Постанова
від 04.09.2012 по справі 2а-1870/7000/12
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04 вересня 2012 р. Справа № 2a-1870/7000/12

Сумський окружний адміністративний суд в особі судді Шевченко І.Г., розглянувши у письмовому провадженні в приміщенні суду в м. Суми справу за адміністративним позовом прокурора міста Суми в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України в м. Сумах до Сумської обласної організації Єдиного Центру про стягнення заборгованості,-

В С Т А Н О В И В:

Прокурор м.Суми в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України в м. Сумах (далі - позивач, УПФУ в м. Сумах) звернувся до суду з позовом, у якому просив стягнути з Сумської обласної організації Єдиного Центру (далі - відповідач, Сумська ООЄЦ) заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за жовтень 2011 року у розмірі 2276грн.91коп. Свої вимоги мотивує тим, відповідач, який перебуває на обліку УПФУ в м.Сумах, як платник єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування всупереч вимог Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" не сплатив у встановлений законом строк та належному розмірі єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування жовтень 2011 року у загальному розмірі 2276грн.91коп.

В судове засідання з'явився прокурор відділу представництва інтересів громадян та держави в судах прокуратури Сумської області Циганенко Б.М.

В судове засідання представник позивача не з'явився, надав заяву, в якій просив справу розглядати без його участі (а.с.18).

Представник відповідача, в судове засідання не з'явився, повістка про виклик в судове засідання була надіслана за останнім відомим місцем реєстрації відповідача (а.с.5-7,8,10,17,20-21), та зважаючи на норми ст. ст. 35, 40 КАС України вважається врученою.

Згідно ч. 6 ст. 128 КАС України якщо не має перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглядати справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

З огляду на положення вказаної норми, розгляд справи здійснюється в письмовому провадженні та відповідно до ч.6 ст. 12 та ч.1 ст. 41 Кодексу адміністративного судочинства України фіксування судового засідання по справі не здійснюється.

Перевіривши матеріали справи та оцінивши докази в їх сукупності, суд вважає за необхідне позов задовольнити, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що Сумська ООЄЦ (код 26440245), зареєстрована як юридична особа та включена до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, відповідно до п.1 ч.1 ст. 4 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" перебуває на обліку УПФУ в м.Сумах, як платник єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, що вбачається зі змісту позовної заяви та підтверджується копією свідоцтва про державну реєстрацію (а.с.10), копією довідки з ЄДРПОУ(а.с.8), копією довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (а.с.5-7), копією заяви про реєстрацію в органах ПФ (а.с.9), спеціальним витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (а.с.20-21).

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 6 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", платник єдиного внеску зобов'язаний: своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.

Базою нарахування єдиного внеску є суми нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України "Про оплату праці", та суми винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами (ч.1 ст.7 вказаного Закону).

Відповідно до ч. 5 ст. 8 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", єдиний внесок для платників, до яких відноситься відповідач, встановлюється у відсотках до визначеної абзацом першим пункту 1 частини першої статті 7 цього Закону бази нарахування єдиного внеску (за винятком винагороди за цивільно-правовими договорами) відповідно до класів професійного ризику виробництва, до яких віднесено платників єдиного внеску, з урахуванням видів їх економічної діяльності.

Згідно поданого до УПФУ в м.Сумах, звіту про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до органів Пенсійного фонду України за жовтень 2011 року, відповідачем самостійно було нараховано суму єдиного внеску за жовтень 2011року в розмірі 2276грн.91коп. (а.с.11-12).

Відповідно до ч. 8 ст. 9 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", п. 3.1"Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України 08 жовтня 2010 року № 22-2, платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом. Базовим звітним періодом в даному випадку для відповідача є календарний місяць.

Враховуючи, що сума єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за жовтень 2011 року відповідачем своєчасно не була сплачена у строки, визначені ст.9 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", а саме не пізніше 20 числа місяця, що настав за базовим звітним періодом, у зв'язку з чим, за Сумською ООЄЦ утворилася заборгованість з їх сплати у розмірі 2276грн.91коп, що підтверджується дослідженими матеріалами справи (а.с.4,11-12,18), доказів сплати боргу відповідачем не надано, суд приходить до висновку, що вимоги позивача про стягнення з Сумської ООЄЦ вказаної заборгованості є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов прокурора міста Суми в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України в м. Сумах до Сумської обласної організації Єдиного Центру про стягнення заборгованості -задовольнити.

Стягнути з Сумської обласної організації Єдиного Центру (м.Суми, пл.Незалежності,буд.3, кім.412, розрахунковий рахунок 260070001399 у ПАТ "Укрексімбан", МФО 397003, код 26440245) на користь управління Пенсійного фонду України в м.Сумах (40024, м.Суми, вул. Харківська, 35, розрахунковий рахунок 25602318277 в СОУ АТ "Ощадбанк", МФО 337568, код 37429970) заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за жовтень 2011 року у розмірі 2276грн.91коп. (дві тисячі двісті сімдесят шість гривень 91 копійку).

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги на постанову суду протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя (підпис) І.Г. Шевченко

З оригіналом згідно

Суддя І.Г. Шевченко

Дата ухвалення рішення04.09.2012
Оприлюднено12.09.2012
Номер документу25927642
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/7000/12

Постанова від 04.09.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

І.Г. Шевченко

Ухвала від 15.08.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

І.Г. Шевченко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні