Постанова
від 27.07.2012 по справі 2246/12/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 липня 2012 р. Справа № 2-а-2246/12/2170

Херсонський окружний адміністративний суд

у складі: головуючого судді: Морської Г.М.,

розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у м. Херсоні Херсонської області Державної податкової служби до херсонської обласної організації "Громадський вчинок" про припинення юридичної особи,

встановив:

Державна податкова інспекція у м. Херсоні Херсонської області Державної податкової служби (далі - ДПІ у м. Херсоні, позивач) звернулася до суду з адміністративним позовом, у якому просить припинити юридичну особу -херсонської обласної організації "Громадський вчинок" (далі - відповідач ).

Позовні вимоги ДПІ у м. Херсоні обґрунтовані тим, що відповідач не подає до ДПІ у м. Херсоні бухгалтерську звітність та податкові декларації. Податковий борг відсутній. Це є підставою для припинення юридичної особи.

Відповідач письмових заперечень на позов не надав. Разом з цим, 16.07.2012р. на адресу відповідача Херсонським окружним адміністративним судом було направлено копію ухвали про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі. Зазначена ухвала була доставлена за адресою: Бериславське шосе, 6а, кв.48, м.Херсон, що підтверджується підписом працівника зв'язку.

Згідно з ч. 8 ст. 35 КАС України вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру, або за адресою, яка зазначена її представником, і це підтверджується підписом відповідної службової особи.

Відповідно до витягу з ЄДРПОУ № 13398490 станом на 23.03.2012р. відповідач є юридичною особою, а його адресою є: Бериславське шосе, 6а, кв.48, м.Херсон.

Згідно з ч.11 ст.35 КАС України розписку про одержання повістки (повістку у разі неможливості вручити її адресату чи відмови адресата її одержати) належить негайно повернути до адміністративного суду. У разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

За таких обставин, суд вважає, що відповідач був належним чином повідомлений про розгляд справи в порядку скороченого провадження, строк та порядок подання заперечення проти позову, а також наслідки неподання такого заперечення.

Із матеріалів справи вбачається, що позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до пп. 16.1.2. та пп. 16.1.3. п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний вести в установленому порядку облік доходів і витрат, складати звітність, що стосується обчислення і сплати податків та зборів, подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Дослідженням письмових доказів встановлено, що відповідно до акту позивача від 10.05.2012 року №183/15-1/35788170 "Про результати перевірки надання податкових звітів про результати фінансово-господарської діяльності херсонської обласної організації "Громадський вчинок", інд.35788170, підприємство з 01.12.2009 року до ДПІ у м. Херсоні податкові декларації не подає.

Як платник податків відповідач взятий на облік в органах державної податкової служби з 12.03.2008року та перебуває на обліку у ДПІ у м. Херсоні.

Дослідженням довідки ДПІ у м. Херсоні від 07.05.2012р. року № 3710/9-19-014 встановлено, що відповідач заборгованості перед бюджетом не має.

Відповідно до ч. 1 ст. 33 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" юридична особа припиняється за судовим рішенням, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Згідно з ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону. Строки подання податкових декларацій встановлені Податковим кодексом України.

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців" суд, який постановив рішення про припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

За змістом пп. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20, пп. 67.2 ст. 67 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право звертатися до суду щодо припинення юридичних осіб та підприємницької діяльності фізичних осіб -підприємців.

Згідно з ч. 4 ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку, що позовні вимоги Державної податкової інспекції у м. Херсоні Херсонської області Державної податкової служби про припинення юридичної особи- херсонської обласної організації "Громадський вчинок" є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 2, 7, 17, 94, 158, 161, 162, 163, 183-2 КАС України, ст.ст. 33, 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців", суд-

постановив :

Позов Державної податкової інспекції у м. Херсоні Херсонської області Державної податкової служби до херсонської обласної організації "Громадський вчинок" про припинення юридичної особи задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - херсонської обласної організації "Громадський вчинок" (код за ЄДРПОУ 35788170).

Копію постанови суду направити державному реєстратору.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в 10-денний строк з моменту її отримання.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя Морська Г.М.

кат. 8.3.2

Дата ухвалення рішення27.07.2012
Оприлюднено23.08.2012
Номер документу25545225
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2246/12/2170

Постанова від 27.07.2012

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Морська Г.М.

Ухвала від 08.06.2012

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Морська Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні