Ухвала
від 27.08.2012 по справі 2518/1724/2012
РІПКИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2518/1724/2012

Провадження №2/2518/313/2012

УХВАЛА

27 серпня 2012 року смт. Ріпки

Суддя Ріпкинського районного суду Чернігівської області Шляхов В.І., перевіривши на відповідність вимогам ЦПК України позовну заяву ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до територіальної громади в особі Малинівської сільської ради Ріпкинського району Чернігівської області, про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування,

встановив:

З означеним позовом позивачі звернулися до суду.

Цивільний Процесуальний Кодекс України (далі ЦПК) (N 1618-IV) у ст. 119 передбачає наступні вимоги до позовної заяви: зазначення найменування суду до якого подається заява; ім'я (найменування) позивача і відповідача, ім'я представника позивача, якщо позовна заява подається представником, їх місце проживання або місцезнаходження, поштовий індекс, номер засобів зв'язку, якщо такий відомий; зміст позовних вимог; ціну позову щодо вимог майнового характеру; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують кожну обставину, наявність підстав для звільнення від доказування; перелік документів, що додаються до заяви. Позовна заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дати її подання. Позовна заява повинна відповідати іншим вимогам, встановленим законом. До позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору та оплату витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи.

Згідно ст. 121 ЦПК України суддя, встановивши що позовну заяву подано без додержання вимог викладених у статтях 119 і 120 цього Кодексу, або не сплачено судовий збір чи не оплачено витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків.

Мною встановлено, що позивачами при зверненні до суду в позовній заяві зазначена третя особа що не передбачено вимогами ст.ст. 119, 120 ЦПК України, натомість до позову не додано заяву про залучення третьої особи як того вимагає ст. 36 ЦПК України. Крім цього в позовній заяві яка надійшла до суду в супереч вимогам ст. 119 ЦПК України не зазначено докази родинних відносин між спадкодавцем та ОСОБА_3 і прийняття його спадщини спадкодавцем.

Викладене перешкоджає відкриттю провадження у справі за наявною позовною заявою. Ініціаторам потрібно усунути виявлені недоліки, для чого їм потрібно надати строк.

На підставі викладеного, керуючись 121 ЦПК України, суддя -

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до територіальної громади в особі Малинівської сільської ради Ріпкинського району Чернігівської області, про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування - залишити без руху, про що повідомити позивачам.

Роз'яснити позивачам, що вони мають усунути викладені вище недоліки позову шляхом надання до суду виправленої позовної заяви з копією для вручення відповідачу протягом п'яти днів з дня отримання цієї ухвали.

У випадку, коли вони у встановлений строк виконають викладені в ухвалі вимоги, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Інакше заява вважається неподаною і повертається позивачам.

Суддя В. І. Шляхов

СудРіпкинський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення27.08.2012
Оприлюднено19.09.2012
Номер документу25755671
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2518/1724/2012

Ухвала від 05.09.2012

Цивільне

Ріпкинський районний суд Чернігівської області

Шляхов В. І.

Рішення від 17.09.2012

Цивільне

Ріпкинський районний суд Чернігівської області

Шляхов В. І.

Ухвала від 27.08.2012

Цивільне

Ріпкинський районний суд Чернігівської області

Шляхов В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні