Постанова
від 27.08.2012 по справі 2а/0470/9389/12
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 серпня 2012 р. Справа № 2а/0470/9389/12 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі судді Тулянцевої І.В., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративний позов Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю «Сток-2009» про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ :

Державна податкова інспекція в Бабушкінському районі м.Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби звернулась до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «Сток-2009», в якому просить припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю «Сток-2009».

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на те, що відповідач перебуває на обліку в Державній податковій інспекції в Бабушкінському районі м.Дніпропетровська Дніпропетровської області ДПС як платник податків та інших обов'язкових платежів, проте при здійснені своєї діяльності порушує вимоги діючого законодавства, а саме не подає податкову звітність з березня 2009 року, що не дає можливості контролюючим органам здійснювати контроль за додержанням вимог податкового та іншого законодавства та є підставою для припинення юридичної особи. Заборгованості по платежам до бюджету не має. Позивач просить припинити юридичну особу відповідача.

Позивач про відкриття скороченого провадження за цим адміністративним позовом був повідомлений належним чином, що підтверджується розпискою від 21.08.2012 р., яка міститься в матеріалах справи.

Відповідач про відкриття скороченого провадження повідомлений належним чином шляхом направлення копії ухвали від 15.08.2012 року, яка повернулася до суду з відміткою "за зазначеною адресою не проживає". Згідно з ст. 35 Кодексу адміністративного судочинства України відповідач є належно повідомлений про дату, час та місце судового засідання. Відповідач заперечення на позов протягом десяти днів не надав, позов не визнав.

Згідно пункту 2 частини 5 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку, передбаченого для надання заперечень або заяви про визнання позову, якщо до суду не було подано заперечення відповідача та за умови, що справа розглядається судом за місцезнаходженням відповідача.

Оцінивши повідомлені позивачем обставини, суд, дійшов висновку про наявність достатніх підстав для задоволення адміністративного позову.

Згідно Довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Товариство з обмеженою відповідальністю «Сток-2009» зареєстровано за адресою: 49000, Дніпропетровська область, м.Дніпропетровськ, Бабушкінський район, вул.Плєханова, 2А, включено до ЄДРПОУ і присвоєно ідентифікаційний код 36366480 та знаходиться на обліку у ДПІ в Бабушкінському районі м.Дніпропетровська Дніпропетровської області ДПС.

Відповідно до довідки Державної податкової інспекції в Бабушкінському районі м.Дніпропетровська Дніпропетровської області ДПС відповідач не надає податкову звітність позивачу з березня 2009 року.

Як вбачається з довідки позивача, заборгованості по платежам до бюджету відповідач не має.

Відповідно до п.п.20.1.12 п.20.1 ст.20 Податкового кодексу України, органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Згідно з п.67.2 ст. 67 Податкового кодексу України, органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців.

Згідно зі статтею 16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний:

- подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів (підпункт 16.1.3 пункту 16.1 статті 16);

Відповідно до ст. 49.2 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний за кожний встановлений цим Кодексом звітний період подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, відповідно до цього Кодексу незалежно від того, чи провадив такий платник податків господарську діяльність у звітному періоді.

Згідно частини 2 статті 38 «Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців» підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідач не надає передбаченої податкової звітності більше одного року, що є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи.

З урахуванням сукупності викладених обставин, враховуючи вимоги чинного законодавства, суд доходить висновку про задоволення позову.

Керуючись статтею 158-163, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю «Сток-2009» про припинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю «Сток-2009» (49000, Дніпропетровська область, м.Дніпропетровськ, Бабушкінський район, вул.Плєханова, 2А, код ЄДРПОУ 36366480).

Копію постанови направити Управлінню з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців для внесення державним реєстратором відповідного запису до ЄДРПОУ.

Постанова набирає законної сили після закінчення строків подання апеляційної скарги, якщо вона була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в десятиденний строк з дня отримання копії постанови апеляційної скарги, з подачею її копій відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя І.В. Тулянцева

Дата ухвалення рішення27.08.2012
Оприлюднено29.08.2012
Номер документу25738534
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/9389/12

Ухвала від 16.08.2012

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Тулянцева Інна Василівна

Постанова від 27.08.2012

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Тулянцева Інна Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні