Ухвала
від 08.08.2012 по справі 1045-6/40
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

08.08.12 Справа №1045-6/40.

Господарський суд Сумської області у складі судді Спиридонової Н.О.,

при секретарі Щербак С.В.,

за участю представників сторін:

кредиторів - ФОП ОСОБА_1 - ОСОБА_2 (дов. б/н від 18.07.2011р.), Компанії «White House Trading Limited» Кочи А.Ю. (дов. б/н від 01.04.2011р.), ДП «Сумський ЕТЦ» - Дяківська Л.М. (дов. №7/01-31 від 19.04.2012р.)

боржника - Лук'янець Ю.В. (дов. б/н від 18.03.2011р.)

керуючий санацією - Усенко М.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні господарського суду Сумської області матеріали справи №1045-6/40

про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Будильський експериментальний завод» (Сумська область, Лебединський район, с.Будилка, вул.Заводська, 1-Г, ід. код 00375177),

встановив:

У липні 2012 року до суду надійшла заява керуючого санацією боржника про затвердження мирової угоди у справі, яка була затверджена рішенням комітету кредиторів (протокол №2 від 20.06.2012р.

В судовому засіданні керуючий санацією, представники боржника та кредиторів просять суд затвердити мирову угоду.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши представників сторін, суд встановив наступне.

Ухвалою господарського суду Сумської області від 22.02.2002р. по справі № 1045-6/40 було порушено провадження у справі про банкрутство ДП «Будильський експериментальний завод».

Ухвалою господарського суду № 1045-6/40 від 29.05.2006р. відносно боржника - Державного підприємства «Будильський експериментальний завод» введено процедуру санації та призначено керуючим санацією боржника арбітражного керуючого Сугоняко О.Л.

Ухвалою господарського суду від 08.12.2006 року затверджено план санації по справі № 1045-6/40, зобов'язано керуючого санацією розпочати реалізацію плану санації.

Ухвалою господарського суду від 20.11.2007 року затверджено звіт керуючого санацією ДП «Будильський експериментальний завод» про хід процедури санації, поновлено на посаді директора ДП "Будильський експериментальний завод"Пашко В.А. та зобов'язано керуючого санацією передати директору підприємства всю бухгалтерську документацію та статутні документи.

Ухвалою господарського суду Сумської області від 20.11.2007року по справі № 1045-6/40 було затверджено миру угоду, провадження у справі припинено.

Ухвалою господарського суду Сумської області від 24.04.2008 року мирову угоду від 17.10.2007 року по справі № 1045-6/40 про банкрутство Державного підприємства «Будильський експериментальний завод», укладену між ДП «Будильський експериментальний завод» та комітетом кредиторів -визнано недійсною, провадження у справі № 1045-6/40 поновлено на стадії процедури санації, а також поновлено повноваження комітету кредиторів та керуючого санацією -арбітражного керуючого Сугоняко Олександра Леонідовича.

Ухвалою господарського суду від 22.09.2009 року затверджено доповнення до плану санації ДП «Будильський експериментальний завод», запропоновано керуючому санацією провести реорганізацію боржника у товариство з обмеженою відповідальністю.

Ухвалою господарського суду від 22.09.2009 року продовжено строк процедури санації ДП «Будильський експериментальний завод» до 31 грудня 2009 року.

Ухвалою господарського суду Сумської області від 14.12.2009р. у даній справі затверджено підсумки перетворення (реорганізації) Державного підприємства «Будильський експериментальний завод» у товариство з обмеженою відповідальністю "Будильський експериментальний завод» згідно плану санації. Визнано товариство з обмеженою відповідальністю «Будильський експериментальний завод» стороною у справі № 1045-6/40 про банкрутство ДП «Будильський експериментальний завод», замість Державного підприємства «Будильський експериментальний завод», як його правонаступника. Затверджено звіт керуючого санацією про хід провадження процедури санації та виконання плану санації у справі № 1045-6/40 про банкрутство ДП «Будильський експериментальний завод». Затверджено звіт керуючого санацією про оплату його послуг та витрат на суму 27 869 (двадцять сім тисяч вісімсот шістдесят дев'ять) грн. 41 коп. Затверджено мирову угоду від 01 грудня 2009 року між кредиторами та підприємством-боржником.

Ухвалою суду від 26.07.2011р. було визнано недійсною мирову угоду від 01.12.2009р. укладену між боржником та кредиторами четвертої черги, затверджену ухвалою господарського суду Сумської області від 14.12.2009р. у даній справі, провадження у даній справі поновлено на стадії процедури санації, призначено керуючим санацією Товариства з обмеженою відповідальністю «Будильський експериментальний завод» арбітражного керуючого Усенка Миколу Петровича.

Згідно зі статтею 35 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» під мировою угодою у справі про банкрутство розуміється домовленість між боржником і кредиторами стосовно відстрочки та (або) розстрочки, а також прощення (списання) кредиторами боргів боржника, яка оформляється угодою сторін. Не підлягає прощенню (списанню) за умовами мирової угоди заборгованість із сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, невикористаних та своєчасно не повернутих коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Мирова угода може бути укладена на будь-якій стадії провадження у справі про банкрутство. Рішення про укладення мирової угоди від імені кредиторів приймається комітетом кредиторів більшістю голосів кредиторів - членів комітету та вважається прийнятим за умови, що всі кредитори, вимоги яких забезпечені заставою майна боржника, висловили письмову згоду на укладення мирової угоди. Рішення про укладення мирової угоди приймається від імені боржника керівником боржника чи арбітражним керуючим (керуючим санацією, ліквідатором), які виконують повноваження органів управління та керівника боржника і підписують її. Від імені кредиторів мирову угоду підписує голова комітету кредиторів.

Статтею 37 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» передбачено, що мирова угода укладається у письмовій формі та підлягає затвердженню господарським судом, про що зазначається в ухвалі господарського суду про припинення провадження у справі про банкрутство. Мирова угода набирає чинності з дня її затвердження господарським судом і є обов'язковою для боржника (банкрута), кредиторів, вимоги яких забезпечені заставою, кредиторів другої та наступних черг. Одностороння відмова від мирової угоди не допускається. Мирова угода має містити положення про:

розміри, порядок і строки виконання зобов'язань боржника;

відстрочку чи розстрочку або прощення (списання) боргів чи їх частини.

Крім цього, мирова угода може містити умови про:

виконання зобов'язань боржника третіми особами;

обмін вимог кредиторів на активи боржника або його корпоративні права;

задоволення вимог кредиторів іншими способами, що не суперечать закону.

За умовами мирової угоди поданої на затвердження до суду Джерелом погашення заборгованості ТОВ «Будильський експериментальний завод» перед Кредиторами є прибуток за результатами господарської діяльності та продаж майна, яке не використовується у виробничому процесі . Прибуток від господарської діяльності, а це передача майна в оренду відповідно до договорів оренди і розрахунку прибутку які є додатками до цієї угоди, погашає 220 000,00 грн. заборгованості на протязі року . Інша заборгованість погашається за рахунок продажу залізничної колії, яка відповідно до висновків незалежної оцінки коштує 1 821 635,00 грн., і яка не використовується і не планується використовуватись у господарській діяльності підприємства і яка в даний час по своєму стану непридатна для експлуатації.

Згідно з ч.1 статті 38 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» арбітражний керуючий протягом п'яти днів з дня укладення мирової угоди повинен подати до господарського суду заяву про затвердження мирової угоди. До заяви про затвердження мирової угоди додаються:

текст мирової угоди;

протокол засідання комітету кредиторів, на якому було прийнято рішення про укладення мирової угоди;

список кредиторів із зазначенням поштової адреси, номеру (коду), що ідентифікує платника податків, та суми заборгованості;

зобов'язання боржника щодо відшкодування усіх витрат, відшкодування яких передбачено у першу чергу згідно зі статтею 31 цього Закону, крім вимог кредиторів, забезпечених заставою;

письмові заперечення кредиторів, які не брали участі в голосуванні про укладення мирової угоди чи проголосували проти укладення мирової угоди, за їх наявності

До поданої суду мирової угоди ліквідатором додано протокол комітету кредиторів №2 від 20.06.2012р. на якому було прийнято рішення про укладення мирової угоди.

Мирову угоду підписано керуючим санацією та представником голови комітету кредиторів.

Враховуючи вищевикладене, відповідність мирової угоди вимогам Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», суд дійшов висновку про її затвердження та припинення провадження у справі.

Абзацом 2 ч.7 статті 17 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» передбачено, що у разі дострокового припинення процедури санації у зв'язку з укладенням мирової угоди або погашенням вимог кредиторів керуючий санацією протягом п'яти днів з дня прийняття господарським судом відповідного рішення повідомляє про це орган або посадову особу органу, до компетенції якого належить призначення керівника (органів управління) боржника, у разі необхідності забезпечує проведення зборів чи засідання відповідного органу та продовжує виконувати повноваження керівника (органів управління) боржника до призначення в установленому порядку керівника (органів управління) боржника.

Керуючись статтями 17, 35-38, 40 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», статтею 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

ухвалив :

1. Заяву керуючого санацією про затвердження мирової угоди- задовольнити.

2. Затвердити мирову угоду у даній справі в наступному вигляді:

«МИРОВА УГОДА

у справі про банкрутство № 1045-6/40

Україна, Сумська область, Лебединський район, село Будилка, двадцяте червня дві тисячі дванадцятого року.

Боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю «Будильський експериментальний завод» - далі «Боржник», в особі керуючого санацією Усенко Миколи Петровича, який діє на підставі ухвали господарського суду Сумської області від 26.07.2011р. по справі № 1045-6/40,-10 та Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», з однієї сторони, та

Кредитори ТОВ «Будильський експериментальний завод» в особі Голови Комітету кредиторів - представника Компанії «White House Trading Limited», уповноваженого на укладення та підписання Мирової угоди рішенням Комітету кредиторів (Протокол № 2 від 20 червня 2012 року - (далі за текстом «Кредитори»), з іншої сторони,

керуючись ст. ст. 35 - 37 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» від 30 червня 1999 року № 784 - XIV (далі Закон) та рішенням комітету кредиторів від 20 червня 2012 року, на стадії санації уклали Мирову угоду про наступне:

1. ПРЕДМЕТ УГОДИ:

1.1.Предметом цієї Мирової угоди (надалі - «Угоди») є домовленість між Боржником і Кредиторами стосовно відстрочки та розстрочки погашення боргів Боржника перед Кредиторами.

1.2. Метою Мирової угоди є відновлення платоспроможності Боржника

та погашення його заборгованості на умовах відстрочення та розстрочення

виплати боргів кредиторам.

1.3. Джерелом погашення заборгованості ТОВ «Будильський

експериментальний завод» перед Кредиторами є прибуток за результатами

господарської діяльності та продаж майна, яке не використовується у

виробничому процесі. Прибуток від господарської діяльності, а це передача

майна в оренду відповідно до договорів оренди і розрахунку прибутку які є

додатками до цієї угоди, погашає 220 000,00 грн. заборгованості на протязі

року . Інша заборгованість погашається за рахунок продажу залізничної колії,

яка відповідно до висновків незалежної оцінки коштує 1 821 635,00 грн., і яка не використовується і не планується використовуватись у господарській діяльності підприємства і яка в даний час по своєму стану непридатна для експлуатації.

2. УМОВИ УКЛАДЕННЯ МИРОВОЇ УГОДИ

2.1. Ця Угода укладається щодо непогашених вимог Кредиторів до

Боржника. На дату підписання цієї Мирової Угоди у Боржника не існує

зобов'язань перед кредиторами першої, другої, третьої черг, а тому ця Угода

передбачає умови погашення заборгованості перед Кредиторами четвертої

черги.

2.2. Укладення та виконання Мирової угоди можливе за умови повної

та своєчасної сплати поточних платежів до бюджетних та цільових фондів.

3. ПОРЯДОК ПОГАШЕННЯ ВИМОГ КРЕДИТОРІВ

3.1. Сторони підтверджують, що заборгованість Боржника перед

Кредиторами на дату підписання цієї Угоди відповідає сумі грошових вимог,

зазначених в Реєстрі вимог кредиторів та складає 948 914 (дев'ятсот сорок

вісім тисяч дев'ятьсот чотирнадцять ) гривень 65 копійок.

3.2. Боржник приступає до виконання зобов'язань перед Кредиторами

після затвердження Мирової угоди господарським судом Сумської області

відповідно до графіків погашення, передбачених цією Мировою угодою.

3.3. Кредитори погодилися на відстрочку та розстрочку погашення

заборгованості протягом року, а саме з 01 вересня 2012 року до 01 вересня

2013 року.

3.4. Кредиторські вимоги, не забезпечені заставою, що у сумі

становлять 948 914 (дев'ятсот сорок вісім тисяч дев'ятьсот

чотирнадцять) гривень 65 копійок, з метою забезпечення відновлення

платоспроможності підприємства, погашаються в повному обсязі протягом

вересня 2012 р. - серпня 2013 року рівними частинами наступним чином:

3.4.2. Вимоги ВАТ «Лебединська ПМК -17», (42200, м. Лебедин, вул. Свободи, 38, р/р 26007275484001 в СФ КБ ПриватБанк м. Лебедин, МФО 337546, код 01351397), що становлять, у відповідності до затвердженого реєстру вимог кредиторів та залишились непогашеними, 74 577 (сімдесят чотири тисячі п'ятсот сімдесят сім) гривень 73 копійки, погашаються в повному обсязі рівними частинами щомісяця протягом вересня 2012 р. - серпня 2013 року рівними частинами наступним чином:

вересень 2012 р. -7 460,00 грн; квітень 2013р. -7 460,00 грн.

жовтень 2012 р. - 7 460,00 грн; травень 2013р. - 7 460,00 грн.

листопад 2012 р. -7 460,00 грн; червень 2013р. -7460,00 грн.

грудень 2012 р. -7 460,00 грн; липень 2013р. - 7 450,00 грн.

березень 2013 р. -7 460,00 грн; серпень 2013р. - 7 460,00 грн.

3.4.4. Вимоги СПД ОСОБА_1 (42238, АДРЕСА_1, р/р НОМЕР_1 в СОД АППБ «Аваль», МФО 337483, код НОМЕР_2), що становлять, у відповідності до

затвердженого реєстру вимог кредиторів та залишились непогашеними, 49 943 (сорок дев'ять тисяч дев'ятсот сорок три) гривні 89 копійок, погашаються в повному обсязі рівними частинами щомісяця протягом вересня 2012 р. - серпня 2013 року рівними частинами наступним чином:

вересень 2012 р. - 5 000,00 грн.; квітень 2013р. - 5 000,00 грн.

жовтень 2012 р. - 5 000,00 грн.; травень 2013р. - 5 000,00 грн.

листопад 2012 р. -5 000,00 грн.; червень 2013р. - 5 000,00 грн.

грудень 2012 р. -5 000,00 грн.; липень 2013р. - 5 000,00 грн.

березень 2013 р. - 5 000,00 грн.; серпень 2013р. - 5 000,00 грн.

3.4.5. Вимоги Компанії «White House Trading Limited» (41А Fоге str. ST Aystel, Cornwall PL 25 SPY.U.K p/p ІВАN: СY 62 0050 0245 0002 4507 3947 2101), що становлять, у відповідності до реєстру вимог кредиторів та залишились непогашеними, 824 393 (вісімсот двадцять чотири тисячі триста дев'яносто три) гривні 03 копійки, погашаються в повному обсязі рівними частинами щомісяця протягом вересня 2012 р. - серпня 2013 року рівними частинами наступним чином:

вересень 2012 р. - 82 440,00 грн.; червень 2013р. - 82 440,00 грн.

жовтень 2012 р. - 82 440,00 грн.; липень 2013р. - 82 440,00 грн.

листопад 2012 р. - 82 440,00 грн.; серпень 2013р. - 82 440,00 грн.

грудень 2012 р. - 82 440,00 грн.;

березень 2013 р. - 82 440,00 грн.;

квітень 2013 р. -82 440,00 грн.;

травень 2013 р. - 82 440,00 грн.;

3.5. Боржник зобов'язується погасити заборгованість перед

кредиторами, визнаними судом у справі про банкрутство, в строк до 01

вересня 2013 року.

3.6. Боржник має право достроково виконати свої зобов'язання перед

кредиторами.

4. УМОВИ НАБРАННЯ ЧИННОСТІ МИРОВОЮ УГОДОЮ, ВИЗНАННЯ її НЕДІЙСНОЮ ТА її РОЗІРВАННЯ

4.1. Протягом десяти днів з дня підписання Мирової угоди

арбітражний керуючий подає її на затвердження до Господарського суду

Сумської області, у провадженні якого знаходиться справа про банкрутство.

4.2. Мирова угода вступає в силу з дати її затвердження Господарським

судом Сумської області.

4.3. Після затвердження Мирової угоди Господарським судом Сумської

області припиняється провадження у справі 1045-6/40 про банкрутство

Товариства з обмеженою відповідальністю «Будильський експериментальний

завод».

4.4. Договори оренди майна, розрахунок прибутку від оренди майна та

експертні висновки про вартість зданого в оренду та передбаченого до

продажу майна є невід'ємними додатками до цієї мирової угоди.

4.5. Ця Мирова угода може бути визнана недійсною лише з підстав і в

порядку, що визначені чинним законодавством України.

4.6. Зобов'язання по цій Мировій угоді повинні виконуватися

належним чином і у встановлений нею строк, одностороння відмова від

виконання умов цієї Угоди, а також одностороння зміна її положень не

допускається.

4.7. За неналежне виконання грошових зобов'язань за цією Угодою

Боржник, крім відшкодування збитків, також сплачує Кредитору 2% річних

від суми заборгованості, а також пеню (штрафну неустойку) в розмірі

подвійної облікової ставки) в розмірі подвійної облікової ставки НБУ від

простроченої суми за кожен день прострочення виконання відповідного

грошового зобов'язання.

5. ІНШІ УМОВИ

5.1. Мирова угода складена в чотирьох примірниках по одному для

Боржника, голови Комітету кредиторів, господарського суду та арбітражного

керуючого. Кожен з оригінальних примірників має однакову юридичну силу.

5.2. В усьому, що не передбачено умовами цієї Мирової угоди, її

сторони керуються чинним законодавством України.

5.3. Усі спірні питання, що виникають при виконанні умов цієї Угоди,

сторони розв'язують шляхом переговорів між собою, а в разі недосягнення

згоди - в Господарському суді.

ЮРИДИЧНІ АДРЕСИ, БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ І ПІДПИСИ

СТОРІН:

БОРЖНИК:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Будильський експериментальний завод»

42238, Сумська область, Лебединський район, село Будилка, вул. Заводська, 1-Г, код 00375177

Керуючий санацією (підпис) М.П.Усенко

КРЕДИТОРИ:

Голова комітету кредиторів - представник Компанії «White House Trading Limited» 42238, Сумська область, Лебединський район, с. Будилка, вул. Леніна, 26

Голова комітету кредиторів (підпис) А.Ю. Кочі».

3. Процедуру санації боржника - припинити.

4. Керуючому санацією протягом п'яти днів з дня прийняття господарським судом даної ухвали повідомити про це орган або посадову особу органу, до компетенції якого належить призначення керівника (органів управління) боржника, у разі необхідності забезпечити проведення зборів чи засідання відповідного органу та продовжувати виконувати повноваження керівника (органів управління) боржника до призначення в установленому порядку керівника (органів управління) боржника.

5. Провадження у даній справі - припинити.

6. Копію даної ухвали надіслати кредиторам, керуючому санацією, державному органу з питань банкрутства, органу ДВС, державному реєстратору.

Суддя (підпис) Н.О.Спиридонова

Дата ухвалення рішення08.08.2012
Оприлюднено17.08.2012
Номер документу25579913
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —1045-6/40

Ухвала від 08.08.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 24.07.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 18.07.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 06.06.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляков Б.М.

Ухвала від 28.05.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляков Б.М.

Ухвала від 29.03.2012

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Пуль О.А.

Постанова від 29.02.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляков Б.М.

Ухвала від 28.12.2011

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Здоровко Л.М.

Ухвала від 18.10.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 11.10.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні