Ухвала
від 13.08.2012 по справі 5017/385/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

про призначення експертизи

"13" серпня 2012 р. Справа № 5017/385/2012

За заявою: Товариства з обмеженою відповідальністю „АПК „Надія ЛТД" (61200, м. Харків, вул. Маршала Бажанова, 5, літ. „Б-3"; код ЄДРПОУ 35972274)

До боржника: Приватного підприємства „Лакі Трак" (67663, Одеська область, Біляївський район, село Усатове, 465-й км автодороги Санкт-Петербург-Київ-Одеса; код ЄДРПОУ 35820093)

про визнання банкрутом

Суддя Найфлейш В.Д.

Представники сторін:

Ліквідатор: арбітражний керуючий Яцевич А.В. (ліцензія, постанова).

Від ДПІ у Біляївському районі Одеської області: Горюхін Р.В. (довіреність).

Суть спору: про визнання банкрутом.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 10.02.2012 р. порушено провадження у справі №5017/385/2012 про визнання Приватного підприємства „Лакі Трак" банкрутом за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю „АПК „Надія ЛТД".

Постановою від 27.04.2012р. Приватне підприємство „Лакі Трак" було визнано банкрутом, відкрито відносно нього ліквідаційну процедуру, ліквідатором Приватного підприємства „Лакі Трак" було призначено арбітражного керуючого Яцевич А.В., зобов'язано ліквідатора провести ліквідаційні заходи, передбачені Законом України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою господарського суду Одеської області від 27.06.2012р. визнано Управління Пенсійного фонду України в Біляївському районі Одеської області кредитором з грошовими вимогами до боржника Приватного підприємства „Лакі Трак" в сумі 344,35 грн.

08.08.2012р. до господарського суду Одеської області надійшло клопотання, відповідно до якого арбітражний керуючий ліквідатор Приватного підприємства „Лакі Трак" просить призначити експертизу для визначення фінансового становища Приватного підприємства „Лакі Трак".

Відповідно до ч. 7 ст. 11 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" для визначення фінансового становища боржника в підготовчому засіданні суду чи під час розгляду справи про банкрутство суддя може призначити експертизу. За дорученням суду експертиза проводиться державним органом з питань банкрутства із залученням для її проведення спеціалістів у встановленому порядку.

Згідно ст. 41 ГПК України для роз'яснення питань, що виникають при вирішенні господарського спору і потребують спеціальних знань, господарський суд призначає судову експертизу. Учасники судового процесу мають право пропонувати господарському суду питання, які мають бути роз'яснені судовим експертом. Остаточне коло цих питань встановлюється господарським судом в ухвалі. Проведення судової експертизи доручається державним спеціалізованим установам чи безпосередньо особам, які відповідають вимогам, встановленим Законом України "Про судову експертизу". Особа, яка проводить судову експертизу (далі - судовий експерт) користується правами і несе обов'язки, зазначені у статті 31 цього Кодексу. Сторони і прокурор, який бере участь в судовому процесі, мають право до початку проведення судової експертизи заявити відвід судовому експерту в порядку та з підстав, зазначених у частинах п'ятій і шостій статті 31 цього Кодексу.

Приймаючи до уваги вищевикладене, господарський суд вважає за доцільне задовольнити клопотання ліквідатора банкрута та призначити експертизу для визначення фінансового становища Приватного підприємства „Лакі Трак", виконання якої відповідно до ч. 7 ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" доручити державному органу з питань банкрутства -Головному управлінню юстиції в Одеській області.

При цьому господарський суд звертає увагу, що згідно ст. 42 ГПК України висновок судового експерта повинен містити докладний опис проведених досліджень, зроблені в результаті їх висновки і обґрунтовані відповіді на поставлені господарським судом питання. Висновок подається господарському суду в письмовій формі, і копія його надсилається сторонам.

Крім того, господарський суд зазначає відносно відсутності підстав для зупинення провадження у справі згідно ст. 79 ГПК України у зв'язку з призначенням судової експертизи, оскільки проведення експертизи не перешкоджає розгляду справи.

Приймаючи до уваги, що для розгляду справи в засіданні суду необхідні додаткові документи, розгляд справи в засіданні суду підлягає відкладенню.

Керуючись ч. 7 ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", п. 2 ст. 77, ст.ст. 41, 86 ГПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання ліквідатора Приватного підприємства „Лакі Трак" від 08.08.2012р. задовольнити.

2. Призначити по справі № 5017/385/2012 проведення експертизи для визначення фінансового становища Приватного підприємства „Лакі Трак".

3. На проведення експертизи поставити наступні питання:

1) Визначити наявність ознак неплатоспроможності боржника та ознак фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства чи незаконних дій у разі банкрутства.

2) Визначити ринкову вартість активів Приватного підприємства „Лакі Трак", у тому числі нерухомого майна та грошових коштів.

3) Визначити основні економічні показники (ліквідності, платоспроможності та прибутковості) господарсько-фінансової діяльності Приватного підприємства „Лакі Трак" на дату винесення ухвали про порушення провадження у справі про визнання банкрутом; документально обґрунтований стан та інтенсивність використання оборотних активів та джерел їх формування.

4) Визначити відповідність балансового аналізу Приватного підприємства „Лакі Трак" на останню звітну дату перед порушенням справи про банкрутство фактичному фінансовому стану підприємства.

5) Визначити розмір дебіторської заборгованості на момент порушення провадження у справі про банкрутство.

6) Визначити наявне майно Приватного підприємства „Лакі Трак".

7) Визначити можливість погашення Приватним підприємством „Лакі Трак" кредиторської заборгованості.

4. Проведення експертизи фінансового становища Приватного підприємства „Лакі Трак" доручити Головному управлінню юстиції в Одеській області.

5. Керівнику Головного управління юстиції в Одеській області доручити виконання ухвали необхідному колу експертів відповідних галузей знань.

6. Витрати по оплаті експертизи фінансового становища Приватного підприємства „Лакі Трак" покласти на ліквідатора.

7. Зобов'язати сторін надати експертам на їх вимогу необхідні для проведення експертизи документи.

8. Попередити експертів про кримінальну відповідальність згідно ст.ст. 384, 385 Кримінального кодексу України.

9. Зобов'язати експерта подати до канцелярії господарському суду Одеської області висновок в письмовій формі і його копії надіслати сторонам в строк до 17.09.2012 року.

10. Відкласти розгляд справи у засіданні суду на „17"вересня 2012р. о 10:30 год.

Засідання суду відбудеться у приміщенні господарського суду Одеської області (м. Одеса, пр-т. Шевченка,29), зал судових засідань №3 (каб. 102).

11. Зобов'язати надати:

Ліквідатора : звіт про проведену роботу в ліквідаційній процедурі відповідно до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", докази здійснення своїх повноважень згідно ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до положень ч.2 ст.4-5 Господарського процесуального кодексу України невиконання вимог рішень, ухвал, постанов господарських судів тягне відповідальність, встановлену цим Кодексом та іншими законами України.

Копію ухвали надіслати ліквідатору, кредитору, Головному управлінню юстиції в Одеській області.

Суддя Найфлейш В.Д.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення13.08.2012
Оприлюднено17.08.2012
Номер документу25629858
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5017/385/2012

Ухвала від 10.06.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 22.05.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 08.04.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 04.03.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 14.01.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 03.12.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 05.11.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 15.10.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 17.09.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 13.08.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні