Постанова
від 04.09.2012 по справі 2584/12/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 вересня 2012 р. Справа № 2-а-2584/12/2170

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Ковбій О.В., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у м. Херсоні Херсонської області Державної податкової служби до Херсонської обласної правозахисної громадської організації "Блок Едуарда Бєляєва" про припинення юридичної особи,

встановив:

Державна податкова інспекція у м. Херсоні Херсонської області Державної податкової служби (далі - позивач, ДПІ) звернулася до суду з адміністративним позовом, у якому просить припинити юридичну особу - Херсонську обласну правозахисну громадську організацію "Блок Едуарда Бєляєва".

Відповідачу була надіслана ухвала про відкриття скороченого провадження. Вказана кореспонденція повернулась із поштового відділення у зв'язку з тим, що юридична особа за зазначеною адресою не зареєстрована та за закінченням терміну зберігання.

За таких обставин суд вважає за можливе розглянути справу в порядку скороченого провадження за наявними у справі доказами.

Як платник податків відповідач взятий на облік в органах державної податкової служби з 14.11.2009 року за № 45351 та перебуває на обліку в ДПІ у м. Херсоні.

Позовні вимоги ДПІ обґрунтовані тим, що відповідач не подає до позивача бухгалтерську звітність та податкові декларації, що є підставою для припинення юридичної особи.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до пп. 16.1.2. та пп. 16.1.3. п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний вести в установленому порядку облік доходів і витрат, складати звітність, що стосується обчислення і сплати податків та зборів, подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Дослідженням письмових доказів встановлено, що відповідно до акту позивача від 23.05.2012 року № 219/15-1/36838138 "Про результати перевірки надання податкових звітів про результати фінансово-господарської діяльності підприємства" з 27.10.2010 р. по 23.05.2012 р., відповідачем податкова звітність не надавалася, розрахункові рахунки платника відсутні.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, Херсонська обласна правозахисна громадська організація "Блок Едуарда Бєляєва" зареєстрована Херсонським МВК 10.11.2009 р., ідентифікаційний код -36838138.

Дослідженням довідки ДПІ у м. Херсоні від 30.03.2012 року №1807/9/19-014 встановлено, що відповідач заборгованості перед бюджетом не має.

Відповідно до ч.1 ст.33 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" юридична особа припиняється за судовим рішенням, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Згідно з ч.2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Строки подання податкових декларацій встановлені Податковим кодексом України.

Оскільки відповідач порушив встановлені законодавством вимоги щодо подання декларацій та звітності до податкових органів, тому суд погоджується з вимогами позивача про припинення юридичної особи відповідача.

Відповідно до ч.1 ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" суд, який постановив рішення про припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Згідно з ч.4 ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись ст. ст. 2, 7, 17, 94, 158, 161, 162, 163, 183-2 КАС України, ст. ст. 33, 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців" суд -

постановив:

Позовні вимоги Державної податкової інспекції у м. Херсоні Херсонської області Державної податкової служби про припинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу - Херсонську обласну правозахисну громадську організацію "Блок Едуарда Бєляєва", ідентифікаційний код -36838138.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Копію постанови направити державному реєстратору та сторонам по справі.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в 10-денний строк з моменту її отримання.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлений строк.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя Ковбій О.В.

кат. 8.3.2

Дата ухвалення рішення04.09.2012
Оприлюднено07.09.2012

Судовий реєстр по справі —2584/12/2170

Постанова від 04.09.2012

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Ковбій О.В.

Ухвала від 22.06.2012

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Ковбій О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні