Постанова
від 16.08.2012 по справі 2а/0570/9329/2012
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 серпня 2012 р. Справа № 2а/0570/9329/2012

Приміщення суду за адресою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвардійської дивізії, 17

час прийняття постанови:

Донецький окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді Циганенка А.І.

при секретарі Зикун Ю.В.

Донецькій окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Циганенка А.І., за участі секретаря судового засідання Зикун Ю.В., з участю представника позивача Захарчука В.П., розглянув в залі суду у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовною заявою Державної податкової інспекції у Ворошиловському районі м. Донецька Донецької області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю «Футзальний клуб «Шахтар» про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

20 липня 2012 року Державна податкова інспекція у Ворошиловському районі м. Донецька Донецької області Державної податкової служби (далі за текстом «орган ДПІ») звернулася до суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Футзальний клуб «Шахтар» (далі за текстом «відповідач») про припинення юридичної особи.

Підставами позову ДПІ у Ворошиловському районі м.Донецька зазначила п.п16.1.3.п.16.1 ст.16, п. 49.2 ст.49 Податкового кодексу України, абз.4 ч.2 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», а саме неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону. Просили припинити юридичну особу відповідача.

У судовому засіданні представник позивача підтримав позовні вимоги, просив їх задовольнити, надав пояснення, аналогічні викладеним в позовній заяві.

Відповідач в судове засідання не з'явився, про час і місце судового розгляду повідомлявся належним чином. Заяв про відкладення розгляду справи від нього не надходило. Оскільки належним чином повідомлений відповідач в судове засідання не з'явився і не повідомив про причини неявки, суд вважає за можливе розглянути справу за його відсутності на підставі наявних у справі доказів.

Заслухавши пояснення представника позивача, розглянувши подані позивачем документи, всебічно і повно з'ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд встановив наступне.

12 червня 2002 року Товариство з обмеженою відповідальністю «Футзальний клуб «Шахтар» зареєстровано як юридична особа виконавчим комітетом Ворошиловської районної ради м.Донецька, про що зроблено запис 12 червня 2002 року у журналі обліку реєстраційних справ за № 5258 та йому присвоєно ідентифікаційний код ЄДРПОУ 32019756.

18.06.2002 за № 2789 ТОВ «Футзальний клуб «Шахтар» було узято на облік до ДПІ у Ворошиловському районі м.Донецька, про що була видана довідка форми № 4-ОПП.

Згідно акту № 412 від 18.10.2011 ТОВ «Футзальний клуб «Шахтар» остання податкова звітність була надана до ДПІ у Ворошиловському районі за 2010 рік.

Відносини, які виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб, регулюються Законом України від 15 травня 2003 року №755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців».

Пунктом 67.2 ст. 67 Податкового кодексу України встановлено, що органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

Відповідно до підпункту 16.1.3 пункту 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України платники податків зобов'язані подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

З аналізу зазначених положень слідує, що органи державної податкової служби мають право на звернення до суду з позовом про припинення юридичних осіб, взятих ними на податковий облік.

Статтею 51 Господарського кодексу України встановлено, що підприємницька діяльність припиняється, зокрема, на підставі рішення суду у випадках, передбачених цим Кодексом та іншими законами.

Відповідно до ч.1 ст.3; ч.2 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» дія цього Закону поширюється на державну реєстрацію всіх юридичних осіб незалежно від організаційно-правової форми, форми власності та підпорядкування; підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

З огляду на вищенаведене, суд приходить до висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими та підлягають задоволенню в повному обсязі.

Питання розподілу судових витрат вирішити у відповідності до ч.4 ст. 94 КАС України.

На підстав вищенаведеного, керуючись ст.ст.17-20;69-72;86;94;158-164;167;186 КАС України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

адміністративний позов Державної податкової інспекції у Ворошиловському районі м. Донецька Донецької області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю «Футзальний клуб «Шахтар» про припинення юридичної особи - задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю «Футзальний клуб «Шахтар» (код ЄДРПОУ 32019756; місцезнаходження: 83000, м. Донецьк, пр-т Ілліча, буд. 13, кв. 1).

Постанова набирає законної сили в порядку та строки встановлені статтею 254 КАС України.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду в порядку і строки, встановлені статтею 186 КАС України, через Донецький окружний адміністративний суд.

Суддя Циганенко А.І.

Дата ухвалення рішення16.08.2012
Оприлюднено22.08.2012
Номер документу25676382
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/9329/2012

Постанова від 16.08.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Циганенко А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні