Постанова
від 14.08.2012 по справі 5017/1361/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

про визнання банкрутом

"14" серпня 2012 р. Справа № 5017/1361/2012

За заявою боржника: ТОВ „Науково-виробниче об'єднання Сантерм", м.Роздільна

про визнання банкрутом

Суддя Лепеха Г.А.

П р е д с т а в н и к и :

Розпорядник майна боржника -Селезньов О.В.

Суть спору: Товариство з обмеженою відповідальністю „Науково-виробниче об'єднання Сантерм" (далі -Боржник) звернулось до господарського суду Одеської області з заявою про визнання його банкрутом, оскільки боржник неспроможний сплатити заборгованість перед кредитором після настання встановленого строку у сумі 360 000,00 грн.

На підставі ухвали підготовчого засідання від 29.05.2012р. Боржник подав до офіційного друкованого органу оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ „Науково-виробниче об'єднання Сантерм", яке опубліковано в газеті „Урядовий кур'єр" №101 від 08.06.2012р.

Протягом терміну, встановленого п.1 ст.14 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", після публікації оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ „Науково-виробниче об'єднання Сантерм" в газеті „Урядовий кур'єр" №101 від 08.06.2012р. до господарського суду та розпорядника майна з заявою про визнання кредиторських вимог до боржника звернувся фізична особа-підприємець ОСОБА_1 (у сумі 360 000,00 грн.).

Заяв можливих санаторів до суду не надійшло.

Ухвалою попереднього засідання від 10.07.2012р. затверджено поданий розпорядником майна та визнаний судом реєстр вимог кредиторів.

На виконання п.п. 3, 4, 5 резолютивної частини ухвали від 10.07.2012р. розпорядник майна надав протоколи зборів кредиторів, відповідно яких обрано комітет кредиторів та більшістю голосів прийнято рішення щодо звернення до суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Селезньова О.В.

Розглянувши матеріали справи, врахувавши викладені обставини, суд дійшов до висновку, що боржник неспроможний самостійно відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше, як через застосування ліквідаційної процедури, а тому суд вважає за можливе задовольнити клопотання комітету кредиторів та визнати ТОВ „Науково-виробниче об'єднання Сантерм" банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначити арбітражного керуючого Селезньова О.В.

Відповідно до положень ч.1 ст.23 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, серед іншого: строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута та зобов'язання щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) вважається таким, що настав; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута; вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтись тільки в межах ліквідаційної процедури.

Частиною 2 ст.23 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, про що робиться запис у його трудовій книжці, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута, якщо цього не було зроблено раніше.

При цьому, суд припиняє повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, зобов'язує ліквідатора опублікувати відомості про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у офіційних друкованих органах за рахунок банкрута у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови відповідно до п.п. 3, 5 ст.23 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", докази опублікування надати суду.

Господарський суд наголошує та привертає увагу сторін, усіх зацікавлених та посадових осіб, що застосований ним Закон України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" -є спеціальним, одним з основних принципів якого є пріоритет цього Закону над іншими нормативними актами.

Усі інші нормативні акти діють лише у певній частині -за умови зазначення про це у самому Законі, тобто субсидіарно.

У разі протиріч норм цього Закону іншим нормативним актам повинні діяти норми Закону.

Крім того, прийнята судом на підставі положень Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" дана постанова превалює над будь-якими ухвалами, рішеннями, постановами та розпорядженнями інших установ та організацій, а невиконання пунктів її резолютивної частини тягне за собою відповідальність, встановлену чинним законодавством України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 22-34 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати банкрутом товариство з обмеженою відповідальністю „Науково-виробниче об'єднання Сантерм" (Одеська область, м.Роздільна, вул. Димитрова, буд. 37, кв. 1. Код ЄДРПОУ 34302577)

2. Припинити процедуру розпорядження майном і повноваження розпорядника майна боржника -арбітражного керуючого Селезньова Олександра Вікторовича

3. Відкрити ліквідаційну процедуру товариства з обмеженою відповідальністю „Науково-виробниче об'єднання Сантерм", передбачену ст.ст. 22-26, 29-34 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

4. Призначити ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю „Науково-виробниче об'єднання Сантерм" арбітражного керуючого Селезньова Олександра Вікторовича (ліцензія серії АВ №566961 від 04.10.2011р.; ід. код НОМЕР_1; місце проживання: АДРЕСА_1).

5. Скасувати арешт, накладений на майно боржника чи інші обмеження щодо розпорядження майном товариства з обмеженою відповідальністю „Науково-виробниче об'єднання Сантерм". Заборонити накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном товариства з обмеженою відповідальністю „Науково-виробниче об'єднання Сантерм".

6. Припинити повноваження органів управління банкрута та розпорядження його майном, а також припинити повноваження власників майна банкрута.

7. Зобов'язати директора товариства з обмеженою відповідальністю „Науково-виробниче об'єднання Сантерм" у п'ятнадцятиденний строк передати ліквідатору банкрута бухгалтерську та іншу документацію боржника, печатки, штампи, матеріали та інші цінності боржника.

8. Зобов'язати ліквідатора банкрута у п'ятиденний строк опублікувати відомості про визнання товариства з обмеженою відповідальністю „Науково-виробниче об'єднання Сантерм" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у офіційних друкованих органах. Відомості про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури повинні відповідати вимогам п.5 ст.23 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Примірник оголошення надати суду.

9. Зобов'язати ліквідатора банкрута надати суду відомості про персональний склад членів ліквідаційної комісії.

10. Зобов'язати ліквідатора банкрута після завершення усіх розрахунків із кредиторами подати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута на затвердження.

11. Розгляд справи призначити на „18" вересня 2012р. о 10:10 . Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду (м.Одеса, пр. Шевченка, 29, зал №15, тел. (0482) 307-965).

12. Зобов'язати у наступному засіданні представити:

ліквідатора банкрута -письмові відомості про хід ліквідаційної процедури.

13. Визнати явку сторін та ліквідатора банкрута у судове засідання обов'язковою.

Примірник постанови надіслати: кредитору, ліквідатору банкрута, відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Роздільнянського району Одеської області.

Суддя Лепеха Г.А.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення14.08.2012
Оприлюднено16.08.2012
Номер документу25622590
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5017/1361/2012

Ухвала від 16.10.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 18.09.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Постанова від 14.08.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 10.07.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 29.05.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 08.05.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні