічно необхідних для здійснення операцій з купівлі-продажу;

- відсутність необхідних умов для досягнення результатів економічної діяльності у зв'язку з відсутністю трудових ресурсів, основних фондів, складських приміщень, транспортних засобів.

- відсутність об'єктів, які підпадають під визначення ст. 3, ст. 4. ст. 7 Закону України "Про податок на додану вартість № 168/97- ВР від 03.04.1997 із змінами та доповненнями.

Враховуючи вищенаведене - усі операції купівлі-продажу за ПП «Інтерагро форум»та спричиняють реального настання правових наслідків, а отже - є нікчемними по ланцюгу до"вигодонабувача".

Перевіркою встановлено порушення ПП «Інтерагро-форум»:

1. п.п.4.І.І.п. 4.1. ст.4 Закону України від 28 грудня 1994 року №334/94-ВР „Про оподаткування прибутку підприємств'" (у редакції Закону України від 22 травня 1997 року №283/97-ВР із змінами та доповненнями), в результаті чого встановлено завищення валових доходів за період з 01.04.10 по 31.12.10 на загальну суму 5347772 грн., в тому числі за II квартал 2010 року на суму 5347772 грн. та встановлено факт здійснення нікчемних (недійсних) правочинів ПП «Інтерагро-форум»з контрагентами-покупцями, переліченими в додатку № 1 до акта перевірки.

2. п.п. 5.2.1 п.5.2, п.5.6, п.5.7, 5 Закону України від 28 грудня 1994 року №334/94-ВР „Про оподаткування прибутку підприємств" (у редакції Закону України від 22 травня 1997 року №283/97-ВР із змінами та доповненнями), в результаті чого встановлено завищення валових витрат за період з 01.04.10 по 31.12.10 на суму 5338701 грн., в тому числі за II квартал 2010 року на суму 5338701 грн. та встановлено факт здійснення нікчемних (недійсних) правочинів ПП «Інтерагро-форум»з контрагентами-постачальниками, переліченими в додатку №1 до акта перевірки.

3. п. 4.1 ст. 4, п.п.7.3.1 п. 7.3 ст. 7 Закону України від 03 квітня 1997 року №168/97-ВР "Про податок на додану вартість" із змінами та доповненнями, в результаті чого встановлено завищення податкових зобов'язань з податку на додану вартість на загальну суму 5275611 грн., sa квітень 2010 року на суму 341648 грн., за травень 2010 року на суму 219884 грн., червень 2010 року на суму 508022 грн., липень 2010 року на суму 1157614 грн., серпень 2010 року на суму 759614 грн., вересень 2010 року на суму 2260062 грн., листопад 2010 року на суму 28767 грн. та встановлено факт здійснення нікчемних (недійсних) правочинів ПП «Інтерагро-форум»з контрагентами-покупцями, переліченими в додатку № 1 до акта перевірки.

4. п.п. 7.4.1, п.п. 7.4.5 п.7.4, п.п. 7.5.1 п. 7.5, п.п.7.7.1 п.7.7 ст.7, в результаті чого встановлено завищення податкового кредиту з податку на додану вартість на загальну суму 5198233 грн.. в тому числі за квітень 2010 року на суму 337080 грн., за травень 2010 року на :уму 217106 грн., червень 2010 року на суму 503623 грн., липень 2010 року на суму 1143762 та., серпень 2010 року на суму 749000 грн., вересень 2010 року на суму 2219327 грн., листопад 2010 року на суму 28335 грн. та встановлено факт здійснення нікчемних (недійсних) правочинів ПП «Інтерагро-форум»з контрагентами-постачальниками, переліченими в додатку № 1 до акта перевірки.

5. ч. 1 ст. 203, ч.1 ст.207, ст. 215 , п 1 ст. 216, ст. 228, ЦК України в частині недодержання вимог зазначених статей в момент вчинення правочинів, які не спрямовані на реальне настання правових наслідків, а саме здійснення нікчемних (недійсних) правочинів ПП «Інтерагро-форум»: з контрагентами-покупцями та контрагентами-постачальниками, наведеними в додатку № 1 до акта перевірки.

Крім того, ОСОБА_1 діючи умисно з корисливих мотивів, за попередньою змовою з особою, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження, реалізуючи злочинні наміри, спрямовані на повторне створення суб'єкту підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності, а саме використання підприємств для мінімізації податкових зобов'язань діючих суб'єктів господарської діяльності, забезпечення формування суб'єктам підприємницької діяльності сумнівного податкового кредиту, здійснення діяльності щодо переведення безготівкових коштів у готівку та збільшення грошового потоку, що направляється підприємствами-контрагентами для отримання готівки, приблизно в листопаді-грудні 2008 року прийняв рішення зареєструвати у виконавчому комітеті Черкаської міської ради приватне підприємство «МЕГАТОРГСЕРВІС». При цьому ОСОБА_1 та особа, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження з метою можливості в подальшому контролювати діяльність новоствореного фіктивного підприємства, приховування своєї участі у його незаконній діяльності і ухилення від кримінальної відповідальності, не повідомляючи про дійсні наміри створення суб'єкта підприємницької діяльності, за грошову винагороду запропонували ОСОБА_15 виступити засновником, директором та бухгалтером юридичної особи, який не усвідомлюючи злочинних намірів та мети останніх надав свою згоду.

Після цього, співучасниками злочину було складено рішення №1 від 08.12.2008 року згідно якого створено приватне підприємство «МЕГАТОРГСЕРВІС»(надалі ПП «МЕГАТОРГСЕРВІС», ЄДРПОУ 36196815), зареєстроване 08.12.2008 виконавчим комітетом Черкаської міської Ради за юридичною адресою: м. Черкаси, вул. Героїв Сталінграду, буд.20 кв.375, директором якого призначено ОСОБА_15. Крім цього, реалізуючи свої злочинні дії співучасниками злочинів 08.12.2008 року у приватного нотаріуса Черкаського міського нотаріального округу Корчемної М.В. нотаріально посвідчено статут ПП «МЕГАТОРГСЕРВІС»згідно якого ОСОБА_15 виступив засновником створеної юридичної особи, місцезнаходження якої розташовувалось за адресою його виконавчого органу.

Одночасно з цим, ОСОБА_1., який діяв згідно розробленого плану злочинних дій, було профінансовано всі витрати, пов'язані з державною реєстрацією ПП «МЕГАТОРГСЕРВІС».

При цьому статутні документи та печатку ОСОБА_1 за попередньою змовою з особою, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження залишили собі, з метою подальшого використання їх в своїй незаконній діяльності пов'язаної із мінімізацією податкових зобов'язань діючих суб'єктів підприємницької діяльності та переведення безготівкових коштів у готівку.

08.12.2008 державним реєстратором виконавчого комітету Черкаської міської Ради на підставі зазначених вище документів, складених про реєстрацію підприємства на засновника та директора ОСОБА_15 проведено державну реєстрацію установчих документів ПП «МЕГАТОРГСЕРВІС»(ЄДРПОУ 36196815) за реєстраційним номером 10261020000009691.

09.12.2008 в ДПІ у місті Черкаси на підставі зазначених вище документів, складених про реєстрацію підприємства на засновника та директора ОСОБА_15 та поданих до податкових органів співучасниками злочинів ПП «МЕГАТОРГСЕРВІС»(ЄДРПОУ 36196815) взято на облік платника податків за №18354 про, що видано довідку про взяття на облік платника податків з даними щодо адреси підприємства: м. Черкаси, вул. Героїв Сталінгарада, буд.20 кв.375 та керівника, яким виступив ОСОБА_15.

15.12.2008 ПП «МЕГАТОРГСЕРВІС»(ЄДРПОУ 36196815) зареєстровано як платника податку на додану вартість про, що видано свідоцтво №100155322 з присвоєнням індивідуального податкового номеру НОМЕР_6 з даними щодо адреси підприємства: м. Черкаси, вул. Героїв Сталінгарада, буд.20 кв.375 та керівника -ОСОБА_15.

Приблизно в листопаді-жовтні 2009 у зв'язку із притягненням ОСОБА_15 до кримінальної відповідальності за фактами незаконної діяльності ПП «МЕГАТОРГСЕРВІС»(ЄДРПОУ 36196815) пов'язаною із ухиленням від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів та службового підроблення та засудженням останнього 15.10.2009 за ст.ст. 212 ч.2, 366 ч.2 до 3 років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з випробуванням строком на 2 роки з позбавленням права займати посади пов'язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків, а також з метою з метою можливості в подальшому контролювати діяльність даного фіктивного підприємства, приховування своєї участі у його незаконній діяльності і ухилення від кримінальної відповідальності, за грошову винагороду запропонували ОСОБА_16 виступити директором та бухгалтером ПП «МЕГАТОРГСЕРВІС»(ЄДРПОУ 36196815), який не усвідомлюючи злочинних намірів та мети останніх надав свою згоду.

Після цього, співучасниками злочину було складено рішення №4 від 01.10.2008 року згідно якого ОСОБА_15 звільнено з посади директора ПП «МЕГАТОРГСЕРВІС», а ОСОБА_16 призначено на вказану посаду про що внесено зміни до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ).

Відповідно до статуту ПП «МЕГАТОРГСЕРВІС»(ЄДРПОУ 36196815), зареєстрованого 08.12.2008 державним реєстратором виконавчого комітету Черкаської міської Ради, метою діяльності підприємства є постійне здійснення будь-якої, не забороненої законодавством, господарської, включаючи й підприємницьку, діяльності, спрямованої на: одержання прибутку, задоволення економічних та соціальних інтересів Засновника та трудового колективу, а предметом діяльності підприємства згідно п.2.2 визначено широкий спектр напрямків господарської діяльності. Однак, ОСОБА_1, особа, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження та ОСОБА_17 намірів на здійснення підприємницької діяльності підприємства не мали.

Крім того, ОСОБА_1. та особою, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження з метою реалізації злочинних дій для ПП «МЕГАТОРГСЕРВІС»(ЄДРПОУ 36196815) відкрито банківські особові рахунки у наступних Черкаських відділеннях комерційних банків:

- 11.03.2009 у ЧФ АБ «БРОКБІЗНЕСБАНК»(МФО 354897) №26000053600801.

- 29.05.2009 у Черкаському відділенні №1 ТОВ КБ «ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА»(МФО 380054) №260030206571.

У процесі своєї роботи вся офіційна діяльність підприємства зводилась до фіктивного підприємництва, а саме: до підготовки, заповнення й підписання первинних фінансово-господарських, бухгалтерських та податкових звітних документів про проведення безтоварних прибуткових і видаткових операцій, перерахуванню безготівкових грошових засобів по таких операціях з наступним переведенням цих коштів у готівку. Всі співучасники діяли згідно заздалегідь розподілених ролей, усвідомлювали злочинність своїх дій та дій інших співвиконавців злочинів, а також знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1. і незаконну діяльність даного фіктивного підприємства, за вказівками останнього, готували первинні фінансово-господарські та бухгалтерські документи щодо проведення безтоварних операцій, реєстраційну документацію, а також податкову звітність із внесенням до всіх вищеперерахованих документів завідомо неправдивих відомостей щодо господарської діяльності підприємства.

Згідно висновку акту №416/23-2/36196815 від 10.02.2011 «Про результати документальної позапланової перевірки ПП «Мегаторгсервіс»(код 36196815) з питань дотримання вимог податкового законодавства за період з 09.12.09 по 31.12.10»складеного ДПІ у місті Черкаси:

Відповідно до баз даних ДПС, податкової звітності та інших джерел інформації, одержаних в ході проведення перевірки, встановлено укладання нікчемних (недійсних) цивільно-правових відносин та проведення безтоварних операцій, спрямованих на надання податкової вигоди для третіх осіб з метою штучного формування валових доходів, валових витрат, податкового зобов'язання та податкового кредиту.

Таким чином, в ході проведення перевірки встановлено:

- неможливість фактичного здійснення ПП «Мегаторгсервіс»господарських операцій через відсутність майна та інших матеріальних ресурсів, економічно необхідних для здійснення операцій з купівлі-продажу;

- відсутність необхідних умов для досягнення результатів економічної діяльності у зв'язку з відсутністю трудових ресурсів, основних фондів, складських приміщень, транспортних засобів.

- відсутність об'єктів, які підпадають під визначення ст. З, ст. 4, ст. 7 Закону України "Про податок на додану вартість" № 168/97- ВР від 03.04.1997 із змінами та доповненнями.

Враховуючи вищенаведене - усі операції купівлі-продажу за ПП «Мегаторгсервіс»не спричиняють реального настання правових наслідків, а отже - є нікчемними по ланцюгу до „вигодонабувача".

Перевіркою встановлено порушення ПП «Мегаторгсервіс»:

1. п.п..4.1.1.п. 4.1. ст.4 Закону України від 28 грудня 1994 року №334/94-ВР „Про оподаткування прибутку підприємств" (у редакції Закону України від 22 травня 1997 року №283/97-ВР із змінами та доповненнями), в результаті чого встановлено завищення валових доходів за період з 09.12.08 по 31.12.10 на суму 77415502, в тому числі за І квартал 2009 року на суму 13357752 грн., за півріччя 2009 року на суму 34099470 грн., за 3 квартали 2009 року на суму 46610709 грн., за 2009 рік на суму 72523840 грн., за І квартал 2010 року на суму 3877644 грн., за півріччя 2010 року на суму 4591662 грн. та встановлено факт здійснення нікчемних (недійсних) правочинів ПП «Мегаторгсервіс»з контрагентами-покупцями, переліченими в додатку №4 до акта перевірки.

2. п.п. 5.2.1 п.5.2, п.5.6, п.5.7, 5 Закону України від 28 грудня 1994 року №334/94-ВР „Про оподаткування прибутку підприємств" (у редакції Закону України від 22 травня 1997 року №283/97-ВР із змінами та доповненнями), в результаті чого встановлено завищення валових витрат за період з 09.12.08 по 31.12.10 на суму 77083364 грн., в тому числі за І квартал 2009 року на суму 13355680 гри., за півріччя 2009 року на суму 34089873 грн., за 3 квартали 2009 року на суму 46591738 грн., за 2009 рік на суму 72496942 грн., за І квартал 2010 року на суму 3874705 грн., за півріччя 2010 року на суму 4586422 грн. та встановлено факт здійснення нікчемних (недійсних) правочинів ПП «Мегаторгсервіс»з контрагентами-постачальниками, переліченими в додатку №5 до акта перевірки.

3. п. 4.1 ст. 4, п.п.7.3.1 п. 7.3 ст. 7 Закону України від 03 квітня 1997 року №168,97-ВР "Про податок на додану вартість" із змінами та доповненнями, в результаті чого встановлено завищення податкових зобов'язань з податку на додану вартість на загальну суму 14722334 грн., в тому числі за січень 2009 року на суму 729892 грн., за лютий 2009 року на суму 845394 грн., за березень 2009 року на суму 1096264 грн., квітень 2009 року на суму 841839 грн.. за травень 2009 року на суму 2301012 грн., червень 2009 року на суму 1005492 грн., липень 2009 року на суму 701636 грн., серпень 2009 року на суму 661056 грн., вересень 2009 року на суму 1139556 грн., жовтень 2009 року на суму 1392306 грн., листопад 2009 року на суму 2429250 грн., грудень 2009 року на суму 1361070 грн., за березень 2010 року на суму 74763 грн., квітень 2010 року на суму 129424 грн., за травень 2010 року на суму 13380 грн. та встановлено факт здійснення нікчемних (недійсних) правочинів ПП «Мегаторгсервіс»з контрагентами-покупцями, переліченими в додатку №4 до акта перевірки.

4. п.п. 7.4.1, п.п. 7.4.5 п.7.4, п.п. 7.5.1 п. 7.5, п.п.7.7.1 п.7.7 ст.7, в результаті чого встановлено завищення податкового кредиту з податку на додану вартість на загальну суму 14668551 грн., в тому числі за січень 2009 року на суму 727416 грн., за лютий 2009 року на суму 843918 грн., за березень 2009 року на суму 1094368 грн., квітень 2009 року на суму 840553 грн., за травень 2009 року на суму 2298716 грн., червень 2009 року на суму 1002707 грн., липень 2009 року на суму 698678 грн., серпень 2009 року на суму 658364 грн., вересень 2009 року на суму 1132758 грн., жовтень 2009 року на суму 1384312 грн., листопад 2009 року на суму 2419776 грн., грудень 2009 року на суму 1353421 грн., за березень 2010 року на суму 73589 грн., квітень 2010 року на суму 126975 грн., за травень 2010 року на суму 13000 грн. та встановлено факт здійснення нікчемних (недійсних) правочинів ПП «Мегаторгсервіс»з контрагентами-постачальниками, переліченими в додатку №5 до акта перевірки.

5. ч. 1 ст. 203, ч.1 ст.207, ст. 215 , п 1 ст. 216, ст. 228, ЦК України в частині недодержання вимог зазначених статей в момент вчинення правочинів, які не спрямовані на реальне настання правових наслідків, а саме здійснення нікчемних (недійсних) правочинів ПП «Мегаторгсервіс»: з контрагентами-покупцями та контрагентами-постачальниками, наведеними в додатках №4 та №5 до акта перевірки.

Крім того, ОСОБА_1 умисно з корисливих мотивів, за попередньою змовою з особою, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження, реалізуючи злочинні наміри, спрямовані на повторне створення суб'єкту підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності, а саме використання підприємств для мінімізації податкових зобов'язань діючих суб'єктів господарської діяльності, забезпечення формування суб'єктам підприємницької діяльності сумнівного податкового кредиту, здійснення діяльності щодо переведення безготівкових коштів у готівку та збільшення грошового потоку, що направляється підприємствами-контрагентами для отримання готівки, приблизно в січні 2009 року прийняв рішення зареєструвати у виконавчому комітеті Черкаської міської ради приватне підприємство «ТОРГКОМЕРС-2009». При цьому ОСОБА_1 та особа, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження з метою можливості в подальшому контролювати діяльність новоствореного фіктивного підприємства, приховування своєї участі у його незаконній діяльності і ухилення від кримінальної відповідальності, не повідомляючи про дійсні наміри створення суб'єкта підприємницької діяльності, за грошову винагороду запропонували ОСОБА_18 виступити засновником, директором та бухгалтером юридичної особи, який не усвідомлюючи злочинних намірів та мети останніх надав свою згоду.

Після цього, співучасниками злочину було складено рішення №1 від 22.01.2009 року згідно якого створено приватне підприємство «ТОРГКОМЕРС-2009» (надалі ПП «ТОРГКОМЕРС-2009», ЄДРПОУ 36299933), зареєстроване 08.12.2008 виконавчим комітетом Черкаської міської ради за юридичною адресою: м. Черкаси, вул. Чигиринська, буд.48 кв.11, директором якого призначено ОСОБА_18. Крім цього, реалізуючи свої злочинні дії співучасники злочину 22.01.2008 року у приватного нотаріуса Черкаського міського нотаріального округу Старовойтовой Л.В. нотаріально посвідчили статут ПП «ТОРГКОМЕРС-2009»згідно якого ОСОБА_18 виступив засновником створеної юридичної особи, місцезнаходження якої розташовувалось за адресою: м. Черкаси, вул. Чигиринська, буд.48, кв.11.

Одночасно з цим, ОСОБА_1., який діяв згідно розробленого плану злочинних дій, було профінансовано всі витрати, пов'язані з державною реєстрацією ПП «ТОРГКОМЕРС-2009».

При цьому статутні документи та печатку ОСОБА_1 за попередньою змовою з особою, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження залишили собі, з метою подальшого використання їх в своїй незаконній діяльності пов'язаної із мінімізацією податкових зобов'язань діючих суб'єктів підприємницької діяльності та переведення безготівкових коштів у готівку.

22.01.2009 державним реєстратором виконавчого комітету Черкаської міської ради на підставі зазначених вище документів, складених про реєстрацію підприємства на засновника та директора ОСОБА_18, проведено державну реєстрацію установчих документів ПП «ТОРГКОМЕРС-2009» (ЄДРПОУ 36299933) за реєстраційним номером 10261020000009764.

26.01.2009 в ДПІ у місті Черкаси на підставі зазначених вище документів, складених про реєстрацію підприємства на засновника та директора ОСОБА_15 та поданих до податкових органів співучасниками злочинів ПП «ТОРГКОМЕРС-2009»(ЄДРПОУ 36299933) взято на облік платника податків за №19072 про, що видано довідку про взяття на облік платника податків з даними щодо адреси підприємства: м. Черкаси, вул. Чигиринська, буд.48 кв.11 та керівника -ОСОБА_18.

09.02.2009 ПП «ТОРГКОМЕРС-2009»(ЄДРПОУ 36299933) зареєстровано як платника податку на додану вартість про, що видано свідоцтво №100195236 з присвоєнням індивідуального податкового номеру 362999323018 з даними щодо адреси підприємства: м. Черкаси, вул. Чигиринська, буд.48, кв.11.

Відповідно до статуту ПП «ТОРГКОМЕРС-2009» (ЄДРПОУ 36299933), зареєстрованого 22.01.2009 державним реєстратором виконавчого комітету Черкаської міської ради, метою діяльності підприємства є здійснення виробничої, комерційної і посередницької діяльності, а згідно п.3.2 визначено широкий спектр напрямків господарської діяльності підприємства. Однак, ОСОБА_1 та особа, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження намірів на здійснення підприємницької діяльності підприємства не мали.

Крім того, ОСОБА_18 за вказівкою ОСОБА_1., з метою реалізації злочинних дій останнього для ПП «ТОРГКОМЕРС-2009» (ЄДРПОУ 36299933) відкрито банківські особові рахунки у наступних Черкаських відділеннях комерційних банків:

- 10.02.2009 у ЧФ ПАТ «ПРОМЕКОНОМБАНК»(МФО 354875) №26003200003858.

- 02.06.2009 у Черкаському відділенні №1 ТОВ КБ «ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА»(МФО 380054) №260000106892.

- 16.12.2009 у Філії «Відділення ПАТ Промінвестбанк в м. Черкаси»(МФО 354091) №26008301791082.

У процесі своєї роботи вся офіційна діяльність підприємства зводилась до фіктивного підприємництва, а саме: до підготовки, заповнення й підписання первинних фінансово-господарських, бухгалтерських та податкових звітних документів про проведення безтоварних прибуткових і видаткових операцій, перерахуванню безготівкових грошових засобів по таких операціях з наступним переведенням цих коштів у готівку. Всі співучасники діяли згідно заздалегідь розподілених ролей, усвідомлювали злочинність своїх дій та дій інших співвиконавців злочинів, а також знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1. і незаконну діяльність даного фіктивного підприємства, за вказівками останнього, готували первинні фінансово-господарські та бухгалтерські документи щодо проведення безтоварних операцій, реєстраційну документацію, а також податкову звітність із внесенням до всіх вищеперерахованих документів завідомо неправдивих відомостей щодо господарської діяльності підприємства.

Згідно висновку акту №489/23-2/36299933 від 18.02.2011 «Про результати документальної позапланової перевірки ПП «ТОРГКОМЕРС-2009»(код 36299933) з питань дотримання вимог податкового законодавства за період з 22.01.09 по 31.12.10»складеного ДПІ у місті Черкаси:

Відповідно до баз даних ДПС, податкової звітності та інших джерел інформації, одержаних в ході проведення перевірки, встановлено укладання нікчемних (недійсних) цивільно-правових відносин та проведення безтоварних операцій, спрямованих на надання податкової вигоди для третіх осіб з метою штучного формування валових доходів, валових витрат, податкового зобов'язання та податкового кредиту.

Таким чином, в ході проведення перевірки встановлено:

- неможливість фактичного здійснення ПП «Торгкомерс-2009»господарських операцій через відсутність майна та інших матеріальних ресурсів, економічно необхідних для здійснення операцій з купівлі-продажу;

- відсутність необхідних умов для досягнення результатів економічної діяльності у зв'язку з відсутністю трудових ресурсів, основних фондів, складських приміщень, транспортних засобів.

- відсутність об'єктів, які підпадають під визначення ст. З, ст. 4, ст. 7 Закону України "Про податок на додану вартість" № 168/97- ВР від 03.04.1997 із змінами та доповненнями.

Враховуючи вищенаведене - усі операції купівлі-продажу за ПП «Торгкомерс-2009»не спричиняють реального настання правових наслідків, а отже - є нікчемними по ланцюгу до "вигодонабувача".

Перевіркою встановлено порушення ПП «Торгкомерс-2009»:

1) П.П..4.1.1.П. 4.1. ст.4 Закону України від 28 грудня 1994 року №334/94 ВР „Про оподаткування прибутку підприємств" (у редакції Закону України від 22 травня 1997 року №283/97-ВР із змінами та доповненнями), в результаті чого встановлено завищення валових доходів за період з 22.01.09 по 31.12.10 на загальну суму 77 097 482 грн., в тому числі за півріччя 2009 року на суму 4 372 415 грн., за 3 квартали 2009 року на суму 18 509 886 грн., за 2009 рік на суму 47 649 640 грн., за І квартал 2010 року на суму 14 839 817 грн., за півріччя 2010 року на суму 29 447 842 грн. та встановлено факт здійснення нікчемних (недійсних) правочинів ПП «Торгкомерс-2009»з контрагентами-покупцями, переліченими в додатку №4 до акта перевірки.

2) п.п. 5.2.1 п.5.2, п.5.6, п.5.7, 5 Закону України від 28 грудня 1994 року №334/94-ВР "Про оподаткування прибутку підприємств" (у редакції Закону України від 22 травня 1997 № 283/97-ВР із змінами та доповненнями), в результаті чого встановлено завищення валових витрат за період з 22.01.09 по 31.12.10 на суму 77 038 422 грн., в тому числі за півріччя 2009 року на суму 4 367 435 грн., за 3 квартали 2009 року на суму 18 489 310 грн., за 2009 рік на суму 47 616 430 грн., за І квартал 2010 року на суму 14 825 900 грн., за півріччя І квартал 2010 року на суму 29 421 992 грн. та встановлено факт здійснення нікчемних (недійсних) правочинів ПП «Торгкомерс-2009»з контрагентами-постачальниками, переліченими в додатку № 5 до акта перевірки.

3) п. 4.1 ст. 4, п.п.7.3.1 п. 7.3 ст. 7 Закону України від 03 квітня 1997 року №168/97-ВР "Про податок на додану вартість" із змінами та доповненнями, в результаті чого встановлено завищення податкових зобов'язань з податку на додану вартість на загальну суму 26 042 195 грн., в тому числі за червень 2009 року в сумі 929013 грн., за липень 2009 року в сумі 796425 грн., за серпень 2009 року в сумі 1042510 грн., за вересень 2009 року в сумі 1481817 грн., ,за жовтень 2009 року в сумі 1597613 грн., за листопад 2009 року в сумі 1622217 грн., за грудень 2009 року в сумі 3247451 грн., за січень 2010 року в сумі 1443035 грн., за лютий 2010 року в сумі 567187 грн., за березень 2010 року в сумі 957741 грн., за квітень 2010 року в сумі 1223636 грн., за травень 2010 року в сумі 832167 грн., за червень 2010 року в сумі 865802 грн., за липень 2010 року в сумі 3108739 грн., за серпень 2010 року в сумі 3920294 грн., за вересень 2010 року в сумі 2406548 грн. та встановлено факт здійснення нікчемних (недійсних) правочинів ПП «Торгкомерс-2009»з контрагентами-покупцями, переліченими в додатку № 4 до акта перевірки.

4) п.п. 7.4.1, п.п. 7.4.5 п.7.4, п.п. 7.5.1 п. 7.5, п.п.7.7.1 п.7.7 ст.7, в результаті чого встановлено завищення податкового кредиту з податку на додану вартість на загальну суму 25 899 058 грн., в т.ч. за червень 2009р. у сумі 926817 грн., за липень 2009р. у сумі 793566 грн., за серпень 2009р. у сумі 1038235 грн., за вересень 2009р. у сумі 1475243 грн., за жовтень 2009р. у сумі 1588969 грн., за листопад 2009р. у сумі 1614703 грн., за грудень 2009р. у сумі 3236595 грн., за січень 2010р. у сумі 1435381 грн., за лютий 2010р. у сумі 557718 грн., за березень 2010р. у сумі 948528 грн., за квітень 2010 року в сумі 1216049 грн., за травень 2010 року в сумі 824620 грн., за червень 2010 року в сумі 858903 грн., за липень 2010 року в сумі 3093587 грн., за серпень 2010 року в сумі 3895628 грн., за вересень 2010 року в сумі 2394516 грн. та встановлено факт здійснення нікчемних (недійсних) правочинів ПП «Торгкомерс-2009»з контрагентами-постачальниками, переліченими в додатку №5 до акта перевірки.

5) ч. 1 ст. 203, ч. 1 ст.207, ст. 215 , п 1 ст. 216, ст. 228, ЦК України в частині недодержання вимог зазначених статей в момент вчинення правочинів, які не спрямовані на реальне настання правових наслідків, а саме здійснення нікчемних (недійсних) правочинів ПП «Торгкомерс-2009»: з контрагентами-покупцями та контрагентами-постачальниками, наведеними в додатках №4 та №5 до акта перевірки.

Крім того, ОСОБА_1 діючи умисно з корисливих мотивів, за попередньою змовою з особою, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження, реалізуючи злочинні наміри, спрямовані на повторне придбання суб'єкту підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності, а саме використання підприємств для мінімізації податкових зобов'язань діючих суб'єктів господарської діяльності, забезпечення формування суб'єктам підприємницької діяльності сумнівного податкового кредиту та здійснення діяльності щодо переведення безготівкових коштів у готівку, а також збільшення грошового потоку, що направляється підприємствами-контрагентами для отримання готівки, приблизно в січні-лютому 2009 року повторно придбали у ОСОБА_19 та ОСОБА_20 Товариство з обмеженою відповідальністю «ЦЕНТР ПІАР ТЕХНОЛОГІЙ «Л-МАРСО»(надалі ТОВ «ЦЕНТР ПІАР ТЕХНОЛОГІЙ «Л-МАРСО», ЄДРПОУ 35631184), зареєстроване 12.12.2007 виконавчим комітетом Черкаської міської Ради за юридичною адресою: м. Черкаси, вул. 30 Років Перемоги, буд.62 кв.260. При цьому, ОСОБА_1 та особа, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження з метою приховування своєї участі у незаконній діяльності ТОВ «ЦЕНТР ПІАР ТЕХНОЛОГІЙ «Л-МАРСО»і ухилення від кримінальної відповідальності, а також можливості в подальшому контролювати діяльність цього підприємства, за грошову винагороду запропонували ОСОБА_18 виступити директором та бухгалтером даної юридичної особи, який не усвідомлюючи злочинних намірів та мети останніх надав свою згоду.

Після цього, згідно рішень загальних зборів засновників ТОВ «ЦЕНТР ПІАР ТЕХНОЛОГІЙ «Л-МАРСО»оформлених протоколом №6 від 12.02.2009 року ОСОБА_20 звільнено з посади директора на яку призначено ОСОБА_18

12.02.2009 державним реєстратором виконавчого комітету Черкаської міської ради на підставі зазначених вище документів, складених про призначення директором підприємства ОСОБА_18, проведено державну реєстрацію змін до установчих документів ТОВ «ЦЕНТР ПІАР ТЕХНОЛОГІЙ «Л-МАРСО»за реєстраційним номером 10261070004008606.

Одночасно з цим, ОСОБА_1., який діяв згідно розробленого плану злочинних дій, було профінансовано всі витрати, пов'язані з державною перереєстрацією ТОВ «ЦЕНТР ПІАР ТЕХНОЛОГІЙ «Л-МАРСО».

При цьому статутні документи та печатку ОСОБА_1 за попередньою змовою з особою, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження та ОСОБА_17 залишили собі, з метою подальшого використання їх в своїй незаконній діяльності пов'язаної із мінімізацією податкових зобов'язань діючих суб'єктів підприємницької діяльності та переведення безготівкових коштів у готівку.

13.12.2007 ТОВ «ЦЕНТР ПІАР ТЕХНОЛОГІЙ «Л-МАРСО»(ЄДРПОУ 35631164) в ДПІ у місті Черкаси взято на облік платника податків за №3750 про, що видано довідку про взяття на облік платника податків, а 19.10.2009 на підставі зазначених вище документів, складених про призначення директором підприємства ОСОБА_18 та поданих до податкових органів співучасниками злочинів за № 1227/29-012 видано довідку про взяття на облік платника податків з поновленими даними щодо керівника підприємства -ОСОБА_18.

05.02.2008 ТОВ «ЦЕНТР ПІАР ТЕХНОЛОГІЙ «Л-МАРСО»(ЄДРПОУ 35631164) зареєстровано як платника податку на додану вартість про, що видано свідоцтво №100095887 з присвоєнням індивідуального податкового номеру 356311623012.

Відповідно до статуту ТОВ «ЦЕНТР ПІАР ТЕХНОЛОГІЙ «Л-МАРСО»(ЄДРПОУ 35631164), зареєстрованого 12.12.2007 державним реєстратором виконавчого комітету Черкаської міської ради, метою діяльності підприємства є отримання прибутку шляхом здійснення виробництва, торговельної та посередницької діяльності, виконання робіт та надання послуг, здійснення зовнішньоекономічної діяльності, а предметом діяльності підприємства згідно п.4.2 визначено широкий спектр напрямків господарської діяльності. Однак, ОСОБА_1 та особа, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження намірів на здійснення підприємницької діяльності підприємства не мали.

Крім того, ОСОБА_18 за вказівкою ОСОБА_1. з метою реалізації злочинних дій останнього для ТОВ «ЦЕНТР ПІАР ТЕХНОЛОГІЙ «Л-МАРСО»(ЄДРПОУ 35631164) відкрито банківські особові рахунки у наступних Черкаських відділеннях комерційних банків:

- 12.03.2009 у Черкаському відділенні №1 ТОВ КБ «ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА»(МФО 380054) №260010106565.

У процесі своєї роботи вся офіційна діяльність підприємства зводилась до фіктивного підприємництва, а саме: до підготовки, заповнення й підписання первинних фінансово-господарських, бухгалтерських та податкових звітних документів про проведення безтоварних прибуткових і видаткових операцій, перерахуванню безготівкових грошових засобів по таких операціях з наступним переведенням цих коштів у готівку. Всі співучасники діяли згідно заздалегідь розподілених ролей, усвідомлювали злочинність своїх дій та дій інших співвиконавців злочинів, а також знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1. і незаконну діяльність даного фіктивного підприємства, за вказівками останнього, готували первинні фінансово-господарські та бухгалтерські документи щодо проведення безтоварних операцій, реєстраційну документацію, а також податкову звітність із внесенням до всіх вищеперерахованих документів завідомо неправдивих відомостей щодо господарської діяльності підприємства.

Крім того, ОСОБА_1 діючи умисно з корисливих мотивів, за попередньою змовою з особою, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження, реалізуючи злочинні наміри, спрямовані на повторне придбання суб'єкту підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності, а саме використання підприємств для мінімізації податкових зобов'язань діючих суб'єктів господарської діяльності, забезпечення формування суб'єктам підприємницької діяльності сумнівного податкового кредиту та здійснення діяльності щодо переведення безготівкових коштів у готівку, а також збільшення грошового потоку, що направляється підприємствами-контрагентами для отримання готівки, приблизно в січні 2009 року повторно придбали у ОСОБА_21 приватне підприємство «АРІЯ-5»(надалі ПП «АРІЯ-5», ЄДРПОУ 36077319), зареєстроване 22.09.2008 виконавчим комітетом Бориспільської міської ради Київської області за юридичною адресою: Київська область, м. Бориспіль, вул. Лермонтова, буд.8-а. При цьому, ОСОБА_1, особа, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження та ОСОБА_17 з метою приховування своєї участі у незаконній діяльності ПП «АРІЯ-5»і ухилення від кримінальної відповідальності, а також можливості в подальшому контролювати діяльність цього підприємства, за грошову винагороду запропонували невстановленій досудовим слідством особа на ім'я ОСОБА_22 виступити директором та бухгалтером даної юридичної особи, який надав свою згоду.

Після цього, згідно наказу №2-к та від 26.01.2009 року та протоколу №2 від 16.02.2009 ОСОБА_22 призначено на посаду директора ПП «АРІЯ-5», а ОСОБА_21 вийшов зі складу засновників підприємства з відступленням своєї частки у статутному фонді (капіталі) юридичної особи на користь ОСОБА_22, якого призначено засновником ПП «АРІЯ-5», а також затверджено зміни до статуту підприємства, шляхом викладення його у новій редакції. Крім цього, ОСОБА_18 за вказівкою ОСОБА_1., знаходячись 06.02.2009 року у приватного нотаріуса Черкаського міського нотаріального округу Старовойтова О.С. нотаріально посвідчив заяву ОСОБА_21 про припинення участі у якості засновника ПП «АРІЯ-5»з відступленням статутного фонду (капіталу) підприємства, а також 05.03.2009, нотаріально посвідчив зміни до статуту ПП «АРІЯ-5»згідно яких ОСОБА_22 виступив засновником придбаної юридичної особи, місцезнаходження якої розташовувалось за адресою: Київська область, м. Бориспіль, вул. Лермонтова, буд.8-а.

Одночасно з цим, ОСОБА_1., який діяв згідно розробленого плану злочинних дій, було профінансовано всі витрати, пов'язані з державною перереєстрацією ПП «АРІЯ-5».

При цьому статутні документи та печатку ОСОБА_1 за попередньою змовою з особою, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження залишили собі, з метою подальшого використання їх в своїй незаконній діяльності пов'язаної із мінімізацією податкових зобов'язань діючих суб'єктів підприємницької діяльності та переведення безготівкових коштів у готівку.

05.03.2009 державним реєстратором виконавчого комітету Бориспільської міської ради Київської області на підставі зазначених вище документів, складених про перереєстрацію підприємства на засновника та директора ОСОБА_22, проведено державну реєстрацію змін до установчих документів ПП «АРІЯ-5»(ЄДРПОУ 36077319) за реєстраційним номером 13541050002.

23.09.2008 ПП «АРІЯ-5»(ЄДРПОУ 36077319) в Бориспільській ОДПІ Київської області взято на облік платника податків за №4631-04 про, що видано довідку про взяття на облік платника податків, а 04.02.2009 на підставі зазначених вище документів, складених про перереєстрацію підприємства на засновника та директора ОСОБА_22 та поданих до податкових органів співучасниками злочинів за № 4109 видано довідку про взяття на облік платника податків з поновленими даними щодо адреси керівника -ОСОБА_22

02.10.2008 ПП «АРІЯ-5»(ЄДРПОУ 36077319) зареєстровано як платника податку на додану вартість про, що видано свідоцтво №100142808 з присвоєнням індивідуального податкового номеру 360773110285.

Відповідно до статуту ПП «АРІЯ-5»(ЄДРПОУ 36077319), зареєстрованого 05.03.2009 державним реєстратором виконавчого комітету виконавчого комітету Бориспільської міської ради Київської області, метою діяльності підприємства є здійснення виробничої, комерційної і посередницької діяльності, а також з метою задоволення громадських потреб у його продукції, роботах, послугах та реалізації на основі здобутого прибутку соціальних та економічних інтересів Засновника та трудового колективу, а згідно п.3.2 визначено широкий спектр напрямків господарської діяльності. Однак, ОСОБА_1 та особа, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження намірів на здійснення підприємницької діяльності підприємства не мали.

Крім того, ОСОБА_22 за вказівкою ОСОБА_1. з метою реалізації злочинних дій останнього для ПП «АРІЯ-5»(ЄДРПОУ 36077319) відкрито банківські особові рахунки у наступних Черкаських відділеннях комерційних банків:

- 16.07.2009 у Черкаському відділенні №1 ТОВ КБ «ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА»(МФО 380054) №260050107045.

У процесі своєї роботи вся офіційна діяльність підприємства зводилась до фіктивного підприємництва, а саме: до підготовки, заповнення й підписання первинних фінансово-господарських, бухгалтерських та податкових звітних документів про проведення безтоварних прибуткових і видаткових операцій, перерахуванню безготівкових грошових засобів по таких операціях з наступним переведенням цих коштів у готівку. Всі співучасники діяли згідно заздалегідь розподілених ролей, усвідомлювали злочинність своїх дій та дій інших співвиконавців злочинів, а також знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1. і незаконну діяльність даного фіктивного підприємства, за вказівками останнього, готували первинні фінансово-господарські та бухгалтерські документи щодо проведення безтоварних операцій, реєстраційну документацію, а також податкову звітність із внесенням до всіх вищеперерахованих документів завідомо неправдивих відомостей щодо господарської діяльності підприємства.

Крім того, ОСОБА_1 умисно з корисливих мотивів, за попередньою змовою з особою, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження, ОСОБА_7 та ОСОБА_4 реалізуючи злочинні наміри, спрямовані на повторне створення суб'єкту підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності, а саме використання підприємств для мінімізації податкових зобов'язань діючих суб'єктів господарської діяльності, забезпечення формування суб'єктам підприємницької діяльності сумнівного податкового кредиту, здійснення діяльності щодо переведення безготівкових коштів у готівку та збільшення грошового потоку, що направляється підприємствами-контрагентами для отримання готівки, приблизно в червні 2009 року прийняв рішення зареєструвати у виконавчому комітеті Черкаської міської ради приватне підприємство «Т-Груп». З метою можливості в подальшому контролювати діяльність цього підприємства було вирішено зареєструвати зазначене підприємство на ОСОБА_4 та ОСОБА_7, які були залучені до злочинної діяльності ОСОБА_1. і усвідомлюючи злочинність своїх дій та дій інших співвиконавців злочину, а також знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1. і подальшу незаконну діяльність даного фіктивного підприємства надали свою згоду виступити співзасновниками, а ОСОБА_4 директором та бухгалтером ПП «Т-Груп», при цьому не маючи на меті здійснювати господарську діяльність.

Після цього, співучасниками злочину було складено протокол №1 установчих зборів засновників від 19.06.2009 року згідно якого створено приватне підприємство «Т-ГРУП» (надалі «Т-ГРУП», ЄДРПОУ 36543851), зареєстроване 19.06.2009 виконавчим комітетом Черкаської міської ради за юридичною адресою: м. Черкаси, бул. Шевченка, буд.403, кв.63, директором якого призначено ОСОБА_4. Крім цього, зазначені співзасновники підприємства за вказівкою ОСОБА_1., знаходячись 19.06.2009 року у приватного нотаріуса Черкаського міського нотаріального округу Плаха Т.І. нотаріально посвідчили статут ПП «Т-ГРУП», який було подано для державної реєстрації новоутвореної шляхом заснування юридичної особи.

Одночасно з цим, ОСОБА_1., який діяв згідно розробленого плану злочинних дій, було профінансовано всі витрати, пов'язані з державною реєстрацією ПП «Т-ГРУП».

При цьому статутні документи та печатку ОСОБА_1 за попередньою змовою з особою, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження залишили собі, з метою подальшого використання їх в своїй незаконній діяльності пов'язаної із мінімізацією податкових зобов'язань діючих суб'єктів підприємницької діяльності та переведення безготівкових коштів у готівку.

19.06.2009 державним реєстратором виконавчого комітету Черкаської міської ради на підставі зазначених вище документів, складених про реєстрацію підприємства, проведено державну реєстрацію установчих документів ПП «Т-ГРУП»(ЄДРПОУ 36543851) за реєстраційним номером 10261020000010056.

23.06.2009 в ДПІ у місті Черкаси на підставі зазначених вище документів, складених про реєстрацію підприємства та поданих до податкових органів співучасниками злочинів ПП «Т-ГРУП»(ЄДРПОУ 36543851) взято на облік платника податків за №21549 про, що видано довідку про взяття на облік платника податків з даними щодо адреси підприємства: м. Черкаси, бул. Шевченка, буд.403, кв.63 та керівника, яким виступив ОСОБА_4.

05.08.2009 ПП «Т-ГРУП»(ЄДРПОУ 36543851) зареєстровано як платника податку на додану вартість про, що видано свідоцтво №100238705 з присвоєнням індивідуального податкового номеру 365438523014 з даними щодо адреси підприємства: м. Черкаси, бул. Шевченка, буд.403, кв.63.

Крім того, з метою розширення сфери напрямків господарської діяльності підконтрольного фіктивного підприємства для його використання підприємствами-контрагентами (вигодонабувачами) у незаконній діяльності пов'язаною із можливістю участі у конкурсних торгах щодо державних закупівель, мінімізації податкових зобов'язань діючих суб'єктів підприємницької діяльності, переведення безготівкових коштів у готівку, а також використання у схемах направлених на виведення коштів із бюджету держави та їх розкрадання, співучасниками злочинів були підроблені документи щодо відомостей про ПП «Т-ГРУП»(ЄДРПОУ 36543851) до яких внесено завідомо неправдиві дані щодо переліку робіт пов'язаних із створенням об'єктів архітектури, які буде виконувати підприємство, а також про виробничо-технічну базу, склад працівників за професійним та кваліфікаційним рівнем, технології виробництва та контролю якості робіт, які необхідні та в подальшому були подані до Державної архітектурно-будівельній інспекції Міністерства регіонального розвитку та будівництва України для отримання ліцензії на господарську діяльність, пов'язану із створенням об'єктів архітектури. В подальшому на підставі довіреності 12ААА від №944474 від 28.05.2010 виданої на ім'я ОСОБА_4 отримано ліцензію №517052 на господарську діяльність, пов'язану із створенням об'єктів архітектури від 11.05.2010.

Відповідно до статуту ПП «Т-ГРУП»(ЄДРПОУ 36543851), зареєстрованого 19.06.2009 державним реєстратором виконавчого комітету Черкаської міської ради, метою діяльності підприємства є сприяння розвитку економіки України, формування ринкових відносин, постійне підвищення ефективності господарської і підприємницької діяльності, спрямованої на задоволення громадської потреби в продукції, роботах, послугах Підприємства, вирішення соціальних проблем, отримання прибутку, а також згідно п.2.2 визначено широкий спектр напрямків господарської діяльності підприємства. Однак, ОСОБА_1, особа, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження, ОСОБА_7 та ОСОБА_4 намірів на здійснення підприємницької діяльності підприємства не мали.

Крім того, ОСОБА_8 за вказівкою ОСОБА_1., з метою реалізації обумовлених співучасниками злочинних дій для ПП «Т-ГРУП»(ЄДРПОУ 36543851) відкрито банківські особові рахунки у наступних Черкаських відділеннях комерційних банків:

- 09.07.2009 у АТ «ОТП Банк»(МФО 300528) №26002001331370.

- 25.02.2010 у Черкаському відділенні №1 ТОВ КБ «ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА»(МФО 380054) №260060107679.

- 14.04.2010 у ЧФ ПАТ «ПРОМЕКОНОМБАНК»(МФО 354875) №26009200004204.

У процесі своєї роботи вся офіційна діяльність підприємства зводилась до фіктивного підприємництва, а саме: до підготовки, заповнення й підписання первинних фінансово-господарських, бухгалтерських та податкових звітних документів про проведення безтоварних прибуткових і видаткових операцій, перерахуванню безготівкових грошових засобів по таких операціях з наступним переведенням цих коштів у готівку. Всі співучасники діяли згідно заздалегідь розподілених ролей, усвідомлювали злочинність своїх дій та дій інших співвиконавців злочинів, а також знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1. і незаконну діяльність даного фіктивного підприємства, за вказівками останнього, готували первинні фінансово-господарські та бухгалтерські документи щодо проведення безтоварних операцій, реєстраційну документацію, а також податкову звітність із внесенням до всіх вищеперерахованих документів завідомо неправдивих відомостей щодо господарської діяльності підприємства.

Згідно висновку акту №436/23-2/36543851 від 14.02.2011 «Про результати документальної позапланової перевірки ПП «Т-ГРУП»(код 36543851) з питання правильності визначення повноти нарахування та своєчасності сплати податку на прибуток та податку на додану вартість за період з 23.06.09 по 31.12.10»складеного ДПІ у місті Черкаси:

Відповідно до баз даних ДПС, податкової звітності та інших джерел інформації, одержаних в ході проведення перевірки, встановлено укладання нікчемних (недійсних) цивільно-правових відносин та проведення безтоварних операцій, спрямованих ш надання податкової вигоди для третіх осіб з метою штучного формування валових доходів, валових витрат, податкового зобов'язання та податкового кредиту.

Таким чином, в ході проведення перевірки встановлено:

- неможливість фактичного здійснення ПП «Т-Груп»господарських операцій через відсутність майна та інших матеріальних ресурсів, економічно необхідних для здійснення операцій з купівлі-продажу;

- відсутність необхідних умов для досягнення результатів економічної діяльності у зв'язку з відсутністю трудових ресурсів, основних фондів, складських приміщень, транспортних засобів.

- відсутність об'єктів, які підпадають під визначення ст. 3, ст. 4, ст. 7 Закону України "Про податок на додану вартість" № 168/97- ВР від 03.04.1997 із змінами та доповненнями.

Встановлено фіктивну діяльність ПП "Т-груп" шляхом реєстрації на особу, що не мала наміру проводити фінансово-господарську діяльність.

Враховуючи вищенаведене - господарські операції за період з 23.06.09 по 31.12.10 щодо купівлі-продажу товарів (робіт, послуг) у контрагентів-постачальників та продажу ПП «Т-Груп»не підтверджуються стосовно врахування реального часу здійснення операцій, місцезнаходження майна, наявністю трудових, виробничо-складських приміщень та іншого майна, які економічно необхідні для здійснення господарських операцій, а саме не спричиняють реального настання правових наслідків, а отже - є нікчемними по ланцюгу до „вигодонабувача".

Перевіркою встановлено порушення ПП «Т-Груп»:

1) порушення пп.4.1.1 п. 4.1 ст. 4 , пп.11.3.1 п.11.3 ст. 11 Закону України від 28.12.94 року № 334/97-ВР «Про оподаткування прибутку підприємств», у редакції Закону України № 283/97-ВР від 22/05.97 р із змінами та доповненнями, в результаті чого завищено валовий дохід у сумі 40671429 грн., в тому числі:

-1 квартал 2010 року - 6330454 грн..;

- півріччя 2010 року - 40671429 грн. та встановлено факт здійснення нікчемних (недійсних) правочннів ПП «Т-Груп»з контрагентами-покупцями, переліченими в додатку №1 до акта перевірки.

2) порушення пп. 5.2.1 п. 5.2, п.5.6, п.5.7 ст. 5 та пп.11.2.І. п.11.2 ст.11 Закону України від 28.12.94 року № 334/97-ВР «Про оподаткування прибутку підприємств», у редакції Закону України № 283/97-ВР від 22.05.97р., в результаті чого завищило валові витрати у сумі 40639050 грн., в тому числі: за І квартал 2010 року в сумі 6320475 грн.; за півріччя 2010 року - 40639050 грн.. та встановлено факт здійснення нікчемних (недійсних) правочинів ПП «Т-Груп»з контрагентами-покупцями, переліченими в додатку №2 до акта перевірки.

3) порушення п. 4.1 ст. 4, пп.7.3.1 п. 7.3 ст. 7 Закону України від 03 квітня 1997 року №168/97-ВР "Про податок на додану вартість" із змінами та доповненнями, в результаті чого встановлено завищення податкових зобов'язань з податку на додану вартість на загальну суму 17484548 грн., в тому числі за лютий 2010р. у сумі 442198грн., за березень 2010р. у сумі 825560 грн., за квітень 2010р. у сумі 2193702 грн., за травень 2010р. у сумі 2534737грн., за червень 2010р. у сумі 2139756 грн., за липень 2010р. у сумі 1384534грн., за серпень 2010р. у сумі 2917809грн., за вересень 2010р. у сумі 4141991 грн., за жовтень 2010р. у сумі 789803 грн.; за листопад 2010р. у сумі 114458 грн. та встановлено факт здійснення нікчемних (недійсних) правочинів ПП «Т-Груп»з контрагентами-покупцями, переліченими в додатку №4 до акта перевірки.

4) пп. 7.4.1, пп. 7.4.5 п.7.4, пп. 7.5.1 п. 7.5, п.п.7.7.1 п.7.7 ст.7, в результаті чого встановлено завищення податкового кредиту з податку на додану вартість на загальну суму 17301247 грн., в т.ч. за лютий 2010р. у сумі 438214 грн., за березень 2010р. у сумі 819833 грн., за квітень 2010р. у сумі 2174224 грн., за травень 2010р. у сумі 2523580 грн., за червень 2010р. у сумі 2126756 грн., за липень 2010р. у сумі 1374534 грн., за серпень 2010р. у сумі 2874012 грн.. за вересень 2010р. у сумі 4079550 грн., за жовтень 2010р. у сумі 777803 грн., за листопад 2010р. у сумі 112741 грн. та встановлено факт здійснення нікчемних (недійсних) правочинів ПП «Т-Груп»з контрагентами-постачальниками, переліченими в додатку №2 до акта перевірки.

5) ч. 1 ст. 203, ч. 1 ст.207, ст. 215 , п 1 ст. 216, ст. 228, ЦК України в частині недодержання вимог зазначених статей в момент вчинення правочинів, які не спрямовані на реальне настання правових наслідків, а саме здійснення нікчемних (недійсних) правочинів ПП «Т-Груп»: з контрагентами-покупцями та контрагентами-постачальниками, наведеними в додатках №1 та №2 до акта перевірки.

Крім того, ОСОБА_1 умисно з корисливих мотивів, за попередньою змовою з особою, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження та ОСОБА_6 що вже був залучений до злочинної діяльності і виступив засновником та директором ПП «ІНТЕРАГО-ФОРУМ», реалізуючи злочинні наміри, спрямовані на повторне створення суб'єкту підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності, а саме використання підприємств для мінімізації податкових зобов'язань діючих суб'єктів господарської діяльності, забезпечення формування суб'єктам підприємницької діяльності сумнівного податкового кредиту, здійснення діяльності щодо переведення безготівкових коштів у готівку та збільшення грошового потоку, що направляється підприємствами-контрагентами для отримання готівки, приблизно в грудні 2009 року прийняв рішення зареєструвати у виконавчому комітеті Черкаської міської ради приватне підприємство «ЧЕРКАСИЗЕЛЕНБУД». З метою можливості в подальшому контролювати діяльність цього підприємства було вирішено зареєструвати зазначене підприємство на ОСОБА_6, який усвідомлюючи злочинність своїх дій та дій інших співвиконавців злочину, а також знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1. і подальшу незаконну діяльність даного фіктивного підприємства за грошову винагороду надав свою згоду виступити засновниками, директором та бухгалтером ПП «ЧЕРКАСИЗЕЛЕНБУД», при цьому не маючи на меті здійснювати господарську діяльність.

Після цього, співучасниками злочину було складено рішення №1 від 09.12.2009 року згідно якого створено приватне підприємство «ЧЕРКАСИЗЕЛЕНБУД» (надалі ПП «ЧЕРКАСИЗЕЛЕНБУД», ЄДРПОУ 36860912), зареєстроване 10.12.2009 виконавчим комітетом Черкаської міської ради за юридичною адресою: м. Черкаси, вул. Котовського, буд.9, кв.2, директором якого призначено ОСОБА_14. Крім цього, ОСОБА_14 за вказівкою ОСОБА_1., знаходячись 09.12.2009 року у приватного нотаріуса Черкаського міського нотаріального округу Зуєвої Н.В. нотаріально посвідчив статут ПП «ЧЕРКАСИЗЕЛЕНБУД», який було подано для державної реєстрації новоутвореної шляхом заснування юридичної особи.

Одночасно з цим, ОСОБА_1., який діяв згідно розробленого плану злочинних дій, було профінансовано всі витрати, пов'язані з державною реєстрацією ПП «ЧЕРКАСИЗЕЛЕНБУД».

При цьому статутні документи та печатку ОСОБА_1 за попередньою змовою з особою, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження залишили собі, з метою подальшого використання їх в своїй незаконній діяльності пов'язаної із мінімізацією податкових зобов'язань діючих суб'єктів підприємницької діяльності та переведення безготівкових коштів у готівку.

10.12.2009 державним реєстратором виконавчого комітету Черкаської міської ради на підставі зазначених вище документів, складених про реєстрацію підприємства, проведено державну реєстрацію установчих документів ПП «ЧЕРКАСИЗЕЛЕНБУД»(ЄДРПОУ 36860912) за реєстраційним номером 10261020000010375.

14.12.2009 в ДПІ у місті Черкаси на підставі зазначених вище документів, складених про реєстрацію підприємства та поданих до податкових органів співучасниками злочинів ПП «ЧЕРКАСИЗЕЛЕНБУД»(ЄДРПОУ 36860912) взято на облік платника податків за №24315 про, що видано довідку про взяття на облік платника податків з даними щодо адреси підприємства: м. Черкаси, вул. Котовського, буд.9 кв.2 та керівника -ОСОБА_14.

29.12.2009 ПП «ЧЕРКАСИЗЕЛЕНБУД»(ЄДРПОУ 36860912) зареєстровано як платника податку на додану вартість про, що видано свідоцтво №100261781 з присвоєнням індивідуального податкового номеру 368609123016 з даними щодо адреси підприємства: м. Черкаси, вул. Котовського, буд.9 кв.2.

Приблизно в вересні 2010 у зв'язку із притягненням ОСОБА_6 до кримінальної відповідальності за фактами незаконної діяльності ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ»пов'язаною із заволодінням чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та засудженням останнього 05.04.2011 за ст.ст. 191 ч.2, 366 ч.2 до обмеження волі строком на 1 рік та штрафу у розмірі 4250 грн. із звільненням від відбування покарання з випробуванням строком на 1 рік з позбавленням права займати посади пов'язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків строком на 2 роки, а також з метою з метою можливості в подальшому контролювати діяльність ПП «ЧЕРКАСИЗЕЛЕНБУД»(ЄДРПОУ 36860912), приховування своєї участі у його незаконній діяльності і ухилення від кримінальної відповідальності, за грошову винагороду запропонували ОСОБА_23 виступити директором та бухгалтером ПП «ЧЕРКАСИЗЕЛЕНБУД»(ЄДРПОУ 36860912), який не усвідомлюючи злочинних намірів та мети останніх надав свою згоду.

Після цього, співучасниками злочину було складено рішення №2 засновника ПП «ЧЕРКАСИЗЕЛЕНБУД»(ЄДРПОУ 36860912) від 27 вересня 2010 року згідно якого ОСОБА_6 звільнено з посади директора ПП «ЧЕРКАСИЗЕЛЕНБУД»(ЄДРПОУ 36860912), а ОСОБА_23 призначено на вказану посаду про що внесено зміни до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) та органу державної податкової служби.

Відповідно до статуту ПП «ЧЕРКАСИЗЕЛЕНБУД» (ЄДРПОУ 36860912), зареєстрованого 10.12.2009 державним реєстратором виконавчого комітету Черкаської міської ради, метою діяльності підприємства є здійснення виробничої, комерційної і посередницької діяльності, а також з метою задоволення громадської потреби в продукції, роботах, послугах та реалізації на основі здобутого прибутку соціальних та економічних інтересів Засновника та трудового колективу, а також згідно п.2.2 визначено широкий спектр напрямків господарської діяльності підприємства. Однак, ОСОБА_1, ОСОБА_14 та особа, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження намірів на здійснення підприємницької діяльності підприємства не мали.

Крім того, ОСОБА_6 за вказівкою ОСОБА_1., з метою реалізації обумовлених співучасниками злочинних дій для ПП «ЧЕРКАСИЗЕЛЕНБУД»(ЄДРПОУ 36860912) відкрито банківські особові рахунки у наступних Черкаських відділеннях комерційних банків:

- 24.12.2009 у Черкаському відділенні №1 ТОВ КБ «ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА»(МФО 380054) №260060107530.

У процесі своєї роботи вся офіційна діяльність підприємства зводилась до фіктивного підприємництва, а саме: до підготовки, заповнення й підписання первинних фінансово-господарських, бухгалтерських та податкових звітних документів про проведення безтоварних прибуткових і видаткових операцій, перерахуванню безготівкових грошових засобів по таких операціях з наступним переведенням цих коштів у готівку. Всі співучасники діяли згідно заздалегідь розподілених ролей, усвідомлювали злочинність своїх дій та дій інших співвиконавців злочинів, а також знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1. і незаконну діяльність даного фіктивного підприємства, за вказівками останнього, готували первинні фінансово-господарські та бухгалтерські документи щодо проведення безтоварних операцій, реєстраційну документацію, а також податкову звітність із внесенням до всіх вищеперерахованих документів завідомо неправдивих відомостей щодо господарської діяльності підприємства.

Крім того, ОСОБА_1 умисно з корисливих мотивів, за попередньою змовою з особою, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження, ОСОБА_17 та ОСОБА_7, який був попередньо залучений до злочинної діяльності і виступив співзасновником ПП «Т-ГРУП», реалізуючи злочинні наміри, спрямовані на повторне створення суб'єкту підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності, а саме використання підприємств для мінімізації податкових зобов'язань діючих суб'єктів господарської діяльності, забезпечення формування суб'єктам підприємницької діяльності сумнівного податкового кредиту, здійснення діяльності щодо переведення безготівкових коштів у готівку та збільшення грошового потоку, що направляється підприємствами-контрагентами для отримання готівки, приблизно в грудні 2009 року прийняв рішення зареєструвати у виконавчому комітеті Черкаської міської ради товариство з обмеженою відповідальністю «БІЗНЕСАЛЬЯНС». З метою можливості в подальшому контролювати діяльність цього підприємства було вирішено зареєструвати зазначене підприємство на ОСОБА_7, який усвідомлюючи злочинність своїх дій та дій інших співвиконавців злочину, а також знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1. і подальшу незаконну діяльність даного фіктивного підприємства за грошову винагороду надав свою згоду виступити засновниками, директором та бухгалтером ТОВ «БІЗНЕСАЛЬЯНС», при цьому не маючи на меті здійснювати господарську діяльність.

Після цього, співучасниками злочину було складено рішення №1 від 15.12.2009 року згідно якого створено товариство з обмеженою відповідальністю «БІЗНЕСАЛЬЯНС» (надалі ТОВ «БІЗНЕСАЛЬЯНС», ЄДРПОУ 36860802), зареєстроване 21.12.2009 виконавчим комітетом Черкаської міської ради за юридичною адресою: м. Черкаси, вул. Остафія Дашковича, буд.66 кв.13, директором якого призначено ОСОБА_7. Крім цього, співучасники злочину, з метою реалізації своїх злочинних дій, 17.12.2009 року знаходячись у приватного нотаріуса Черкаського міського нотаріального округу Старовойтова О.С. нотаріально посвідчили статут ТОВ «БІЗНЕСАЛЬЯНС», який було подано для державної реєстрації новоутвореної шляхом заснування юридичної особи.

Одночасно з цим, ОСОБА_1., який діяв згідно розробленого плану злочинних дій, було профінансовано всі витрати, пов'язані з державною реєстрацією ТОВ «БІЗНЕСАЛЬЯНС».

При цьому статутні документи та печатку ОСОБА_1 за попередньою змовою з особою, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження, залишили собі, з метою подальшого використання їх в своїй незаконній діяльності пов'язаної із мінімізацією податкових зобов'язань діючих суб'єктів підприємницької діяльності та переведення безготівкових коштів у готівку.

21.12.2009 державним реєстратором виконавчого комітету Черкаської міської ради на підставі зазначених вище документів, складених про реєстрацію підприємства, проведено державну реєстрацію установчих документів ТОВ «БІЗНЕСАЛЬЯНС»(ЄДРПОУ 36860802) за реєстраційним номером 10261020000010394.

23.12.2009 в ДПІ у місті Черкаси на підставі зазначених вище документів, складених про реєстрацію підприємства та поданих до податкових органів співучасниками злочинів ТОВ «БІЗНЕСАЛЬЯНС»(ЄДРПОУ 36860802) взято на облік платника податків за №24520 про, що видано довідку про взяття на облік платника податків з даними щодо адреси підприємства: м. Черкаси, вул. Дашковича, буд.66 кв.13 та керівника яким виступив ОСОБА_7.

29.12.2009 ТОВ «БІЗНЕСАЛЬЯНС»(ЄДРПОУ 36860802) зареєстровано як платника податку на додану вартість про, що видано свідоцтво №100262036 з присвоєнням індивідуального податкового номеру 368608023011 з даними щодо адреси підприємства: м. Черкаси, вул. Дашковича, буд.66 кв.13.

Відповідно до статуту ТОВ «БІЗНЕСАЛЬЯНС»(ЄДРПОУ 36860802), зареєстрованого 21.12.2009 державним реєстратором виконавчого комітету Черкаської міської ради, товариство є підприємницьким і створюється з метою задоволення виробничої, комерційної і посередницької діяльності, а також з метою задоволення громадських потреб у його продукції, роботах, послуг та реалізації на основі здобутого прибутку соціальних та економічних інтересів Засновника та трудового колективу, а також згідно п.5.2 визначено широкий спектр напрямків господарської діяльності підприємства. Однак, ОСОБА_1, особа, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження та ОСОБА_7 намірів на здійснення підприємницької діяльності підприємства не мали.

Крім того, ОСОБА_7 за вказівкою ОСОБА_1., з метою реалізації обумовлених співучасниками злочинних дій для ТОВ «БІЗНЕСАЛЬЯНС»(ЄДРПОУ 36860802) відкрито банківські особові рахунки у наступних Черкаських відділеннях комерційних банків:

- 25.02.2010 у Черкаському відділенні №1 ТОВ КБ «ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА»(МФО 380054) №260020107680.

У процесі своєї роботи вся офіційна діяльність підприємства зводилась до фіктивного підприємництва, а саме: до підготовки, заповнення й підписання первинних фінансово-господарських, бухгалтерських та податкових звітних документів про проведення безтоварних прибуткових і видаткових операцій, перерахуванню безготівкових грошових засобів по таких операціях з наступним переведенням цих коштів у готівку. Всі співучасники діяли згідно заздалегідь розподілених ролей, усвідомлювали злочинність своїх дій та дій інших співвиконавців злочинів, а також знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1. і незаконну діяльність даного фіктивного підприємства, за вказівками останнього, готували первинні фінансово-господарські та бухгалтерські документи щодо проведення безтоварних операцій, реєстраційну документацію, а також податкову звітність із внесенням до всіх вищеперерахованих документів завідомо неправдивих відомостей щодо господарської діяльності підприємства.

Згідно висновку акту №504/23-4/36860802 від 21.02.2011 «Про результати документальної позапланової перевірки ТОВ «БІЗНЕСАЛЬЯНС»(код 36860802) з питань дотримання вимог податкового законодавства за період з 21.12.09 по 31.12.10»складеного ДПІ у місті Черкаси:

Відповідно до баз даних ДПС, податкової звітності та інших джерел інформації, одержаних в ході проведення перевірки, встановлено укладання нікчемних (недійсних) цивільно-правових відносин та проведення безтоварних операцій, спрямованих на надання податкової вигоди для третіх осіб з метою штучного формування валових доходів, валових витрат, податкового зобов'язання та податкового кредиту.

Таким чином, в ході проведення перевірки встановлено:

- неможливість фактичного здійснення TOB «Бізнесальянс»господарських операцій через відсутність майна та інших матеріальних ресурсів, економічно необхідних для здійснення операцій з купівлі-продажу;

- відсутність необхідних умов для досягнення результатів економічної діяльності у зв'язку з відсутністю трудових ресурсів, основних фондів, складських приміщень, транспортних засобів.

- відсутність об'єктів, які підпадають під визначення ст. З, ст. 4, ст. 7 Закону України "Про податок на додану вартість" № 168/97- ВР від 03.04.1997 із змінами та доповненнями.

Враховуючи вищенаведене - усі операції купівлі-продажу за TOB «Бізнесальянс»не спричиняють реального настання правових наслідків, а отже - є нікчемними по ланцюгу до „вигодонабувача".

Перевіркою встановлено порушення TOB «Бізнесальянс»:

- п.п. 4.1.1 п." 4.1. ст.4 Закону України від 28 грудня 1994 року №334/94-ВР ..Про оподаткування прибутку підприємств" (у редакції Закону України від 22 травня 1997 року №283/97-ВР із змінами та доповненнями), в результаті чого встановлено завищення валових доходів за період з 21.12.09 по 31.12.10 на суму 19461352 грн., в тому числі за І квартал 2010 року на суму 6178481 грн., за півріччя 2010 року на суму 19461352 грн. та встановлено факт здійснення нікчемних (недійсних) правочинів TOB «Бізнесальянс»з контрагентами-покупцями, переліченими в додатку №3 до акта перевірки.

- п.п. 5.2.1 п.5.2, п.5.6, п.5.7, 5 Закону України від 28 грудня 1994 року №334/94-ВР „Про оподаткування прибутку підприємств" (у редакції Закону України від 22 травня 1997 року №283/97-ВР із змінами та доповненнями), в результаті чого встановлено завищення валових витрат за період з 21.12.09 по 31.12.10 на суму 19433053 грн., в тому числі за І квартал 2010 року на суму 6164650 грн., за півріччя 2010 року на суму 19433053 грн. та встановлено факт здійснення нікчемних (недійсних) правочинів TOB «Бізнесальянс»з контрагентами-постачальниками, переліченими в додатку №4 до акта перевірки.

- п. 4.1 ст. 4, п.п.7.3.1 п. 7.3 ст. 7 Закону України від 03 квітня 1997 року №168/97-ВР "Про податок на додану вартість" із змінами та доповненнями, в результаті чого встановлено завищення податкових зобов'язань з податку на додану вартість на загальну суму 10979374 грн., в тому числі за лютий 2010 року на суму 232028 грн., за березень 2010 року на суму 1003669 грн., квітень 2010 року на суму 1030644 грн., за травень 2010 року на суму 1013243 грн.", червень 2010 року на суму 624572 ірн., липень 2010 року на суму 4116622 грн., серпень 2010 року на суму 2707034 грн., вересень 2010 року на суму 203928 грн., жовтень 2010 року на суму 47634 грн. та встановлено факт здійснення нікчемних (недійсних) правочинів TOB «Бізнесальянс»з контрагентами-покупцями, переліченими в додатку №3 до акта перевірки.

- п.п. 7.4.1, п.п. 7.4.5 п.7.4, п.п. 7.5.1 п. 7.5, п.п.7.7.1 п.7.7 ст.7, в результаті чого встановлено завищення податкового кредиту з податку на додану вартість на загальну суму 10869167 грн., в тому числі за лютий 2010 року на суму 229839 грн., за березень 2010 року на суму 994984 грн., квітень 2010 року на суму 1019375 грн., за травень 2010 року на суму 1004159 грн., червень 2010 року на суму 617574 грн., липень 2010 року на суму 4089021 грн., серпень 2010 року на суму 2666429 грн., вересень 2010 року на суму 200867 грн., жовтень 2010 року на суму 46919 грн. та встановлено: факт здійснення нікчемних (недійсних) правочинів TOB «Бізнесальянс» з контрагентами-постачальниками, переліченими в додатку №4 до акта перевірки.

- ч. 1 ст. 203, ч.1 ст.207, ст. 215, п.1 ст. 216, ст. 228, ЦК України в частині недодержання вимог зазначених статей в момент вчинення правочинів, які не спрямовані на реальне настання правових наслідків, а саме здійснення нікчемних (недійсних) правочинів TOB «Бізнесальянс»: з контрагентами-покупцями та контрагентами-постачальниками, наведеними в додатках №3 та №4 до акта перевірки.

Крім того, ОСОБА_1 умисно з корисливих мотивів, за попередньою змовою з особою, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження, реалізуючи злочинні наміри, спрямовані на повторне створення суб'єкту підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності, а саме використання підприємств для мінімізації податкових зобов'язань діючих суб'єктів господарської діяльності, забезпечення формування суб'єктам підприємницької діяльності сумнівного податкового кредиту, здійснення діяльності щодо переведення безготівкових коштів у готівку та збільшення грошового потоку, що направляється підприємствами-контрагентами для отримання готівки, приблизно в липні 2010 року прийняв рішення зареєструвати у виконавчому комітеті Черкаської міської ради товариство з обмеженою відповідальністю «ГРАНДТОРГ». При цьому ОСОБА_1, особа, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження з метою можливості в подальшому контролювати діяльність новоствореного фіктивного підприємства, приховування своєї участі у його незаконній діяльності і ухилення від кримінальної відповідальності, не повідомляючи про дійсні наміри створення суб'єкта підприємницької діяльності, за грошову винагороду запропонували ОСОБА_23 виступити засновником, директором та бухгалтером юридичної особи, який не усвідомлюючи злочинних намірів та мети останніх надав свою згоду.

Після цього, співучасниками злочину було складено рішення №1 від 01.07.2010 року згідно якого створено товариство з обмеженою відповідальністю «ГРАНДТОРГ» (надалі ТОВ «ГРАНДТОРГ», ЄДРПОУ 37181024), зареєстроване 21.07.2010 виконавчим комітетом Черкаської міської ради за юридичною адресою: м. Черкаси, пров. Коцюбинського, буд.11/1, кв.47, єдиним засновником та директором якого є ОСОБА_23. Крім цього, реалізуючи свої злочинні дії, співучасники злочину за вказівкою ОСОБА_1., знаходячись 14.07.2010 року у приватного нотаріуса Черкаського міського нотаріального округу Старовойтовой Л.В. нотаріально посвідчили статут ТОВ «ГРАНДТОРГ»(ЄДРПОУ 37181024), згідно якого ОСОБА_23 виступив засновником створеної юридичної особи, місцезнаходження якої розташовувалось за адресою: м. Черкаси, пров. Коцюбинського, буд.11/1, кв.47.

Одночасно з цим, ОСОБА_1., який діяв згідно розробленого плану злочинних дій, було профінансовано всі витрати, пов'язані з державною реєстрацією ТОВ «ГРАНДТОРГ» (ЄДРПОУ 37181024).

При цьому статутні документи та печатку ОСОБА_1 за попередньою змовою з особою, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження залишили собі, з метою подальшого використання їх в своїй незаконній діяльності пов'язаної із мінімізацією податкових зобов'язань діючих суб'єктів підприємницької діяльності та переведення безготівкових коштів у готівку.

21.07.2010 державним реєстратором виконавчого комітету Черкаської міської ради на підставі зазначених вище документів, складених про реєстрацію підприємства на засновника та директора ОСОБА_23, проведено державну реєстрацію установчих документів ТОВ «ГРАНДТОРГ»(ЄДРПОУ 37181024) за реєстраційним номером 10261020000010762.

22.07.2010 в ДПІ у місті Черкаси на підставі зазначених вище документів, складених про реєстрацію підприємства на засновника та директора ОСОБА_23 та поданих до податкових органів співучасниками злочинів ТОВ «ГРАНДТОРГ»(ЄДРПОУ 37181024) взято на облік платника податків за №27629 про, що видано довідку про взяття на облік платника податків з даними щодо адреси підприємства: м.Черкаси, пров.Коцюбинського, буд.11/1, кв.47 та керівника яким виступив ОСОБА_23.

07.09.2010 ТОВ «ГРАНДТОРГ»(ЄДРПОУ 37181024) зареєстровано як платника податку на додану вартість про, що видано свідоцтво №100300481 з присвоєнням індивідуального податкового номеру 371810223016 з даними щодо адреси підприємства: м. Черкаси, пров. Коцюбинського, буд.11/1, кв.47.

Відповідно до статуту ТОВ «ГРАНДТОРГ»(ЄДРПОУ 37181024), зареєстрованого 21.07.2010 державним реєстратором виконавчого комітету Черкаської міської ради, товариство є підприємницьким і створюється з метою задоволення виробничої, комерційної і посередницької діяльності, а також з метою задоволення громадських потреб у його продукції, роботах, послуг та реалізації на основі здобутого прибутку соціальних та економічних інтересів Засновника та трудового колективу, а також згідно п.5.2 визначено широкий спектр напрямків господарської діяльності підприємства. Однак, ОСОБА_1 та ОСОБА_24 намірів на здійснення підприємницької діяльності підприємства не мали.

Крім того, ОСОБА_23 за вказівкою ОСОБА_1., з метою реалізації злочинних дій останнього для ТОВ «ГРАНДТОРГ»(ЄДРПОУ 37181024) відкрито банківські особові рахунки у наступних Черкаських відділеннях комерційних банків:

- 21.07.2010 у Черкаському відділенні №1 ТОВ КБ «ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА»(МФО 380054) №260080108373.

У процесі своєї роботи вся офіційна діяльність підприємства зводилась до фіктивного підприємництва, а саме: до підготовки, заповнення й підписання первинних фінансово-господарських, бухгалтерських та податкових звітних документів про проведення безтоварних прибуткових і видаткових операцій, перерахуванню безготівкових грошових засобів по таких операціях з наступним переведенням цих коштів у готівку. Всі співучасники діяли згідно заздалегідь розподілених ролей, усвідомлювали злочинність своїх дій та дій інших співвиконавців злочинів, а також знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1. і незаконну діяльність даного фіктивного підприємства, за вказівками останнього, готували первинні фінансово-господарські та бухгалтерські документи щодо проведення безтоварних операцій, реєстраційну документацію, а також податкову звітність із внесенням до всіх вищеперерахованих документів завідомо неправдивих відомостей щодо господарської діяльності підприємства.

Крім того, ОСОБА_1 умисно з корисливих мотивів, за попередньою змовою з особою, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження, реалізуючи злочинні наміри, спрямовані на повторне створення суб'єкту підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності, а саме використання підприємств для мінімізації податкових зобов'язань діючих суб'єктів господарської діяльності, забезпечення формування суб'єктам підприємницької діяльності сумнівного податкового кредиту, здійснення діяльності щодо переведення безготівкових коштів у готівку та збільшення грошового потоку, що направляється підприємствами-контрагентами для отримання готівки, приблизно в вересні 2010 року прийняв рішення зареєструвати у виконавчому комітеті Черкаської міської ради товариство з обмеженою відповідальністю «АЛЬЯНС-2010». При цьому ОСОБА_1 та особа, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження з метою можливості в подальшому контролювати діяльність новоствореного фіктивного підприємства, приховування своєї участі у його незаконній діяльності і ухилення від кримінальної відповідальності, не повідомляючи про дійсні наміри створення суб'єкта підприємницької діяльності, за грошову винагороду запропонували ОСОБА_25 виступити засновником, директором та бухгалтером юридичної особи, який не усвідомлюючи злочинних намірів та мети останніх надав свою згоду.

Після цього, співучасниками злочину було складено рішення №1 від 09.09.2010 року згідно якого створено товариство з обмеженою відповідальністю «АЛЬЯНС-2010» (надалі ТОВ «АЛЬЯНС-2010», ЄДРПОУ 37239571), зареєстроване 09.09.2010 виконавчим комітетом Черкаської міської ради за юридичною адресою: м. Черкаси, вул. Коротєєва, буд.15, єдиним засновником та директором якого є ОСОБА_25. Крім цього, реалізуючи свої злочинні дії, співучасники злочину знаходячись 09.09.2010 року у приватного нотаріуса Черкаського міського нотаріального округу Старовойтовой Л.В. нотаріально посвідчив статут ТОВ «АЛЬЯНС-2010»(ЄДРПОУ 37239571), згідно якого ОСОБА_25 виступив засновником створеної юридичної особи, місцезнаходження якої розташовувалось за адресою: м. Черкаси, вул. Коротєєва, буд.15.

Одночасно з цим, ОСОБА_1., який діяв згідно розробленого плану злочинних дій, було профінансовано всі витрати, пов'язані з державною реєстрацією ТОВ «АЛЬЯНС-2010»(ЄДРПОУ 37239571).

При цьому статутні документи та печатку ОСОБА_1 за попередньою змовою з особою, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження залишили собі, з метою подальшого використання їх в своїй незаконній діяльності пов'язаної із мінімізацією податкових зобов'язань діючих суб'єктів підприємницької діяльності та переведення безготівкових коштів у готівку.

09.09.2010 державним реєстратором виконавчого комітету Черкаської міської ради на підставі зазначених вище документів, складених про реєстрацію підприємства на засновника та директора ОСОБА_25, проведено державну реєстрацію установчих документів ТОВ «АЛЬЯНС-2010»(ЄДРПОУ 37239571) за реєстраційним номером 10261020000010851.

13.09.2010 в ДПІ у місті Черкаси на підставі зазначених вище документів, складених про реєстрацію підприємства на засновника та директора ОСОБА_25 та поданих до податкових органів співучасниками злочинів ТОВ «АЛЬЯНС-2010»(ЄДРПОУ 37239571) взято на облік платника податків за №28406 про, що видано довідку про взяття на облік платника податків з даними щодо адреси підприємства: м. Черкаси, вул. Коротєєва, буд.15 та керівника яким виступив ОСОБА_25.

13.10.2010 ТОВ «АЛЬЯНС-2010»(ЄДРПОУ 37239571) зареєстровано як платника податку на додану вартість про, що видано свідоцтво №100305537 з присвоєнням індивідуального податкового номеру 372395723015 з даними щодо адреси підприємства: : м. Черкаси, вул. Коротєєва, буд.15.

Відповідно до статуту ТОВ «АЛЬЯНС-2010»(ЄДРПОУ 37239571), зареєстрованого 09.09.2010 державним реєстратором виконавчого комітету Черкаської міської ради, товариство є підприємницьким і створюється з метою задоволення виробничої, комерційної і посередницької діяльності, а також з метою задоволення громадських потреб у його продукції, роботах, послуг та реалізації на основі здобутого прибутку соціальних та економічних інтересів Засновника та трудового колективу, а також згідно п.5.2 визначено широкий спектр напрямків господарської діяльності підприємства. Однак, ОСОБА_1 та особа, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження намірів на здійснення підприємницької діяльності підприємства не мали.

Крім того, ОСОБА_25 за вказівкою ОСОБА_1., з метою реалізації злочинних дій останнього для ТОВ «АЛЬЯНС-2010»(ЄДРПОУ 37239571) відкрито банківські особові рахунки у наступних Черкаських відділеннях комерційних банків:

- 05.10.2010 у Черкаському відділенні №1 ТОВ КБ «ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА»(МФО 380054) №260050108701.

У процесі своєї роботи вся офіційна діяльність підприємства зводилась до фіктивного підприємництва, а саме: до підготовки, заповнення й підписання первинних фінансово-господарських, бухгалтерських та податкових звітних документів про проведення безтоварних прибуткових і видаткових операцій, перерахуванню безготівкових грошових засобів по таких операціях з наступним переведенням цих коштів у готівку. Всі співучасники діяли згідно заздалегідь розподілених ролей, усвідомлювали злочинність своїх дій та дій інших співвиконавців злочинів, а також знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1. і незаконну діяльність даного фіктивного підприємства, за вказівками останнього, готували первинні фінансово-господарські та бухгалтерські документи щодо проведення безтоварних операцій, реєстраційну документацію, а також податкову звітність із внесенням до всіх вищеперерахованих документів завідомо неправдивих відомостей щодо господарської діяльності підприємства.

Згідно висновку акту №461/23-2/37239571 від 16.02.2011 «Про результати документальної позапланової виїзної перевірки ТОВ «АЛЬЯНС-2010»(код 37239571) з питань дотримання вимог податкового законодавства щодо формування податкових зобов'язань та податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 13.10.10 по 30.11.10»складеного ДПІ у місті Черкаси:

Перевіркою повноти та правомірності декларування TOB «Альянс-2010»податкового кредиту та податкових зобов'язань з податку на додану вартість встановлено:

1) відсутність об'єктів, які підпадають під визначення ст. З, ст. 4, ст. 7 Закону України від 4.1997 р. № 168/97- ВР «Про податок на додану вартість»(із змінами та доповненнями). Господарські операції за період з 13.10.2010 р. по 30.11.2010 р. щодо придбання TOB "Альянс-2010»товарів (робіт, послуг) у контрагентів-постачальників та продажу TOB «Альянс-2010»товарів (робіт, послуг) на адресу контрагентів-покупців не підтверджуються стосовно врахування реального часу здійснення операцій, місцезнаходження майна, наявністю трудових, виробничо-складських приміщень та іншого майна, які економічно необхідні для здійснення господарських операцій.

В зв'язку з тим, що угоди поставки є нікчемними, нікчемний правочин є недійсним в силу закону, такий нікчемний правочин не створює інших юридичних наслідків, крім тих, що пов'язані з його недійсністю. Згідно із п.1, п.5, ст.203, п.1, п.2 ст.215, п.1 ст.216, ст.228 ЦК України встановлено нікчемні правочини, в т.ч.:

- по операціях з продажу товарів (робіт, послуг) між ТОВ «Альянс-2010 ЄДРПОУ 37239571) та контрагентами -покупцями.

- по операціях з придбання товарів (робіт, послуг) між TOB «Альянс-2010»(код за ЄДРПОУ 37239571) та контрагентом -постачальником.

2) порушення п.п.3.1.1 п.3.1. ст.3, п.4.1. ст.4, п.п. 7.3.1.П.7.3 ст.7 Закону України від 03.04.1997р. №168/97-ВР «Про податок на додану вартість» (із змінами та доповненнями), в результаті чого завищено податкові зобов'язання у сумі 269530 грн., у тому числі за листопад 2010р. в сумі 269530 грн.

3) порушення п.п.7.4.1, п.п. 7.4.5. п.7.4, та п.п.7.5.1 п.7.5 ст.7 Закону України від 03.04.97р. 97-ВР «Про податок на додану вартість»(із змінами та доповненнями), у результаті чого завищено суму податкового кредиту у сумі 265487 грн., у тому числі за листопад 2010 р. в сумі 265487 грн.

Крім того, ОСОБА_1 умисно з корисливих мотивів, за попередньою змовою з особою, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження, яка була залучена до злочинної діяльності у серпні 2010 року, реалізуючи злочинні наміри, спрямовані на повторне створення суб'єкту підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності, а саме використання підприємств для мінімізації податкових зобов'язань діючих суб'єктів господарської діяльності, забезпечення формування суб'єктам підприємницької діяльності сумнівного податкового кредиту, здійснення діяльності щодо переведення безготівкових коштів у готівку та збільшення грошового потоку, що направляється підприємствами-контрагентами для отримання готівки, приблизно в вересні 2010 року прийняв рішення зареєструвати у виконавчому комітеті Черкаської міської ради товариство з обмеженою відповідальністю «СТАТУСТРЕЙД». При цьому ОСОБА_1 та особа, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження з метою можливості в подальшому контролювати діяльність новоствореного фіктивного підприємства, приховування своєї участі у його незаконній діяльності і ухилення від кримінальної відповідальності, не повідомляючи про дійсні наміри створення суб'єкта підприємницької діяльності, за грошову винагороду запропонували ОСОБА_26 виступити засновником, директором та бухгалтером юридичної особи, який не усвідомлюючи злочинних намірів та мети останніх надав свою згоду.

Після цього, співучасниками злочину було складено протокол №1 від 09.09.2010 року згідно якого створено товариство з обмеженою відповідальністю «СТАТУСТРЕЙД» (надалі ТОВ «СТАТУСТРЕЙД», ЄДРПОУ 37239723), зареєстроване 10.09.2010 виконавчим комітетом Черкаської міської ради за юридичною адресою: м. Черкаси, вул. Хоменка, буд. 8 кв. 6, єдиним засновником та директором якого є ОСОБА_26. Крім цього, реалізуючи свої злочинні дії співучасники злочину, знаходячись 09.09.2010 року у приватного нотаріуса Черкаського міського нотаріального округу Старовойтовой Л.В. нотаріально посвідчили статут ТОВ «СТАТУСТРЕЙД»(ЄДРПОУ 37239723), згідно якого ОСОБА_26 виступив засновником створеної юридичної особи, місцезнаходження якої розташовувалось за адресою: м. Черкаси, вул. Хоменка, буд. 8 кв. 6.

Одночасно з цим, ОСОБА_1., який діяв згідно розробленого плану злочинних дій, було профінансовано всі витрати, пов'язані з державною реєстрацією ТОВ «СТАТУСТРЕЙД»(ЄДРПОУ 37239723).

При цьому статутні документи та печатку ОСОБА_1 за попередньою змовою з особою, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження залишили собі, з метою подальшого використання їх в своїй незаконній діяльності пов'язаної із мінімізацією податкових зобов'язань діючих суб'єктів підприємницької діяльності та переведення безготівкових коштів у готівку.

10.09.2010 державним реєстратором виконавчого комітету Черкаської міської ради на підставі зазначених вище документів, складених про реєстрацію підприємства на засновника та директора ОСОБА_26, проведено державну реєстрацію установчих документів ТОВ «СТАТУСТРЕЙД»(ЄДРПОУ 37239723) за реєстраційним номером 10261020000010856.

13.09.2010 в ДПІ у місті Черкаси на підставі зазначених вище документів, складених про реєстрацію підприємства на засновника та директора ОСОБА_26 та поданих до податкових органів співучасниками злочинів ТОВ «СТАТУСТРЕЙД»(ЄДРПОУ 37239723) взято на облік платника податків за №28423 про, що видано довідку про взяття на облік платника податків з даними щодо адреси підприємства: м. Черкаси, вул. Хоменка, буд.8 кв.6 та керівника яким виступив ОСОБА_26.

08.10.2010 ТОВ «СТАТУСТРЕЙД»(ЄДРПОУ 37239723) зареєстровано як платника податку на додану вартість про, що видано свідоцтво №100304772 з присвоєнням індивідуального податкового номеру 372397223017 з даними щодо адреси підприємства: м. Черкаси, вул. Хоменка, буд.8 кв.6.

Відповідно до статуту ТОВ «СТАТУСТРЕЙД»(ЄДРПОУ 37239723), зареєстрованого 10.09.2010 державним реєстратором виконавчого комітету Черкаської міської ради, товариство є підприємницьким і створюється з метою задоволення виробничої, комерційної і посередницької діяльності, а також з метою задоволення громадських потреб у його продукції, роботах, послуг та реалізації на основі здобутого прибутку соціальних та економічних інтересів Засновника та трудового колективу, а також згідно п.5.2 визначено широкий спектр напрямків господарської діяльності підприємства. Однак, ОСОБА_1 та особа, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження намірів на здійснення підприємницької діяльності підприємства не мали.

Крім того, ОСОБА_26 за вказівкою ОСОБА_1., з метою реалізації злочинних дій останнього для ТОВ «СТАТУСТРЕЙД»(ЄДРПОУ 37239723) відкрито банківські особові рахунки у наступних Черкаських відділеннях комерційних банків:

- 29.09.2010 у Черкаському відділенні №1 ТОВ КБ «ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА»(МФО 380054) №260010108592.

У процесі своєї роботи вся офіційна діяльність підприємства зводилась до фіктивного підприємництва, а саме: до підготовки, заповнення й підписання первинних фінансово-господарських, бухгалтерських та податкових звітних документів про проведення безтоварних прибуткових і видаткових операцій, перерахуванню безготівкових грошових засобів по таких операціях з наступним переведенням цих коштів у готівку. Всі співучасники діяли згідно заздалегідь розподілених ролей, усвідомлювали злочинність своїх дій та дій інших співвиконавців злочинів, а також знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1. і незаконну діяльність даного фіктивного підприємства, за вказівками останнього, готували первинні фінансово-господарські та бухгалтерські документи щодо проведення безтоварних операцій, реєстраційну документацію, а також податкову звітність із внесенням до всіх вищеперерахованих документів завідомо неправдивих відомостей щодо господарської діяльності підприємства.

Враховуючи викладене вище, ОСОБА_1 за попередньою змовою з особою, кримінальна справа по обвинуваченню якої виділена в окреме провадження, ОСОБА_6, ОСОБА_7 та ОСОБА_8, які у різний час були залучені до злочинної діяльності, створивши та придбавши суб'єкти підприємницької діяльності ПП «МІЛКОЛАЙФ», ПП «КРІСТАЛ-ТРЕЙД», ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ», ПП «МЕГАТОРГСЕРВІС», ПП «ТОРГКОМЕРС», ТОВ «ЦЕНТР ПІАР ТЕХНОЛОГІЙ «Л-МАРСО», ПП «АРІЯ-5», ПП «Т-ГРУП», ПП «ЧЕРКАСИЗЕЛЕНБУД», ТОВ «БІЗНЕСАЛЬЯНС», ТОВ «ГРАНДТОРГ», ТОВ «АЛЬЯНС-2010»та ТОВ «СТАТУСТРЕЙД», які за місцем своєї реєстрації не знаходились, а фактично розташовувались за однією адресою: м. Черкаси, бул. Шевченка, 266/1, оф. 307, без мети заняття добросовісною господарською діяльністю, а також за відсутності майна та інших матеріальних ресурсів, економічно необхідних для здійснення операцій з купівлі-продажу, трудових ресурсів, основних фондів, складських приміщень та транспортних засобів, використовуючи відкриті у різних банківських установах розрахункові рахунки вищевказаних суб'єктів підприємницької діяльності, протягом 2007-2010 років за винагороду у розмірі 6-8 відсотків від загальної суми безготівкових коштів займалися незаконною діяльністю, пов'язаною з транзитом через банківські рахунки цих юридичних осіб безготівкових коштів по безтоварних операціях із різними господарюючими суб'єктами підприємницької діяльності, розташованими на території України, для забезпечення потреб цих підприємств у готівкових та безготівкових коштах, а також з метою переведення безготівкових коштів у готівку.

Згідно з висновком судово-економічної експертизи від 05.08.2011 в результаті співставлення даних Додатків №5 до податкових декларацій з податку на додану вартість, «Розбіжностей податкового кредиту з ПДВ за даними Системи автоматизованого співставлення податкового кредиту та податкових зобов'язань за період 2008-2010 р.р.»з банківськими виписками по особових рахунках суб'єктів господарювання: ПП «МІЛКОЛАЙФ», ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ», ПП «МЕГАТОРГСЕРВІС», ПП «ТОРГКОМЕРС», ПП «Т-ГРУП», ТОВ «БІЗНЕСАЛЬЯНС» та ТОВ «АЛЬЯНС-2010», відкритих у Черкаських відділеннях комерційних банків, суцільним порядком встановлено, що внаслідок фінансово-господарських операцій суб'єктів господарювання ПП «МІЛКОЛАЙФ», ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ», ПП «МЕГАТОРГСЕРВІС», ПП «ТОРГКОМЕРС», ПП «Т-ГРУП», ТОВ «БІЗНЕСАЛЬЯНС»та ТОВ «АЛЬЯНС-2010»в період з 01.01.2008 по 31.12.2010 бюджетом недоотримано суми податку на додану вартість в розмірі 22193746 грн.

Крім цього, ОСОБА_1 умисно за попередньою змовою з ОСОБА_6, ОСОБА_8, ОСОБА_7, ОСОБА_5 та невстановленими в ході досудового слідства особами, з метою повторного підроблення документів, які видаються та посвідчуються підприємством, що має право видавати чи посвідчувати такі документи, і які надають права та звільняють від обов'язків, для використання їх під час реєстрації (перереєстрації) підприємств із ознаками фіктивності, взяття на облік як платників податку, отримання ліцензій, укладання нікчемних (недійсних) цивільно-правових відносин та проведення безтоварних операцій, спрямованих на надання податкової вигоди для третіх осіб з метою штучного формування валових доходів, валових витрат, податкового зобов'язання та податкового кредиту, а також звітування до органів державної податкової служби по місцю реєстрації фіктивних суб'єктів підприємницької діяльності, розробив план злочинних дій і повторно вчинив злочини за наступних обставин.

Так, ОСОБА_1 для реалізації єдиного плану злочинної діяльності, діючи відповідно до розробленого плану та розподілених злочинних ролей, умисно з корисливих мотивів, згідно відведеної йому злочинної ролі спрямованої на організацію вчинення злочинів, керування їх підготовкою, підшукування засобів вчинення злочинів з метою повторного підроблення документів, що є необхідними для незаконної діяльності підприємств із ознаками фіктивності, в період з червня 2006 року по жовтень 2010 року, фактично виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські обов'язки по керівництву придбаними та створеними з метою прикриття незаконної діяльності наступними суб'єктами підприємницької діяльності ПП «МІЛКОЛАЙФ», ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ», ПП «МЕГАТОРГСЕРВІС», ПП «ТОРГКОМЕРС», ТОВ «ЦЕНТР ПІАР ТЕХНОЛОГІЙ «Л-МАРСО», ПП «ЧЕРКАСИЗЕЛЕНБУД», ТОВ «БІЗНЕСАЛЬЯНС»та ТОВ «ГРАНДТОРГ».

Крім цього, ОСОБА_1 у різний час вступив у попередню змову з невстановленими досудовим слідством особами та ОСОБА_5, ОСОБА_8, ОСОБА_7 та ОСОБА_6, які діяли на території міста Черкаси і були залучені до вчинення злочинів як самостійно так і за допомогою співучасників злочину, а саме запропонував створення та придбання суб'єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності у вигляді використання підприємств для мінімізації податкових зобов'язань діючих суб'єктів підприємницької та підроблення документів, які необхідні для проведення державної реєстрації юридичних осіб, внесення змін до установчих документів, отримання ліцензії на господарську діяльність, пов'язану із створенням об'єктів архітектури, взяття на облік в органах державної податкової служби, а також відображення удаваних господарських операцій підприємств у податковій звітності, на що отримав їх згоду.

Незаконна діяльність ОСОБА_1., який у різний час залучив ОСОБА_5 ОСОБА_4, ОСОБА_7 та ОСОБА_6 тривала значний час, в період з середини 2007 по 2010 рік.

Всі співучасники вчинення злочинів (фіктивного підприємництва та підроблення документів) були обізнані про план, механізм та схему злочинної діяльності, які розробив ОСОБА_1, відповідно до якого вони вчинювали злочини.

Також, з метою забезпечення підготовки нікчемної (недійсної) первинної фінансово-господарської та бухгалтерської документації новостворених та придбаних фіктивних суб'єктів підприємницької діяльності щодо здійснення безтоварних операцій з підприємствами-контрагентами, спрямованих на надання податкової вигоди для даних підприємств (вигодонабувачів) шляхом штучного формування валових доходів, валових витрат, податкового зобов'язання, податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку, а також складання податкової звітності, ОСОБА_1. орендувалось офісне приміщення розташоване в кімнаті АДРЕСА_5, де ОСОБА_8, ОСОБА_7, ОСОБА_6, ОСОБА_5 та невстановленими досудовим слідством особами укладались нікчемні (недійсні) цивільно-правові відносини щодо безтоварних операцій, спрямованих на надання податкової вигоди для третіх осіб з метою штучного формування валових доходів, валових витрат, податкового зобов'язання та податкового кредиту, а також готувалась первинна фінансово-господарська та бухгалтерська документація щодо проведення безтоварних операцій, реєстраційна документація щодо новостворених та придбаних фіктивних підприємств, а також податкова звітність із внесенням до всіх вищеперерахованих документів завідомо неправдивих відомостей щодо господарської діяльності юридичних осіб і підписів від імені номінальних директорів.

Так, ОСОБА_1, з метою реалізації єдиного плану злочинної діяльності, діючи умисно з корисливих мотивів за попередньою змовою з невстановленими досудовим слідством особами, придбавши 13.06.2007 року для здійснення фіктивного підприємництва ПП «МІЛКОЛАЙФ», яке для можливості подальшого контролю діяльності, приховування своєї участі у його незаконній діяльності і ухилення від кримінальної відповідальності було перереєстроване на номінального співзасновника ОСОБА_11, що не усвідомлював намірів та мети ОСОБА_1., надав вказівку невстановленим в ході досудового слідства особам на повторне підроблення документів, які необхідні для проведення державної реєстрації змін до установчих документів, отримання ліцензії на господарську діяльність, пов'язану із створенням об'єктів архітектури, взяття на облік в органах державної податкової служби, а також відображення удаваних господарських операцій даного підприємства у податковій звітності. Після цього, невстановлені досудовим слідством особи, в період з червня 2007 року по жовтень 2010 року, діючи за вказівкою ОСОБА_1., знаходячись у орендованому останнім офісному приміщенні, розташованому в кімнаті АДРЕСА_5 та інших невстановлених досудовим слідством місцях, підробили документи до яких були внесені завідомо неправдиві відомості щодо намірів перереєстрації підприємства для заняття законною господарською діяльністю, удаваних господарських операцій підприємства та відомостей щодо робіт пов'язаних із створенням об'єктів архітектури, які буде виконувати ПП «МІЛКОЛАЙФ», виробничо-технічної бази, складу працівників і інших даних. необхідних для проведення державної реєстрації змін до установчих документів, отримання ліцензії, взяття на облік в органах державної податкової служби, а також відображення удаваних господарських операцій даного підприємства у податковій звітності, в яких шляхом наслідування підпису ОСОБА_11 проставили підроблені підписи від імені останнього, а саме:

- в довіреності № 9 від 10.03.2009 р.;

- в довіреності № 9 від 10.03.2009 р.;

- в запиті про видачу виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців від 16.07.2008 р.;

- в реєстраційній картці про затвердження відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних та фізичних осіб від 14.05.2008 р.;

- в описі документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Підтвердження відомостей про юридичну особу»від 14.05.2008 р.;

- в заяві про заміну свідоцтва «Про державну реєстрацію юридичної особи»від 14.05.2008 р.;

- в описі документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Заміна свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи»від 14.05.2008 р.;

- в дорученні від 15.01.2008 р.;

- в реєстраційній картці про проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи від 21.06.2007 р.;

- в реєстраційній картці про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 21.06.2007 р.;

- в описі документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов'язані зі змінами в установчих документах»від 21.06.2007 р.;

- в описі документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Державна реєстрація змін до установчих документів юридичної особи»від 21.06.2007 р.;

- в змінах до статуту ПП «Мілколайф»від 08.05.2007 р.;

- в запиті про видачу виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців від 18.06.2007 р.;

- в листі від 06.05.2008;

- в свідоцтві № 100118797 про реєстрацію платника податку на додану вартість;

- в реєстраційній заяві платника податку на додану вартість від 22.05.2008 № 9327/10-2;

- в податковій декларації з податку на додану вартість за звітний період 06.07 від 20.07.2007 № 110972;

- в податковій декларації з податку на додану вартість за звітний період 07.07 від 210.08.07 № 136080;

- в податковій декларації з податку на додану вартість за звітний період 08.07 від 20.09.07 № 145356;

- в податковій декларації з податку на додану вартість за звітний період 09.07 від 22.10.07 № 177392;

- в податковій декларації з податку на додану вартість за звітний період 10.07 від 20.11.07 № 202352;

- в податковій декларації з податку на додану вартість за звітний період 11.07 від 20.12.2007 № 217102;

- в податковій декларації з податку на додану вартість за звітний період 12.07 від 21.01.2008 № 250016;

- в податковій декларації з податку на додану вартість за звітний період 07.2008 від 20.08.2010 № 181020;

- в розшифровці податкових зобов'язань за звітний період 06.08 № 148829; в податковій декларації з податку на додану вартість за звітний період 06.2008 від 21.07.08 № 148826;

- в уточнюючому розрахунку податкових зобов'язань з податку на додану вартість за звітний період 07.08 від 29.07.2008 № 154752;

- в розшифровці податкових зобов'язань за звітний період 07.08 від 29.07.08 № 154753;

- в податковій декларації з податку на додану вартість за звітний період 05.08 від 20.06.08 № 107927;

- в розшифровці податкових зобов'язань за звітний період 05.08 від 20.06.08 № 107928;

- в розшифровці податкових зобов'язань за звітний період 05.08 від 20.06.08;

- в розшифровці податкових зобов'язань за звітний період 05.08 від 20.06.08;

- в уточнюючому розрахунку податкових зобов'язань з податку на додану вартість за звітний період 06.08 від 10.06.08 № 96890;

- в розшифровці податкових зобов'язань за звітний період 06.08 від 10.06.08 № 9689;

- в податковій декларації з податку на додану вартість за звітний період 04.08 від 20.05.08 № 92778;

- в розшифровці податкових зобов'язань за звітний період 04.08 від 20.05.08 № 92779;

- в податковій декларації з податку на додану вартість за звітний період 03.08 від 21.04.08 № 60227;

- в розшифровці податкових зобов'язань за звітний період 03.08 від 21.04.08 № 60228;

- в податковій декларації з податку на додану вартість за звітний період 02.08 від 20.03.2008 № 23545;

- в податковій декларації з податку на додану вартість за звітний період 03.2010 від 20.05.10 № 79504;

- в податковій декларації з податку на додану вартість за звітний період 04.2010 від 17.05.2010 № 79505;

- в податковій декларації з податку на додану вартість за звітний період 05.2010 від 21.06.2010 № 87504;

- в уточнюючому розрахунку податкових зобов'язань з податку на додану вартість за звітний період 05.2010 від 31.05.10 № 80606;

- в розшифровці податкових зобов'язань за звітний період 05.2010 від 31.05.10 № 80677;

- в податковій декларації з податку на додану вартість за звітний період 07.2010 від 19.08.2010 № 145416;

- в податковій декларації з податку на додану вартість звітний період 06.2010 від 20.07.2010 № 120251;

- в довідці про результати документальної невиїзної позапланової перевірки від 17.03.2009 № 425/23-2/33585682;

- в довідці про результати документальної невиїзної позапланової перевірки від 26.11.2008 № 2042/23-2/33585682;

- в декларації з податку на прибуток підприємства за звітний період 2010 від 20.05.10 № 79502;

- в декларації з податку на прибуток підприємства за звітний період 2008 від 10.11.08 № 285742;

- в декларації з податку на прибуток підприємства за звітний період 2008 від 09.02.08 № 350091;

- в декларації з податку на прибуток підприємства за звітний період 2008 від 11.08.08 № 168570;

- в уточнюючому розрахунку податкових зобов'язань за звітний період 2008 від 19. 05.08 № 87199;

- в декларації з податку на прибуток підприємства за звітний період 2008 від 12.05.08 № 78989;

- в декларації з податку на прибуток підприємства за звітний період 2007 від 11.02.08 № 272208;

- в декларації з податку на прибуток підприємства за звітний період 2007 від 20.12.07 № 217327;

- в уточнюючому розрахунку податкових зобов'язань за звітний період 2007 від 20.01.07 № 217316;

- в уточнюючому розрахунку податкових зобов'язань за звітний період 2007 від 20.12.07 № 217320;

- в декларації з податку на прибуток підприємства за звітний період 2007 від 09.11.07 № 195263;

- в декларації з податку на прибуток підприємства за звітний період 2007 від 09.08.07 № 129032;

- в довіреності серії БАО № 526475 від 18.07.2007 р.

В подальшому зазначені документи, які були підроблені для проведення державної реєстрації змін до установчих документів ПП «МІЛКОЛАЙФ», постановки на облік в органах державної податкової служби та створення вигляду законності діяльності підприємства, а також отримання ліцензії на господарську діяльність, пов'язану із створенням об'єктів архітектури, були подані співучасниками злочинів до виконавчого комітету Черкаської міської ради, ДПІ у місті Черкаси та Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Крім того, ОСОБА_1, в продовження реалізації єдиного плану злочинної діяльності, діючи умисно з корисливих мотивів за попередньою змовою з невстановленими досудовим слідством особами та ОСОБА_6, з метою повторного підроблення документів, придбавши 17.11.2008 року для здійснення фіктивного підприємництва ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ», яке для можливості подальшого контролю діяльності було перереєстроване на ОСОБА_6, що усвідомлював наміри та мету ОСОБА_1., надав вказівку ОСОБА_14. та невстановленим в ході досудового слідства особам на підроблення документів, які необхідні для проведення державної реєстрації змін до установчих документів, отримання ліцензії на господарську діяльність, пов'язану із створенням об'єктів архітектури, взяття на облік в органах державної податкової служби, а також відображення удаваних господарських операцій даного підприємства у податковій звітності. Після цього, ОСОБА_14 та невстановлені досудовим слідством особи, в період з листопада 2008 року по жовтень 2010 року, діючи за вказівкою ОСОБА_1., знаходячись у орендованому останнім офісному приміщенні, розташованому в кімнаті АДРЕСА_5 та інших невстановлених досудовим слідством місцях, підробили документи до яких були внесені завідомо неправдиві відомості щодо намірів перереєстрації підприємства для заняття законною господарською діяльністю, удаваних господарських операцій підприємства та відомостей щодо робіт пов'язаних із створенням об'єктів архітектури, які буде виконувати ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ», виробничо-технічної бази, складу працівників і інших даних. необхідних для проведення державної реєстрації змін до установчих документів, отримання ліцензії, взяття на облік в органах державної податкової служби, а також відображення удаваних господарських операцій даного підприємства у податковій звітності, в яких у разі відсутності ОСОБА_6 шляхом наслідування підпису останнього проставили підроблені підписи від імені ОСОБА_6, а саме:

- свідоцтво №100188655 про реєстрацію платника ПДВ ПП «Інтерагро-Форум»від 13.02.2009, в якому невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_6 проставлено підписи від імені останнього;

- реєстраційну заяву платника ПДВ ПП «Інтерагро-Форум»від 03.02.2009, в якій невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_6 проставлено підписи від імені останнього;

- Свідоцтво ПП «Інтерагро-Форум»№100157233 про реєстрацію платника ПДВ від 24.12.2008, в якому невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_6 проставлено підписи від імені останнього;

- Реєстраційну заяву платника ПДВ ПП «Інтерагро-Форум»від 22.12.2008 в якій невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_6 проставлено підписи від імені останнього;

- Довіреність вих. № 7 від 16.12.2008 від імені ОСОБА_6 на ім'я ОСОБА_27, в якій невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_6 проставлено підписи від імені останнього;

- Декларацію з податку на прибуток підприємства ПП «Інтерагро-Форум»за І квартал 2010, в якій невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_6 проставлено підписи від імені останнього;

- Податкову декларацію з податку на додану вартість ПП «Інтерагро-Форум" код 35579534 за січень 2009, в якій невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_6 проставлено підписи від імені останнього;

- Розшифровку податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів «Інтерагро-Форум»код 35579534 за січень 2009, в якій невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_6 проставлено підписи від імені останнього;

- Договір купівлі-продажу корпоративного права (відступлення) частки у статутному капіталі ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ»від 16.12.2008 укладеного між ОСОБА_6 та ОСОБА_28 в якому невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_6 проставлено підписи від імені останнього;

- Договір купівлі-продажу корпоративного права (відступлення) частки у статутному капіталі ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ»від 16.12.2008 укладеного між ОСОБА_6 та ОСОБА_12 в якому невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_6 проставлено підписи від імені останнього;

- Рішення № 1 від 16.12.2008 щодо затвердження нової редакції статуту ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ»у зв'язку із зміною місцезнаходження підприємства, в якому невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_6 проставлено підписи від імені останнього;

- Довіреність вих. № 7 від 16.12.2008 від імені ОСОБА_6 на ім'я ОСОБА_27, в якій невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_6 проставлено підписи від імені останнього;

- Довіреність вих. № 7 від 16.12.2008 від імені ОСОБА_6 на ім'я ОСОБА_27, в якій невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_6 проставлено підписи від імені останнього;

- Рішення № 2 від 17.03.2009 щодо затвердження нової редакції статуту ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ»у зв'язку із приведенням статут у відповідність з вимогами діючого законодавства, в якому невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_6 проставлено підписи від імені останнього;

- Статут ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ»зареєстрований виконавчим комітетом Черкаської міської ради 16.12.2008, в якому невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_6 проставлено підписи від імені останнього;

- Заяву на переоформлення ліцензії, в якій невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_6 проставлено підписи від імені останнього;

- Довіреність серія ЯПЖ № 983114 від 23.01.2009, в якій невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_6 проставлено підписи від імені останнього;

- Декларацію з податку на прибуток підприємства ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ»за півріччя 2009, в якій невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_6 проставлено підписи від імені останнього;

- Уточнюючий розрахунок ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ»код 35579534 з ПДВ за березень 2010, в якій невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_6 проставлено підписи від імені останнього;

- Розшифровки податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів ПП «Інтерагро-Форум» код 35579534 за березень 2010;

- Податкову декларацію з податку на додану вартість ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ»код 35579534 за травень 2010, в якій невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_6 проставлено підписи від імені останнього;

- Розшифровки податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ» код 35579534 за травень 2010, в якій невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_6 проставлено підписи від імені останнього;

- Податкову декларацію з податку на додану вартість ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ»код 35579534 за квітень 2010, в якій невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_6 проставлено підписи від імені останнього;

- Розшифровки податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ» код 35579534 за квітень 2010, в якій невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_6 проставлено підписи від імені останнього;

- Податкову декларація з податку на додану вартість ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ»код 35579534 за березень 2010, в якій невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_6 проставлено підписи від імені останнього;

- Розшифровки податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ» код 35579534 за березень 2010 р., в якій невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_6 проставлено підписи від імені останнього;

- Довіреність вих. № 7 від 16.12.2008 від імені ОСОБА_6 на ім'я ОСОБА_27, в якій невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_6 проставлено підписи від імені останнього;

- Статут ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ»зареєстрований виконавчим комітетом Черкаської міської ради 25.12.2008, в якій невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_6 проставлено підписи від імені останнього;

- Статут ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ»зареєстрований виконавчим комітетом Черкаської міської ради 19.03.2009, в якій невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_6 проставлено підписи від імені останнього;

- Податкову декларацію з податку на додану вартість ПП «Інтерагро-Форум»код 35579534 за травень 2010, підписану ОСОБА_6 до якої внесено завідомо неправдиві відомості щодо проведених підприємством господарських операцій;

- Розшифровки податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів ПП «Інтерагро-Форум»код 35579534 за травень 2010, підписані ОСОБА_6 до якої внесено завідомо неправдиві відомості щодо проведених підприємством господарських операцій;

- Податкову декларацію з податку на додану вартість ПП «Інтерагро-Форум»код 35579534 за липень 2010, підписану ОСОБА_6 до якої внесено завідомо неправдиві відомості щодо проведених підприємством господарських операцій;

- Уточнюючий розрахунок ПП «Інтерагро-Форум»код 35579534 з ПДВ за липень 2010, підписаний ОСОБА_6 до якої внесено завідомо неправдиві відомості щодо проведених підприємством господарських операцій;

- Розшифровки податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів ПП«Інтерагро-Форум»код 35579534 за липень 2010, підписані ОСОБА_6 до якої внесено завідомо неправдиві відомості щодо проведених підприємством господарських операцій;

- Податкову декларацію з податку на додану вартість ПП «Інтерагро-Форум»код 35579534 за серпень 2010, підписану ОСОБА_6 до якої внесено завідомо неправдиві відомості щодо проведених підприємством господарських операцій;

- Розшифровки податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів ПП«Інтерагро-Форум»код 35579534 за серпень 2010, підписану ОСОБА_6 до якої внесено завідомо неправдиві відомості щодо проведених підприємством господарських операцій;

- Уточнюючий розрахунок ПП «Інтерагро-Форум»код 35579534 з ПДВ за липень 2010, підписаний ОСОБА_6 до якої внесено завідомо неправдиві відомості щодо проведених підприємством господарських операцій;

- Розшифровки податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів ПП«Інтерагро-Форум»код 35579534 за серпень 2010, підписані ОСОБА_6 до якої внесено завідомо неправдиві відомості щодо проведених підприємством господарських операцій;

Крім цього, невстановлені досудовим слідством особи підробили Податкову декларацію з податку на додану вартість ПП «Інтерагро-Форум»код 35579534 за червень 2010 до якої були внесені завідомо неправдиві відомості, щодо удаваних господарських операцій підприємства та проставили відтиск кліше з зображенням підпису ОСОБА_14

В подальшому зазначені документи, які були підроблені для проведення державної реєстрації змін до установчих документів ПП «ІНТЕРАГРО-ФОРУМ», постановки на облік в органах державної податкової служби та створення вигляду законності діяльності підприємства, а також отримання ліцензії на господарську діяльність, пов'язану із створенням об'єктів архітектури, були подані співучасниками злочинів до виконавчого комітету Черкаської міської ради, ДПІ у місті Черкаси та Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Крім того, ОСОБА_1, в продовження реалізації єдиного плану злочинної діяльності, діючи умисно з корисливих мотивів за попередньою змовою з невстановленими досудовим слідством особами, з метою повторного підроблення документів, створивши 08.12.2008 року для здійснення фіктивного підприємництва ПП «ТОРГКОМЕРС», яке для можливості подальшого контролю діяльності, приховування своєї участі у його незаконній діяльності і ухилення від кримінальної відповідальності було зареєстроване на номінального засновника та директора ОСОБА_15 а в подальшому призначено директором ОСОБА_16 які не усвідомлювали намірів та мети ОСОБА_1., надав вказівку невстановленим в ході досудового слідства особам на підроблення документів, що необхідні для проведення державної реєстрації юридичної особи, внесення змін до установчих документів, взяття на облік в органах державної податкової служби, а також відображення удаваних господарських операцій даного підприємства у податковій звітності. Після цього, невстановлені досудовим слідством особи в період з грудня 2008 року по жовтень 2010 року, діючи за вказівкою ОСОБА_1., знаходячись у орендованому останнім офісному приміщенні, розташованому в кімнаті АДРЕСА_5 та інших невстановлених досудовим слідством місцях, підробили документи до яких були внесені завідомо неправдиві відомості щодо намірів створення підприємства для заняття законною господарською діяльністю, проведення удаваних господарських операцій підприємства і інших даних необхідних для проведення державної реєстрації та внесення змін до установчих документів, взяття на облік в органах державної податкової служби, а також відображення удаваних господарських операцій даного підприємства у податковій звітності, в яких шляхом наслідування підписів ОСОБА_15 та ОСОБА_16 проставили підроблені підписи від імені останніх, а саме:

- в рішенні засновника ПП "Мегаторгсервіс" щодо звільнення від обов'язків голови ліквідаційної комісії Гаврильченка В.В. та призначення ОСОБА_15 від 01.10.2010;

- в рішенні № 4 засновника ПП "Мегаторгсервіс" щодо звільнення з посади директора ОСОБА_15 та призначення на посаду директора ОСОБА_16 від 01.10.2009;

- в довіреності від 05.05.2009 № 56;

- в рішенні № 1 щодо створення ПП "Мегаторгсервіс" та призначення на посаду директора ОСОБА_15 від 08.12.2009;

- в статуті ПП "Мегаторгсервіс" зареєстрованого в виконавчому комітеті Черкаської міської ради 08.12.2008;

- в довіреності від 10.03.2009;

- в уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з податку на додану вартість;

- в розшифровку податкових зобов'язань №88891 від 24.06.2010;

- в уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з податку на додану вартість;

- в розшифровку податкових зобов'язань №143624 від 17.072009;

- в податкову декларацію з податку на додану вартість №88891 від 24.06.2010;

- в розшифровку податкових зобов'язань №140429 від 16.07.2009;

- в податкову декларацію з податку на додану вартість за звітний період 08.2010 від 20.09.2010 № 156948 ;

- в податкову декларацію з податку на додану вартість звітний період 07.2010 від 19.08.2010 № 145425;

- в уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з податку на додану вартість звітний період 06.2010 від 21.06.2010 вих. № 87771;

- в розшифровку податкових зобов'язань звітний період 06.2010 від 21.06.2010 № 87772;

- в податкову декларацію з податку на додану вартість звітний період 05.2010 від 25.08.2010 № 147470;

- в розшифровку податкових зобов'язань звітний період 05.2010 від 25.08.2010 № 147471;

- в податкову декларацію з податку на додану вартість звітний період 05.2010 від 21.06.2010 № 88183;

- в розшифровку податкових зобов'язань звітний період 05.2010 від 21.06.2010 № 88189;

- в податкову декларацію з податку на додану вартість звітний період 05.2010 від 21.06.2010 № 87674;

- в уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з податку на додану вартість звітний період 05.2010 від 31.05.2010 № 80675;

- в розшифровку податкових зобов'язань звітний період 05.2010 від 31.05.2010 від 80676;

- в податкову декларацію з податку на додану вартість звітний період 04.2010 від 25.08.2010 № 147468;

- в розшифровку податкових зобов'язань звітний період 04.2010 від 25.08.2010 № 1474671;

- в податкову декларацію з податку на додану вартість звітний період 04.2010 від 26.05.2010 № 79914;

- в розшифровку податкових зобов'язань звітний період 04.2010 від 26.05.2010 № 79915;

- в податкову декларацію з податку на додану вартість звітний період 03.2010 від 20.05.2010 № 79495;

- в розшифровку податкових зобов'язань звітний період 03.2010 від 20.05.2010 № 79496;

- в податкову декларацію з податку на прибуток підприємства звітний період 2010 від 09.08.2010 № 138903;

- в податкову декларацію з податку на прибуток підприємства звітний період 2010 від 13.08.2010;

- в податкову декларацію з податку на прибуток підприємства звітний період 2010 від 20.05.2010 № 79494;

- в податкову декларацію з податку на додану вартість звітний період 08.2010 від 20.09.2010 № 156948;

- в податкову декларацію з податку на додану вартість звітний період 07.2010 від 19.08.2010 № 145425;

- в уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з податку на додану вартість звітний період 06.2010 від 21.06.2010 вих. № 87771;

- в розшифровку податкових зобов'язань звітний період 06.2010 від 21.06.2010 № 87772;

- в податкову декларацію з податку на додану вартість звітний період 05.2010 від 25.08.2010 № 147470;

- в розшифровку податкових зобов'язань звітний період 05.2010 від 25.08.2010 № 147471;

- в податкову декларацію з податку на додану вартість звітний період 05.2010 від 21.06.2010 № 88183;

- в розшифровку податкових зобов'язань звітний період 05.2010 від 21.06.2010 № 88189;

- в податкову декларацію з податку на додану вартість звітний період 05.2010 від 21.06.2010 № 87674;

- в уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з податку на додану вартість звітний період 05.2010 від 31.05.2010 № 80675;

- в розшифровку податкових зобов'язань звітний період 05.2010 від 31.05.2010 від 80676;

- в податкову декларацію з податку на додану вартість звітний період 04.2010 від 25.08.2010 № 147468;

- в розшифровку податкових зобов'язань звітний період 04.2010 від 25.08.2010 № 1474671;

- в податкову декларацію з податку на додану вартість звітний період 04.2010 від 26.05.2010 № 79914;

- в розшифровку податкових зобов'язань звітний період 04.2010 від 26.05.2010 № 79915;

- в податкову декларацію з податку на додану вартість звітний період 03.2010 від 20.05.2010 № 79495;

- в розшифровку податкових зобов'язань звітний період 03.2010 від 20.05.2010 № 79496;

- в податкову декларацію з податку на прибуток підприємства звітний період 2010 від 09.08.2010 № 138903;

- в податкову декларацію з податку на прибуток підприємства звітний період 2010 від 13.08.2010;

- в податкову декларацію з податку на прибуток підприємства звітний період 2010 від 20.05.2010 № 79494;

- в податкову декларацію з податку на додану вартість звітний період 08.2010 від 20.09.2010 № 156948;

- в податкову декларацію з податку на додану вартість звітний період 07.2010 від 19.08.2010 № 145425;

- в уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з податку на додану вартість звітний період 06.2010 від 21.06.2010 вих. № 87771;

- в розшифровку податкових зобов'язань звітний період 06.2010 від 21.06.2010 № 87772;

- в податкову декларацію з податку на додану вартість звітний період 05.2010 від 25.08.2010 № 147470;

- в розшифровку податкових зобов'язань звітний період 05.2010 від 25.08.2010 № 147471;

- в податкову декларацію з податку на додану вартість звітний період 05.2010 від 21.06.2010 № 88183.

Крім цього, невстановлені досудовим слідством особи підробили податкову декларацію з податку на додану вартість за червень 2010 р. від 18.07.2010, до якої були внесені завідомо неправдиві відомості, щодо удаваних господарських операцій підприємства та проставили відтиск кліше з зображенням підпису ОСОБА_16

В подальшому зазначені документи, які були підроблені для державної реєстрації юридичної особи, внесення змін до установчих документів ПП «МЕГАТОРГСЕРВІС», постановки на облік в органах державної податкової служби та створення вигляду законності діяльності підприємства, були подані співучасниками злочинів до виконавчого комітету Черкаської міської ради та ДПІ у місті Черкаси.

Крім того, ОСОБА_1, в продовження реалізації єдиного плану злочинної діяльності, діючи умисно з корисливих мотивів за попередньою змовою з невстановленими досудовим слідством особами, з метою повторного підроблення документів, створивши 22.01.2009 року для здійснення фіктивного підприємництва ПП «ТОРГКОМЕРС», яке для можливості подальшого контролю діяльності, приховування своєї участі у його незаконній діяльності і ухилення від кримінальної відповідальності було зареєстроване на номінального засновника та директора ОСОБА_18, який не усвідомлював намірів та мети ОСОБА_1., надав вказівку невстановленим в ході досудового слідства особам на підроблення документів, що необхідні для проведення державної реєстрації внесення змін до установчих документів, взяття на облік в органах державної податкової служби, а також відображення удаваних господарських операцій даного підприємства у податковій звітності. Після цього, невстановлені досудовим слідством особи в період з січня 2009 року по жовтень 2010 року, діючи за вказівкою ОСОБА_1., знаходячись у орендованому останнім офісному приміщенні, розташованому в кімнаті АДРЕСА_5 та інших невстановлених досудовим слідством місцях, підробили документи до яких були внесені завідомо неправдиві відомості щодо намірів створення підприємства для заняття законною господарською діяльністю, проведення удаваних господарських операцій підприємства і інших даних необхідних для проведення державної реєстрації та внесення змін до установчих документів, взяття на облік в органах державної податкової служби, а також відображення удаваних господарських операцій даного підприємства у податковій звітності, в яких шляхом наслідування підписів ОСОБА_18 проставили підроблені підписи від імені останнього, а саме:

- в Рішенні засновника ПП «Торгкомерс-2009»щодо звільнення від обов'язків голови ліквідаційної комісії Гаврильченка В.В. та призначення ОСОБА_18 від 01.10.2010;

- в Реєстраційній картці на проведення державної реєстрації юридичної особи, утвореної шляхом заснування утвореної шляхом заснування нової юридичної особи від 22.01.2009;

- в Уточнюючому розрахунку податкових зобов'язань звітний період 07.2010 від 15.07.2010 вих. № 110665;

- в Розшифровці податкових зобов'язань звітний період 07.2010 від 15.07.2010 вих. № 110660;

- в Уточнюючому розрахунку податкових зобов'язань звітний період 07.2010 від 15.07.2010 вих. № 110664;

- в Розшифровці податкових зобов'язань звітний період 07.2010 від 15.07.2010 вих. № 110657;

- в Уточнюючому розрахунку податкових зобов'язань звітний період 07.2010 від 15.07.2010 вих. № 110661;

- в Розшифровці податкових зобов'язань звітний період 07.2010 від 15.07.2010 вих. № 110650;

- в Уточнюючому розрахунку податкових зобов'язань звітний період 06.2010 від 21.06.2010 вих. № 87470;

- в Розшифровці податкових зобов'язань звітний період 06.2010 від 21.06.2010 вих. № 87470;

- в Декларації з податку на прибуток підприємства звітний період 2010 від 13.08.2010 вих. № 141770 -виконано не Бондаренком Юрієм Геннадійовичем, а іншими особами.

- в Податковій декларації з податку на додану вартість звітний період 05.2010 від 25.08.2010 № 147436,

- в Розшифровках податкових зобов'язань звітний період 05.2010 від 25.08.2010 вих. № 147436,

- в Податковій декларації з податку на додану вартість звітний період 04.2010 від 25.08.2010 № 147432,

- в Розшифровках податкових зобов'язань звітний період 04.2010 від 25.08.2010 вих. № 147435,

- в Уточнюючому розрахунку податкових зобов'язань звітний період 08.2010 від 30.08.2010 вих. № 147919,

- в Розшифровках податкових зобов'язань звітний період 08.2010 від 30.08.2010 вих. № 147918,

- в Податковій декларації з податку на додану вартість звітний період 04.2010 від 25.05.2010 № 79798,

- в Розшифровках податкових зобов'язань звітний період 04.2010 від 25.05.2010 вих. № 79199,

- в Податковій декларації з податку на додану вартість звітний період 04.2010 від 25.05.2010 № 79798 -виконано не Бондаренком Юрієм Геннадійовичем, а іншими особами.

- в Розшифровці податкових зобов'язань за звітний період 04.2010 вих. № 79799 від 25.05.2010 р.,

- в Податковій декларації з податку на додану вартість за звітний період 03.2010 вих. № 9001296569 від 20.04.2010 р.,

- в Розшифровці податкових зобов'язань звітний період 03.2010 вих. № 90001298601 від 20.05.2010 р.,

- в Декларації з податку на прибуток підприємства звітний період 2010 вих. № 79534 від 20.05.2010 р.,

- в Податковій декларації з податку на додану вартість звітний період 07.2010 вих. № 147217 від 10.08.2010 р.,

- в Податковій декларації з податку на додану вартість звітний період 06.2010 вих. № 120164 від 20.07.2010 р.,

- в Податковій декларації з податку на додану вартість звітний період 05.2010 вих. № 88330 від 21.06.2010 р.,

- в Розшифровці податкових зобов'язань звітний період 05.2010 вих. № 88331 від 21.06.2010 р.,

- в Уточнюючому розрахунку податкових зобов'язань звітний період 07.2010 вих. № 127243 від 30.07.2010 р.,

- в Розшифровці податкових зобов'язань звітний період 06.2010 вих. № 127242 від 30.07.2010 р. -виконані не Бондаренком Юрієм Геннадійовичем, а іншою особою, зокрема з наслідуванням його підпису.

- в Уточнюючому розрахунку податкових зобов'язань за звітний період 10.2010 вих. № 184411 від 19.10.2010 р.,

- в Розшифровці податкових зобов'язань за звітний період 10.2010 вих. № 1811410 від 19.10.2010 р.,

- в Уточнюючому розрахунку податкових зобов'язань за звітний період 09.2009 вих. № 157724 від 24.05.2010 р.,

- в Розшифровці податкових зобов'язань за звітний період 09.2010 вих. № 157723 від 24.05.2010 р.,

- в Уточнюючому розрахунку податкових зобов'язань за звітний період 10.2010 вих. № 179417 від 15.10.2010 р.,

- в Розшифровці податкових зобов'язань за звітний період 10.2010 р. б/н від 12.10.2010 р.,

- в Розшифровці податкових зобов'язань звітний період 10.2010 вих. № 179416 від 15.10.2011 р.,

- в Уточнюючому розрахунку податкових зобов'язань за звітний період 10.2010 від 12.10.2010 р.,

- в Податковій декларації з податку на додану вартість за звітний період 06.2010 вих. № 147434 від 25.08.2010 р.,

- в Розшифровці податкових зобов'язань за звітний період 06.2010 вих. № 147437 від 25.08.2010 р.,

- в Реєстраційній заяві платника податку на додану вартість від 03.02.2009 вих. № 636,

- в Податковій декларації з податку на додану вартість звітний період 06.2009 від 20.07.2009 вих. № 145771,

- в Розшифровках податкових зобов'язань звітний період 06.2006 від 20.07.2009 вих. № 145772,

- в Податковій декларації з податку на додану вартість звітний період 05.2009 від 29.06.09 вих. № 111736,

- в Податковій декларації з податку на додану вартість звітний період 04.2009 від 20.05.09 вих. № 101855,

- в Податковій декларації з податку на додану вартість звітний період 03.2009 від 21.05.2009,

- в Податковій декларації з податку на додану вартість звітний період 02.2009 від 21.05.2009,

- в Податковій декларації з податку на додану вартість звітний період 08.2009 від 24.09.2010 вих. № 157695,

- в Розшифровках податкових зобов'язань звітний період 08.2009 від 24.09.2010 вих. № 157696;

В подальшому зазначені документи, які були підроблені для державної реєстрації юридичної особи, внесення змін до установчих документів ПП «ТОРГКОМЕРС», постановки на облік в органах державної податкової служби та створення вигляду законності діяльності підприємства, були подані співучасниками злочинів до виконавчого комітету Черкаської міської ради та ДПІ у місті Черкаси.

Крім того, ОСОБА_1, в продовження реалізації єдиного плану злочинної діяльності, діючи умисно з корисливих мотивів за попередньою змовою з невстановленими досудовим слідством особами, з метою повторного підроблення документів, придбавши 12.02.2009 року для здійснення фіктивного підприємництва ТОВ «ЦЕНТР ПІАР ТЕХНОЛОГІЙ «Л-МАРСО», яке для можливості подальшого контролю діяльності, приховування своєї участі у його незаконній діяльності і ухилення від кримінальної відповідальності було перереєстроване на номінального директора ОСОБА_18, що не усвідомлював намірів та мети ОСОБА_1., надав вказівку невстановленим в ході досудового слідства особам на підроблення документів, що необхідні для проведення державної реєстрації внесення змін до установчих документів, взяття на облік в органах державної податкової служби, а також відображення удаваних господарських операцій даного підприємства у податковій звітності. Після цього, невстановлені досудовим слідством особи в період з лютого 2009 року по жовтень 2010 року, діючи за вказівкою ОСОБА_1., знаходячись у орендованому останнім офісному приміщенні, розташованому в кімнаті АДРЕСА_5 та інших невстановлених досудовим слідством місцях, підробили документи до яких були внесені завідомо неправдиві відомості щодо проведення удаваних господарських операцій підприємства, в яких шляхом наслідування підпису ОСОБА_11 проставили підроблені підписи від імені останнього, а саме:

- в податковій декларації з податку на додану вартість звітний період 7 місяць 2009 року №172618 від 20.08.2009;

- в розшифровках податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів звітний період 8 місяць 2009 року №172621 від 20.08.2009;

В подальшому зазначені документи, які були підроблені для створення вигляду законності діяльності ТОВ «ЦЕНТР ПІАР ТЕХНОЛОГІЙ «Л-МАРСО», були подані співучасниками злочинів до ДПІ у місті Черкаси.

Крім того, ОСОБА_1, з метою реалізації єдиного плану злочинної діяльності, діючи умисно з корисливих мотивів за попередньою змовою з ОСОБА_8 та невстановленими досудовим слідством особами, з метою повторного підроблення документів, створивши 19.06.2009 року для здійснення фіктивного підприємництва ПП «Т-ГРУП», яке для можливості подальшого контролю діяльності було зареєстроване на співзасновників ОСОБА_7 та ОСОБА_4, які усвідомлювали наміри та мету ОСОБА_1. та призначивши директором ОСОБА_4, надав вказівку невстановленим в ході досудового слідства особам та ОСОБА_4 на повторне підроблення документів, які необхідні для проведення державної реєстрації юридичної особи та внесення змін до установчих документів, отримання ліцензії на господарську діяльність, пов'язану із створенням об'єктів архітектури, взяття на облік в органах державної податкової служби, а також відображення удаваних господарських операцій даного підприємства у податковій звітності. Після цього, невстановлені досудовим слідством особи та ОСОБА_4, в період з червня 2009 року по жовтень 2010 року, діючи за вказівкою ОСОБА_1., знаходячись у орендованому останнім офісному приміщенні, розташованому в кімнаті АДРЕСА_5 та інших невстановлених досудовим слідством місцях, підробили документи до яких були внесені завідомо неправдиві відомості щодо удаваних господарських операцій підприємства та відомостей щодо робіт пов'язаних із створенням об'єктів архітектури, які буде виконувати ПП «Т-ГРУП», виробничо-технічної бази, складу працівників і інших даних необхідних для проведення отримання ліцензії, а також відображення удаваних господарських операцій даного підприємства у податковій звітності, в яких у разі відсутності ОСОБА_4 проставлено відтиск кліше з зображенням підпису ОСОБА_4, а саме:

- Заяву на видачу ліцензії, перелік робіт провадження господарської діяльності, пов'язаної із створенням об'єктів архітектури, які буде виконувати ПП "Т-ГРУП"; відомості про суб'єкта будівельної діяльності; експертний висновок № 29 від 29.04.2010 щодо спроможності виконання робіт пов'язаних із створенням об'єктів архітектури, суб'єкта підприємницької діяльності ПП «Т-ГРУП», які підписано ОСОБА_8 до яких внесено щодо робіт пов'язаних із створенням об'єктів архітектури, які буде виконувати ПП «Т-ГРУП», виробничо-технічної бази, складу працівників і інших даних необхідних для отримання ліцензії на господарську діяльність, пов'язану із створенням об'єктів архітектури;

- Податкову декларацію з ПДВ ПП «Т-груп»за травень 2010; розшифровку податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів ПП «Т-груп»за травень 2010 р. (вх. 88895); декларацію з податку на прибуток підприємства ПП «Т-груп»за 2009; декларацію з податку на прибуток підприємства ПП «Т-груп»за 3 квартали 2009; довіреність серії 12ААА № 944474 від 18.05.2010, до яких невстановленими досудовим слідством внесені завідомо неправдиві відомості, щодо удаваних господарських операцій підприємства і проставлено відтиск кліше з зображенням підпису ОСОБА_4, а також за допомогою довіреності отримано ліцензію на господарську діяльність, пов'язану із створенням об'єктів архітектури.

В подальшому зазначені документи, які були підроблені для створення вигляду законності діяльності підприємства, а також отримання ліцензії на господарську діяльність, пов'язану із створенням об'єктів архітектури, були подані співучасниками злочинів до ДПІ у місті Черкаси та Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Крім того, ОСОБА_1, в продовження реалізації єдиного плану злочинної діяльності, діючи умисно з корисливих мотивів за попередньою змовою з невстановленими досудовим слідством особами, з метою повторного підроблення документів, створивши 10.12.2009 року для здійснення фіктивного підприємництва ПП «ЧЕРКАСИЗЕЛЕНБУД», яке для можливості подальшого контролю діяльності було зареєстроване на ОСОБА_6, який усвідомлював наміри та мету останнього, а в подальшому призначено директором ОСОБА_23, який не усвідомлював намірів та мети ОСОБА_1., надав вказівку невстановленим в ході досудового слідства особам на підроблення документів, що необхідні для проведення державної реєстрації юридичної особи та внесення змін до установчих документів, взяття на облік в органах державної податкової служби, а також відображення удаваних господарських операцій даного підприємства у податковій звітності. Після цього, невстановлені досудовим слідством особи в період з грудня 2009 року по жовтень 2010 року, діючи за вказівкою ОСОБА_1., знаходячись у орендованому останнім офісному приміщенні, розташованому в кімнаті АДРЕСА_5 та інших невстановлених досудовим слідством місцях, підробили документи до яких були внесені завідомо неправдиві відомості щодо намірів створення підприємства для заняття законною господарською діяльністю, проведення удаваних господарських операцій підприємства і інших даних необхідних для проведення державної реєстрації та внесення змін до установчих документів, взяття на облік в органах державної податкової служби, а також відображення удаваних господарських операцій даного підприємства у податковій звітності, в яких шляхом наслідування підписів ОСОБА_6 та ОСОБА_23 проставили підроблені підписи від імені останніх, а саме:

- в рішенні №2 засновника ПП «Черкасизеленбуд»щодо звільнення з посади директора ОСОБА_6 та призначення директором ОСОБА_23 від 27.09.2010;

- в статуті ПП «Черкасизеленбуд»зареєстрованому в виконавчому комітеті Черкаської міської ради 10.12.2009;

- в реєстраційній картці на проведення державної реєстрації юридичної особи, утвореної шляхом заснування нової юридичної особи від 09.12.2009;

- в описі документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Державна реєстрація новоутвореної шляхом заснування юридичної особи»від 10.12.2009;

- в рішення №1 від 09.12.2009 щодо створення ПП «Черкасизеленбуд»та призначення Директором ОСОБА_14

- в описі документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Підтвердження відомостей про юридичну особу»від 28.09.2010;

- в реєстраційній картці про підтвердження відомостей про юридичну особу, які містяться в ЄДРПОУ від 28.09.2010;

- в Реєстраційній заяві платника податку на додану вартість №24315 від 14.12.2009;

- в Довіреності;

- в Податковій декларації з податку на додану вартість звітний період 4 місяць 2010 року №79920 від 26.05.2010;

- в Розшифровках податкових зобов'язань за звітний період 4 місяць 2010 від 26.05.2010 вих. № 79921;

- в Податковій декларації з податку на додану вартість звітний період 5 місяць 2010 року №88239 від 21.06.2010;

- в Розшифровках податкових зобов'язань звітний період 5 місяць 2010 від 21.06.2010 вих. № 88241;

- в Податковій декларації з податку на додану вартість звітний період 6 місяць 2010 року №120351 від 20.07.2010;

- в Податковій декларації з податку на додану вартість звітний період 7 місяць 2010 року №147219 від 20.08.2010;

- в декларації з податку на прибуток підприємства звітний період 2010 рік №900321138794 від 09.08.2010;

Крім цього, невстановлені досудовим слідством особи підробили декларацію з податку на прибуток підприємства звітний період 1 квартал 2010 року №84865 від 16.06.2010 до якої були внесені завідомо неправдиві відомості, щодо удаваних господарських операцій підприємства та проставили відтиск кліше з зображенням підпису ОСОБА_14

В подальшому зазначені документи, які були підроблені для реєстрації юридичної особи та внесення змін до установчих документів ПП «ЧЕРКАСИЗЕЛЕНБУД», постановки на облік в органах державної податкової служби та створення вигляду законності діяльності підприємства, були подані співучасниками злочинів до виконавчого комітету Черкаської міської ради та ДПІ у місті Черкаси.

Крім того, ОСОБА_1, в продовження реалізації єдиного плану злочинної діяльності, діючи умисно з корисливих мотивів за попередньою змовою з ОСОБА_7, ОСОБА_5 та невстановленими досудовим слідством особами, з метою повторного підроблення документів, створивши 21.12.2009 року для здійснення фіктивного підприємництва ТОВ «БІЗНЕСАЛЬЯНС», яке для можливості подальшого контролю діяльності було зареєстроване на ОСОБА_7, надав вказівку ОСОБА_5 ОСОБА_7 та невстановленим в ході досудового слідства особам на повторне підроблення документів, які необхідні для відображення удаваних господарських операцій даного підприємства у податковій звітності. Після цього, ОСОБА_5 невстановлені досудовим слідством особи та ОСОБА_7, в період з грудня 2009 року по жовтень 2010 року, діючи за вказівкою ОСОБА_1., знаходячись у орендованому останнім офісному приміщенні, розташованому в кімнаті АДРЕСА_5 та інших невстановлених досудовим слідством місцях, підробили документи до яких були внесені завідомо неправдиві відомості щодо удаваних господарських операцій підприємства у податковій звітності, в яких у разі відсутності ОСОБА_7 шляхом наслідування підпису останнього проставили підроблені підписи, а саме:

- Податкову декларацію з податку на додану вартість ТОВ «Бізнесальянс»за квітень 2010, підписану ОСОБА_7 до якої внесено завідомо неправдиві відомості щодо проведених підприємством господарських операцій;

- Розшифровку податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів ТОВ «Бізнесальянс»за квітень 2010, підписану ОСОБА_7 до якої внесено завідомо неправдиві відомості щодо проведених підприємством господарських операцій;

- Розшифровку податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів ТОВ «Бізнесальянс»за березень 2010, підписану ОСОБА_7 до якої внесено завідомо неправдиві відомості щодо проведених підприємством господарських операцій;

- Уточнюючий розрахунок податку на додану вартість у зв'язку виправленням самостійно виявлених помилок ТОВ «Бізнесальянс»за березень 2010, підписаний ОСОБА_7 до якої внесено завідомо неправдиві відомості щодо проведених підприємством господарських операцій;

- Декларацію з податку на прибуток підприємства ТОВ «Бізнесальянс»за перший квартал 2010, підписану ОСОБА_7 до якої внесено завідомо неправдиві відомості щодо проведених підприємством господарських операцій;

- Податкову декларацію з податку на додану вартість за ТОВ «Бізнесальянс»березень 2010, підписану ОСОБА_7 до якої внесено завідомо неправдиві відомості щодо проведених підприємством господарських операцій;

- податкову декларацію з податку на додану вартість ТОВ «Бізнесальянс»за червень 2010, в якій шляхом наслідування підпису ОСОБА_7 проставлено підписи ОСОБА_5;

- розшифровку податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів ТОВ «Бізнесальянс»за червень 2010; в якій шляхом наслідування підпису ОСОБА_7 проставлено підписи ОСОБА_5;

- уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок ТОВ «Бізнесальянс»за червень 2010 від 30.07.2010, в якому шляхом наслідування підпису ОСОБА_7 проставлено підписи ОСОБА_5;

- розшифровку податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів ТОВ «Бізнесальянс»за червень 2010 подану у липні 2010, в якій шляхом наслідування підпису ОСОБА_7 проставлено підписи ОСОБА_5;

- податкову декларацію з податку на додану вартість ТОВ «Бізнесальянс»за серпень 2010, в якій шляхом наслідування підпису ОСОБА_7 проставлено підписи ОСОБА_5;

- розшифровку податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів ТОВ «Бізнесальянс»за серпень 2010, в якій шляхом наслідування підпису ОСОБА_7 проставлено підписи ОСОБА_5;

- уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок ТОВ «Бізнесальянс»за липень 2010 поданий у вересні 2010, в якій шляхом наслідування підпису ОСОБА_7 проставлено підписи ОСОБА_5;

- розшифровку податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів ТОВ «Бізнесальянс»за липень 2010 поданий у вересні 2010, в якій шляхом наслідування підпису ОСОБА_7 проставлено підписи ОСОБА_5;

- розшифровку податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів ТОВ «Бізнесальянс»за березень 2010, в якій невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_7 проставлено підписи останнього;

- податкову декларацію з податку на додану вартість ТОВ «Бізнесальянс»за травень 2010, в якій невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_7 проставлено підписи останнього;

- розшифровку податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів ТОВ «Бізнесальянс»за травень 2010, в якій невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_7 проставлено підписи останнього;

- податкову декларацію з податку на додану вартість ТОВ «Бізнесальянс»за червень 2010, в якій невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_7 проставлено підписи останнього;

- розшифровку податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів ТОВ «Бізнесальянс»за червень 2010, в якій невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_7 проставлено підписи останнього;

- податкову декларацію з податку на додану вартість ТОВ «Бізнесальянс»за липень 2010, в якій невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_7 проставлено підписи останнього;

- уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку виправленням самостійно виявлених помилок ТОВ «Бізнесальянс»за липень 2010 р. поданий у серпні 2010 р., в якому невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_7 проставлено підписи останнього;

- розшифровку податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів ТОВ «Бізнесальянс»за липень 2010 р. поданий у серпні 2010 р., в якому невстановленими досудовим слідством особами шляхом наслідування підпису ОСОБА_7 проставлено підписи останнього.

Крім цього, невстановлені досудовим слідством особи підробили податкову декларацію з податку на додану вартість ТОВ «Бізнесальянс»за травень 2010; розшифровку податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів ТОВ «Бізнесальянс»за травень 2010; уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку виправленням самостійно виявлених помилок ТОВ «Бізнесальянс»за травень 2010 р. від 30.06.2010; розшифровку податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів ТОВ «Бізнесальянс» за травень 2010 від 30.06.2010, до яких були внесені завідомо неправдиві відомості, щодо удаваних господарських операцій підприємства та проставили відтиск кліше з зображенням підпису ОСОБА_7

В подальшому зазначені документи, які були підроблені для створення вигляду законності діяльності підприємства, були подані співучасниками злочинів до ДПІ у місті Черкаси.

Крім того, ОСОБА_1, в продовження реалізації єдиного плану злочинної діяльності, діючи умисно з корисливих мотивів за попередньою змовою з невстановленими досудовим слідством особами, з метою повторного підроблення документів, створивши 21.07.2010 року для здійснення фіктивного підприємництва ТОВ «ГРАНДТОРГ», яке для можливості подальшого контролю діяльності, приховування своєї участі у його незаконній діяльності і ухилення від кримінальної відповідальності було зареєстроване на номінального засновника та директора ОСОБА_23, який не усвідомлював намірів та мети ОСОБА_1., надав вказівку невстановленим в ході досудового слідства особам на підроблення документів, що необхідні для проведення державної реєстрації юридичної особи та внесення змін до установчих документів, взяття на облік в органах державної податкової служби, а також відображення удаваних господарських операцій даного підприємства у податковій звітності. Після цього, невстановлені досудовим слідством особи в період з липня 2010 року по жовтень 2010 року, діючи за вказівкою ОСОБА_1., знаходячись у орендованому останнім офісному приміщенні, розташованому в кімнаті АДРЕСА_5 та інших невстановлених досудовим слідством місцях, підробили документи до яких були внесені завідомо неправдиві відомості щодо намірів створення підприємства для заняття законною господарською діяльністю, в яких шляхом наслідування підпису ОСОБА_23 проставили підроблені підписи від імені останнього, а саме:

- в описі документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Державна реєстрація новоутвореної шляхом заснування юридичної особи»від 21.07.2010р.;

- в реєстраційній картці на проведення Державної реєстрації юридичної особи, утвореної шляхом заснування нової юридичної особи від 21.07.2010;

Зазначені документи підроблені для проведення державної реєстрації юридичної особи та внесення змін до установчих документів ТОВ «ГРАНДТОРГ»і були подані співучасниками злочинів до виконавчого комітету Черкаської міської ради.

Крім цього, ОСОБА_1 умисно з метою повторного виготовлення підроблених печаток та штампів підприємств, установ чи організацій незалежно від форми власності для подальшого їх використання у незаконній діяльності створених та придбаних ним фіктивних підприємств під час підроблення документів, що необхідні для проведення державної реєстрації юридичних осіб та внесення змін до установчих документів, взяття на облік в органах державної податкової служби, відображення удаваних господарських операцій даного підприємства у податковій звітності, отримання ліцензій, а також укладання нікчемних (недійсних) цивільно-правових відносин та проведення безтоварних операцій, виконав наступні дії спрямовані на пособництво у підробленні печаток та штампів.

Так, ОСОБА_1, маючи на руках документи з оригінальними відтисками печаток та штампів з реквізитами "ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО * Україна * Черкаси * "Т-ГРУП" ідентифікаційний код 36543851", "ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО * Україна м. Черкаси * "ІНТЕРАГРО-ФОРУМ" 35579534", "ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО * Україна * Черкаси * "ТОРГКОМЕРС-2009" 36299933", "фізична особа - підприємець *** Україна м. Черкаси * ОСОБА_4 НОМЕР_7", «ДПІ у місті Черкаси ОТРИМАНО вх.№


«__»
200__р * 25»та «ДПІ у місті Черкаси ОТРИМАНО вх.№
«__»
200__р * 16», «ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК "ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА" ЧЕРКАСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ №1 Ідентифікаційний код 33299878 МФО 380064 Електронна пошта UIVF@UIVF №2», а також документи із підписами засновників та директорів фіктивних підприємств ОСОБА_6, ОСОБА_16, ОСОБА_7 та ОСОБА_4, прийняв рішення про повторне виготовлення підроблених печаток, штампів та кліше підписів для їх подальшого використання у незаконній господарській діяльності підприємств.

Після цього, ОСОБА_1 приблизно в 2009 року (точний час та дата в ході досудового слідства не встановлена), знаходячись в приміщенні кафе «Любов і Голод»по вул. Хрещатик, 252 в м. Черкаси, з метою реалізації своїх злочинних дій, спрямованих на пособництво в повторному підробленні печаток, штампів та кліше підписів, передав невстановленій досудовим слідством особі документи з оригінальним відтисками печаток та штампів з реквізитами "ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО * Україна * Черкаси * "Т-ГРУП" ідентифікаційний код 36543851", "ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО * Україна м. Черкаси * "ІНТЕРАГРО-ФОРУМ" 35579534", "ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО * Україна * Черкаси * "ТОРГКОМЕРС-2009" 36299933", "фізична особа - підприємець *** Україна м. Черкаси * ОСОБА_4 НОМЕР_7", «ДПІ у місті Черкаси ОТРИМАНО вх.№


«__»
200__р * 25»та «ДПІ у місті Черкаси ОТРИМАНО вх.№
«__»
200__р * 16», «ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК "ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА" ЧЕРКАСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ №1 Ідентифікаційний код 33299878 МФО 380064 Електронна пошта UIVF@UIVF №2», а також документи із підписами засновників та директорів фіктивних підприємств ОСОБА_6, ОСОБА_16, ОСОБА_7 та ОСОБА_4 для подальшого виготовлення відтисків печаток та штампів із вказаними реквізитами, а також кліше даних підписів і тим самим вчинення їх підроблення, а саме повторно сприяв вчиненню злочину шляхом надання засобів, тобто являється посібником вчинення злочину. Після цього, ОСОБА_1, приблизно в 2009 року (точний час та дата в ході досудового слідства не встановлена), знаходячись в приміщенні кафе «Любов і Голод»по вул.Хрещатик, 252 в м. Черкаси, з метою подальшого використання під час виготовлення документів, отримав у вищевказаної невстановленої досудовим слідством особи печатки та штампи з реквізитами "ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО * Україна * Черкаси * "Т-ГРУП" ідентифікаційний код 36543851", "ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО * Україна м. Черкаси * "ІНТЕРАГРО-ФОРУМ" 35579534", "ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО * Україна * Черкаси * "ТОРГКОМЕРС-2009" 36299933", "фізична особа - підприємець *** Україна м. Черкаси * ОСОБА_4 НОМЕР_7", «ДПІ у місті Черкаси ОТРИМАНО вх.№
«__»
200__р * 25»та «ДПІ у місті Черкаси ОТРИМАНО вх.№
«__»
200__р * 16», «ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК "ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА" ЧЕРКАСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ №1 Ідентифікаційний код 33299878 МФО 380064 Електронна пошта UIVF@UIVF №2», а також кліше підписів засновників та директорів фіктивних підприємств ОСОБА_6, ОСОБА_16, ОСОБА_7 та ОСОБА_4, які в подальшому використовував у незаконній діяльності підприємств із ознаками фіктивності.

Крім того, ОСОБА_4, діючи умисно з корисливих мотивів, 01.12.2010 року, знаходячись в невстановленому досудовим слідством місці, з метою повторного підроблення документа, який видається і посвідчується підприємством, установою, організацією, що має право видавати та посвідчувати такі документи, і який надає права та звільняє від обов'язків для використання його як підроблювачем так і іншою особою, повторно виконав дії спрямованні на повторне підроблення документу для його подальшого використання під час укладання правочинів, а саме: за допомогою комп'ютерної техніки та принтера способом друку наніс на складеному на аркуші паперу «Додатку №1 до договору підряду №92 про зменшення ціни договору від 01.12.2010»зображення відбитку печатки ПП «Т-ГРУП»з реквізитами ""ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО * Україна * Черкаси * "Т-ГРУП" ідентифікаційний код 36543851"", який є необхідним реквізитом вказаного документу.

Після цього, ОСОБА_4, продовжуючи свої злочинні дії спрямовані на використання завідомо підробленого документу, 01.12.2010 знаходячись в приміщенні Черкаського обласного інституті післядипломної освіти педагогічних працівників, подав до бухгалтерії інституту підроблений ним «Додаток №1 до договору підряду №92 про зменшення ціни договору від 01.12.2010», який є необхідним для відображення у бухгалтерському обліку цивільно-правових відносин проведених між ПП «Т-ГРУП»та Черкаським обласним інститутом післядипломної освіти педагогічних працівників.

Крім того, ОСОБА_4, будучи суб'єктом господарської діяльності -фізичною особою-підприємцем, зареєстрованим за адресою: АДРЕСА_8, а фактичне місце здійснення підприємницької діяльності: АДРЕСА_9, будучи відповідальним за правильність нарахування та своєчасність сплати податків та платежів до бюджету, умисно, в період з 2009 по 2010 рік, в порушення пп. 9.12.1 п. 9.12 ст. 9 Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб»від. 22.05.2033 № 889-ІV, розділу ІV Декрету Кабінету Міністрів України «Про прибутковий податок з доходів фізичних осіб»№ 13-92 від 26.12.1992, ст. 13 Інструкції «Про прибутковий податок з громадян», пп. 5.3.9 п. 5.3. ст. 5 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств»від 28.12.1994 № 334/94-ВР, шляхом безпідставного завищення валових витрат з прибуткового податку з доходів фізичних осіб на суму 13 955 885,4 грн., а саме: за 2009 рік в сумі 6 129 337,59 грн., за 2010 рік в сумі 7 826 547,81 грн. та безпідставного заниження оподатковуваного доходу, умисно ухилився від сплати вищевказаного податку за 2009 рік в сумі 440 411,20 грн. грн., за 2010 рік в сумі 969 253,14 грн., а всього на загальну суму 1 409 664,34 грн., що особливо великим розміром, при наступних обставинах.

Так, ОСОБА_4 з метою умисного ухилення від сплати прибуткового податку з доходів фізичних осіб, в порушення пп. 9.12.1 п. 9.12 ст. 9 Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб»від. 22.05.2003 № 889-ІV, розділу ІV Декрету Кабінету Міністрів України «Про прибутковий податок з доходів фізичних осіб»№ 13-92 від 26.12.1992, ст. 13 Інструкції «Про прибутковий податок з громадян», пп. 5.3.9 п. 5.3. ст. 5 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств»від 28.12.1994 № 334/94-ВР, вніс в «Декларацію про доходи, одержані з 1 січня по 31 грудня 2009 року», подану до ДПІ у м. Черкаси в електронному вигляді за № 9002860384 від 01.02.2010, завідомо неправдиві відомості, чим скоїв її підроблення, вказавши в розділі І пункті 1.3 «Доходи, одержані мною від підприємницької … діяльності, та інші доходи, оподаткування яких проводять податкові органи», в графі 3 «Витрати, пов'язані з одержанням доходу», суму 7110817,03 грн., в яку включив не підтверджену суму витрат в розмірі 6 129 336,59 грн., хоча він достовірно знав, що відповідно до пп. 5.3.9 п. 5.3 ст. 5 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств»від 28.12.1994 за № 334/94-ВР не включаються до складу валових витрат витрати на «Виплату винагород або інших видів заохочень пов'язаним з таким платником податку фізичним чи юридичним особам у разі, якщо немає документальних доказів, що таку виплату або заохочення було проведено як компенсацію за фактично надану послугу», в зв'язку з чим безпідставно завищив свої витрати за 2009 рік на суму 6 129 336,59 гривень.

Таким чином, ОСОБА_4 в «Декларації про доходи, одержані з 1 січня по 31 грудня 2009 року»за № 9002860384 від 01.02.2010 в графі 3 «Витрати, пов'язані з одержанням доходу»вказав суму витрат в розмірі 7110817,03 грн., тоді як фактично вона склала 981 480,44 грн., в зв'язку з чим безпідставно занизив суму чистого доходу на 2 936 074,64 грн., відобразивши її лише в розмірі 8 366,67 грн., внаслідок чого умисно ухилився від сплати до державного бюджету прибуткового податку з доходів фізичних осіб за 2009 рік в сумі 440 411,20 грн.

Він же, з метою умисного ухилення від сплати прибуткового податку з доходів фізичних осіб, в порушення пп. 9.12.1 п. 9.12 ст. 9 Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб»від. 22.05.2003 № 889-ІV, розділу ІV Декрету Кабінету Міністрів України «Про прибутковий податок з доходів фізичних осіб»№ 13-92 від 26.12.1992, ст. 13 Інструкції «Про прибутковий податок з громадян», пп. 5.3.9 п. 5.3. ст. 5 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» від 28.12.1994 № 334/94-ВР, подану до ДПІ у м. Черкаси в електронному вигляді за № 9005369819 від 27.11.2010 за 9 місяців 2010 року, завідомо неправдиві відомості, чим скоїв її підроблення, завідомо неправдиві відомості, чим скоїв її підроблення, вказавши в розділі І пункті 1.3 «Доходи, одержані мною від підприємницької … діяльності, та інші доходи, оподаткування яких проводять податкові органи», в графі 3 «Витрати, пов'язані з одержанням доходу», суму 9 984 155,47 грн., в яку включив не підтверджену суму витрат в розмірі 7 862 547,81 грн., хоча він достовірно знав, що відповідно до пп. 5.3.9 п. 5.3 ст. 5 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств»від 28.12.1994 за № 334/94-ВР не включаються до складу валових витрат витрати на «Виплату винагород або інших видів заохочень пов'язаним з таким платником податку фізичним чи юридичним особам у разі, якщо немає документальних доказів, що таку виплату або заохочення було проведено як компенсацію за фактично надану послугу», в зв'язку з чим безпідставно завищив свої витрати за 2010 рік на суму 7 862 547,81 грн.

Таким чином, ОСОБА_4 в «Декларації про доходи, одержані з 1 січня по 31 грудня 2010 року»за № 9005369819 від 27.11.2010 в графі 3 «Витрати, пов'язані з одержанням доходу»вказав суму витрат в розмірі 9 984 155,47 грн., тоді як фактично вона склала 2 157 607,66 грн., в зв'язку з чим безпідставно занизив суму чистого доходу на 6 461 687,58 грн., відобразивши її лише в розмірі 11135,39 грн., внаслідок чого умисно ухилився від сплати до державного бюджету прибуткового податку з доходів фізичних осіб за 2010 рік в сумі 969 253,14 грн.

Всього, в зв'язку з умисним ухиленням ОСОБА_4 від сплати податків, до державного бюджету України фактично не надійшло коштів за 2009 рік в сумі 440 411,20 грн., що становить 1455 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, за 2010 рік в сумі 969 253,14 грн., що становить 2230 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а всього на загальну суму 1 409 664,34 грн., що становить 3685 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, і є у великих розмірах.

Крім того, ОСОБА_4, будучи, відповідно до свідоцтва про державну реєстрацію № НОМЕР_8 від 04.04.2007, суб'єктом господарської діяльності -фізичною особою-підприємцем, зареєстрованим за адресою: АДРЕСА_8, а фактичне місце здійснення підприємницької діяльності: АДРЕСА_9, будучи відповідальним за правильність нарахування та своєчасність сплати податків та платежів до бюджету, з метою умисного ухилення від сплати прибуткового податку з доходів фізичних осіб за 2009 -2010 роки на загальну суму 1 409 664,34 грн., вніс в декларації про доходи фізичної особи-підприємця за 2009 та 2010 рік, подані до ДПІ у м. Черкаси, завідомо неправдиві відомості, чим скоїв їх підроблення при наступних обставинах.

Так, ОСОБА_4 з метою умисного ухилення від сплати прибуткового податку з доходів фізичних осіб, в порушення пп. 9.12.1 п. 9.12 ст. 9 Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб»від. 22.05.2003 № 889-ІV, розділу ІV Декрету Кабінету Міністрів України «Про прибутковий податок з доходів фізичних осіб»№ 13-92 від 26.12.1992, ст. 13 Інструкції «Про прибутковий податок з громадян», пп. 5.3.9 п. 5.3. ст. 5 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств»від 28.12.1994 № 334/94-ВР, вніс в «Декларацію про доходи, одержані з 1 січня по 31 грудня 2009 року», подану до ДПІ у м. Черкаси в електронному вигляді за № 9002860384 від 01.02.2010, завідомо неправдиві відомості, чим скоїв її підроблення, вказавши в розділі І пункті 1.3 «Доходи, одержані мною від підприємницької … діяльності, та інші доходи, оподаткування яких проводять податкові органи», в графі 3 «Витрати, пов'язані з одержанням доходу», суму 7110817,03 грн., в яку включив не підтверджену суму витрат в розмірі 6 129 336,59 грн., хоча він достовірно знав, що відповідно до пп. 5.3.9 п. 5.3 ст. 5 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств»від 28.12.1994 за № 334/94-ВР не включаються до складу валових витрат витрати на «Виплату винагород або інших видів заохочень пов'язаним з таким платником податку фізичним чи юридичним особам у разі, якщо немає документальних доказів, що таку виплату або заохочення було проведено як компенсацію за фактично надану послугу», в зв'язку з чим безпідставно завищив свої витрати за 2009 рік на суму 6 129 336,59 гривень.

Таким чином, ОСОБА_4 в «Декларації про доходи, одержані з 1 січня по 31 грудня 2009 року»за № 9002860384 від 01.02.2010 в графі 3 «Витрати, пов'язані з одержанням доходу»вказав суму витрат в розмірі 7110817,03 грн., тоді як фактично вона склала 981 480,44 грн., в зв'язку з чим безпідставно занизив суму чистого доходу на 2 936 074,64 грн., відобразивши її лише в розмірі 8 366,67 грн., внаслідок чого умисно ухилився від сплати до державного бюджету прибуткового податку з доходів фізичних осіб за 2009 рік в сумі 440 411,20 грн.

Він же, з метою умисного ухилення від сплати прибуткового податку з доходів фізичних осіб, в порушення пп. 9.12.1 п. 9.12 ст. 9 Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб»від. 22.05.2003 № 889-ІV, розділу ІV Декрету Кабінету Міністрів України «Про прибутковий податок з доходів фізичних осіб»№ 13-92 від 26.12.1992, ст. 13 Інструкції «Про прибутковий податок з громадян», пп. 5.3.9 п. 5.3. ст. 5 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» від 28.12.1994 № 334/94-ВР, подану до ДПІ у м. Черкаси в електронному вигляді за № 9005369819 від 27.11.2010 за 9 місяців 2010 року, завідомо неправдиві відомості, чим скоїв її підроблення, завідомо неправдиві відомості, чим скоїв її підроблення, вказавши в розділі І пункті 1.3 «Доходи, одержані мною від підприємницької … діяльності, та інші доходи, оподаткування яких проводять податкові органи», в графі 3 «Витрати, пов'язані з одержанням доходу», суму 9 984 155,47 грн., в яку включив не підтверджену суму витрат в розмірі 7 862 547,81 грн., хоча він достовірно знав, що відповідно до пп. 5.3.9 п. 5.3 ст. 5 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств»від 28.12.1994 за № 334/94-ВР не включаються до складу валових витрат витрати на «Виплату винагород або інших видів заохочень пов'язаним з таким платником податку фізичним чи юридичним особам у разі, якщо немає документальних доказів, що таку виплату або заохочення було проведено як компенсацію за фактично надану послугу», в зв'язку з чим безпідставно завищив свої витрати за 2010 рік на суму 7 862 547,81 грн.

Таким чином, ОСОБА_4 в «Декларації про доходи, одержані з 1 січня по 31 грудня 2010 року»за № 9005369819 від 27.11.2010 в графі 3 «Витрати, пов'язані з одержанням доходу»вказав суму витрат в розмірі 9 984 155,47 грн., тоді як фактично вона склала 2 157 607,66 грн., в зв'язку з чим безпідставно занизив суму чистого доходу на 6 461 687,58 грн., відобразивши її лише в розмірі 11135,39 грн., внаслідок чого умисно ухилився від сплати до державного бюджету прибуткового податку з доходів фізичних осіб за 2010 рік в сумі 969 253,14 грн.

Всього, в зв'язку з умисним ухиленням ОСОБА_4 від сплати податків, до державного бюджету України фактично не надійшло коштів за 2009 рік в сумі 440 411,20 грн., що становить 1455 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, за 2010 рік в сумі 969 253,14 грн., що становить 2230 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а всього на загальну суму 1 409 664,34 грн., що становить 3685 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, і є у великих розмірах.

Крім того, ОСОБА_4, будучи, відповідно до свідоцтва про державну реєстрацію № НОМЕР_8 від 04.04.2007, суб'єктом господарської діяльності -фізичною особою-підприємцем, зареєстрованим за адресою: АДРЕСА_8, а фактичне місце здійснення підприємницької діяльності: АДРЕСА_9, будучи відповідальним за правильність нарахування та своєчасність сплати податків та платежів до бюджету, з метою умисного ухилення від сплати прибуткового податку з доходів фізичних осіб за 2009 -2010 роки на загальну суму 1 409 664,34 грн., використав завідомо підроблені документи при наступних обставинах.

Так, ОСОБА_4 з метою умисного ухилення від сплати прибуткового податку з доходів фізичних осіб, в порушення ст. 13 Декрету Кабінету Міністрів України «Про прибутковий податок з доходів фізичних осіб»№ 13-92 від 26.12.1992, подав до ДПІ у м. Черкаси в електронному вигляді за № 9002860384 від 01.02.2010 «Декларацію про доходи, одержані з 1 січня по 31 грудня 2009 року», в якій в графі 3 «Витрати, пов'язані з одержанням доходу»попередньо вказав неправдиву суму витрат в розмірі 7110817,03 грн., тоді як фактично вона склала 981 480,44 грн., в зв'язку з чим безпідставно занизив суму чистого доходу на 2 936 074,64 грн., відобразивши її лише в розмірі 8 366,67 грн., внаслідок чого умисно ухилився від сплати до державного бюджету прибуткового податку з доходів фізичних осіб за 2009 рік в сумі 440 411,20 гривень.

Він же, з метою умисного ухилення від сплати прибуткового податку з доходів фізичних осіб, в порушення ст. 13 Декрету Кабінету Міністрів України «Про прибутковий податок з доходів фізичних осіб»№ 13-92 від 26.12.1992, подав до ДПІ у м. Черкаси в електронному вигляді за № 9005369819 від 27.11.2010 «Декларацію про доходи, одержані з 1 січня по 31 грудня 2010 року», в якій в графі 3 «Витрати, пов'язані з одержанням доходу»вказав неправдиву суму витрат в розмірі 9984155,47 грн., тоді як фактично вона склала 2 157 604,66 грн., в зв'язку з чим безпідставно занизив суму чистого доходу на 6 461 687,58 грн., відобразивши її лише в розмірі 11135,39 грн., внаслідок чого умисно ухилився від сплати до державного бюджету прибуткового податку з доходів фізичних осіб за 2010 рік в сумі 969 253,14 гривень.

В судовому засіданні підсудні ОСОБА_1, ОСОБА_4, ОСОБА_5 вину свою в скоєних злочинах визнали повністю, щиро розкаялися в скоєному та заявили клопотання про закриття справи на підставі акту амністії.

Прокурор та захисники не заперечували проти закриття справи.

Дослідивши матеріали кримінальної справи, клопотання підсудних про закриття кримінальної справи, приймаючи до уваги, що підсудний ОСОБА_1 має на утриманні дитину ІНФОРМАЦІЯ_5 народження, підсудний ОСОБА_4 має на утриманні дитину ІНФОРМАЦІЯ_6 народження, підсудна ОСОБА_5 має на утриманні дитину ІНФОРМАЦІЯ_4 народження, не позбавлені батьківських прав на день набрання чинності Законом України ? Про амністію у 2011 році?, суд вважає доцільним закрити провадження по справі на підставі п. ? в ? ст. 1 Закону України ?Про амністію у 2011 році ? ( № N 3680-VI від 08.07.2011 року ), так як злочини вчинено до набрання чинності цим Законом.

Наслідки закриття справи підсудним роз'яснено.

Судові витрати по справі складають 34 824 грн. 75 коп. за проведення експертиз і підлягають стягненню з підсудних.

Цивільний позов не заявлений.

Керуючись ч. 1 ст. 44 КК України, п. ?в? ст. 1 Закону України ? Про амністію у 2011 році ? (№ N 3680-VI від 08.07.2011 року ), суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Звільнити ОСОБА_1, ОСОБА_4, ОСОБА_5 від кримінальної відповідальності.

Кримінальну справу по обвинуваченню ОСОБА_1 у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 358, ч. 3 ст. 358, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 358 КК України, ОСОБА_4 у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 205, ч. 2 ст. 212, ч. 1 ст. 358, ч. 2 ст. 358, ч. 3 ст. 358 КК України, ОСОБА_5 у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 358, ч. 3 ст. 358 КК України -провадженням закрити.

Міру запобіжного заходу відносно ОСОБА_1, ОСОБА_4, ОСОБА_5 -підписку про невиїзд скасувати по набуттю постановою чинності.

Стягнути з ОСОБА_1, ОСОБА_4, ОСОБА_5 на користь Київського науково-дослідного інституту судових експертиз МЮУ судові витрати за проведення експертиз в розмірі по 5921 грн. 88 коп. з кожного.

Стягнути з ОСОБА_1, ОСОБА_4, ОСОБА_5 на користь Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС України в м. Києві, Сектору з техніко-криміналістичного забезпечення роботи Солом'янського РУ ГУ МВС України судові витрати за проведення експертиз в розмірі по 3378 грн. 41 коп. з кожного.

Стягнути з ОСОБА_1, ОСОБА_4, ОСОБА_5 на користь Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру судові витрати за проведення експертиз в розмірі по 2168 грн. 64 коп. з кожного.

Стягнути з ОСОБА_1, ОСОБА_4, ОСОБА_5 на користь Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС України в м. Києві судові витрати за проведення судово-балістичної експертизи в розмірі по 139 грн. 32 коп. з кожного.

Стягнути з ОСОБА_4 на користь ПП «Експертна установа»судові витрати за проведення судово-економічної експертизи в розмірі 6 043 грн. 40 коп..

На постанову протягом 7 діб може бути подана апеляція до апеляційного суду Черкаської області.

Головуючий: В.В. Орленко

Дата ухвалення рішення13.07.2012
Оприлюднено31.07.2012
Номер документу25377564
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-586/11

Постанова від 20.12.2011

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

Постанова від 04.04.2012

Кримінальне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

Постанова від 04.05.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Федюшин М. В.

Постанова від 22.09.2011

Кримінальне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Ширіна С. А.

Постанова від 03.10.2011

Кримінальне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Ширіна С. А.

Постанова від 18.08.2016

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В.А.

Ухвала від 06.08.2013

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Мірошниченко Л. Є.

Вирок від 16.02.2012

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кочко В. К.

Постанова від 01.02.2012

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кочко В. К.

Постанова від 22.01.2016

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Павлова Ж. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні