Ухвала
від 24.07.2012 по справі 5026/833/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"24" липня 2012 р. Справа № 04/5026/833/2012

Господарський суд Черкаської області в складі судді Гури І.І., при секретарі судового засідання Головко Є.О., за участю :арбітражного керуючого - Сінєльнікова В.В. паспорт серія НОМЕР_2, боржника - Рудюк М.А. директор, представника Чонобаївського відділення Золотоніської ОДПІ - Зубко О.О. посвідчення УЧК 075996, розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні господарського суду Черкаської області матеріали справи за заявою Управління Пенсійного фонду України в Чорнобаївському районі смт. Чорнобай Черкаська область до Чорнобаївського колективного будівельно-монтажного підприємства " Райагробуд " смт. Чорнобай Черкаська область про визнання банкрутом, -

ВСТАНОВИВ:

Кредитор звернувся до суду із заявою про визнання боржника банкрутом, вказуючи, що його заборгованість становить 405 170,67 грн.

Боржник письмовий відзив на заяву не подав.

У судовому засіданні :

- представник заявника вказала, що протягом тривалого часу боржник не сплачує кошти, заборгованість не гаситься, від боржника надійшло лише 7000,00 гривень. 500,00 гривень надійшло на погашення на єдиний соціальний внесок, 3000,00 гривень надійшло від СТОВ "Україна", загалом за 6 місяців надійшло 7000,00 гривень, вони вважають, що цього боргу достатньо для подання до суду, просила боржника визнати банкрутом; не заперечила проти призначення арбітражним керуючим Сінєльнікова В.В.

- керівник боржника подав довідку від 24.07.2012 року за вих. № 36, видану Чорнобаївським колективним будівельно-монтажним підприємством " Райагробуд " про те, що він дійсно працює на даний час директором підприємства і згідно статуту має право представляти інтереси підприємства у всіх судах України в будь-яких справах, що стосуються підприємства з усіма правами, які надаються стороні в судовому процесі; стверджував, що коли пенсійний фонд подав вперше заяву до суду, то було написано 500 мінімальних заробітних плат. Вказав, що Верховна Рада України в червні 2012 року прийняла закон відповідно до якого пенсійний фонд має право зробити розстрочку на 2 роки. В березні місяці суддею господарського суду було винесено ухвалу про відмову в прийнятті позовної заяви, там де було вказано 500 мінімальних заробітних плат; доповів, що збут на сьогоднішній день нормальний, підприємство працює, що кошти надходять, але частково; Предавник заявника заперечував щодо таких пояснень представника боржника.

- арбітражний керуючий Сінєльніков В.В. доповів, що працює арбітражним керуючим з 2003 року, санацією займається з 1996 року, має досвід, освіту. На сьогодні є деякі плани для того, щоб підприємство працювало; 30% за рахунок своїх можливостей, 70 % - інвестори, спонсори.

Розглянувши заяву кредитора та подані до неї матеріали, заслухавши пояснення учасників процесу, суд встановив, що наявність боргу боржника перед кредитором на вказану у заяві суму підтверджено поданими суду доказами.

З огляду на наявні у справі заяви арбітражних керуючих, доданих до них документів та заяву представника заявника суд призначає розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Сінєльнікова В.В. та відхиляє кандидатуру арбітражного керуючого Пшеничного С.М.

Призначаючи розпорядником майна боржника Сінєльнікова Валерія Васильовича суд враховує те, що він подав до суду заяву в якій вказав, що згоден на його призначення розпорядником майна, за час провадження діяльності арбітражного керуючого, порушень термінів подання інформації передбаченої Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", до Державного департаменту з питань банкрутства, а також порушень термінів визначених ухвалами господарських судів та ліцензійних умов провадження діяльності арбітражного керуючого не допускав. Судимості за вчинення корисливих злочинів та заборони суду займатися діяльністю арбітражного керуючого не має. Управління боржником раніше не здійснював. Не є заінтересованою особою стосовно боржника та кредиторів відповідно до статті 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Має три вищі освіти, достатній досвід, організаційні та технічні можливості належним чином виконувати передбачені Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Працював протягом своєї діяльності ліквідатором на 43 підприємствах. Завантаженість арбітражного керуючого справами про банкрутство на дату підписання заяви на участь у справі - складає 3 справи, з яких по 2 справам закінчується ліквідаційна процедура та завантаженість за цими справами відсутня, у тому числі 1 державне підприємство чи підприємства у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 25 відсотків. Ним укладений договір добровільного страхування відповідальності перед третіми особами № 111013-15100005 від 11 квітня 2012 року. Додав копію ліцензії на право провадження діяльності арбітражного керуючого серія № АГ № 594769 від 16 лютого 2011 року, копію договору добровільного страхування відповідальності перед третіми особами.

Відповідно до постанови Вищого господарського суду України від 08.09.2011 року справа № 10/5026/779/2011 при виборі кандидатури розпорядника майна судам слід також враховувати освіту, досвід та показники роботи у попередніх справах, кількість справ, у яких бере участь арбітражний керуючий, наявність у нього організаційних та технічних можливостей виконувати обов'язки, страхування відповідальності арбітражного керуючого та інші обставини, які свідчать про здатність арбітражного керуючого належним чином виконувати передбачені Законом обов'язки.

Згідно ч. 1ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо інше не передбачено цим Законом, арбітражним керуючим (розпорядником майна, керуючим санацією, ліквідатором) може бути призначено фізичну особу-суб'єкта підприємницької діяльності, яка має вищу юридичну або економічну освіту, володіє спеціальними знаннями та не є зацікавленою особою щодо боржника і кредиторів.

Відповідно до ч. 3 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражними керуючими не можуть бути призначені, зокрема, особи, які згідно з цим Законом вважаються заінтересованими.

Згідно з ст. 3 1 , 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" призначення арбітражних керуючих розпорядниками майна, керуючими санацією, ліквідаторами у справах про банкрутство є компетенцією господарського суду.

За викладених обставин, керуючись ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Зобов'язати кредитора, Управління Пенсійного фонду України в Чорнобаївському районі - в 10-денний строк подати до офіційного друкованого органу повідомлення про порушення справи про банкрутство Чорнобаївського колективного будівельно-монтажного підприємства " Райагробуд " ( вул. Леніна, 2, смт. Чорнобай, Черкаська область, ідентифікаційний код 03587796) з метою виявлення всіх кредиторів і можливих санаторів та надати суду докази публікації повідомлення.

Розпорядником майна боржника призначити арбітражного керуючого Сінєльнікова Валерія Васильовича (АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1).

Зобов'язати розпорядника майна боржника скласти та подати до господарського суду на затвердження реєстр вимог кредиторів у встановлений Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" строк - не пізніше двох місяців та десяти днів після дати проведення підготовчого засідання суду.

Суддя Гура І.І.

Дата ухвалення рішення24.07.2012
Оприлюднено27.07.2012
Номер документу25383022
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —5026/833/2012

Ухвала від 19.11.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Постанова від 18.10.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 24.07.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні