Постанова
від 03.05.2012 по справі 2270/2566/12
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2270/2566/12

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 травня 2012 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі судді Матущака В. В. розглянувши у скороченому провадженні адміністративну справу за позовом Віньковецького відділення Дунаєвецької міжрайоної державної податкової інспекції до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Перспектива" про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду з позовом до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Перспектива" про припинення юридичної особи з підстав неподання ним податкової звітності більше одного року.

Відповідачу надсилалася копія ухвали про відкриття скороченого провадження, яку він отримав 12.04.2012, про що свідчить поштове повідомлення про вручення кореспонденції. Заперечень на адміністративний позов не надходило.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши докази в їх сукупності, суд дійшов висновку, що позовна заява обґрунтована та підлягає задоволенню в повному обсязі з наступних підстав.

Пунктом 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців" від 15.05.2003 р. № 755-IV передбачено, що підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно акту від 23.03.2012 року, складеного працівниками Віньковецького відділення Дунаєвецької міжрайоної державної податкової інспекції, відповідач з 09.08.2010 року по даний час не подає звітності до податкового органу. Заборгованість по податках та обов'язкових платежах до бюджетів у відповідача відсутня.

Відповідно до п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України, органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

З врахуванням наведеного, суд вважає, що позовні вимоги позивача є обґрунтованими, відповідають чинному законодавству та підлягають задоволенню.

Керуючись ст. 20 Податкового кодексу України, ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", ст. 70, 71, 86, 183-2 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Адміністративний позов - задоволити.

Припинити підприємницьку діяльність Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Перспектива" (32500, Хмельницька обл., Віньковецький р-н, с. Слобідка-Охрімовецька, вул. Нова, 1, код ЄДРПОУ - 30849825).

Копію постанови після набрання нею законної сили направити Державному реєстратору Віньковецької РДА для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження, виконуються негайно.

Постанова суду може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня її отримання.

Постанова набирає законної сили в порядку статті 254 КАС України.

Суддя /підпис/В. В. Матущак "Згідно з оригіналом" Суддя В. В. Матущак

Дата ухвалення рішення03.05.2012
Оприлюднено23.08.2012
Номер документу25685882
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2270/2566/12

Ухвала від 05.04.2012

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Матущак В. В.

Постанова від 03.05.2012

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Матущак В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні