Постанова
від 31.08.2012 по справі 2а/0470/9707/12
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 серпня 2012 р. Справа № 2а/0470/9707/12 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі судді Олійника В.М. , розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративний позов Державної податкової інспекції в Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська до приватного науково-виробничого підприємства "Екотехбуд" про припинення юридичної особи , -

ВСТАНОВИВ :

16 серпня 2012 року Державна податкова інспекція в Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська звернулася до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовною заявою до приватного підприємства "Екотехбуд", в якій просить припинити юридичну особу приватне підприємство "Екотехбуд".

В обгрунтування позову податкова зазначила, що приватне підприємство "Екотехбуд" перебуває на обліку у Державній податковій інспекції в Амур-Нижньодніпровському районі м Дніпропетровська? але в Єдиному державному реєстрі міститься запис про відсутність приватного підприємства "Екотехбуд" за вказаним місцезнаходженням, заборгованості по платежам до бюджету відповідач не має.

Відповідач належним чином повідомлений про розгляд справи Дніпропетровським окружним адміністративним судом, що підтверджується повідомленням Укрпошти. Судом було направлено на адресу відповідача копію ухвали про відкриття провадження у справі, проте конверт повернувся до суду з відміткою "фірма вибула".

Згідно з ст. 35 Кодексу адміністративного судочинства України відповідач є належно повідомлений про дату, час та місце судового засідання. Відповідач заперечення на позов протягом десяти днів не надав, позов не визнав.

Згідно пункту 2 частини 5 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку, передбаченого для надання заперечень або заяви про визнання позову, якщо до суду не було подано заперечення відповідача та за умови, що справа розглядається судом за місцезнаходженням відповідача.

Дослідивши матеріали справи, проаналізувавши чинне законодавство, суд доходить до висновку, що позовна заява підлягає задоволенню.

Згідно довідки податкової інспекції приватне науково-виробниче підприємство "Екотехбуд" з 06.04.2000р. за № 3617 перебуває на обліку у ДПІ в Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська як платник податків та інших обов'язкових платежів.

Згідно ч. 2 ст. 26 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" від 15.05.03 N 755-ІУ підставою для взяття юридичної особи на облік в органах статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування є надходження до цих органів відомостей з реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи.

Крім того, відповідно до розділу 4 Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.11 N 1588 підставою для взяття юридичної особи на облік в органі державної податкової служби є надходження до цього органу відомостей з відповідної реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи.

Згідно ст. 93 Цивільного Кодексу України місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку.

Відповідно до абз. 6 ч. 1 ст. 1 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" від 15.05.03 N 755-ІУ місцезнаходження юридичної особи - адреса органу або особи, які відповідно до установчих документів юридичної особи чи закону виступають від її імені.

Згідно відомостей з Єдиного держаного реєстру відповідач має стан платника 7 - "внесення інформації щодо відсутності підтвердження відомостей про юридичну особу" Відповідно довідки ДПІ у Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська відповідач станом на 10.08.2012р. податкового боргу не має.

Крім того, згідно декларації з податку на прибуток за 1 квартал 2012 року підприємство звітує з нульовими показниками, що свідчить про відсутність господарської діяльності.

Згідно п.п.20.1.12 п.20.1 ст.20 Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-УІ органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємства, про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

У пункті 67.2 ст.67 Податкового кодексу України від 12.12.2010 №2755-УІ зазначено, що органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців.

Відповідно до ч.2 ст.38 Закону України від 15 травня 2003 року №755-ІУ "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" (із змінами та доповненнями), підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Відповідно до п.11.10 наказу МФУ від 09.12.11 №1588 "Про затвердження Порядку обліку платників податків і зборів" якщо платник податків не має заборгованості перед бюджетом та у разі:

наявності в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням;

наявності в органу державної податкової служби передбачених законами України інших підстав для постановлення судового рішення щодо припинення (ліквідації) чи скасування державної реєстрації суб'єкта господарювання,

то керівник органу державної податкової служби приймає рішення у вигляді розпорядження відносно платника податків про звернення до суду з позовною заявою про винесення судового рішення щодо припинення юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

З урахуванням сукупності викладених обставин, враховуючи вимоги чинного законодавства, суд доходить висновку про задоволення позову.

Керуючись ст.ст. 122, 162 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - приватне підприємство Приватне науково-виробниче підприємство "Екотехбуд" (код ЄДРПОУ 30816056 ).

Копію постанови направити управлінню з питань реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Постанова підлягає негайному виконанню відповідно до ч.6 ст.183-2 та ч.1 ст. 256 КАС України.

Постанова можу бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в десятиденний строк з дня отримання копії постанови апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі. Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя (підпис) З оригіналом згідно. Суддя Постанова не набрала законної сили 31 серпня 2012 року. СуддяВ.М. Олійник В.М. Олійник В.М. Олійник

Дата ухвалення рішення31.08.2012
Оприлюднено05.09.2012
Номер документу25840459
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/9707/12

Ухвала від 17.08.2012

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

Постанова від 31.08.2012

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні