Ухвала
від 16.08.2012 по справі 5/87-б-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


УХВАЛА

"16" серпня 2012 р. Справа № 5/87-Б-09

Господарський суд Херсонської області у складі судді Ситюка В.Г., при секретарі Котенко І.О., розглянувши справу

за заявою Публічного акціонерного товариства "Альфа-Банк", м. Київ

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Продовольча корпорація "Альтаір", м. Херсон

про визнання банкрутом

за участю представників сторін:

від кредиторів: УПФУ в м. Херсоні - Горбань В.В., нач. юр. відділу, дов. у справі,

- ПАТ "УкрСиббанк" - Мандик В.А., заст. нач. відділу, дов. у справі,

- ВВД ФСС від НВ у м. Херсоні - Дикаленко Н.М., головн. спеціаліст, дов. у справі,

- Херсонський МЦЗ - Гончаренко А.Ю., голов. спеціаліст-ю/к, дов. у справі,

- ТзОВ "Фінансова компанія "Приватні інвестиції" - Копитіна О.С., представник, дов. у справі,

- ПАТ "ВТБ Банк" - Чехлов Ю.В., нач. юр. відділу, дов. у справі,

ліквідатор: арбітражний керуючий Симоненко О.П.

в с т а н о в и в:

Постановою господарського суду від 16.03.2010 р. боржника визнано банкрутом і відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Марченка С.О., якого зобов'язано здійснити ліквідаційну процедуру банкрута і подати до суду звіт та ліквідаційний баланс.

Ухвалою господарського суду від 20.12.2011 р. повноваження арбітражного керуючого Марченка С.О. по виконанню обов'язків ліквідатора банкрута припинено, призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Симоненка О.П. та продовжено строк ліквідаційної процедури.

Ліквідатором подано до суду звіт та ліквідаційний баланс.

Ухвалою господарського суду від 02.08.2012 р. для розгляду звіту ліквідатора призначено судове засідання.

Ліквідатором подано до суду додаткові матеріали з ліквідаційної процедури банкрута і повідомлено, що на цей час ліквідаційна процедура банкрута завершена, майнові активи, які були включені до ліквідаційної маси реалізовані. Кошти, отримані від реалізації майна банкрута використані на часткове задоволення кредиторських вимог, забезпечених заставою майна боржника, відшкодування витрат, пов'язаних з проведенням ліквідаційної процедури, оплату послуг арбітражного керуючого. Просить затвердити звіт та ліквідаційний баланс банкрута, а юридичну особу банкрута ліквідувати, посилаючись на розгляд і затвердження звіту ліквідатора комітетом кредиторів.

Представники кредиторів зауважень по роботі ліквідатора не мають, просять затвердити звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс банкрута.

Заслухавши ліквідатора, представників кредиторів, розглянувши звіт і ліквідаційний баланс, суд вважає їх такими, що підлягають затвердженню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт і ліквідаційний баланс, до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів. Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу. Якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

Постановою господарського суду від 16.03.2010 р. боржника - Товариство з обмеженою відповідальністю "Продовольча корпорація "Альтаір" визнано банкрутом і відкрито ліквідаційну процедуру.

Ліквідатором проведено ліквідаційну процедуру банкрута, в ході якої сформовано ліквідаційну масу, здійснено оцінку майна банкрута та його реалізацію. Кошти, отримані від продажу майна в сумі 150000,00 грн., ліквідатором використані на відшкодування витрат, пов'язаних з проведенням ліквідаційної процедури, оплату послуг арбітражного керуючого, часткове задоволення кредиторських вимог ПАТ "УкрСиббанк", забезпечених заставою майна боржника. Вимоги інших кредиторів не погашалися, у зв'язку з відсутністю майна та коштів.

Вказані обставини підтверджуються звітом ліквідатора, реєстром вимог кредиторів, показниками ліквідаційної маси, інвентаризаційним описом, звітом про оцінку майна, договором купівлі-продажу майна, актом приймання-передачі майна, платіжними документами по надходженню та витрачанню коштів.

Звіт ліквідатора розглянуто і затверджено комітетом кредиторів, - протокол засідання комітету кредиторів № 5 від 23.05.2012 р.

Відповідно до ч. 5 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, не розглядаються і вважаються погашеними.

Відповідно до ч. 6 ст. 31 цього Закону вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Таким чином, у зв'язку з відсутністю майна та коштів, вимоги кредиторів вважаються погашеними.

За таких обставин звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс підлягають затвердженню, юридична особа банкрута ліквідації і виключенню з Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України.

Відповідно до ч. 14 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд затверджує звіт про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого за період виконання повноважень з 20.12.2011 р. по 01.05.2012 р. в сумі 17104,25 грн., оскільки відповідні витрати документально підтверджені та попередньо розглянуті і затвердженні комітетом кредиторів, - протокол засідання комітету кредиторів № 5 від 23.05.2012 р.

Провадження у справі у зв'язку з затвердженням звіту і ліквідаційного балансу, відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" припиняється.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 3-1, 24, 32, п. 6 ч. 1 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, -

у х в а л и в:

1. Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Продовольча корпорація "Альтаір", м. Херсон затвердити.

2. Юридичну особу банкрута - Товариство з обмеженою відповідальністю "Продовольча корпорація "Альтаір", м. Херсон, ідентифікаційний код 34906787 ліквідувати та виключити з Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України.

3. Затвердити звіт про оплату послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого Симоненка О.П. за період з 20.12.2011 р. по 01.05.2012 р. в сумі 17104,25 грн.

4. Провадження у справі припинити.

Суддя В.Г. Ситюк

Дата ухвалення рішення16.08.2012
Оприлюднено20.08.2012
Номер документу25651597
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —5/87-б-09

Ухвала від 16.08.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 20.12.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 08.12.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 24.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 10.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 26.10.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 05.10.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 14.03.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 04.03.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні