Ухвала
від 06.08.2012 по справі 0870/7486/12
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ

06 серпня 2012 року Справа № 0870/7486/12

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Татаринов Дмитро Вікторович, розглянувши матеріали адміністративного

позову: Бердянської об'єднаної державної податкової інспекції Запорізької області Державної податкової служби

до відповідача: Садівничого товариства «Глорія»

за участю третьої особи: ОСОБА_1

про: припинення підприємницької діяльності юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

02.08.2012 до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Бердянської об'єднаної державної податкової інспекції Запорізької області Державної податкової служби до Садівничого товариства «Глорія», за участю третьої особи ОСОБА_1, в якому позивач просить суд припинити юридичну особу відповідача.

За правилами ст. 107 КАС України, суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи належить позовну заяву розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Спір виник із публічно-правових відносин, у яких позивач є суб'єктом владних повноважень. Зазначений спір згідно із ст. 17 КАС України належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатися у порядку адміністративного судочинства.

Подана позовна заява відповідає вимогам закону, підсудна даному адміністративному суду, підстави для її повернення, залишення без розгляду чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Відповідно до ч. 2 ст. 53 КАС України якщо адміністративний суд при прийнятті позовної заяви, підготовці справи до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Згідно спеціального витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 03.08.2012 керівником відповідача є Пустовик Анатолій Андрійович, отже, прийняття рішення у справі про припинення юридичної особи відповідача вплине на її права та обов'язки.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_1.

За наслідками розгляду матеріалів позовної заяви, суд дійшов висновку про необхідність закінчити підготовче провадження, відкрити провадження в адміністративній справі та призначити її до судового розгляду.

Керуючись ст.ст.53, 99, 107, 110, 160, 165 КАС України, суддя, -

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження у Запорізькому окружному адміністративному суді за адміністративним позовом Бердянської об'єднаної державної податкової інспекції Запорізької області Державної податкової служби до Садівничого товариства «Глорія», за участю третьої особи ОСОБА_1 про припинення підприємницької діяльності юридичної особи.

2. Залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: ОСОБА_1.

3. Закінчити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду на 16 серпня 2012 року о 11 год. 15 хв., яке буде проводитися суддею Татариновим Д.В. одноособово, в приміщенні Запорізького окружного адміністративного суду за адресою: м. Запоріжжя, вул. Кремлівська, 65-В, зала судового засідання № 18.

4. Запропонувати відповідачу до судового засідання: у разі невизнання адміністративного позову подати заперечення проти позову та докази на обґрунтування цих заперечень; належно засвідчені копії документів, що будуть подані надати у справу, оригінали - для огляду.

5. Зобов'язати позивача подати до судового засідання: витяг з Єдиного державного реєстру відповідача із зазначенням інформації про засновника, письмові нормативні та документальні обґрунтування (витяги із законодавства) заявлених вимог, належно засвідчені копії документів, що будуть подані надати у справу, оригінали - для огляду.

6. Зобов'язати третю особу надати письмові пояснення по суті спору.

7. Роз'яснити сторонам положення ч. 3 ст. 122 КАС України відповідно до якого особа, яка бере участь у справі, має право заявити клопотання про розгляд справи за її відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі особи, які беруть участь у справі, судовий розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя (підпис) Д.В. Татаринов

16 серпня 2012 року 11:15

Дата ухвалення рішення06.08.2012
Оприлюднено22.08.2012

Судовий реєстр по справі —0870/7486/12

Постанова від 04.09.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 06.08.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні