Постанова
від 21.09.2006 по справі а32/344-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А32/344-06

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

21.09.06р.

Справа № А32/344-06

За заявою: Управління  Пенсійного Фонду України  в  Заводському районі                                м. Дніпродзержинська

До: Приватного підприємства «Земресурси», м. Дніпродзержинськ

Про: стягнення  239,98 грн.

                                                                                                         Суддя Васильєв О.Ю.

ПРЕДСТАВНИКИ :

Від позивача : не з'явився;

Від відповідача : не з'явився

СУТЬ СПОРУ :

Управління  Пенсійного Фонду України  в Заводському районі  м. Дніпродзержинська   29.08.06 р. звернулося  до господарського суду із позовною заявою до  ПП «Земресурси»про стягнення  239,98 грн. недоїмки по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування . Позовні вимоги обґрунтовані посиланням на несвоєчасну сплату відповідачем страхових внесків за  червень 2006 р.

   Відповідач письмових заперечень щодо адміністративного позову та витребуваних судом матеріалів не надав, явку до судового засідання повноважного представника не забезпечив, незважаючи на ту обставину , що про час та місце судового засідання своєчасно повідомлявся судом ( про що свідчить наявне в матеріалах справи повідомлення про вручення відповідачу 13.09.06 р. копії ухвали суду про відкриття провадження у справі та копії позовної заяви та доданих до неї матеріалів ) .Враховуючи вищезазначене , суд вважає можливим розглянути справу за відсутністю заперечень на позов та представника відповідача –за наявними  в справі матеріалами.

  Дослідивши матеріали справи , господарський суд , -

ВСТАНОВИВ :

Приватне підприємство «Земресурси»зареєстроване в  Управлінні  Пенсійного  фонду України в Заводському районі  м. Дніпродзержинська   як платник збору на обов'язкове державне  пенсійне страхування. Відповідач подав до Управління  Пенсійного фонду України „Розрахунок  суми  страхових  внесків  на загальнообов'язкове  державне пенсійне страхування”  за   червень 2006 р., в якому  ним  було  зазначені  самостійно  обчислені  страхові  внески в  сумі  239 ,98 грн.  В строки , встановлені Законом України  „Про  загальнообов'язкове  державне  пенсійне страхування” та Інструкцією  „Про порядок  обчислення  і  сплати   страхувальниками  та  застрахованими  особами  внесків  на загальнообов'язкове  державне  пенсійне  страхування  до  ПФУ” відповідачем  внески сплачені не були . Як  вбачається із  розрахунку заборгованості , наданого Управлінням Пенсійного фонду України в Заводському районі  м. Дніпродзержинська   станом на                 18.08.06 р. за  відповідачем  рахується заборгованість  по  страховим внескам  в розмірі               239 ,98  грн.

                    Відповідно до  положень  Закону України  „Про  загальнообов'язкове  державне  пенсійне страхування” та Інструкції  „Про порядок  обчислення  і  сплати   страхувальниками  та  застрахованими  особами  внесків  на загальнообов'язкове  державне  пенсійне  страхування  до  ПФУ” на  відповідача   покладено   обов'язки по нарахуванню , обчисленню і сплаті  в  установлені строки  та в повному   обсязі  страхових  внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне  страхування.                      Відповідно до п.5.1  Інструкції  встановлено , що   підприємства,  установи й організації, створені  відповідно  до  законодавства України ,  незалежно  від  форми  власності ,  виду  діяльності та  господарювання  проводять щомісячно  нарахування   страхових  внесків  на підставі  бухгалтерських  та  інших  документів,  відповідно до  яких  провадяться  нарахування (обчислення)  або  які  підтверджують  нарахування (обчислення) заробітної  плати (доходу). Страхові  внески  нараховуються  незалежно від  джерел їх  фінансування,  форми, порядку,  місця  виплати  та  використання, а  також не залежно  від  того  чи були зазначені суми  фактично  виплачені  після  їх нарахування  до  сплати. Нараховані  за  відповідний  базовий  звітний  календарний  місяць  страхові  внески  сплачуються  платниками  шляхом  перерахування  безготівкових  сум  з  їх  банківських  рахунків не пізніше ніж  через 20-ть календарних днів із дня закінчення  цього  періоду  не залежно від  виплат заробітної  плати (доходу), на  суми  яких нараховуються  страхові внески.  

  Відповідач на час прийняття рішення у справі доказів сплати заборгованості ( недоїмки ) не надав. Таким чином, позовні вимоги підлягають задоволенню в повному обсязі.

  Керуючись вимогами Закону  України „Про  загальнообов'язкове  державне  пенсійне страхування” ; „Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками  та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове  державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України»;  ст.ст. 159-163  КАС України , господарський суд , -

ПОСТАНОВИВ :

1. Задовольнити позовні вимоги в повному обсязі.  

2.Стягнути з відповідача –Приватного підприємства «Земресурси» ( 51931,                                     м. Дніпродзержинськ , вул. Республіканська, 9а-206 ; пот./рах. № 26000105460131 в ДФ АКБ „Укрсоцбанк”, МФО 305051, код ЄДРПОУ 33127508 ) на користь позивача - Управління Пенсійного фонду України в Заводському районі  м. Дніпродзержинська                   ( 51925, м. Дніпродзержинськ, вул. Інститутська, 4 ;пот./рах.  № 2560031132003  Дніпродзержинському відділенні № 3293 ВАТ „Державний ощадний банк України”, МФО 306083 ,код ЄДРПОУ 24615321 ) : 239,98  грн. недоїмки .

    Ця постанова може бути оскаржена в порядку розділу ІV КАС України та набирає законної сили відповідно до вимог ст.254 КАСУ .

Суддя                                                                                                                     О.Ю.Васильєв

Дата ухвалення рішення21.09.2006
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу257458
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а32/344-06

Ухвала від 30.08.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Васильєв О.Ю.

Постанова від 21.09.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Васильєв О.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні