Рішення
від 08.08.2012 по справі 1027/154/2012
ФАСТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата 08.08.2012

Справа№ 1027/154/2012

Номер провадження: 2/1027/511/2012

Cуддя доповідач:

Головуючий суддя: Соловей .Г. В.

Справа №2/1027/511/2012

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 серпня 2012 року Фастівський міськрайонний суд Київської області в складі:

головуючого судді Соловей Г.В.

при секретарі Момот Л.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Фастів Київської області цивільну справу за позовом заяву Фастівського міжрайонного прокурора в інтересах держави в особі Головного управління Держкомзему в Київській області Державного підприємства «Дослідне господарство «Оленівське» Національного наукового центру «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» Національної академії аграрних наук України до Фастівської районної державної адміністрації Київської області, ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_12, ОСОБА_13, ОСОБА_14, ОСОБА_15, ОСОБА_16, ОСОБА_17, ОСОБА_18, ОСОБА_19, ОСОБА_20, ОСОБА_21, ОСОБА_22, ОСОБА_23, ОСОБА_24, ОСОБА_25, ОСОБА_26, ОСОБА_27, ОСОБА_28, ОСОБА_29, ОСОБА_30, ОСОБА_31, ОСОБА_32, ОСОБА_33, ОСОБА_34, ОСОБА_35, ОСОБА_36 про визнання недійсними розпорядження Фастівської районної державної адміністрації Київської області та виданих державних актів на право власності на земельну ділянку і зобов'язання повернути земельні ділянки,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до відповідачів з позовом про визнання недійсними розпорядження Фастівської районної державної адміністрації Київської області та виданих державних актів на право власності на земельну ділянку і зобов'язання громадян повернути земельні ділянки посилаючись на те, що проведеною Фастівською міжрайонною прокуратурою Київської області перевіркою додержання вимог земельного законодавства

Представникі позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримали і просять суд їх задовільнити.

Представник Фастівської районної державної адміністрації Київської області позовні вимоги визнав.

Відповідачі та їх представник проти позову заперечують і суду пояснили, що розпорядження, яке просять визнати недійсним є законним, прийнятим в межах наданих повноважень та на підставі закону Отже, позов є необгрунтованим, позовні вимоги безпідставні і недоведеними та такими, що не підлягають задоволенню.

Заслухавши учасників судового процесу, дослідивши докази по справі суд вважає позов підлягає задоволенню.

Матеріалами справи встановлено, що розпорядженням Фастівської районної державної адміністрації №251 та №252 від 02.03.2009 року «Про надання дозволу громадянам України (згідно додатку) на складання технічної документації із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право власності на земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства в межах Оленівської сільської ради Фастівського району Київської області» затверджено проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок громадянам для ведення особистого селянського господарства в межах Оленівської сільської ради Фастівського району Київської області та надано дозвіл останнім на складання технічної документації щодо складання документів, що посвідчують їх право власності на зазначені земельні ділянки сільськогосподарського призначення.

На виконання вказаного розпорядження громадянам видано державні акти на право власності на земельні ділянки.

На час прийняття вищевказаних розпоряджень ДП «ДГ«Оленівське» ННЦ «ІМЕСГ» НААН України було постійним землекористувачем земельної ділянки (кадастровий номер 3224984800:01:002:0023) загальною площею 766,9744 га, яка розташована в межах Оленівської сільської ради Фастівського району Київської області, на підставі державного акту на право постійного користування земельною ділянкою серії ЯЯ №143012 від 27.03.2007 року, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних атів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 03:07:032:00001, виданого підприємству на підставі розпорядження Фастівської РДА №820 від 20.11.2006 року для науково-дослідних цілей та ведення сільськогосподарського виробництва.

Відповідно до ст.92 ЗК України право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.

Статтею 141 Земельного кодексу України та ст. 412 Цивільного кодексу України встановлено вичерпний перелік підстав припинення права користування земельною ділянкою, у т.ч. і постійного користування, одними з яких є добровільна відмова від права користування земельною ділянкою або ж вилучення земельної ділянки у випадках, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до положень ст.116 Земельного кодексу України ( в редакції від 03.02.2009 року, чинній на час передачі спірних земельних ділянок у власність громадян) набуття права на землю фізичними особами із земель державної або комунальної власності здійснювалось шляхом передачі земельних ділянок у власність або надання їх у користування за рішенням органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування в межах їх повноважень, визначених цим Кодексом, або за результатами аукціону.

Одним із випадків безоплатного одержання у власність громадян земельних ділянок із земель державної і комунальної власності законодавець визначив безоплатну передачу земельних ділянок в межах норм безоплатної приватизації та порядку, визначених ЗК України (ст.ст. 116 118, 121, 122, 149-151).

При цьому, згідно з ч. 5 ст. 116 ЗК України, надання у користування земельної ділянки, що перебуває у власності або у користуванні, провадиться лише після вилучення (викупу) її в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Як вбачається з письмових матеріалів справи, відповідачі звернулися 18.07.2008 року та 23.06.2008 року до Фастівської РДА із відповідними заявами про передачу їм земельних ділянок у власність для ведення особистого селянського господарства із земель запасу. До своїх заяв останніми додавались копії паспорта громадянина України та довідки про присвоєння ідентифікаційного коду. При цьому будь-яких вимог про те, що зазначені землі повинні знаходитись на території земельної ділянки, наданої в постійне користування ДП «ДГ«Оленівське» ННЦ «ІМЕСГ» НААН України не зазначалось, як і не було надано будь-яких інших документів на підтвердження згоди підприємства на вилучення з його постійного користування частини земельної ділянки для подальшого її відчуження вищевказаним громадянам.

За результатами розгляду вказаних заяв цього ж дня розпорядженнями Фастівської РДА №726, № 727 від 23.06.2008 року та №833 від 21.07.2008 року вказаним вище громадянам надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо вилучення земельної ділянки ДП «ДГ«Оленівське» ННЦ «ІМЕСГ» НААН України та відведення земельної ділянки вищевказаним громадянам у власність для ведення особистого селянського господарства за рахунок земель державної власності на території Оленівської сільської ради Фастівського району Київської області.

Разом з цим, відповідно до ст.151 Земельного кодексу України особи, зацікавлені у вилученні (викупі), виборі земельних ділянок, зобов'язані були погодити з власниками землі і землекористувачами та органами державної влади або органами місцевого самоврядування, згідно з їх повноваженнями, розміри земельних ділянок, передбачені для вилучення (викупу), умови їх вилучення (викупу), а також розміри земельної ділянки, передбачені для її передачі (надання), умови її передачі (надання) з урахуванням комплексного розвитку території, який би забезпечував нормальне функціонування на цій ділянці і прилеглих територіях усіх об'єктів та умови проживання населення і охорону довкілля.

До клопотання про вилучення землі повинні були додаватись необхідні матеріали та розрахунки, а саме: обґрунтування необхідності вилучення (викупу) та/або відведення земельної ділянки; позначене на відповідному графічному матеріалі бажане місце розташування земельної ділянки з її орієнтовними розмірами; засвідчена нотаріально письмова згода землекористувача (землевласника) на вилучення (викуп) земельної ділянки (її частини) із зазначенням розмірів передбаченої для вилучення (викупу) земельної ділянки та умов її вилучення (викупу); копія документа, що посвідчує особу; зазначаються також склад угідь земельної ділянки, що вилучається та умови її відведення.

Надалі таке клопотання розглядається відповідним органом виконавчої влади або органом місцевого самоврядування та направляється разом з матеріалами на розгляд відповідних територіальних органів виконавчої влади з питань земельних ресурсів, органів містобудування і архітектури та охорони культурної спадщини, природоохоронних і санітарно-епідеміологічних органів для одержання висновків про можливість відведення земельної ділянки для цілей, зазначених у заяві (клопотанні), з указанням граничних розмірів земельної ділянки та її площі, складу угідь земель, вимог щодо відведення земельної ділянки.

В наявних в проекті землеустрою умовах відведення, наданих управлінням земельних ресурсів у Фастівському районі за №2570 від 11.11.2008 року, у п. 2 визначено необхідним проведення вилучення земельних ділянок у постійного землекористувача з дотриманням вимог ст.ст. 149, 151 Земельного кодексу України.

Відповідно до ст.149 ЗК України земельні ділянки, надані у постійне користування із земель державної та комунальної власності, можуть вилучатися для суспільних та інших потреб за рішенням органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Таке вилучення земельних ділянок провадиться за згодою землекористувачів на підставі рішень Кабінету Міністрів України, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, місцевих державних адміністрацій, сільських, селищних, міських рад відповідно до їх повноважень.

Зокрема, ч.9 вказаної статті Кодексу передбачає, що Кабінет Міністрів України вилучає земельні ділянки державної власності, які перебувають у постійному користуванні, - ріллю, багаторічні насадження для несільськогосподарських потреб, ліси площею понад 1 гектар для нелісогосподарських потреб, а також земельні ділянки природоохоронного, оздоровчого, рекреаційного призначення, крім випадків, визначених ч.ч. 5 - 8 цієї статті, та у випадках, визначених ст. 150 цього Кодексу, тобто вилучення земельних ділянок особливо цінних земель.

Відповідно до п.1 ст.150 ЗК України, до особливо цінних земель відносяться: ........землі дослідних полів науково-дослідних установ і навчальних закладів.

ДП «ДГ«Оленівське» ННЦ «ІМЕСГ» НААН України, є державним сільськогосподарським підприємством, яке створене з метою організаційно-господарського забезпечення науково-дослідним установам Академії умов для проведення наукових досліджень, апробації результатів наукових досліджень, виробничої перевірки та впровадження наукових розробок у виробництво та здійснення іншої господарської діяльності, діє на основі державної форми власності як самостійний суб'єкт господарювання, однак підпорядковане Національній академії аграрних наук України як органу по управлінню державним майном, закріпленим за господарством.

Господарство створене ще наказом Держагропрому УРСР від 11.03.1988 № 67 «Про розукрупнення Київської овоче-картоплярної дослідної станції» і по Головному управлінню науково-технічного прогресу від 17.03.1988 № 10, в подальшому неодноразово перейменовувалось, однак державної форми власності не змінювало.

Згідно з п.п. 4.2 - 4.5 Статуту підприємства земельні ділянки, надані йому в постійне користування є державною власністю. Порядок володіння, користування земельними ділянками та розпорядження майном, питання, пов'язані з вилученням землі та відчуженням майна, погоджуються виключно з Президією Академії. Їх вилучення з постійного користування може здійснюватись лише за згодою Президії Академії відповідно до ЗК Кодексу України. Землі дослідних полів та ділянки особливо цінних земель і їх вилучення для суспільних потреб не допускається, крім випадків, визначених ЗКУкраїни.

За таких обставин враховуючи, що спірні земельні ділянки надані відповідачам відносяться до переліку особливо цінних, на підставі вимог чинних на той час ст.ст. 118, 122, 141, 149, 150, 151 ЗК України, і їх вилучення з постійного користування ДП «ДГ«Оленівське» ННЦ «ІМЕСГ» НААН України, і подальша передача у власність громадян, повинні були відбуватися за відповідними актами КМ України, а не Фастівської РДА.

Крім того, в проекті землеустрою щодо відведення спірних земельних ділянок вищевказаним громадянам, розробленому за їх замовленням ТОВ «Арбат Ленд» відсутня належним чином засвідчена згода постійного землекористувача на вилучення частини земельної ділянки із зазначенням розмірів та умов її вилучення.

Як вбачається з листів директорів вищевказаних підприємств, така згода не надавалась, ні ДП «ДГ«Оленівське» ННЦ «ІМЕСГ» НААН України, ні ННЦ «ІМЕСГ» НААН України.

Крім того, при передачі земельних ділянок в порушення вимог ст.186 ЗК України, ст.ст. 9, 35 ЗУ «Про державну експертизу землевпорядної документації» проект землеустрою щодо відведення спірних земельних ділянок не проходив державну землевпорядну експертизу.

Відповідно до ст.9 ЗУ «Про державну експертизу землевпорядної документації» погоджені проекти землеустрою щодо створення нових та впорядкування існуючих землеволодінь і землекористувань, а також проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок особливо цінних земель підлягають обов'язковій державній експертизі.

Відповідно до ст.35 ЗУ «Про державну експертизу землевпорядної документації» лише позитивні висновки державної експертизи щодо об'єктів обов'язкової державної експертизи є підставою для прийняття відповідного рішення органами виконавчої влади чи органами місцевого самоврядування, відкриття фінансування робіт з реалізації заходів, передбачених відповідною документацією. При цьому реалізація заходів, передбачених документацією із землеустрою, яка є об'єктом обов'язкової державної експертизи, без одержання її позитивних висновків забороняється.

Статтею 13 Конституції України встановлено, що земля є об'єктом права власності Українського народу; від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених цією Конституцією. Відповідно до статті 19 Основного Закону органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Згідно зі ст. 14 Конституції України земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави.

Разом з тим, відповідно до ч.2 ст.26 ЗУ "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" та відповідно до порядку ведення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, затвердженого постановою КМ України від 26.10.2011 року №703, запис про скасування державної реєстрацію права власності вчиняється державним реєстратором і скасування державної реєстрації державного акта на право власності на земельну ділянку судом не передбачено тому в цій частині позовні вимоги не підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст.3,130,174,212,215,218 ЦПК України, на підставі Конституції України, ст.ст.92,116,118,122,141,149,150,151 ЗК України, ЗУ «Про державну експертизу землевпорядної документації», ЗУ "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" ,суд, -

В И Р І Ш И В:

Позов задовольнити частково.

Визнати недійсним розпорядження Фастівської районної державної адміністрації від 02.03.2009 року № 252 «Про надання дозволу громадянам України (згідно додатку) на складання технічної документації із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право власності на земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства в межах Оленівської сільської ради Фастівського району Київської області».

Визнати недійсним розпорядження Фастівської районної державної адміністрації від 02.03.2009 року № 251 «Про надання дозволу громадянам України (згідно додатку) на складання технічної документації із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право власності на земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства в межах Оленівської сільської ради Фастівського району Київської області».

Визнати недійсними державні акти на право власності на земельну ділянку видані громадянам:

ОСОБА_1 - серії ЯЗ № 345159 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:01:002:0032) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:09:923:01335 від 25.06.09;

ОСОБА_2 - серії ЯЗ № 345160 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:01:001:0011) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:09:032:00006 від 26.03.09;

ОСОБА_3 - серії ЯЗ № 345161 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:01:001:0016) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:09:032:00005 від 26.03.09;

ОСОБА_4 - серії ЯЗ № 345162 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:01:002:0242) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:10:958:04848 від 21.07.10;

ОСОБА_5 - серії ЯЗ № 345163 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:01:002:0039) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:09:923:01344 від 25.06.09;

ОСОБА_6 - серії ЯЗ № 345164 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984801:01:002:0219) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:09:958:01039 від 14.10.09;

ОСОБА_7 - серії ЯЗ № 345165 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:01:002:0034) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:09:958:01111 від 21.10.09;

ОСОБА_8 - серії ЯЗ № 345166 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:01:001:0005) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:09:958:01110 від 21.10.09;

ОСОБА_9 - серії ЯЗ № 345167 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:01:002:0035) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:09:032:00003 від 26.03.09;

ОСОБА_10 - серії ЯЗ № 345168 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:01:002:0033) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:09:032:00004 від 26.03.09;

ОСОБА_11 - серії ЯЗ № 345169 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:01:002:0245) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:10:958:01132 від 27.01.10;

ОСОБА_13 - серії ЯЗ № 345171 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:01:002:0243) площею 1,5050 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:09:923:01341 від 25.06.09;

ОСОБА_14 - серії ЯЗ № 345172 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:01:002:0244) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:09:923:01337 від 25.06.09;

ОСОБА_15 - серії ЯЗ № 345173 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:01:001:0009) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:09:923:01541 від 08.07.09;

ОСОБА_16 - серії ЯЗ № 345174 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:01:001:0010) площею 1,3761 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:09:958:01174 від 03.02.10;

ОСОБА_17 - серії ЯЗ № 345175 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:01:002:0246) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:09:923:01342 від 25.06.09;

ОСОБА_18 - серії ЯЗ № 345176 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:01:001:0012) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:09:923:01336 від 25.06.09;

ОСОБА_19 - серії ЯЗ № 345177 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:01:001:0013) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:10:958:01546 від 18.02.10;

ОСОБА_20 - серії ЯЗ № 345178 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:01:001:0015) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:10:958:01135 від 27.01.10;

ОСОБА_21 - серії ЯЗ № 345179 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:01:002:0247) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:09:923:01343 від 25.06.09;

ОСОБА_22 - серії ЯЗ № 345180 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:01:002:0036) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:09:923:01340 від 25.06.09;

ОСОБА_24 - серії ЯЗ № 345181 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:01:001:0014) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:09:923:01339 від 25.06.09;

ОСОБА_23 - серії ЯЗ № 345182 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:01:002:0037) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:09:923:01338 від 25.06.09;

ОСОБА_25 - серії ЯЗ № 345183 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:01:002:0038) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:10:958:01134 від 27.01.10;

ОСОБА_26 - серії ЯЗ № 345184 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984801:01:002:0220) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:10:958:01133 від 27.01.10.

ОСОБА_27 - серії ЯЗ № 345185 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:02:002:0018) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:09:958:00415;

ОСОБА_28 - серії ЯЗ № 345186 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:02:002:0020) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:09:958:00416;

ОСОБА_29 - серії ЯЗ № 345187 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:02:002:0017) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради д для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:09:958:00407;

ОСОБА_30 - серії ЯЗ № 345188 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:02:002:0016) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:09:958:00408;

ОСОБА_31 - серії ЯЗ № 345189 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:02:002:0021) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:09:958:00409;

ОСОБА_32 - серії ЯЗ № 345190 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:02:002:0019) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:09:958:00410;

ОСОБА_33 - серії ЯЗ № 345191 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:02:002:0024) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:09:958:00411;

ОСОБА_34 - серії ЯЗ № 345192 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:02:002:0025) площею 1,7859 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:09:958:00412;

ОСОБА_35 - серії ЯЗ № 345193 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:02:002:023) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:09:958:00413;

ОСОБА_36 - серії ЯЗ № 345194 (кадастровий номер земельної ділянки 3224984800:02:002:0022) площею 2,0 га в межах Оленівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:09:958:00414.

Зобов'язати громадян ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_39, ОСОБА_13, ОСОБА_14, ОСОБА_15, ОСОБА_16, ОСОБА_17, ОСОБА_18, ОСОБА_19, ОСОБА_20, ОСОБА_21, ОСОБА_22, ОСОБА_24, ОСОБА_23, ОСОБА_25, ОСОБА_26, ОСОБА_27, ОСОБА_28, ОСОБА_29, ОСОБА_30, ОСОБА_31, ОСОБА_32, ОСОБА_33, ОСОБА_34, ОСОБА_35, ОСОБА_36 повернути зазначені земельні ділянки до земель державної власності в межах Оленівської сільської ради Фастівського району Київської області у постійне користування Державного підприємства «Дослідне господарство «Оленівське» Національного наукового центру «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» Національної академії аграрних наук України у придатному для подальшого використання за цільовим призначенням стані, в якому вони знаходились до передачі їх ним у власність.

Зобов'язати громадян ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_39, ОСОБА_13, ОСОБА_14, ОСОБА_15, ОСОБА_16, ОСОБА_17, ОСОБА_18, ОСОБА_19, ОСОБА_20, ОСОБА_21, ОСОБА_22, ОСОБА_24, ОСОБА_23, ОСОБА_25, ОСОБА_26, ОСОБА_27, ОСОБА_28, ОСОБА_29, ОСОБА_30, ОСОБА_31, ОСОБА_32, ОСОБА_33, ОСОБА_34, ОСОБА_35, ОСОБА_36 повернути до архіву управілння Держкомзему у Фастівському районі Київської області вищевказані одержані ними державні акти на право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення.

В іншій частині позову відмовити.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до Апеляційного суду Київської області через Фастівський міськрайонний суд шляхом подачі в 10-денний строк з дня проголошення рішення апеляційної скарги.

СУДДЯ Г.В.Соловей

Дата ухвалення рішення08.08.2012
Оприлюднено14.08.2012
Номер документу25603113
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсними розпорядження Фастівської районної державної адміністрації Київської області та виданих державних актів на право власності на земельну ділянку і зобов'язання повернути земельні ділянки

Судовий реєстр по справі —1027/154/2012

Ухвала від 10.11.2017

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Буймова Л. П.

Ухвала від 30.03.2017

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Буймова Л. П.

Ухвала від 17.12.2015

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Буймова Л. П.

Ухвала від 27.04.2015

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Буймова Л. П.

Рішення від 26.12.2016

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Буймова Л. П.

Рішення від 26.12.2016

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Буймова Л. П.

Ухвала від 06.09.2016

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Буймова Л. П.

Ухвала від 31.05.2016

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Буймова Л. П.

Ухвала від 13.05.2016

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Буймова Л. П.

Ухвала від 14.04.2016

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Буймова Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні