Ухвала
від 22.08.2012 по справі 5011-51/9919-2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел. 284-18-98

УХВАЛА

Справа № 5011-51/9919-2012 22.08.12

За позовом Приватного підприємства «Джерело»

до Приватного підприємства «Спеціалізоване підприємство «Юстиція»

треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів:

1) Товариство з обмеженою відповідальністю «Дукат»

2) Державне виконавча служба України в особі відділу примусового виконання рішень

про визнання недійсними прилюдних торгів

Суддя Пригунова А.Б.

Представники:

від позивача: не з'явились

від відповідача: Куришко І.І.

від третьої особи 1: не з'явились

від третьої особи 2: Вовченко О.В.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Позивач звернувся до Господарського суду міста Києва з позовом про визнання недійсними прилюдних торгів, проведених 26.06.2012р. Приватним підприємством «Спеціалізоване підприємство «Юстиція», з реалізації нерухомого майна, що належить Приватному підприємству «Джерело»відповідно до переліку.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 25.07.2012р. порушено провадження у даній справі, призначено її до розгляду у судовому засіданні на 22.08.2012 р.; залучено до участі у розгляді даної справи третіми особами, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів -Товариство з обмеженою відповідальністю «Дукат»та Державну виконавчу службу України в особі відділу примусового виконання рішень; викликано для участі у розгляді справи учасників судового процесу, яких зобов'язано надати суду певні документи.

21.08.2012р. від позивача надійшло клопотання про залишення позову без розгляду обґрунтоване тим, що у провадженні Господарського суду міста Києва перебуває справа №5011-53/9428-2012 між тими ж сторонами та з тих же підстав.

22.08.2012р. від Приватного підприємства «Спеціалізоване підприємство «Юстиція»надійшла заява про зупинення провадження у даній справі до вирішення пов'язаної, на думку заявника, справи №5011-53/9428-2012, та, крім того, заявник просить зобов'язати позивача направити копію позовної заяви та додатків до неї на адресу відповідача.

У дане судове засідання представник позивача не з'явився, вимог суду в повному обсязі не виконав.

Присутній у судовому засіданні представник відповідача підтримав подане клопотання про зупинення провадження у даній справі до вирішення пов'язаної справи №5011-53/9428-2012, що розглядається Господарським судом міста Києва.

Судом встановлено, що учасники провадження у даній справі були належним чином повідомлені про час і місце розгляду даної справи, а тому неявка третьої особи 1 та позивача не є перешкодою для розгляду справи.

Розглянувши подане клопотання, заслухавши пояснення присутніх у судовому засіданні учасників провадження у справі, суд дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення клопотання відповідача про зупинення провадження у даній справі, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 79 Господарського процесуального кодексу України господарський суд зупиняє провадження у справі в разі неможливості розгляду даної справи до вирішення пов'язаної з нею іншої справи, що розглядається іншим судом, а також у разі звернення господарського суду із судовим дорученням про надання правової допомоги до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави.

Зупинення провадження у справі -тимчасове, але повне припинення всіх процесуальних дій у справі, що викликане настанням зазначених у законі причин, що перешкоджають подальшому руху процесу, і щодо яких невідомо, коли вони можуть бути усунені. Причиною зупинення в даному випадку є неможливість розгляду справи, що знаходиться в провадженні господарського суду, до вирішення пов'язаної з нею іншої справи, яка розглядається іншим судом.

Для вирішення питання про зупинення провадження у справі господарському суду слід у кожному конкретному випадку з'ясовувати як пов'язана справа, яка розглядається господарським судом, зі справою, що розглядається іншим судом, а також чим обумовлюється неможливість розгляду справи.

Пов'язаність справ полягає у тому, що рішення іншого суду, який розглядає справу, встановлює обставини, що впливають на збирання та оцінку доказів у даній справі, зокрема, факти, що мають преюдиціальне значення. Ці обставини повинні бути такими, що мають значення для даної справи. Неможливість розгляду даної справи до вирішення справи іншим судом полягає в тому, що обставини, які розглядаються іншим судом, не можуть бути встановлені господарським судом самостійно у даній справі.

Разом з тим, відповідачем не зазначено, які саме обставини суд не може встановити самостійно у даній справі.

Крім того, наявність у провадженні господарського суду справи між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав не є підставою, передбаченою ст. 79 Господарського процесуального кодексу України, для зупинення провадження у даній справі.

Натомість, пунктом 2 статті 81 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що господарський суд залишає позов без розгляду, якщо у провадженні господарського суду або іншого органу, який діє в межах своєї компетенції, є справа між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав.

Судом встановлено, що ухвалою Господарського суду міста Києва від 16.07.2012 р. порушено провадження у справі №5011-53/9428-2012 за позовом Приватного підприємства «Джерело»до Державної виконавчої служби України в особі відділу примусового виконання рішень та Приватного підприємства «Спеціалізоване підприємства «Юстиція», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача -Товариство з обмеженою відповідальністю «Дукат»про визнання недійсними прилюдних торгів.

Дослідивши позовну заяву у даній справі та позовну заяву у справі №5011-53/9428-2012, суд дійшов висновку, що як предмет, так і підстави у вказаних заявах є тотожними.

Крім того, суб'єктний склад сторін у даній справі є тим самим, що й у справі

№5011-53/9428-2012.

За таких обставин суд приходить до висновку про необхідність залишити позов без розгляду на підставі п. 2 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України.

Враховуючи наведене та керуючись п. 5 ч. 1 ст. 81, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, ?

УХВАЛИВ:

Позов Приватного підприємства «Джерело»залишити без розгляду.

Дана ухвала може бути оскаржена у порядку, передбаченому чинним законодавством України.

Суддя Пригунова А.Б.

Дата ухвалення рішення22.08.2012
Оприлюднено30.08.2012
Номер документу25766609
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5011-51/9919-2012

Ухвала від 25.07.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пригунова А.Б.

Ухвала від 22.08.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пригунова А.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні