Постанова
від 20.04.2012 по справі 2270/2014/12
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251 Копія

Справа № 2270/2014/12

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 квітня 2012 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі судді Матущака В.В. розглянувши у судовому засіданні адміністративну справу за позовом Славутського міжрайонного прокурора в інтересах держави в особі Славутської об'єднаної державної податкової інспекції в Хмельницькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Орбіта-2" про стягнення податкового боргу, -

В С Т А Н О В И В:

Прокурор в інтересах держави в особі Славутської об'єднаної державної податкової інспекції в Хмельницькій області звернувся до суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "Орбіта-2, в якому просить стягнути з відповідача податковий борг в розмірі 13038, 90 грн. В процесі судового розгляду справи подано заяву про уточнення позовних вимог, а саме стягнути на користь Славутської ОДПІ податковий борг в сумі 13038,90 грн. з банківських рахунків та за рахунок готівкових коштів.

В обгрунтування позовних вимог позивач зазначив, що у відповідача наявна заборгованість зі сплати податків в сумі 13038, 90 грн. Вказана сума заборгованості виникла в результаті порушенням відповідачем законодавчо встановлених термінів надходження валютної виручки за експортований товар та непроведення декларування валютних цінностей. Враховуючи викладене, просить суд прийняти рішення про стягнення з ТОВ "Орбіта-2" податкового боргу з банківських рахунків та за рахунок готівкових коштів відповідача.

На адресу суду від представника позивача надійшла заява про розгляд справи за його відсутності. Позовні вимоги підтримує повністю та просить їх задоволити.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, хоча був належним чином повідомлений про дату та час судового розгляду справи.

Згідно ч.1 ст. 41 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши докази в їх сукупності, суд дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що товариство з обмеженою відповідальністю "Орбіта-2" зареєстроване як юридична особа Виконавчим комітетом Славутської міської ради 19.10.2006 року, відповідно до довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, код ЄДРПОУ - 21347417.

За відповідачем наявна заборгованість зі сплати податків в сумі 13038 грн. 90 коп., з яких 680 грн. - штрафних санкцій та 12358 грн. 90 коп. - пені.

Відповідно до пп. 14.1.175. п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі - Кодекс), податковий борг - сума грошового зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), самостійно узгодженого платником податків або узгодженого в порядку оскарження, але не сплаченого у встановлений цим Кодексом строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов'язання.

В силу п. 15.1. ст. 15 Кодексу, платниками податків визнаються фізичні особи (резиденти і нерезиденти України), юридичні особи (резиденти і нерезиденти України) та їх відокремлені підрозділи, які мають, одержують (передають) об'єкти оподаткування або провадять діяльність (операції), що є об'єктом оподаткування згідно з цим Кодексом або податковими законами, і на яких покладено обов'язок із сплати податків та зборів згідно з цим Кодексом.

Згідно п. 16.1.4. ст. 16 Податкового кодексу України, платник податків зобов'язаний сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених цим Кодексом.

Згідно п. 20.1.18. ст. 20 Кодексу, органи державної податкової служби мають право звертатися до суду щодо стягнення коштів платника податків, який має податковий борг, з рахунків у банках, обслуговуючих такого платника, на суму податкового боргу або його частини.

Відповідно до п. 95.1. ст. 95 Кодексу, орган державної податкової служби здійснює за платника податків і на користь держави заходи щодо погашення податкового боргу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власності, а в разі їх недостатності - шляхом продажу майна такого платника податків, яке перебуває у податковій заставі.

В силу п.п. 95.3., 95.4. ст. 95 Податкового кодексу України стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків, здійснюється за рішенням суду, яке направляється до виконання органам державної податкової служби, у розмірі суми податкового боргу або його частини. Орган державної податкової служби на підставі рішення суду здійснює стягнення коштів у рахунок погашення податкового боргу за рахунок готівки, що належить такому платнику податків. Стягнення готівкових коштів здійснюється у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

В результаті документальної позапланової виїзної перевірки позивачем складено Акт від 21.10.2011 №765-22/21347417. В зв'язку з несплатою відповідачем заборгованості, Славутська ОДПІ прийняла повідомлення-рішення № 0000282200, № 0000292200 від 02.11.2011 року про стягнення коштів за порушення термінів розрахунків ЗЕД, які відповідачем оскаржені не були.

Зазначена заборгованість підтверджується податковими повідомленнями - рішеннями, розрахунком заборгованості та матеріалами справи.

Податкові повідомлення - рішення відповідачем не оскаржувались.

Стаття 67 Конституції України передбачає, що кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Враховуючи, що відповідачем заборгованість не сплачена, суд вважає вимоги Славутської об'єднаної державної податкової інспекції в Хмельницькій області інспекції обгрунтованими і такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 14-16, 20, 95 Податкового кодексу України, ст. ст. 70, 71. 86 КАС України, суд. -

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Орбіта-2" (вул. Червона Площа, 8, м. Славута, Хмельницька обл., код ЄДРПОУ 213474417) на користь Славутської об'єднаної державної податкової інспекції в Хмельницькій області, в дохід Державного бюджету податковий борг в сумі 13038 (тринадцять тисяч тридцять вісім) грн. 90 коп. з банківських рахунків та за рахунок готівкових коштів, що належать платнику податків.

Постанова суду може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня її отримання.

Постанова набирає законної сили в порядку статті 254 КАС України.

Суддя /підпис/ "Згідно з оригіналом" Суддя В. В. Матущак

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.04.2012
Оприлюднено23.08.2012
Номер документу25685730
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2270/2014/12

Ухвала від 24.02.2012

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Матущак В. В.

Постанова від 20.04.2012

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Матущак В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні