Постанова
від 22.08.2012 по справі 5010/902/2012-б-24/32
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про визнання боржника банкрутом

22 серпня 2012 р. Справа № 5010/902/2012-Б-24/32 Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Ткаченко І. В., при секретарі судового засідання Тузін Г. П., за участю представника заявника Дем'янчука Я. Б., представників боржника Марцінковського І. А та Угринюка В. Ю., у відкритому судовому засіданні розглянув справу про банкрутство комунального підприємства "Руднєватеплоенерго".

26 липня 2012 р., Надвірнянська міська рада звернулася до господарського суду Івано-Франківської області із заявою про визнання КП "Руднєватеплоенерго" банкрутом в порядку ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (а. с. 08).

Ухвалою від 30 липня 2012 р. господарський суд Івано-Франківської області порушив провадження у справі про банкрутство КП "Руднєватеплоенерго" (а. с. 01).

16 серпня 2012 р., суд оголошував засіданні перерву до 22 серпня 2012 р.

Заявник та представники боржника в судовому засіданні надали суду відповідні пояснення по суті справи, просили визнати КП "Руднєватеплоенерго" банкрутом в порядку ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", відкрити ліквідаційну процедуру і призначити ліквідатором арбітражного керуючого

Розглянувши матеріали справи, дослідивши та оцінивши зібрані у справі докази в їх сукупності, заслухавши пояснення представників заявника та ліквідаційної комісії, суд

в с т а н о в и в:

КП "Руднєватеплоенерго" зареєстроване Надвірнянською районною державною адміністрацією 09 грудня 2002 р., ідентифікаційний код юридичної особи 32167157 (а. с. 25). Згідно з даними Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України місцезнаходженням КП "Руднєватеплоенерго" є вул. Кобринської, 14А в м. Надвірна Івано-Франківської області.

10 листопада 2011 р., Надвірнянська міська рада прийняла рішення про припинення КП "Руднєватеплоенерго" шляхом його ліквідації (а. с 19).

Рішенням Надвірнянської міської ради від 21 березня 2012 р. було створено ліквідаційну комісію КП "Руднєватеплоенерго", яку зобов'язано здійснити передбачені законом заходи щодо ліквідації юридичної особи (а. с. 20). Після цього, за відповідним повідомленням ліквідаційної комісії державним реєстратором у встановленому порядку було внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців відомості про те, що КП "Руднєватеплоенерго" перебуває у процесі припинення.

23 березня 2012 р., у Бюлетені державної реєстрації Державного комітету України з питань регуляторної політики і підприємництва було поміщено відповідне повідомлення про припинення КП "Руднєватеплоенерго" та про порядок і строк заявлення кредиторами вимог до нього. Крім того, ліквідаційною комісією вживались заходи до стягнення дебіторської заборгованості, проведено інвентаризацію майна підприємства. Після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами ліквідаційною комісією було складено проміжний ліквідаційний баланс КП "Руднєватеплоенерго" (а. с. 46), в ході чого виявлено недостатність вартості майна КП "Руднєватеплоенерго" для задоволення вимог кредиторів. Зокрема, станом на 26 червня 2012 р. кредиторська заборгованість боржника становить 949 642 грн 94 коп. при вартості майнових активів боржника у 137 900 грн.

Рішенням Надвірнянської міської ради від 27 червня 2012 р. затверджено проміжний ліквідаційний баланс КП "Руднєватеплоенерго" та надано дозвіл на звернення до господарського суду Івано-Франківської області із заявою про порушення справи про банкрутство КП "Руднєватеплоенерго" в порядку ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (а. с. 23).

Згідно з положеннями ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у разі виявлення недостатності вартості майна боржника, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, для задоволення вимог кредиторів ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язані звернутися в господарський суд із заявою про порушення справи про банкрутство цього боржника. За результатами розгляду такої заяви господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора. Кредитори мають право заявити свої претензії до боржника, який ліквідується, в місячний строк з дня публікації оголошення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом.

Ліквідаційна процедура здійснюється згідно з вимогами розділу ІІІ Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Отже, враховуючи, що зібрані в матеріалах справи докази свідчать про виконання ліквідаційною комісією всіх передбачених статтями 105, 111 ЦК України обов'язків, що мають передувати зверненню до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство в порядку ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", КП "Руднєватеплоенерго" слід визнати банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру.

В судовому засіданні заявник просив призначити ліквідатором в цій справі арбітражного керуючого Насадюка В. В., який здійснює свою діяльність на підставі ліцензії на здійснення діяльності арбітражних керуючих серії АГ № 594823 від 01 квітня 2011 р. В засіданні суд перевірив, що надані документи запропонованої кандидатури арбітражного керуючого відповідають положенням ч. 3 ст. 3 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

На підставі викладеного, керуючись статтями 1, 3 1 , 22, 23, 24, 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд

п о с т а н о в и в:

боржника - комунальне підприємство "Руднєватеплоенерго" (78400, Івано-Франківська обл., м. Надвірна, вул. Кобринської, 14А; ідентифікаційний код 32167157) - визнати банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру.

Ліквідатором банкрута призначити арбітражного керуючого Насадюка Віталія Васильовича (Івано-Франківська область, м. Надвірна, вул. І. Франка, 10/11; ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства серії АГ № 594823 від 01 квітня 2011 р.).

Ліквідатора банкрута зобов'язати у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України оголошення про визнання комунального підприємства "Руднєватеплоенерго" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури. Оголошення повинно містити відомості, зазначені у ч. 5 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Докази публікації надати суду.

Ліквідатора банкрута зобов'язати провести ліквідаційну процедуру у відповідності до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" і надати суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута у строк до 22 серпня 2013 р.

Дану постанову направити заявнику, банкруту, ліквідатору банкрута, державному реєстратору, відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції у Івано-Франківській області.

Суддя І. В. Ткаченко

ч. 2 ст. 51 ст. 86

Дата ухвалення рішення22.08.2012
Оприлюднено23.08.2012
Номер документу25690144
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5010/902/2012-б-24/32

Ухвала від 14.08.2013

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 22.08.2013

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 05.10.2012

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 18.10.2012

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 03.10.2013

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Постанова від 22.08.2012

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 30.07.2012

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні