Ухвала
від 20.08.2012 по справі 23/5009/6887/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

69001, м. Запоріжжя, вул. С. Тюленіна,21/Шаумяна,4

Інформаційний центр тел. (061) 224-08-88

УХВАЛА

20.08.12 Справа № 23/5009/6887/11

Господарський суд у складі судді Шевченко Т.М.,

за участю представників сторін:

від кредитора Пологівської МДПІ -не з'явився;

від банкрута -ліквідатор арбітражний керуючий Швець Д.І.. (на підставі ухвали суду від 13.06.2012 р.);

розглянувши поданий ліквідатором звіт та ліквідаційний баланс у справі № 23/5009/6887/11

за заявою кредитора --Пологівської міжрайонної державної податкової інспекції Запорізької області Державної податкової служби (70600, Запорізька область, м. Пологи, вул. Жовтнева, б.9, ідент. код юридичної особи 37964038)

до боржника -Приватного підприємства «Агро-Гайс»(70300, Запорізька область, смт. Розівка, вул.Чапаєва,70, ідент. код юридичної особи 34611084)

про визнання банкрутом,

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Запорізької області від 14 листопада 2011 р. визнано банкрутом Приватне підприємство «Агро-Гайс», відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Іванникова В.А., зобов'язано ліквідатора, відповідно до приписів ч. 5 ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»повідомити про визнання відсутнього боржника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, зобов'язано здійснити ліквідаційну процедуру та за результатами проведеної роботи подати до господарського суду звіт про свою діяльність та ліквідаційний баланс для затвердження.

Ухвалою суду від 16.05.2012 р., відповідно до приписів ст. 25 ГПК України, здійснено процесуальне правонаступництво, замінено ініціюючого кредитора у справі Куйбишевську МДПІ на її правонаступника -Пологівську міжрайонну державну податкову інспекцію Запорізької області Державної податкової служби.

Ухвалою суду від 13.06.2012 р. припинено повноваження арбітражного керуючого Іванникова В.А., ліквідатором приватно підприємства «Агро-Гайс»призначено арбітражного керуючого Швеця Д.І (а.с.80).

08.08.2012 р. ліквідатором подано суду звіт та ліквідаційний баланс підприємства-банкрута на затвердження.

Ухвалою суду від 09.08.2012 р. призначено судове засідання для заслуховування звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу на 20.08.2012 р.

Розгляд справи здійснювався без застосування технічних засобів фіксування судового процесу.

Заслухавши звіт ліквідатора, дослідивши подані документи, господарський суд вважає за можливе затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

Відповідно до ч. 5 ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»(далі за текстом -Закон про банкрутство) ліквідатор письмово повідомляє про визнання господарським судом відсутнього боржника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута.

Виходячи з приписів ст. 25 та ст. 52 Закону про банкрутство в ліквідаційній процедурі ліквідатор виявляє та повідомляє кредиторів банкрута, здійснює пошук майна та будь-яких активів підприємства-банкрута, в тому числі можливих активів боржника по реєстрах обтяжень.

Згідно із ст. 32 Закону про банкрутство після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Отже, законодавством передбачено певну сукупність дій, яку необхідно ліквідатору вчинити в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, яке проводиться за участю кредиторів (комітету кредиторів); подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком всіх проведених нім дій в ході ліквідаційної процедури.

Якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали направляється органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, а також власнику (органу, уповноваженому управляти майном), органам державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута (ч. 2 ст. 32 Закону про банкрутство).

Якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна (ч. 5 ст. 32 Закону про банкрутство).

З поданих ліквідатором документів встановлено, що ним було повідомлено про визнання господарським судом відсутнього боржника банкрутом наступних відомих та потенційних кредиторів: Запорізьке обласне відділення Фонд соціального захисту інвалідів, УПФУ в Розівському районі Запорізької області; Розівський районний центр зайнятості; Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Куйбишевському районі Запорізької області; Виконавчу дирекцію Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Ініціюючий кредитор - Пологівська МДПІ в ліквідаційній процедурі звернулась до ліквідатора з додатковими кредиторськими вимогами.

Надані листи-відповіді від інших перелічених фондів свідчать про відсутність заборгованості у банкрута.

Отже, як вбачається з матеріалів справи та відображено у реєстрі вимог кредиторів, банкрут має заборгованість перед Пологівською МДПІ Запорізької області у розмірі 4837,12 грн.

З метою виявлення майна банкрута ліквідатором було здійснено запити до органів, що здійснюють реєстрацію речових прав на рухоме та нерухоме майно.

Виходячи з відповідей вказаних органів реєстрації за банкрутом не зареєстровано ані рухомого (транспортних засобів, сільськогосподарської техніки), ані нерухомого майна (земельних ділянок, приміщень, будівель, тощо).

Згідно з інформацією державних органів, які реєструють заборони відчуження об'єктів нерухомого майна та обтяження рухомого майна, не було виявлено заставних кредиторів боржника та можливих активів боржника по реєстрах обтяжень, окрім податкової застави.

Ліквідатором також було зроблено запит до ВДВС Розівського РУЮ Запорізької області. Виконавчою службою надано відповідь щодо відсутності на виконанні виконавчих документів відносно боржника (а.с.94).

За даними Пологівської МДПІ Запорізької області розрахунковий рахунок ПП «Агро-Гайс» в ПАТ «Укрбізнесбанк»закритий; згідно з відповіддю ПАТ «Приватбанк»банкрут має відкритий рахунок у даній банківській установі, залишок коштів становить 14,00 грн., які були спрямовані на погашення витрат ліквідатора.

Всі здійснені ліквідатором запити та отримані відповіді досліджено та приєднано до матеріалів справи.

Отже, ліквідатором в повній мірі виконано обов'язки по розшуку кредиторів банкрута (державних органів, потенційних кредиторів) та виявленню майна (активів) банкрута.

За результатами пошуку ліквідатором майна (активів) у банкрута відсутні майнові активи та грошові кошти, за рахунок яких можливо було б погасити кредиторську заборгованість.

Будь-яких інших заяв з кредиторськими вимогами до банкрута ліквідатору та господарському суду не надходило.

Отже, за підсумками ходу ліквідаційної процедури вбачається, що ліквідатором вчинено належні дії по виявленню активів та пасивів боржника, доведено неможливість відновлення платоспроможності боржника внаслідок вжитих ліквідатором заходів та необхідність його ліквідації. Вказані висновки про встановлені обставини відповідають дійсності та підтверджуються достовірними доказами, дослідженими в судовому засіданні та долученими до справи.

Витрати ліквідатора в ліквідаційній процедурі складають 141,81 грн., оплата послуг ліквідатора за червень-липень 2012 р. становить 4392,00 грн.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута затвердити.

Пунктом 6 ч. 1 ст. 40 Закону про банкрутство передбачено, що господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо: затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому статтею 32 цього Закону.

Таким чином, оскільки за результатами ліквідаційного балансу у банкрута не виявлено майна, за рахунок якого можливе погашення кредиторських вимог, підприємницька діяльність припинена, його необхідно ліквідувати, а провадження у справі припинити.

Відповідно до ч. 6 статті 31 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 5, 31, 32, 40, 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст.ст. 4 1 , 4 5 , 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд Запорізької області

УХВАЛИВ:

Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута затвердити.

Банкрута -Приватне підприємство «Агро-Гайс»(70300, Запорізька область, смт. Розівка, вул.Чапаєва,70, ідент. код юридичної особи 34611084) ліквідувати.

Провадження у справі припинити.

Вимоги, що не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

Завірені примірники ухвали надіслати: кредитору, ліквідатору, державному реєстратору Розівської районної державної адміністрації Запорізької області, ВДВС Розівського РУЮ Запорізької області, Головному управлінню статистики у Запорізькій області, Головному управлінню юстиції в Запорізькій області.

Суддя Т.М. Шевченко

Дата ухвалення рішення20.08.2012
Оприлюднено27.08.2012
Номер документу25714893
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —23/5009/6887/11

Ухвала від 13.06.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 09.08.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 16.05.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 20.08.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Постанова від 14.11.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 02.11.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні