Постанова
від 02.08.2012 по справі 5026/1097/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"02" серпня 2012 р. Справа № 05/5026/1097/2012

Господарський суд у складі головуючого судді Швидкого В.А., при секретарі судового засідання Хелис Н.М.,

за участю: представника за довіреністю -Власенко В.В. (від ініціюючого кредитора),

від боржника: не з'явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Черкаси у приміщенні суду справу за заявою ініціюючого кредитора Державної податкової інспекції у м.Черкаси до приватного підприємства "Фортуна" про визнання банкрутом, -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспекція у м.Черкаси звернулася до суду із заявою про визнання відсутнього боржника банкрутом у зв'язку з наявністю ознак, передбачених ст.52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", вказавши, що боржник заборгував до бюджету 2 367,26 грн., із них 2 365,75 грн. основна сума боргу, яка складається з штрафних санкцій за несвоєчасне подання податкової звітності, з податку на прибуток за період 2009-2011 рр. та 1, 51 грн. пені, оскільки боржник не виконав свої грошові зобов'язання щодо сплати вказаної суми, протягом більш як трьох місяців після настання встановленого строку їх сплати.

У судовому засіданні представник ініціюючого кредитора вимоги підтримав.

Боржник належним чином повідомлявся про час і місце розгляду справи. Представник боржника в судове засідання не з'явився, причина нез'явлення суду не повідомлена.

Відповідно до ст.75 Господарського процесуального кодексу України суд розглянув справу за наявними в ній матеріалами.

Заслухавши представника ініціюючого кредитора та дослідивши наявні у справі докази суд встановив наступне.

Боржник зареєстрований як юридична особа, перебуває в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців і має борг у розмірі 2 367,26 грн., який підтверджується поданими актами перевірки; а також рішенням ініціюючого кредитора про стягнення податкового боргу; постановою Черкаського окружного адміністративного суду від 03.03.2011 у справі №2а/2370/509/2011.

Безспірність заявлених вимог підтверджується наявними у справі вищеназваною постановою суду про стягнення боргу з боржника, поданими боржником податковими деклараціями, повідомленнями-рішеннями податкового органу про стягнення податкового боргу.

Доказами вжиття заходів до стягнення податкового боргу є перша та друга податкові вимоги, направлені поштою з повідомленням про вручення, які не вручені у зв'язку з відсутністю боржника, тому розміщені на дошці податкових оголошень ініціюючого кредитора.

У довідці з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців міститься наступний запис: "внесення інформації щодо відсутності юридичної особи за вказаною адресою".

Згідно з довідкою ініціюючого кредитора боржник востаннє звітував до Державної податкової інспекції в м. Черкаси 09.01.2009 по податку на додану вартість.

Таким чином, поданими суду доказами підтверджена неспроможність боржника погасити заборгованість протягом трьох місяців після настання встановленого строку їх сплати, керівні органи боржника -юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, боржник не надає більше року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, і наявні інші ознаки, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника. Вказані обставини є правовою підставою визнання боржника банкрутом.

Ініціюючий кредитор надав згоду на призначення його ліквідатором банкрута-боржника.

Одночасно суд вважає за необхідне звернути увагу ліквідатора банкрута, що згідно із ст. 24 Закону, у разі потреби, членів ліквідаційної комісії призначає господарський суд за клопотанням ліквідатора, погодженим з комітетом кредиторів.

Оскільки обставини відсутності боржника не виключають можливість виявлення належного йому майна, зловживання наявністю майна та фінансово-господарської документації до передачі їх ліквідатору банкрута, суд вважає, що вжиті заходи до забезпечення вимог кредиторів у вигляді арешту на все майно боржника скасуванню не підлягають.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд -

ПОСТАНОВИВ:

1.Визнати приватне підприємство "Фортуна" (вул. Героїв Дніпра, 43, кв. 37, м. Черкаси, код 32654110) банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців.

2.Визначити розмір вимог ініціюючого кредитора у сумі 2 367,26 грн. податкового боргу, яка підлягає погашенню у шосту чергу.

3.Призначити ліквідатором банкрута державну податкову інспекцію у місті Черкаси (м.Черкаси, вул.Хрещатик, 235, код 34503595).

4.Ліквідатору банкрута:

опублікувати відомості про визнання боржника банкрутом у офіційних друкованих органах та направити суду друковане видання з таким оголошенням;

подати відомості про своє призначення державному реєстратору для внесення відомостей до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців;

вжити заходів до виявлення і витребування документації і майна банкрута, виявлення кредиторів, та не пізніш як через два місяці після прийняття цієї постанови направити суду інформацію про виконану роботу, зокрема, акт інвентаризації майна банкрута (Наказ Мінфіну України від 11.08.1994 №69), реквізити залишеного основного рахунку у банку. До повного прийняття фінансово-господарської документації, печаток і штампів банкрута від керівника про хід їх витребування інформувати кожні два місяці;

кожні три місяці з дня винесення постанови подавати суду відомості у формі таблиць з даними: а) про реалізацію майна (найменування майна, інвентарний номер, балансова вартість, вартість оцінки, дата протоколу комітету кредиторів про погодження умов і порядку продажу, дата і видання публікації оголошення про продаж, покупець, документ і дата передачі майна, сума продажу, дата і номер документа про надходження коштів); б) про використання коштів по чергам виплати (отримувач, підстава здійснення платежу, сума, дата і номер платіжного документа). Відомості про виплату заборгованої до порушення провадження у справі заробітної плати надаються із зазначенням узагальнених даних (дати виплати, кількості осіб, загальної суми з доданням копій відомостей на отримання коштів;

не пізніше 12 місяців з дня винесення цієї постанови подати суду повний звіт про проведення ліквідаційної процедури (із зазначенням дій, фактів, доказів), звіт про понесені витрати (з розрахунками, доказами і їх переліком), а також у разі її завершення -ліквідаційний баланс. Печатку здати для знищення після затвердження звіту судом.

5.Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, а також повноваження власника (власників) майна банкрута. Зобов'язати посадових осіб банкрута (керівника), протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора банкрута, передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута його ліквідатору.

6. Зобов'язати учасників провадження у справі про банкрутство боржника, які (у разі скликання зборів) будуть обрані головою зборів кредиторів чи головою комітету кредиторів, направляти до господарського суду для приєднання до матеріалів справи копії протоколів таких зборів, на яких вирішені питання про обрання і зміну складу комітету кредиторів чи голови комітету кредиторів.

Копію постанови направити боржнику, Головному управлінню юстиції у Черкаській області, державному реєстратору (виконкому Черкаської міської ради), ліквідатору банкрута.

Суддя В.А. Швидкий

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення02.08.2012
Оприлюднено07.08.2012
Номер документу25516542
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5026/1097/2012

Ухвала від 21.01.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Швидкий В.А.

Ухвала від 27.12.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Швидкий В.А.

Постанова від 02.08.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Швидкий В.А.

Ухвала від 25.07.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Швидкий В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні