Ухвала
від 14.08.2012 по справі 24/5005/6172/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

в порядку статті 11 Закону України

"Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"

14.08.12р. Справа № 24/5005/6172/2012

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Калиниченко Л.М.

при секретарі судового засідання Потапенко А.О.

за участю представників сторін:

від кредитора - Ревединський О.Г., дов. № 03 від 05.01.11р.

від боржника - не з'явився

розглянувши справу

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Агро-Фарт", сел.Дніпровське, Верхньодніпровський район, Дніпропетровська область

до боржника Малого виробничо-господарського приватного підприємства "Ринг", 51700, Дніпропетровська область, м.Вільногірськ, бульвар Миру, буд.1, кв.3 (ЄДРПОУ 20249730)

про визнання банкрутом

СУТЬ СПРАВИ:

Провадження у справі про банкрутство Малого виробничо-господарського приватного підприємства "Ринг", 51700, Дніпропетровська область, м.Вільногірськ, бульвар Миру, буд.1, кв.3 (ЄДРПОУ 20249730) порушено 20.07.12р. за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Агро-Фарт", вел.Дніпровське, Верхньодніпровський район, Дніпропетровська область

Сторони про дату судового засідання повідомлені належним чином.

Представник кредитора у судове засідання з'явився.

Представник боржника у судове засідання не з'явився, відзив на заяву про порушення провадження у справі, витребувані судом документи не надав.

Вивчивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника кредитора, господарський суд встановив наступне.

Безспірні вимоги кредитора до боржника на суму 438 179,84грн. підтверджуються наступними документами.

Рішенням господарського суду Дніпропетровської області від 08.02.2012р. по справі № 1/5005/16347/2011 позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Агро-Фарт", вел.Дніпровське, Верхньодніпровський район, Дніпропетровська область до Малого виробничо-господарського приватного підприємства "Ринг", 51700, Дніпропетровська область, м.Вільногірськ задоволено, стягнуто 430 179,84грн. основного боргу, 8 603,60грн. витрат по сплаті судового збору.

Постановою Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 29.03.2012 р. по справі № 1/5005/16347/2011 зазначене рішення залишено без змін. Вищий господарський суд України 20.06.12р. виніс постанову, в якій постанову Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 29.03.12р. залишив без змін.

На виконання рішення господарського суду Дніпропетровської області від 08.02.2012р. по справі № 1/5005/16347/2011 був виданий наказ, який був переданий на примусове виконання до органів Державної виконавчої служби.

Відповідно до постанови державного виконавця Верхньодніпровського районного управління юстиції від 20.03.2012р. за вказаним наказом було відкрито виконавче провадження. Під час проведення виконавчих дій державним виконавцем грошових коштів та майна Боржника виявлено не було, заборгованість погашена не була.

Згідно з ч.ч.4 ст.11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі -Закон) у підготовчому засіданні суддя оцінює подані документи, заслуховує пояснення сторін, розглядає обґрунтованість заперечень боржника

Безспірність вимог кредитора до боржника по даній справі та неплатоспроможність боржника встановлені у підготовчому засіданні.

Відповідно до статті 13 Закону для забезпечення майнових інтересів кредиторів слід ввести процедуру розпорядження майном строком на 6 місяців до 14.02.13р., призначити розпорядника майна.

В заяві про порушення справи про банкрутство кредитор просить суд призначити розпорядником майна по даній справі арбітражного керуючого Деркунського Костянтина Леонідовича, ліцензія серія АВ № 347293. Арбітражний керуючий дав згоду на призначення відповідно до вимог статті 3-1 Закону.

14.08.12р. до господарського суду Дніпропетровської області надійшла заява арбітражного керуючого Яковлєвої Анастасії Вікторівни, ліцензія серія АВ № 347173.

Розпорядником майна може бути призначено фізичну особу - суб'єкта підприємницької діяльності, яка має вищу юридичну чи економічну освіту, не є заінтересованою особою боржника та кредиторів відповідно до ст.1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" і має ліцензію арбітражного керуючого, яка видається в установленому законодавством порядку.

При виборі кандидатури розпорядника майна, суд враховує освіту, досвід та показники роботи у попередніх справах, наявність у нього організаційних та технічних можливостей виконувати обов'язки розпорядника майна у даній справі та інші обставини.

Що стосується поданих документів від арбітражного керуючого Деркунського Костянтина Леонідовича, ліцензія серія АВ № 347293, то крім його заяви та копії ліцензії, ніяких документів не надано.

Арбітражний керуючий Яковлєва А.В. до своєї заяви надала належним чином засвідчені:

- диплом спеціаліста НР № 21203780;

- свідоцтва № 0736 арбітражного керуючого;

- ліцензію серії АВ № 347173 від 03.09.07р.;

- довідка про досвід роботи арбітражного керуючого;

- вибірковий перелік справ, на яких виконувалися функції арбітражного керуючого.

У зв'язку з вищеозначеним, суд відхиляє надану кандидатуру арбітражного керуючого Деркунського Костянтина Леонідовича, ліцензія серія АВ № 347293 щодо призначення розпорядником майна у справі № 24/5005/6172/2012 та вважає за доцільне призначити розпорядником майна по даній справі арбітражного керуючого Яковлєву Анастасію Вікторівну, ліцензія серія АВ № 347173.

Крім того, згідно частини 11 статті 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за результатами підготовчого засідання слід встановити строки подальших процесуальних дій у справі у процедурі розпорядження майном боржника.

Ч.5 ст.11 Закону передбачено, що з метою виявлення всіх кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, суддя у підготовчому засіданні виносить ухвалу та офіційно оприлюднює її. Офіційне оприлюднення тексту ухвали повинно містити повне найменування боржника, його поштову адресу, банківські реквізити, найменування та адресу господарського суду, номер справи, відомості про розпорядника майна.

Враховуючи обставин даної справи, господарський суд прийшов до висновку про необхідність офіційного оприлюднення на офіційному веб-сайті судової влади інформації про боржника наступного змісту:

* повне найменування боржника: Мале виробничо-господарське приватне підприємство "Ринг";

* поштова адреса боржника: 51700, Дніпропетровська область, м.Вільногірськ, бульвар Миру, буд.1, кв.3 (ЄДРПОУ 20249730);

* найменування та адреса господарського суду: господарський суд Дніпропетровської області, 49600, м.Дніпропетровськ, вул.Куйбишева, 1-А;

* номер справи про банкрутство: 24/5005/6172/2012;

* відомості про розпорядника майна: Яковлєва Анастасія Вікторівна, ліцензія серія АВ № 347173, 49018, м.Дніпропетровськ, вул.Метростроївська, буд.12, кв.109, ідентифікаційний номер 2916402406.

Згідно до п.9 ст.13 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" розпорядник майна зобов'язаний: розглядати разом з посадовими особами боржника копії заяв кредиторів про грошові вимоги до боржника, які надійшли до господарського суду у зв'язку з порушенням справи про банкрутство та надіслані боржнику в установленому цим Законом порядку; вести реєстр вимог кредиторів у встановленому порядку; повідомляти кредиторів про результати розгляду їх вимог боржником та включення визнаних вимог до реєстру вимог кредиторів або про відмову визнання вимог боржником; вживати заходів для захисту майна боржника; аналізувати фінансову, господарську та інвестиційну діяльність боржника, його становище на товарних ринках; виявляти ознаки фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства; скликати збори кредиторів; надавати державному органу з питань банкрутства відомості, необхідні для ведення єдиної бази даних про підприємства, щодо яких порушено справу про банкрутство; надавати господарському суду та комітету кредиторів звіт про свою діяльність, відомості про фінансове становище боржника, пропозиції щодо можливості відновлення платоспроможності боржника; виконувати інші функції, передбачені цим Законом;

* п. 10 ст.13 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що при здійсненні своїх повноважень розпорядник майна зобов'язаний діяти добросовісно, розумно, враховувати інтереси боржника та його кредиторів. Розпорядник майна несе відповідальність за неналежне виконання своїх повноважень відповідно до законодавства України. Повноваження арбітражного керуючого як розпорядника майна припиняються з дня затвердження господарським судом мирової угоди чи призначення керуючого санацією або призначення ліквідатора, якщо інше не передбачено цим Законом.

Відповідно до ч.11 ст.13 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" після призначення розпорядника майна і до припинення процедури розпорядження майном органи правління боржника не мають права без згоди розпорядника майна приймати рішення про: реорганізацію (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) і ліквідацію боржника; створення юридичних осіб або про участь в інших юридичних особах; створення філій та представництв; виплату дивідендів; проведення боржником емісії цінних паперів; вихід із складу учасників боржника юридичної особи, придбання в акціонерів раніше випущених акцій боржника.

Крім того, виходячи із положень ст.14 Закону слід зобов'язати заявника по даній справі - Товариство з обмеженою відповідальністю "Агро-Фарт", сел.Дніпровське, Верхньодніпровський район, Дніпропетровська область подати до офіційних друкованих органів у десятиденний строк за його рахунок оголошення про порушення справи про банкрутство. Газетне оголошення має містити дату порушення провадження у справі, повне найменування боржника, його поштову адресу, банківські реквізити, найменування та адресу господарського суду, номер справи, відомості про розпорядника майна.

Керуючись ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, ст.ст.1, 3-1, 11, 13 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд

УХВАЛИВ:

Визначити розмір вимог кредитора, що подав заяву про порушення провадження у справі про банкрутство, до боржника у сумі 438 179,84грн.

Ввести процедуру розпорядження майном боржника строком на 6 місяців, до 14.02.13р., призначити розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Яковлєву Анастасію Вікторівну, ліцензія серія АВ № 347173 (49018, м.Дніпропетровськ, вул.Метростроївська, буд.12, кв.109, ідентифікаційний номер 2916402406).

З метою виявлення всіх кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, офіційно оприлюднити на офіційному веб-сайті судової влади інформацію про боржника наступного змісту:

* повне найменування боржника: Мале виробничо-господарське приватне підприємство "Ринг";

* поштова адреса боржника: 51700, Дніпропетровська область, м.Вільногірськ, бульвар Миру, буд.1, кв.3 (ЄДРПОУ 20249730);

* найменування та адреса господарського суду: господарський суд Дніпропетровської області, 49600, м.Дніпропетровськ, вул.Куйбишева, 1-А;

* номер справи про банкрутство: № 24/5005/6172/2012;

* відомості про розпорядника майна: Яковлєва Анастасія Вікторівна, ліцензія серія АВ № 347173, 49018, м.Дніпропетровськ, вул.Метростроївська, буд.12, кв.109, ідентифікаційний номер 2916402406.

Зобов'язати заявника - Товариство з обмеженою відповідальністю "Агро-Фарт", 51650, сел.Дніпровське, Верхньодніпровський район, Дніпропетровська область, вул.Островського, 13, код ЄДРПОУ 35419494 подати до офіційних друкованих органів у десятиденний строк за його рахунок оголошення про порушення справи про банкрутство. Газетне оголошення має містити дату порушення провадження у справі, повне найменування боржника, його поштову адресу, банківські реквізити, найменування та адресу господарського суду, номер справи, відомості про розпорядника майна.

Докази подачі оголошення до офіційних друкованих органів подати господарському суду до 24.08.12р.

Розпоряднику майна скласти реєстр вимог кредиторів і подати суду до 24.10.12р.

Попереднє судове засідання провести до 14.11.12р.

Скликати перші загальні збори кредиторів до 23.11.12р.

Засідання господарського суду, на якому буде винесену ухвалу про санацію боржника, чи про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи припинення провадження у справі про банкрутство провести до 14.02.13р.

Якщо заявник не виконує вимоги ухвали господарського суду щодо публікації оголошення у визначений строк, господарський суд має право залишити заяву про порушення справи про банкрутство без розгляду.

Ця ухвала може бути оскаржена у встановленому порядку.

Суддя Л.М.Калиниченко

24/5005/6172/201224/5005/6172/2012

Товариства з обмеженою відповідальністю "Агро-Фарт", вел.Дніпровське, < Дата >< Дата >

Дата ухвалення рішення14.08.2012
Оприлюднено17.08.2012
Номер документу25629057
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —24/5005/6172/2012

Ухвала від 10.12.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 08.11.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 22.10.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 24.09.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 14.08.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 20.07.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні