Постанова
від 11.06.2012 по справі 2507/1457/2012
ІЧНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Справа № 2507/1457/2012

2-а/2507/57/2012

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.06.2012 року

Ічнянський районний суд Чернігівської області

у складі:

головуючого судді Головченко М.М.

при секретарі Маслюк В.Ю.

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом

Акціонерного сільськогосподарського товариства «Світанок»до Державного реєстратора Ічнянської районної державної адміністрації про визнання неправомірними дій державного реєстратора та зобов'язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В :

АСТ «Світанок»звернулось до суду з позовом до Державного реєстратора Ічнянської РДА Чернігівської області про визнання неправомірними дій державного реєстратора та зобов'язання вчинити певні дії. В позовній заяві вказало, що 29 листопада 1991року на базі колгоспу ім. Шевченка с. Хаєнки Ічнянського району було створено акціонерне сільськогосподарське товариство «Світанок»і включено до Єдиного Державного реєстру підприємств та організацій України з присвоєнням ідентифікаційного коду 02778459. Жодного рішення про припинення діяльності товариства або внесення змін до його статуту загальними зборами акціонерів не приймалось і в державному реєстрі відсутня інформація про ліквідацію чи реорганізацію АСТ «Світанок». В лютому 2012року позивачу стало відомо, що до Єдиного державного реєстру включено відомості про СЗАТ «Світанок»з кодом 02778459, а відомості про АСТ «Світанок»з аналогічним кодом в державному реєстрі відсутні. А тому вважає дії державного реєстратора щодо внесення недостовірної інформації до Єдиного державного реєстру неправомірними та просить суд зобов'язати державного реєстратора внести відповідні зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, видати АСТ «Світанок»довідку про присвоєння ідентифікаційного коду 02778459, виписку про державну реєстрацію юридичної особи єдиного зразка замість СЗАТ «Світанок»та скасувати його реєстрацію, а також в установленому законом порядку провести нову реєстрацію СЗАТ «Світанок».

В судовому засіданні представник позивача і представник третьої особи позовні вимоги підтримали повністю і просили суд їх задовільнити, також посилаючись на те, що в рішенні Вищого господарського суду України від 10 червня 2009року зазначено, що СЗАТ «Світанок»і АСТ «Світанок»є різними юридичними особами.

Відповідач - державний реєстратор в судовому засіданні проти задоволення позову заперечувала посилаючись на те, що відомості до єдиного державного реєстру про юридичну особу СЗАТ «Світанок»внесені відповідно до реєстрової картки, заповненої власноручно представником третьої особи.

Вислухавши сторони, вивчивши матеріали справи суд приходить до висновку, що позовні вимоги задоволенню не підлягають виходячи з наступного.

В судовому засіданні встановлено, що дійсно в листопаді 1991 року (а.с.11) на базі колгоспу ім. Шевченка с. Хаєнки Ічнянського району Чернігівської області було створено акціонерне сільськогосподарське товариство «Світанок»і в 1995 році (а.с.7) видано свідоцтво про державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності з ідентифікаційним кодом юридичної особи 02778459.

В березні 1996 року Ічнянською райдержадміністрацією проведена перереєстрація АСТ «Світанок»на СЗАТ «Світанок»ідентифікаційний код при відповідній зміні організаційно-правової форми товариства залишився той же самий 02778459. Як пояснила в судовому засіданні представник третьої особи ОСОБА_1 що 24.02.2010року нею особисто заповнена реєстраційна картка про включення відомостей про юридичну особу (а.с.47-49). На підставі цього СЗАТ «Світанок»було видано свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи (а.с.9) та включено до Єдиного державного реєстру (а.с.44).

Відповідно до ст.17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців»передбачено, що відомості про юридичну особу включаються до Єдиного державного реєстру шляхом внесення записів на підставі відомості з відповідної реєстрової картки.

Суд погоджується з доводами представника позивача, що в 2009 році могло існувати дві юридичні особи АСТ «Світанок»та СЗАТ «Світанок», однак враховуючи, що відповідно до реєстраційної картки про включення відомостей про юридичну особу проведена перереєстрація товариства в 2010році, підстав для задоволення позову суд не знаходить.

Керуючись ст. ст. 69,70,71,163 КАС України, Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» суд,-

П О С Т А Н О В И В:

В задоволенні позовних вимог Акціонерного сільськогосподарського товариства «Світанок»до Державного реєстратора Ічнянської районної державної адміністрації про визнання неправомірними дій державного реєстратора та зобов'язання вчинити певні дії -відмовити.

На постанову на протязі 10днів з дня її проголошення може бути подана апеляційна скарга в Київський апеляційний адміністративний суд.

Суддя М. М. Головченко

Дата ухвалення рішення11.06.2012
Оприлюднено27.08.2012
Номер документу25718281
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2507/1457/2012

Постанова від 11.06.2012

Адміністративне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Головченко М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні