Постанова
від 19.07.2012 по справі 2а-0770/1362/12
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Cправа № 2a-0770/1362/12

Рядок статзвітності № 8.1.5

Код 06

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 липня 2012 року м. Ужгород

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі:

головуючої судді Большакової О.О.,

при секретарі судового засідання Хмара К. М. ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Ужгороді адміністративну справу за адміністративним позовом Державної податкової інспекції в місті Ужгороді Закарпатської області ДПС до Приватного підприємства «Селек»про стягнення заборгованості, -

встановив:

Державна податкова інспекція у місті Ужгороді Закарпатської області ДПС звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовом до Приватного підприємства «Селек»про стягнення з рахунків ПП «Селек»на користь бюджету податкового боргу у розмірі 3 230 гривень.

Представник позивача подав суду до початку судового засідання письмову заяву про розгляд справи за наявними матеріалами за відсутності представника позивача та підтримав позовні вимоги, викладені в адміністративному позові в повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання повторно не з'явився, належним чином повідомлявся про час та місце слухання справи за юридичною адресою, в строки передбачені КАС України. ПП «Селек»заяви про відкладення слухання справа не подало. Письмових заперечень щодо позовних вимог до суду не надійшло.

Суд, дослідивши письмові докази, наявні в матеріалах справи, дійшов висновку про повне задоволення позовних вимог з наступних підстав.

Судом встановлено, що Приватне підприємство «Селек»зареєстроване як юридична особа Виконавчим комітетом Ужгородської міської ради за адресою: вул. Легоцького, 15, м. Ужгород, Закарпатська область, ідентифікаційний код 36132369, що підтверджується копією Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців.

Державною податковою інспекцією в місті Ужгороді Закарпатської області ДПС 15.12.2011 року було проведено камеральну перевірку дотримання відповідачем вимог податкового законодавства. За результатами проведеної перевірки складено Акт камеральної перевірки податкової звітності з податку на прибуток від 15.12.2011 року № 2939/15-1. За висновками, викладеними в акті, прийнято податкове повідомлення - рішення № 0005341540 від 20.12.2011 року, яким Приватному підприємству «Селек»визначено суму грошового зобов'язання за платежем «податок на прибуток приватних підприємств»за штрафними (фінансовими) санкціями у розмірі 1 190 гривень (не вручено, у зв'язку з відсутністю адресата).

15.12.2011 року Державною податковою інспекцією в місті Ужгороді Закарпатської області ДПС проведено камеральну перевірку дотримання відповідачем вимог податкового законодавства. За результатами проведеної перевірки складено Акт камеральної перевірки податкової звітності з податку на прибуток №2936/15-1 від 15.12.2011 року. За висновками, викладеними в акті, прийнято податкове повідомлення-рішення № 05351540 від 20.12.2011 року, яким відповідачу визначено зобов'язання по податку на прибуток приватних підприємств в розмірі 2 040 гривень (не вручено, у зв'язку з відсутністю адресата).

Згідно з п.75.1 ст. 75 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право проводити камеральні, документальні (планові або позапланові; виїзні або невиїзні) та фактичні перевірки.

Відповідно до п. 116.1 ст. 116 Податкового кодексу України у разі застосування контролюючими органами до платника податків штрафних (фінансових) санкцій (штрафів) за порушення законів з питань оподаткування та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, такому платнику податків надсилаються (вручаються) податкові повідомлення -рішення.

Пунктом 58. 3 статті 58 Податкового кодексу України визначено, що у разі коли пошта не може вручити платнику податків податкове повідомлення-рішення або податкові вимоги, або рішення про результати розгляду скарги через відсутність за місцезнаходженням посадових осіб, їх відмову прийняти податкове повідомлення-рішення або податкову вимогу, або рішення про результати розгляду скарги, незнаходження фактичного місця розташування (місцезнаходження) платника податків або з інших причин, податкове повідомлення-рішення або податкова вимога, або рішення про результати розгляду скарги вважаються врученими платнику податків у день, зазначений поштовою службою в повідомленні про вручення із зазначенням причин невручення.

Відповідно до п.57.3 ст. 57 Податкового кодексу України в разі визначення грошового зобов'язання контролюючим органом за підставами, зазначеними у п.п 54.3.1-54.3.6 п. 54.3 ст. 54 Податкового кодексу України, платник податків зобов'язаний сплатити нараховану суму грошового зобов'язання протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання податкового повідомлення-рішення, крім випадків, коли протягом такого строку платник податків розпочинає процедуру оскарження контролюючого органу.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідач не оскаржив податкові повідомлення-рішення № 0005341540 від 20.12.2011 року та № 05351540 від 20.12.2011 року, а так податковий борг в сумі 3 230 гривень є узгодженим. Разом з тим, відповідач у встановленому порядку його не погасив. Наявність податкового боргу у ПП «Селек»підтверджується довідкою №632/10/19-0 від 10.04.2012 року, виданою ДПІ у місті Ужгороді Закарпатської області ДПС.

В зв'язку з тим, що відповідачем не було сплачено узгоджену суму у встановлені строки, Державною податковою інспекцією міста Ужгорода на підставі ст. 59 Податкового кодексу України на адресу Приватного підприємства «Селек»було надіслано податкову вимогу №61 від 18.01.2012 року (не вручено у зв'язку з відсутністю адресата).

Статтею 99 КАС України передбачено, що адміністративний позов може бути подано в межах строку звернення до адміністративного суду, встановленого цим Кодексом або іншими законами.

Відповідно до п.п. 102.4. ст. 102 Податкового кодексу України у разі якщо грошове зобов'язання нараховане контролюючим органом до закінчення строку давності, визначеного у пункті 102.1 цієї статті, податковий борг, що виник у зв'язку з відмовою у самостійному погашенні такого грошового зобов'язання, може бути стягнутий протягом наступних 1095 календарних днів з дня виникнення податкового боргу. Якщо платіж стягується за рішенням суду, строки стягнення встановлюються до повного погашення такого платежу або визначення боргу безнадійним.

Отже, суд приходить до висновку про обґрунтованість позовних вимог та визнає їх такими, що підлягають задоволенню у повному обсязі.

Оскільки, спір вирішено на користь суб'єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також за відсутності витрат позивача - суб'єкта владних повноважень, пов'язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 158-163 КАС України, суд, -

постановив:

Позовні вимоги Державної податкової інспекції у місті Ужгороді Закарпатської області ДПС до Приватного підприємства «Селек»про стягнення заборгованості - задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з рахунків Приватного Підприємства «Селек»(м. Ужгород, вул. Легоцького, 15, ідентифікаційний код 36132369, р/р 26004301087689, ПАТ «Банк Форум», МФО 322948) на користь бюджету податковий борг у розмірі 3 230 (три тисячі двісті тридцять) гривень.

Відповідно до статті 186 КАС України апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 КАС України набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги , встановленого цим Кодексом, якщо таку не було подано.

Суддя Большакова О.О.

Постанова суду в повному обсязі виготовлена та підписана 23 липня 2012 року.

З оригіналом згідно:

Суддя Большакова О.О.

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.07.2012
Оприлюднено22.08.2012
Номер документу25580762
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0770/1362/12

Постанова від 19.07.2012

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Большакова О.О.

Ухвала від 14.05.2012

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Большакова О.О.

Ухвала від 15.05.2012

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Большакова О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні