Постанова
від 14.06.2012 по справі 2270/4140/12
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2270/4140/12

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 червня 2012 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі судді Гнап Д.Д., розглянувши у скороченому провадженні адміністративну справу за позовом прокурора Новоушицького району Управління Пенсійного фонду України в Новоушицькому районі до товариства з обмеженою відповідальністю "Ліга-БГ" про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В :

Прокурор Новоушицького району в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Дунаєвецькому районі звернувся до суду з адміністративним позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "Ліга-БГ" про стягнення заборгованості по єдиному внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в сумі 6828,61 грн. за листопад 2011 року.

Копія ухвали про відкриття скороченого провадження разом з копією позовної заяви та доданих до неї документів, що направлені відповідачу за юридичною адресою зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців повернулися до суду. З урахуванням положень ч.4 ст. 33 КАС України, суд вважає, що позовна заява вручена відповідачеві належним чином. Заперечення проти позову у встановлений 10-ти денний термін до суду не надійшло.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши докази в їх сукупності, суд вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що відповідач - товариство з обмеженою відповідальністю "Ліга-БГ", код ЄДРПОУ 35288983, зареєстрований як платник єдиного внеску до Пенсійного фонду України та відповідно до п.2 ст.6 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" відповідач, як платник єдиного внеску зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.

Згідно вимог п.8 ст.9 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом.

Єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

У відповідача утворилась заборгованість по єдиному внеску на суму 6828,61 грн.

Дана заборгованість підтверджується звітом про суми нарахованої заробітної плати застрахованих осіб та сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за листопад 2011 року, карткою особового рахунку платника єдиного внеску, розрахунком заборгованості.

Відповідно до п.4 ст.25 Закону територіальний орган Пенсійного фонду у порядку, за формою і в строки, встановлені Пенсійним фондом за погодженням з центральним органом виконавчої влади у сфері праці та соціальної політики, надсилає платникам єдиного внеску, які мають недоїмку, вимогу про її сплату. Вимога про сплату недоїмки є виконавчим документом. Платник єдиного внеску зобов'язаний протягом десяти робочих днів з дня надходження вимоги про сплату недоїмки сплатити суми недоїмки та штрафів разом з нарахованою пенею.

У разі якщо платник єдиного внеску протягом десяти робочих днів з дня надходження вимоги не сплатив зазначені у вимозі суми недоїмки та штрафів разом з нарахованою пенею, не узгодив вимогу з органом Пенсійного фонду, не оскаржив вимогу в судовому порядку або не сплатив узгоджену суму недоїмки протягом десяти робочих днів з дня надходження узгодженої вимоги, територіальний орган Пенсійного фонду надсилає в порядку, встановленому законом, до підрозділу державної виконавчої служби вимогу про сплату недоїмки. У випадках, зазначених в абзаці шостому цієї частини, територіальний орган Пенсійного фонду також має право звернутися до суду з позовом про стягнення недоїмки. При цьому заходи досудового врегулювання спорів, передбачені законом, не застосовуються.

На виконання припису даного Закону управлінням Пенсійного фонду України в Новоушицькому районі на адресу відповідача було направлено вимогу № Ю-13 від 10.01.2012 року. Відповідач суму зазначену у вимозі не сплатив та вказану вимогу не оскаржував ні в адміністративному, ні в судовому порядку.

Оскільки у відповідача існує заборгованість в сумі 6828,61 грн., яку він добровільно не сплачує, дана сума підлягає стягненню в примусовому порядку.

Статтею 121 Конституції України та статтею 36-1 Закону України "Про прокуратуру" на органи прокуратури покладено представництво інтересів держави при наявності порушень або загрози порушень економічних та інших державних інтересів внаслідок протиправних дій (бездіяльності) фізичних або юридичних осіб, що вчиняються у відносинах між ними або з державою.

За наведених обставин, позовні вимоги підтверджені належними та допустимими доказами і підлягають до задоволення повністю.

Згідно ст.94 Кодексу адміністративного судочинства України судові витрати з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст. 94, 158-163, 183-2, 186, 254, 255 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

Позов задовольнити.

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю "Ліга-БГ" на користь Управління Пенсійного фонду України в Новоушицькому районі заборгованість в сумі 6828 ( шість тисяч вісімсот двадцять вісім) грн. 61 коп.

Постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження, виконуються негайно.

Постанова суду може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня її отримання.

Постанова набирає законної сили в порядку статті 254 КАС України.

Суддя /підпис/Д.Д. Гнап "Згідно з оригіналом" Суддя Д.Д. Гнап

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.06.2012
Оприлюднено21.08.2012
Номер документу25660000
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2270/4140/12

Ухвала від 24.05.2012

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Гнап Д.Д.

Постанова від 14.06.2012

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Гнап Д.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні